«ΦΙΜΩΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΡΙΣΚΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΜΜΑΧΟ – ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΜΑΣΚΕΣ – ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΛΙΤΑΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    orthod

    Σε μεγάλες περιπέτειες έχει μπει η Εκκλησία της Ελλάδος μέσα από τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού. Δυστυχώς η ηγεσία της Ορθοδοξίας στη χώρα μας δεν επέδειξε ούτε τα σωστά αντανακλαστικά, αλλά και ούτε πήρε αποφάσεις που να συμβαδίζουν με την προστασία της υγείας, παράλληλα με την εύρυθμη λειτουργία των ιερών μυστηρίων.

    Αντιθέτως υπάκουσε τυφλά στις εντολές της κυβέρνησης, των λοιμωξιολόγων και του Χαρδαλιά. Ο τελευταίος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ότι θα έβρισκε έναν σύμμαχο όπως ο Συνοδικός Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, στα σκληρά μέτρα που έχει επιβάλει η Κυβέρνηση στην Εκκλησία.

    Ο Μητροπολίτης ανακοίνωσε πως επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια), όταν οι περισσότεροι ιεράρχες είναι πλήρως αντίθετη με αυτή την άποψη εν μέσω καλοκαιρού.

    Αναλυτικά, με εγκύκλιο σημείωμά του ο κ. Χρυσόστομος ενημερώνει ναούς και μονές ότι: α) Αναστέλλεται η διεξαγωγή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται εν πομπή, εκτός χώρων λατρείας, δηλαδή τέλεση λιτανειών, περιφορά εικόνων και Επιταφίου της Παναγίας, στους πανηγυρίζοντες ναούς. β) Επιβάλλεται η χρήση προστατευτικής μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους των ναών και των μονών (πρόναοι και προαύλια). γ) Αναφορικά με την τήρηση των μέτρων υγιεινής εντός των ναών και μονών, ισχύουν όσα έχουν υποδειχθεί με προηγούμενα εγκύκλια σημειώματα.

    Ταυτόχρονα, ο σεβασμιώτατος προτρέπει τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες τους, «να έλθουν αρωγοί και θεματοφύλακες της εκκλησιαστικής τάξεως και τηρήσεως των μέτρων προστασίας και περιφρουρήσεως της δημόσιας υγείας, επ’ ωφελεία του πιστού λαού».

    Χαμός στη Φθιώτιδα με πιστή χωρίς μάσκα

    Το πρώτο πρόστιμο σε εκκλησία για την μη χρήση μάσκας επιβλήθηκε σε ναό της Φθιώτιδας και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο. Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, χθες το πρωί στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Ρεγγίνι Φθιώτιδας, όπου μάλιστα τη Θεία Λειτουργισ τέλεσε ο Μητροπολίτης κ. Συμεών, μια πίστη εισήλθε στο ναό χωρίς μάσκα, αρνούμενη να συμμορφωθεί με τα μέτρα της κυβέρνησης.

    Από το ναό έγινε καταγγελία στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης, αφού προηγουμένως είχε γίνει σύσταση από τον ιερέα και τους επιτρόπους να συμμορφωθεί με τα μέτρα. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, αστυνομικοί του Α.Τ. Καμένων Βούρλων πήγαν στο ναό την ώρα που τελείωσε η Θεία Λειτουργία και εντόπισαν τη γυναίκα που δεν φορούσε μάσκα.

    Η γυναίκα που σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν είναι από το νομό Φθιώτιδας, όχι μόνο αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία στους αστυνομικούς για να της κόψουν το πρόστιμο, αλλά τους πέταξε ένα μπουκάλι με νερό ενώ προσπάθησε να τους χτυπήσει. Εν τέλει συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

    Άνθιμος: Δεν υπάρχει περίπτωση τον Δεκαπενταύγουστο να μην γίνουν λιτανείες

    «Δεύτερο Πάσχα με αποκλεισμούς δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί το θρησκευτικό σύστημα στην Ελλάδα», τόνισε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

    Μιλώντας σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο κ. Άνθιμος ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση τον Δεκαπενταύγουστο να μην γίνουν λιτανείες προς τιμήν της Παναγίας» και συμπλήρωσε πως «η εκκλησία έδωσε εξετάσεις και τις πέτυχε πολύ καλά μέχρι τώρα για αυτό τέτοιες συζητήσεις περί λιτανειών να σταματήσουν από κάποιους».

