ΦΑΠΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΜΑΛΛΙΟΤΡΑΒΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ! Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΛΗΔΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΣΥΝΟΔΟΣ

    Το θέμα του εκσυγχρονισμού του τουρκικού στόλου των F-16 συζητήθηκε από τους δύο ηγέτες, ενώ νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

    Η συνάντηση κράτησε 70 λεπτά, εκ των οποίων τα οποία 40 κατ’ ιδίαν και τα 30 με την παρουσία διευρυμένης αντιπροσωπίας των δύο πλευρών.

    Σε σύντομες δηλώσεις που έκανε πριν τις συνομιλίες τους, ο Μπάιντεν ευχαρίστησε επίσης τον Ερντογάν για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Τουρκία για να βοηθήσει στην εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία.

     

    Ο Ερντογάν απάντησε ότι ελπίζει πως η διπλωματία θα βοηθήσει να επιλυθούν τα ζητήματα που σχετίζονται με τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

    Στήριξη των ΗΠΑ για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16

     

    Νωρίτερα σήμερα, η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Άμυνας Σελέστ Βαλάντερ είχε δηλώσει ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού της Τουρκίας για τον στόλο F-16», γεγονός που μαρτυρά ότι το ζήτημα αυτό θα τεθεί επί τάπητος στη συζήτηση των δύο ηγετών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Να σημειωθεί ότι ο εκσυγχρονισμός των F-16 περνάει μέσα από τις αρμόδιες επιτροπές του Κογκρέσου και του γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ ο οποίος αρνείται τα τουρκικά αιτήματα για F-16. Η σύνθεση και οι ισορροπίες ισχύος στο Κογκρέσο θα μπορούσαν να αλλάξουν αισθητά μετά τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

    Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν είναι αναμφίβολα ο μεγάλος νικητής της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. Επέτρεψε την είσοδο Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, πήρε τα F-16 Block 72 Viper και οι οι πάντες τον προσκυνούσαν: Τζο Μπάιντεν, Εμμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον παρακαλούσαν την τουρκική αντιπροσωπεία για μια συνάντηση μαζί του.

    Μια χώρα που όχι απλώς αρνείται να επιβάλλει εμπάργκο στη Ρωσία, αλλά έχει αγοράσει τους ρωσικούς S-400, εισβάλλει όπου θέλει, όποτε θέλει κλπ.

    Αυτή την χώρα προσκυνούν στο ΝΑΤΟ.

    Ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία, η οποία άνοιξε τον δρόμο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ.

    Πριν 4 χρόνια, η εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χάρισε στους σκοπιανούς μια ιστορία χιλιάδων ετών, βαφτίζοντάς τους κάτι που ουδέποτε υπήρξαν. Σήμερα, με κυβέρνηση ΝΔ η Τουρκία κατοχύρωσε εμπορικά το σήμα…. Turkaegean δείχνοντας και στην πράξη ποιες είναι οι προθέσεις της.

    Δεν είναι μόνο τα κέρδη από την τουριστική εκμετάλλευση του ονόματος αλλά και οι γεωγραφικές της διεκδικήσεις, οι οποίες εκφράζονται με καθημερινές παραβιάσεις σε θάλασσα και αέρα αλλά και με τα αλλοπρόσαλλα αιτήματα περί γαλάζιας πατρίδας.

    Ο Υπουργός Γεωργιάδης κατόπιν εορτής διέταξε ΕΔΕ για την υπόθεση «Turkaegean» τρέχοντας για πολλοστή φορά πίσω από την ουρά του Ερντογάν.

    Αλήθεια ο… “υπερπατριώτης” Υπουργός Ανάπτυξης κοιμάται ήσυχος, γνωρίζοντας ότι επί της διακυβέρνησής του εκχωρήθηκε εθνική κυριαρχία; Ή μήπως θεωρεί ότι με την εν λόγω ΕΔΕ, έχει καθαρίσει την συνείδησή του;

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Ο Τούρκος μπορει να μην εχει βγάλει το Χάρβαρντ… οχι οτι ο Μήτσος το πέρασε με την αξια του! αλλα κατι σαν τον μητσο του Χάρβαρντ τους εχει για κομπολόι!!! Όλοι τον προσκυνούν WOW

    2. Οι ΗΠΑ δεν είναι φίλοι μας, ποτέ δεν ήταν και φέρονται ανθελληνικά απο το 1922 με τα γεγονότα στη Μ.Ασία.
      Δυστυχώς ο Κ.Καραμανλής ο νεότερος ενώ το ξεκίνησε καλά με την συνεργασία με Ρωσία, τελικά ενέδωσε πολύ εύκολα στις Αμερικανικές απειλές (με την γκανγκστερική απαγωγή των παιδιών του) δείχνοντας ότι ενώ είχε τη βούληση δεν ήταν ικανός.
      Πρέπει γρήγορα να αναθεωρήσουμε τις συμμαχίες μας και να στραφούμε προς Ρωσία και Κίνα ενώ παράλληλα θα πρέπει να ενισχύσουμε την συνεργασία μας και με τη Γαλλία, της οποίας τα συμφέροντα στην παρούσα φάση δεν ικανοποιούνται απο Τουρκία.

