ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! Ο ΚΟΥΛΗΣ «ΧΤΥΠΑΕΙ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ – ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ – ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΟΣ ΠΑΝΤΟΥ…

    Κοινοποίηση:
    5242402(1)_0

    Η κυβέρνηση ανακοίνωσε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε υγειονομικούς και σε εργαζομένους σε οίκους ευγηρίας, παρόλα αυτά είναι βέβαιο πως θα ακολουθήσουν παρόμοιες ανακοινώσεις και για άλλους κλάδους.

    Μάλιστα η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει πιο κοντά την πιθανότητα να ανοίξει κι άλλο η βεντάλια του υποχρεωτικού εμβολιασμού, περιλαμβάνοντας και εργαζόμενους σε καταστήματα εστίασης (πχ. σεφ και μάγειρες), αλλά και την εκπαιδευτική και φοιτητική κοινότητα.

    Την ίδια ώρα, το γεγονός ότι σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι είναι δηλωτικό του τι έρχεται.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η υποχρεωτικότητα έχει εξεταστεί στην εστίαση αλλά και στα σούπερ μάρκετ, όπου οι εργαζόμενοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με μεγάλο αριθμό πελατών.

    Κληθείσα δε, να σχολιάσει το «προσκλητήριο εμβολιασμού» που απηύθυνε δημόσια ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, η Α.Πελώνη υπογράμμισε ότι «προφανώς είμαστε υπέρ, είναι το αυτονόητο για όποιον θέλει να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

    Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφερόμενη στους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς απάντησε πως «όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πανδημίας. Δεν έχουμε άλλη απόφαση πέρα από όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και οι άλλοι υπουργοί» και πρόσθεσε ακόμη ότι «πρέπει να παρακινήσουμε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί. Οι πιθανότητες να νοσήσει ένας ανεμβολίαστος είναι πάρα πολύ υψηλές».

    Παρά, ωστόσο, το υψηλό ποσοστό προσέλευσης των εκπαιδευτικών στα εμβολιαστικά κέντρα, το οποίο σύμφωνα με την κ. Κεραμέως ανέρχεται στο 73%, η υψηλή διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στις νεανικές ηλικίες φέρνει ένα βήμα εγγύτερα τη συζήτηση περί υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα, όσο και στους φοιτητές, όταν μάλιστα -σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας- «από τον Σεπτέμβριο πάμε σε κανονική λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών δομών. Με ανοιχτά πανεπιστήμια, σχολεία, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης», δηλαδή διά ζώσης διδασκαλία σε τάξεις και αμφιθέατρα.

    Πολύ περισσότερο, όταν από σήμερα ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμού για τους εφήβους ηλικίας 15-17, τη στιγμή που ο εμβολιασμός σε ηλικίες κάτω των 15 ετών είναι μια υπαρκτή συζήτηση που επανέρχεται μεταξύ των μελών της Επιτροπής από καιρού εις καιρόν, όπως περιέγραψε η κ. Κεραμέως.

    «Το κράτος δεν μπορεί να περιμένει»

    Την ίδια ώρα, με «μαστίγιο και καρότο» παρομοίασε την τακτική της κυβέρνησης αναφορικά με το εμβολιαστικό πρόγραμμα ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, γνωστοποιώντας παράλληλα πως «5,3 εκατ. πολίτες, δηλαδή το 60% του ενήλικου πληθυσμού, συμμετέχουν έως τώρα στην εθνική εμβολιαστική εκστρατεία και 4,4 εκ. έχουν εμβολιαστεί πλήρως».

    Ο ίδιος χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο» το ποσοστό του 23% των ανεμβολίαστων σε δομές υγείας, επισημαίνοντας πως «το κράτος δεν μπορεί να περιμένει πότε θα πειστούν λειτουργοί δημόσιας υγείας από τα χέρια των οποίων κρέμεται η ζωή πολιτών να αποφασίσουν πότε θα εμβολιαστούν».

    Ως προς τους χώρους ψυχαγωγίας, ο κ. Σκέρτσος υπενθύμισε πως «την ίδια πολιτική με τα μέτρα δημόσιας υγείας στους χώρους ψυχαγωγίας εφαρμόζουν η Γαλλία, η Γερμανία, η Δανία, η Αυστρία και άλλες χώρες», ενώ διεμήνυσε ότι οι χώροι διασκέδασης «ή θα λειτουργούν με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα ή δεν θα λειτουργούν καθόλου».