    Κλείνοντας ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως συνέστησε να μην υπάρξουν ακρότητες μέτρων από μεριά της πολιτείας, γιατί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «εάν υπάρξουν δεν θα εφαρμοστούν». Και μας εξέπληξε ευχάριστα ο Σεβ. Αλεξανδρουπόλεως δεδομένου ότι στην πρώτη φάση της πανδημίας υπήρξε υπέρμαχος των θέσεων και των εντολών της κυβέρνησης καλώντας το ποίμνιο να συμμορφωθεί με τα μέτρα. Βλέποντας όμως το λαό να απομακρύνεται κατάλαβε το λάθος που έγινε τότε και τώρα άλλαξε ρότα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. εδω και τωρα αμεσγη καταγραφη ΟΛΩΝ οσως δεν φορανε μασκες σε εκκλησιες,,,,και ΑΝ ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΝ, ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,,,

      ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ, ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΑ ΣΩΘΟΥΝ…Η ΘΑ ΣΚΥΛΟΨΟΦΗΣΟΥΝ

    2. Πώς ρε τσογλαναρά δεν απαγορεύεις στους Τζιχαντιστές που ήρθαν για να διαγραφούν και να καμουφλαριστούν ταΐζοντας τους τσάμπα και καταναλώνοντας και καταπατώντας ελληνική γη. Πώς δεν απαγορεύεις στο ισλάμ να κυκλοφορεί έτσι στους δρόμους και μόνο στους Έλληνες επιβάλεις ρε σατανά αυτά τα απαράδεκτα φασιστικά αντίχριστα μέτρα. Γαμώ τον σατανά σου πουτάνας μπαστάρδια όλα σας. Μολύβι μολύβι εύχομαι να φάτε όταν δεν θα σας φυλάει κάνεις όπως κάνατε και με τον Ατρόμητο Χίο που είχε Άγιο. Ο ιμάμης καλά τα λέει στην κόλαση με τον Διάβολο το αφεντικό σας και τον έχει πάει πίπα κώλο εμπλοκή γιατί τόλμησε ο ιερόσυλος να τελέσει ιεροσυλία στον Ιερό τόπο της Ορθοδοξίας την Αγία Σοφία. Αυτά ο Θεός τα βλέπει και δεν του αρέσουν. Εύχομαι να σας δείξει την παρουσία του όπως έκανε πριν έρθει ο Χριστός στην γη. Γιατί ξεχνάτε ότι περαστικά είμαστε όλοι εδώ ..στην άλλη ζωή πιάνουμε λιμάνι και αναλόγως .. ο καθένας στο δρόμο που καταλογίζεται η ψυχή του με βάση ότι έκανε

    3. Καινή και παλαιά διαθήκη και ευαγγέλια πουθενά δεν αναφέρουν ούτε λιτανείες ούτε προσκύνημα τα αυτά επινοήθηκαν μετά από παπάδες για να τα Οικονόμου και από κάθε Κατίνα που νομίζει ότι πηγενωντας σε εκκλησία με τα καλά της έκανε το καθήκον της . Ο Θεός είναι παντού και μπορείς να προσεύχεσαι δεν χάλασε ο κόσμος αν απέχεις λίγο από λιτανείες κλπ

