ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΜΕΔΟ: ΕΞΑΛΛΟΣ Ο  ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΑΝΟ – ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ “ΣΩΣΕΙ” Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ – “ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ”

    Κοινοποίηση:
    ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΙΑΣΜΟΥ. (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

    Ο Ρούμπεν Σεμέδο αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση για την υπόθεση βιασμού της 17χρονης κοπέλας, όμως ο Αλέξης Κούγιας είναι έτοιμος για νέα δικαστήρια μιλώντας για οργανωμένο και απάνθρωπο διασυρμό.

    Σε ανακοίνωσή του μάλιστα, τονίζει πως “τα υπόλοιπα και ειδικά για κάποιους «αλητάμπουρες» και τον Καλλιάνο θα τα πούμε τόσο στα Δικαστήρια, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για να αποζημιώσουν το θύμα, όσο και στο ΜΟΔ Αθηνών, που θα είμαστε, τόσο το θύμα, όσο κι η μητέρα της αλλά κι εγώ, ώστε να μπορούμε κι εμείς να εξετάσουμε τους κατηγορουμένους”.

    Ο δικηγόρος ενέπλεξε και τον Βουλευτή Γιάννη Καλλιάνο, λόγω κάποιων αναρτήσεων που είχε κάνει, τις οποίες μετά ανασκεύασε.

    Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

    “Όπως είναι γνωστό, η μητέρα της 17χρονης που έπεσε θύμα βιασμού, μού έχει αναθέσει το ιδιαίτερα ευαίσθητο νομικό βήμα της υποστηρίξεως της κατηγορίας.

    Μέχρι σήμερα, σεβόμενος το τεκμήριο αθωότητας των κατηγορουμένων, δεν έχω κάνει καμία δήλωση σε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης κι ούτε επέτρεψα να κάνουν κάτι αντίστοιχο οι εντολείς μου.

    Σήμερα, μετά την κρίση της κας Ανακριτού και του κου Εισαγγελέως για την επιβολή του όρου της καταβολής εγγυήσεως και τη μη προσωρινή κράτηση του Σεμέδο, θέλω να δηλώσω τα εξής:

    Ουδέποτε στην σε λίγα χρόνια πεντηκονταετή καριέρα μου ενθυμούμαι τέτοια λυσσώδη προσπάθεια κατεξευτελισμού του θύματος βιασμού από δύο ώριμους άνδρες, με την υποσημείωση ότι το θύμα είναι 17 ετών. Ουδέποτε μέχρι σήμερα αντιμετώπισα τέτοια οργανωμένη προσπάθεια με ανάρτηση σε δεκάδες sites φωτογραφιών του θύματος και δημοσιοποίηση βίντεο, την πιστότητα των οποίων αμφισβητώ, όπως την αμφισβητεί και το θύμα.

    Σήμερα, έμαθα ότι βουλευτής του κοινοβουλίου και συγκεκριμένα ο κος Καλλιάνος προέβη σε μια απαράδεκτη ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, που αφορά στην εντολέα μου και αναδεικνύει το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος, που κυρίως είναι το χαμηλότατο επίπεδο, είτε ηθικό, είτε γενικότερα κοινωνικό και μορφωτικό των μελών του ελληνικού κοινοβουλίου τα τελευταία χρόνια. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε οι εντολείς μου διεκδίκησαν έστω και ένα ευρώ από τους κατηγορουμένους, ούτε πρόκειται να διεκδικήσουν, ώστε να αποσύρει το 17χρονο θύμα τις κατηγορίες.

    Λυπάμαι ειλικρινά που ειδικά στην περίπτωση του Σεμέδο υπήρξε τέτοια «Ομερτά» και υποβάθμιση του γεγονότος από το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις. Τα υπόλοιπα και ειδικά για κάποιους «αλητάμπουρες» και τον Καλλιάνο θα τα πούμε τόσο στα Δικαστήρια, που θα κληθούν να λογοδοτήσουν για να αποζημιώσουν το θύμα, όσο και στο ΜΟΔ Αθηνών, που θα είμαστε, τόσο το θύμα, όσο κι η μητέρα της αλλά κι εγώ, ώστε να μπορούμε κι εμείς να εξετάσουμε τους κατηγορουμένους, αλλά και τη «φίλη» της και ερωτική σύντροφο του Σεμέδο, η οποία στη νέα της κατάθεση στην κα Ανακρίτρια προσπάθησε να κάνει το «άσπρο – μαύρο».

    Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης να μείνει ο Σεμέδο ελεύθερος τώρα, αλλά θέλω να υπενθυμίσω σ’ όλους ότι την τελική κρίση θα την εκφράσουν κυριαρχικά οι τρεις τακτικοί δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι, που θα κρίνουν την υπόθεση.

    Να γνωρίζουν όλοι ότι η Ελλάδα δεν είναι «μπανανία», ούτε Νιγηρία και η Δικαιοσύνη απονέμεται πάντοτε μόνο μέσω των δικαστηρίων και όχι μέσω κατευθυνόμενων sites και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κούγιας- υπόθεση Σεμέδο: Οργανωμένος διασυρμός της 17χρονης

    Θέλω να ολοκληρώσω την τοποθέτησή μου εκφράζοντας την απορία μου για το πώς δεν πήρε θέση κανείς στην υπόθεση αυτή από αυτούς που διαμαρτύρονται για τα δικαιώματα των γυναικών και θυμάτων βιασμού.

    ΥΓ: Να είναι βέβαιοι όλοι αυτοί οι «αλητάμπουρες» και ειδικά ο γνωστός αρχιεκβιαστής αρχηγός τους με τη βίλα στην Εκάλη, ότι τους περιμένουν μηνύσεις και αγωγές για το δημόσιο διασυρμό του 17χρονου θύματος. Οποιοδήποτε 17χρονο κορίτσι μπορεί να δημοσιοποιεί φωτογραφίες με μαγιό, ακόμη και σε προκλητικές στάσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να το βιάσει”.

    Οι διευκρινίσεις του Γιάννη Καλλιάνου

    Ο Γιάννης Καλλιάνος μετά την ανακοίνωση Κούγια έκανε νέα ανάρτηση με την οποία διευκρινίζει σημεία της πρώτης του ανάρτησης:

    “Σε σχέση με δημοσιεύματα που αφορούν στη θέση μου επί της υπόθεσης του ποδοσφαιριστή Σεμέδο, κατόπιν της εις βάρος του καταγγελίας για βιασμό, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής: Η υπόθεση από την πρώτη στιγμή προσέλαβε μεγάλη δημοσιότητα, καθώς ο κατηγορούμενος είναι πολύ γνωστό πρόσωπο, και έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί δηλώσεις των εμπλεκομένων σε αυτή. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει για την ενοχή ή αθωότητα κάθε κατηγορουμένου προσώπου. Η Δικαιοσύνη και μόνο θα κρίνει εάν μία βαρύτατη καταγγελία, που εν προκειμένω ήδη οδήγησε σε ποινική δίωξη για κακούργημα, αληθεύει ή όχι. Η προσωπική μου άποψη –ότι είναι ηθικά απαράδεκτο ορισμένα πρόσωπα να εκμεταλλεύονται το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα του εγκλήματος του βιασμού– σε καμία περίπτωση δεν αφορά στα συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση Σεμέδο.

    Δεν αναφέρομαι σε αυτά, ούτε υπονοώ τίποτε για οποιοδήποτε από αυτά, είτε πρόκειται για τον κατηγορηθέντα είτε πρόκειται για τη μηνύτρια ή για άλλο πρόσωπο. Τα θύματα πράξεων βιασμού, ανεξαρτήτως φύλου, πρέπει να προστατεύονται από την Πολιτεία και πρέπει να έχουν την έμπρακτη συμπαράσταση όλων μας. Η Πολιτεία πρέπει να μεριμνά για την πρόληψη και αποτροπή τέτοιων απάνθρωπων εγκλημάτων και να τα καταστέλλει δυναμικά όποτε εμφανίζονται, τιμωρώντας παραδειγματικά τους ενόχους. Παράλληλα κάθε πολίτης πρέπει να νιώθει ασφαλής, γνωρίζοντας ότι η Πολιτεία δύναται, μέσω των αρμοδίων δικαστικών οργάνων, να διακρίνει τους ενόχους από τους αθώους και ότι κανείς αθώος δεν θα καταδικασθεί για αδίκημα που δεν διέπραξε. Σε αυτές τις θεσμικές εγγυήσεις που πρέπει να υπάρχουν αναφέρθηκα, με αφορμή την παραπάνω υπόθεση, ως πολίτης και ως πολιτικός.