    3. Αν είχαμε πατριώτη και όχι δοσίλογο πρωθυπουργό θα βάζαμε βέτο εμείς στην Σουηδία και στην Φιλανδία και θα ζητούσαμε 10ετές εμπάργο όπλων στην Τουρκία, να επιστρέψει τους S-400, να άρει το όνομα TurkAegean, να πάρει πίσω 3 εκατομμύρια λαθρομετανάστες, να άρει τις απειλές της και να ζητήσει συγγνώμη, να αποστρατιωτικοποιήσει τα παράλια της Μ.Ασίας και να αποσύρει τον στρατό της από την Κύπρο.

    4. Ζηλεψε και ο Ερντογαν την επισκεψη του Κουλη στις ΗΠΑ και ειπε να παει και αυτος για λιγο γλυψιμο. ΕΜΕΤΙΚΟΙ

    5. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΝΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΡΑΠΟΝΕΜΕΝΟΣ, ΩΣΤΕ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

    6. Ο Μογγολογαν δεν προκειται να καρπωθει τιποτα! Τον περιμενει η αρκουδα στη γωνια! Κουλα τελευταια σου ευκαιρια για νοσηλεια σε ιδρυμα δοσιλογων ανιατων στην Ελβετια! Αν τολμας κανε εκλογες αλλα με τι προσοντα με το στρινγκακι που φορας?
      Ενας νεοδημοκρατης.

    7. Γιος του αποστάτη εφιάλτη του 65 οικογένεια υποταγμένη στην Γερμανία Δυστυχώς το Αιγαίο χάνεται και οι Έλληνες κοιμούνται Με ενάμισι εκατομμύριο στο εξωτερικό Έλληνες και 3 εκατομμύρια παρατρεχάμενους περιθωριακούς η Ελλάδα τελείωσε Χωρίς σύνδεση ΑΟΖ με Κύπρο και χωρίς 12 ναυτικά μίλια τα χωρικά ύδατα που πάτε ρε ρεμπεσκεδες

    8. Μεγαλύτερο καζο απ αυτο δεν θα μπορουσαμε να παθουμε.
      Αλλα επεσαν και οι μασκες και είδαμε τους γιανκηδες που τοσο πολυ δεν θέλαν να ακουσουν κουβεντα για φ16 φ35 κ.α.
      Επισης οι φιλοι μας ευρω πέη προσκυνησαν τον αγά και τα ξεχασαν όλα προκειμενου να του δωσουν κάτι.
      Ε τετοια κίνηση που εκανε δεν θαπρεπε να του δωσουν και μπαξισι;
      Τελος δεν υπάρχει εε δεν υπαρχει νατο εξω απ ολους κι απο όλα τωρα χθές….

    9. η κουλα γνωριζει τις πραγματικες δημοσκοπησεις και γιαυτο συνεχιζει να αφηνει έωλο το ζητημα ημερομηνιας των εκλογων….εγω προβλεπω επειδη τα συστημικα αποκοματα βαρανε διαλυση ουτε εκλογες θα γινουν…με αφορμη θερμο επεισοδιο με τους τουρκους το οποιο εχει συμφωνηθει στη συναντηση ζαβου-ταγιπ να οδηγηθουμε σε οικουμενικη ανευ εκλογων….δεν θελουν εκλογες για να μην αποτυπωθει το πραγματικο αντικτυπο των συστημικων κοματων στην κοινωνια γιατι μετα δεν θα εχουν το δικαιωμα να μας ξανακουνανε το δακτυλο….το δευτερο σεναριο να παμε σε εκλογες εν μεσω κυματος πανδημιας(την προετοιμαζουν απο τωρα)….αυτο σημαινει ψηφος με ηλεκτρονικη μορφη η με επιστολη οπως στις ΗΠΑ… θα γινει της νοθειας το καγκελο….αυτο ειναι και το πιο ορατο σεναριο να συμβει εφοσον τις προκυρηξει για Σεπτεμβριο….

    10. Ο τίτλος θα έπρεπε να ήταν:
      Η Τουρκία παίζει μπάλα με όλους, κι εμείς το πουλί μας

    11. Επικίνδυνοι για τη χώρα, πρέπει να ξεκουμπιστούν να φύγουν.

    12. Για άλλη μια φορά βρεθήκαμε πολύ λίγοι. Τώρα αρχίσαμε το παραμύθι της παραγγελίας των 35 ¨για να ταϊσουμε σανό τους σανοφάγους ότι και καλά θα έχουμε το πάνω χέρι. Μάλλον το χέρι είναι από πάνω μας και μας έχει ταράξει στη φάπα. Δεν μπορούν οι λεβέντες μας. Σε κάποια άλλα σπορ έχουν καλές επιδόσεις.

    13. Τελικά ο Ερντογαν είναι μεγάλος ΜΑΓΚΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
      ΟΣΟ Κ ΕΑΝ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΑΥΤΟ , ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!

      ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ !!!

    14. Αυτο λεω εδω και 6 χρονια οτι ο Ερντογαν ειναι μεσα στην σκακιερα με ολους και αυτο μεγαλωνει την τουρκια δυστυχως και στο μελλον θα το καρπωθει αυτο και πολυ φοβαμαι θα βρεθουμε σε πολυ δυσκολη θεση απο οτι ειμαστε…Αν ο ελληνικος λαος δεν ψηφισει πατριωτικο κόμμα τα πραγματα θα χειροτερεψουν ακομα σε λαθρομεταναστευση και σε κοινωνικα θεματα και εθνικα.

    Comments are closed.