    4. Oι έλληνες είναι οι μεγαλύτεροι ρουφιάνοι στον κόσμο όλων μόνο μια DACHAU θα σώσει την ελλάδα

    5. Οι Έλληνες ποτιστηκαν τοσο πολυ με τον ιο του …ανθελληνισμου(απο τους γνωστους ….ανθρωπιστες των βορειων προαστειων) , που πλεον μονο μια περιπτωση υπαρχει να ξυπνησουμε. Να καταλαβουμε οτι δεξιοι, κεντρωοι και αριστεροι( που κυβερνανε) μισουνε την ελλαδα και την ορθοδοξια αλλα την ιδια ωρα δεν εχουν κανενα προβλημα με το ισλαμ! Και τωρα το καταλαβαμε γιατι δεν κρατανε ουτε τα προσχηματα! Γιατι δεν ειναι λογικο να τους πειραζουν οι λιτανειες και να μην τους ενοχλουν οι χιλιαδες λαθρομεταναστες που ειναι συγκεντρωμενοι 50-50 στην Ομονοια. Σας πηραμε χαμπαρι υποκριτες που νοιαζεστε για την …μη διαδοση του κορονοιου στις εκκλησιες και την ιδια ωρα χιλιαδες λαθρομεταναστες ερχονται στοιβαγμενοι σε βαρκες και εκει δεν υπαρχει θεμα κορονοιου!!! Το 90% του λαου μας ειναι ορθοδοξοι και δεν προκειται να πειθαρχησει, λαμογια και ανθελληνες! Ολοι στον εορτασμο της Παναγιας μας που ειναι η μονη που μπορει να μας βοηθησει.

    6. Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΕΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΕΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥΣ ΣΕΡΙΦΙΔΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΠΡΟΣΤΗΜΟ…..ΑΓΑΠΗ ΜΟΝΟ

    7. Διαιρει και βασιλευε! Μας μισουν τοσο πολυ,που μας βαζουν να σκοτωνομαστε μεταξυ μας! Ιδιως με τις μεγαλυτερες ηλικιες που φοβουνται περισσοτερο! Σκοπος τους η αγανακτηση μας, για να δεχτουμε το εμβολιο πιο ευκολα! Οπως και με τα πετρελαια, να αγανακτησουμε και να δεχτουμε να τα μοιραστουμε…

    8. Πόσοι ρουφιάνοι “πιστοί”υπάρχουν ούτε λέγεται ακόμα και ιερείς αλλά τα ψωμιά τους θα είναι λίγα,η Αλήθεια του Θεού θα λάμψει,όλα θα βγουν στο φως τίποτα δεν μένει στο σκοταδι.Σαν τα καρναβάλια με τα φίμωτρα μέσα στον Ιερό Ναό να γελάει ο πονηρός με τα χάλια μας.

    9. Από όσα γνωρίζουμε ο Ιούδας μετά την “προδοσία” πήγε μόνος του και κρεμμάστηκε ! Προφανώς είχε “τσίπα” !

    10. Αμάν πια και εσείς. Όλη μέρα με τον σταυρό στο χέρι περπατάτε; Δεν βλέπω οι πράξεις σας να είναι τόσο χριστιανικές πάντως

    11. Ο κοντός κουραδομαγκας με τη μάσκα είναι για πολλές κλωτσιές .

    12. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ MONSTER ΚΑΙ HELL ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΚΟΡΟΝΟΙΟ.

    13. Στο Αγιον Ορος ειναι υποχρεωτικη η ΜΑΣΚΑ? ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΟΛΟΙ ή εκει ειναι αλλο κρατος?
      Οι Αγιορειτες μοναχοι εκει φορανε μασκα που ερχονται σε επαφη με κοσμο?

    14. Και άλλοι πολλοί προσπάθησαν να την φιμώσουν εδώ και 2.000 χρόνια αλλά έκαναν μία τρύπα στο νερό.
      Αυτό θα κάνουν και οι σύγχρονοι διώκτες γιατί λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
      Που είναι άραγε όλοι αυτοί που βασάνιζαν, σκότωναν, ξενύχιαζαν κ.λ.π. τους μάρτυρες της Ορθοδοξίας, τους Αγίους μας και πόσο λατρεύονται οι Άγιοί μας από τον κόσμο εδώ και 2.000 χρόνια;
      Ας κοιτάξουν την ιστορία της Πίστης μας όλοι αυτοί που διώκουν ……………
      Τίποτα δεν θα καταφέρουν, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, μόνο να βγάλουν και άλλους Αγίους.
      Ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός το είπε, οπότε δεν νομίζω ότι λέει ψέματα ο Θεός.
      Ας τρώγονται όσο θέλουν, ας σκυλιάσουν όσο θέλουν, η Πίστη δεν θα χαθεί, να είναι σίγουροι για αυτό.
      Η ιστορία άλλωστε το έχει αποδείξει.

    15. Άμα αφοδευσω στη μαπα του μοσχαροκεφαλου αλλά φοραω τη μάσκα μου, θα έχω συνεπειες;

    16. Συριζώνυμος και πάσης…. γελάδος!

    Comments are closed.