    Στην κατεύθυνση αυτή, οι πρώτες αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα έκαναν ήδη την εμφάνισή τους χθες στα κατά τόπους λιμάνια, καθώς ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού θα διεξάγεται στο εξής από τα στελέχη του Λιμενικού και πριν την επιβίβαση των επιβατών, οι οποίοι θα πρέπει να φτάνουν στις αποβάθρες περίπου 1,5 ώρα νωρίτερα από την ώρα αναχώρησης.

    Η υψηλή συγκέντρωση ιικού φορτίου στην Κρήτη και την Μύκονο εντείνει κιόλας τον προβληματισμό για πιθανή επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζόμενους στον τουρισμό, με το επικρατέστερο σενάριο αυτήν την ώρα να είναι πιο κοντά στην αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ για τους απασχολούμενους στον κλάδο. Με γνώμονα την προστασία του εθνικού τουριστικού προϊόντος, ενεργή παραμένει η συζήτηση μεταξύ των «ειδικών» και για υποχρεωτική διενέργεια rapid test για όσους επιστρέφουν από τα νησιά.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    28 Σχόλια

    1. Προτείνω όσοι υγειονομικοί απολυθούν επειδή δε δέχονται το δηλητήριο μέσα τους, να ανοίξουν τα στόματά τους επιτέλους κ να τους ξεβρακώσουν για τους δήθεν θανάτους από covid, για τις παρενέργειες των εμβολίων που δε καταγγέλονται από αυτούς που το κάνουν επειδή φοβούνται, για τα ψευδή νούμερα κρουσμάτων και για άλλες τόσες βρωμιές που σίγουρα θα έχουν δει τα μάτια τους έως τώρα….

    2. ΥΠΟΥΡΓΟς ΕΙΠΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΤΡΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩς ΤΑ ΛΑΘΡΟ ΔΕ ΤΑ ΜΠΟΛΙΑΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΔΕ ΜΠΟΛΙΑΣΑΝ ΛΑΘΡΟ

    3. Τρέχουν να εμβολιαστούν τρέχουν έχουν εθιστεί οι περισσότεροι όχι 3 1013 δόσεις θα κάνουν. Ακούνε τα λαμογια τους δολοφόνους που έχουν κατακλεψει την Ελλάδα .Αυτοί σε θέλουν ζωντανό βρε ζώων?Αντε από δω …να σαπίσει το μυαλό σου θέλουν είσαι μεταλλαγμένο πλέον.

    4. χαχα ο Κουτσουμπας με τον Τσιπρα που ειναι για το δικαιο του εραγατη;γιατι κρυβονται;ντα θα τους κανει ο Κουλης.

    5. Οχι παντου τα χωρια των λαθραιων ουτε τα αγγιζουν γιατι οι επενδυτες θα τους βαλουν φωτια.
      Μονο τα αμνοεριφια οι Ελληνες ειναι ο στοχος τους.
      Γνωριζετε οτι στα πανεπιστημια τα ανεμβολιαστα παιδια θα υποχρεωνονται να κανουν μαθημα απο το διαδυκτιο και μονο τα εμβολιασμενα δια ζωσης;
      Με ποια λογικη οι εμβολιασμενοι κινδυνευουν; Η μηπως νοιαζονται να μην νοσησουν οι ανεμβολιαστοι;Εδω γελαμε με την κατοχικη κυβερνηση.
      Αντισταθειτε εγω τους δινω 6 μηνες για εκλογες.

    6. Γ@μησι και στρατιωτικο περιπατο και σ αυτους και στα τσιρακια τους. Οπου τα βλεπετε και οπου τα βρισκετε. Απο την καθε γειτονια μεχρι το εξωτερικο. Να δουμε αν τους προστατευσει το 10% των παρατρεχαμενων που κι αυτο θα τρεχει να σωθει.

    7. Αν τυχον και με απολυσουνε γιατι δεν κανω το θανατηφορο εμβολιο επειδη δουλευω στον ιδωτικο τομεα δεν ξερω πως θα αντιδρασω. Θα τους παρει και θα τους σηκωσει να μη πω καμμια αλλη κουβεντα

    8. κουλα εχεις τις καταρες και τα αναθεματα ολων των Ελληνων.

    9. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ…. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝ…. ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΗΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ… ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ!!!

