ΦΡΙΚΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ – ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ – ΣΤΗΝ ΕΕ ΑΚΟΜΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ «ΣΟΥΛΤΑΝΟ» (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    epa05194723 Supporters of Fethullah Gulen Movement protest outside of Zaman newspaper as Turkish Police try to get inside for taking over the control, in Istanbul, Turkey 04 March 2016. The Turkish government will take control of Zaman, the largest opposition newspaper in the country, state-run Anadolu news agency reported 04 March 2016 citing a court order. Under the order, a state appointed trusteeship will run the paper, which has editions in several languages, including Turkish and English. The staff of the Zaman newspapers in Turkey are preparing what they expect to be their final edition before government-appointed trustees take over the opposition media outlet. Zaman, which according to its own numbers averaged last year 850,000 print copies a day, is accused of being part of the network of Fethullah Gulen, an Islamic preacher based in the US.  EPA/SEDAT SUNA

    Ένας νέος γύρος βασανιστηρίων βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία. Πρόκειται για μεθόδους που δεν εγκατέλειψαν ποτέ οι Μογγόλοι και που εφαρμόζουν απέναντι σε οποιοδήποτε θεωρούν εχθρό τους.

    Για όσους θεωρούν ότι υπάρχει ευρωπαϊκός προσανατολισμός της Τουρκίας καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν, καθώς πρόκειται για μια χώρα όπου δεν υπάρχουν ατομικές ελευθερίες, καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και εξοντώνονται όσοι θέλουν να έχουν διαφορετική άποψη από το καθεστώς.

    Ο 50χρονος Κούρδος Οσμάν Σιμπάν, πατέρας οκτώ παιδιών, είναι ένας από τους δύο ανθρώπους που φέρεται να «ρίχτηκαν από ελικόπτερο» μετά τη σύλληψή τους από στρατιώτες. Νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας και πάσχει από απώλεια μνήμης λόγω βασανιστηρίων.

    Ο άλλος συλληφθείς είναι ο 55χρονος Σερβέτ Τουργκούτ, πατέρας επτά παιδιών, ο οποίος μετά τα βασανιστήρια εισήχθη κι αυτός σε μονάδα εντατικής θεραπείας, στο νοσοκομείο του Βαν.

    Ενώ ο Τουργκούτ, που φέρεται να τον έχουν πετάξει στο έδαφος από στρατιωτικό ελικόπτερο, αγωνίζεται να επιβιώσει, η κατάσταση του Σιμπάν βελτιώνεται. Οι οικογένειες των δύο τραυματιών συνεχίζουν να περιμένουν μπροστά από το νοσοκομείο.

    vas4

    Τα μάτια του Σιμπάν καλύπτονται με αίμα και μώλωπες. Ο Σιμπάν πάσχει από απώλεια μνήμης λόγω των βασανιστηρίων που υπέστη και δεν θυμάται τι έγινε μετά τη σύλληψή του από τους στρατιώτες.

    Σημειώνεται ότι οι στρατιώτες, αφού τον βασάνισαν, μετάφεραν τον Σιμπάν, σε ιδιωτικό νοσοκομείο, στις 11 Σεπτεμβρίου, το οποίο απέφυγε να γράψει οτιδήποτε για βασανισμό του.

    Στην έκθεση, διαπιστώθηκε ότι ο Σιμπάν είχε μώλωπες και στα δύο μάτια, πρήξιμο στο κεφάλι, το λαιμό και τις περιοχές του προσώπου λόγω τραύματος και αναφέρθηκε επίσης ότι ο Σιμπάν έκανε εμετό. Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο Νοσοκομείο Περιφερειακής Εκπαίδευσης και Έρευνας του Van, αφού η έκθεση έδειξε ότι χρειαζόταν εντατική φροντίδα.

    Υπάρχει ισχυρισμός ότι ο άλλος συλληφθεί, ο Σερβέτ Τούργκουτ, ο οποίος νοσηλεύεται επίσης σε μονάδας εντατικής θεραπείας, ρίχτηκε στο έδαφος από στρατιωτικό ελικόπτερο.