    10. Κούλη πάρε γρηγορα τηλέφωνο τον κολλητό σου τον μπιλακο στο Αμέρικα. Πες του ότι η δουλίτσα με το μπολιασμα στο Ελλάντα κολλάει και δεν πάει καλά.Ζητα νέες οδηγίες τρομοκράτησης του κόσμου.

    11. Οφσορακιας με δεκάδες εκατομμύρια κλεψιμεικο χρήμα από μίζες. Ο τύπος θέλει εκτέλεση.

    12. Άκου κάτι βρωμίαρη χουντοκούλη φοιτητής είμαι και αν μου ζητήσεις μπόλι για να μπω στη σχολή σε γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι και παρατάω τη σχολή! Πάνω από όλα η υγεία… πτυχία θα πάρουμε μόλις ξεψυχήσεις δέκα.

    13. Κάποτε άκουσα το «λεφτά υπάρχουν» μετά ήρθε το «μαζί τα φάγαμε»
      Αργότερα ήρθε το «θα σκίσω τα μνημόνια»
      Ο επόμενος είπε κάτι για «νταούλια και ζουρνάδες» και «go back κυρία Μέρκελ»
      Αλλά αυτός εδώ ο Mr Bean ο μυξοτακης που τον βρήκαμε αυτόν τον μαλακα ρε πηδά από τον 5ο να σωθούμε ρε τραγικε.

    14. Χριστοφορακος θα γινεις κουλη βραδι θα φυγεις για γερμανια…

    15. Δεν πρεπει απλα να πεσει πρεπει να εκτελεστει σε δημοσια θεα ειναι σκατοψυχος, ανωμαλος, παιδεραστης ανθελληνας σατανιστης

    16. Τίποτα, έρχονται αγωγάρες και αποζημιώσεις βάση της απόφασης του Ευρωπαικου Δικαστηρίου γιατί απλά δεν εγγυάται κανείς ότι δε θα πάθεις κάτι κάνοντας το εμβόλιο.Άρα και δε μπορεί να σε αναγκάσει κάποιος να κάνεις κάτι στον εαυτό σου που μπορεί να σε εκθέσει σε κίνδυνο.Εκεί θα πατήσουν όλοι οι δικηγόροι και οι αποφάσεις θα είναι μονοδρομος. Βρε κουτά , βρε κουτά…

    17. ΝΔ και Μητσοτάκη και λοιποί δοσίλογοι, έχετε τελειώσει.

    18. 1Η φορά βλέπω άνθρωπο να αγριεύει -παραμορφώνεται όταν χαμογελά !!!
      Tίν’αυτό ρε ;
      Πτού πτού πτού ………
      Iησούς Χριστός νικά …

    19. Θέλει να καταστρέψει τα πάντα. Ότι και να κάνουμε, ότι και να συμβεί,θα ξανακάνει lockdown. Σκοπός του είναι να οδηγηθούμε σε εκλογές, με αποστολική ψήφο, ώστε να γίνει νοθεία. Φυσικά συμφωνούν όλα τα συστημικά κόμματα, με πρώτο απ’ όλα το Σύριζα. Είναι όλοι τους ψεύτες, προδότες, δολοφόνοι.

    20. Εμπρος στο δρομο που χαραζει η χουντα του κουλη !!! Η οικογενεια αυτη καταστρεφει την Ελλαδα .Δυστυχως δε μπορουμε να κανουμε τιποτα.

    21. Το τέρας όταν ξεψυχάει κάνει τα πάντα. Καλή κόλαση βρωμιαρη.

    22. Δεν περνά ο φασισμός του εμβολιασμού!!!!!
      Τελείωσες χουντοκούλη!!!!
      Χούντα ΝΔ ΑΕ ΤΕΛΟΣ!!!!
      Κουμάντο κάνουμε εμείς οι ανεμβολίαστοι Έλληνες!!!

    23. Ποιος τουρισμός και παραμύθια, εκεί ας κάνουν rapid κάθε μέρα. Αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο είναι να γίνει υποχρεωτικός στην εκπαίδευση και στα φροντιστήρια. Δεν πρέπει να ξανακλείσουν γιατί τα παιδιά έχασαν ήδη τον βηματισμό τους

      1. ΕΣΕΙΣ,ΘΑ..ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ,ΑΝΕΥ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ??? ΓΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ!!!

    24. Νουδουλα του κώλου βούλωσε το αντίχριστοι. το τέλος της νουδουλας αν συνεχίζεται έτσι θα είναι όπως του Σαντάμ.

      Ξεφτιλες

    Comments are closed.