    Στην σχετική έκθεση το νοσοκομείο αναφέρει: “Ένας ανώνυμος ασθενής μεταφέρθηκε λόγω πτώσης από ύψος. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ο ασθενής παραμένει διασωληνωμένος.

    Εκτιμάται ότι οι πληροφορίες για «πτώση από το ύψος» δόθηκαν από τους στρατιώτες που έφεραν τα δύο άτομα στο νοσοκομείο σε λιπόθυμη κατάσταση.

    Ο Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) του νομού Βαν, Μουράτ Σαρισάκ, δήλωσε ότι με βάση μαρτυρίες, ο Τουργκούτ πετάχτηκε στο έδαφος από αιωρούμενο ελικόπτερο.

    Το μέλος του HDP Σαρισάκ χρησιμοποίησε τις δηλώσεις του στην ανάρτησή του σχετικά με το περιστατικό:

    «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήσαμε με τις οικογένειες τα τραυματιών στο νοσοκομείο, ο Σέρβετ Τουργκούτ και ο Οσμάν Σίμπαν δέχθηκαν επίθεση από τους στρατιώτες ενώ εργάζονταν στα χωράφια. Οι συγγενείς δεν είχαν νέα τους για δύο ημέρες και δεν μπορούσαν να έλθουν σε επαφή μαζί τους. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αυτά τα δύο άτομα ρίχτηκαν από το ελικόπτερο. Ανεξάρτητα από το εάν ρίχθηκαν από το ελικόπτερο ή όχι, η αλήθεια είναι ότι συνελήφθησαν από τους στρατιώτες ενώ εργάζονταν στο χωριό τους, στα χωράφια τους, και νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, αφού έχασαν τις αισθήσεις του λόγω βασανιστηρίων».

    vas

    vas2

    vas3

    O Κούρδος βουλευτής του HDP Ομέρ Φαρούκ Γκεργκερλίογλου ο οποίος είχε βασανιστεί 

     

    Πηγή: ahvalnews.com, infognomonpolitics.gr

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Έχουμε μείνει στα τέρατα χιτλερ, σταλιν, κιμ και δεν έχουμε καταλάβει σαν υφήλιος ότι οι τουρκοι το έχουν στο αίμα τους. Όχι όλοι, οι περισσότεροι όμως. Καιρός να τους δώσουν ένα μεγαλο μάθημα.

    2. Αυτα να τα βλεπουν οι αλβανοι,οι σκοπιανοι και οι βουλγαροι.Ο τουρκος σας θελει συμμαχους οπως τους κουρδους.Βλεπετε τι ωραια περνανε οι κουρδοι;;;;
      Επισης κατι τουρκογενεις απο Ξανθη,Κομοτηνη θα βλεπετε πιστευω την περιποιηση ακομη και των τουρκων στις τουρκικες φυλακες.Καταπιεζεστε στην Ελλαδα;;;
      Για πηγαινετε να ζησετε στην Τουρκια

    3. ΕινΙ μεγαλη ηλιθιοτητα να πιστευει καποιος οτι ο μεμετης θα γινει ευρωπαιος Μεγαλυτερη πιθανοτητα δινω σε ενα τετραποδο οαρα στον μογγολο
      Ας κοψουν λοιπον το παραμυθι αυτοι που τους λανσαρουν
      Οι φιλοι μας οι Κουρδοι πρεπει να συνταχθουν πλαι μας απεναντι στον μογγολο

    4. Μπραβο στο Μακελειο γιατι βγαζει της Θηριωδιες των ΜογγολοΤορκων αλλα μαλλον ξεχασατε να βγαλετε της Θηριωδιες ενος Αλλου Μογγολοσπερματος του Πουτιν που δεξιοι Ρωσσοι Πατριωτες βρισκονται σε φυλακες στη Σιβηρια ειναι θυματα βασανηστηριων και τους Αυτοκτονει ο”Ορθοδοξος Αντι Νεοταξιτης ” Πουτιν
      https://www.defence-point.gr/news/rosia-siviria-aytoktonise-sti-fylaki-igetis-toy-quot-ethnikistikoy-kinimatos-quot

    Comments are closed.