    Η νέα ανακοίνωση Κούγια

    Κύριε Καλλιάνο,

    Με ενημέρωσαν οι συνεργάτες μου ότι προβήκατε σε διορθωτική ανάρτηση σχετικά με τη 17χρονη εντολέα μου. Συγχαρητήρια για τα αντανακλαστικά σας και την προσπάθεια ανασκευής της ατυχούς αναρτήσεώς σας σχετικά με τα κίνητρα που είχε η εντολέας μου να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της, αλλά περίμενα από εσάς που πρόσφατα γίνατε και πατέρας, πρώτα μια πολύ πιο ξεκάθαρη θέση για το τι εννοούσατε, και δεύτερον μια δημόσια από εσάς επιβράβευση της 17χρονης εντολέα μου, η οποία είναι και αριστούχος μαθήτρια, για το θάρρος της να καταγγείλει έναν λαοπρόβλητο ποδοσφαιριστή, μέλος της πιο δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας της Ελλάδας, γνωρίζοντας τόσο η ίδια όσο και η μητέρα της το τι θα αντιμετωπίσουν.

    Αντί να κατακεραυνώσετε τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι ανώνυμοι και επώνυμοι συκοφάντες το γεγονός ότι η φίλη της ψευδόρκησε και άλλαξε την κατάθεσή της, πιθανότατα λόγω δωροδοκίας, για να βοηθήσει τους κατηγορουμένους, επικεντρώσατε τα πυρά σας τόσο εσείς όσο και οι υπόλοιποι εις βάρος της 17χρονης παθούσας με μία απάνθρωπη, λυσσώδη και πρωτοφανή για την ελληνική κοινωνική και δικαστική πραγματικότητα προσπάθεια κατεξευτελισμού της, ώστε κατά την κρίση μου να καμφθεί και να ανακαλέσει την καταγγελία της, αφήνοντας και ταπεινά υποννοούμενα ότι έκανε την καταγγελία όχι επειδή είναι η αλήθεια, αλλά για να κερδίσει από ένα IPHONE έως έναν απροσδιόριστο αριθμό χρημάτων, κάτι που από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Ο αμυντικός τύπος πού έγινε επιθετικός είναι υπότροπος.
      Δεν ισχύει το ίδιο με τούς επώνυμους έγκλειστους της Τρίπολης τούς οποίους μπουζούριασαν γιά να προστατέψουν την κοινωνία από την επιθετική τους συμπεριφορά;
      Ο ερυθρόλευκος είναι στο απυρόβλητο λόγω προστασίας του από τούς υμέτερους;

    2. Ο τύπος είναι υπότροπος. Δεν ισχύει το ίδιο με τούς επώνυμους έγκλειστους της Τρίπολης τούς οποίους μπουζούριασαν γιά να προστατέψουν την κοινωνία από την επιθετική τους συμπεριφορά;
      Ο ερυθρόλευκος είναι στο απυρόβλητο λόγω προστασίας από τούς ημετέρους;

    3. Αριστούχος μαθήτρια το ξεκωλο. Έχει πλάκα ο Αλέξης. Όμως και αυτός βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα, όταν μιλάει για δωροδοκία της μάρτυρος. Ο Καλλιανος τα είπε σωστά. Λέξη προς λέξη. Ως πολιτικός όμως, δεν θα έπρεπε να εκφέρει άποψη για εν εξέλιξη δίκη.

    4. ΟΝΤΩΣ, ΟΙ ΚΑΝΝΙΒΑΛΟΙ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΑΘΗ ΖΩΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΕΚΕΙ), ΕΓΙΝΑΝ ΔΙΑΣΗΜΟΙ ΚΑΙ ”ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ”, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥ), ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΤΗΡΟΥΝ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ….
      ΠΑΝΤΩΣ Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΣΤΑ ΠΕΡΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΊΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΚΟ, ”ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑΚΗΔΕΣ” ΚΑΙ ”ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ”, ΠΟΥ ΟΛΩΣ ΠΕΡΙΕΡΓΩΣ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Ο ΘΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΡΙΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΜΕΝΟΣ…..

    5. Ξεσκισε τα τα καθαρματα Αλεξη και τους προστατες τους ολοι ενα κυκλωμα ειναι.

    6. Καλά ξεμπερδέματα με τον Αλέξη….

    7. ΣΤΗΝ ΜΠΟΥΖΟΥ Ο ΠΙΘΗΚΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ.

      1. Την τσόντα την είδες με το «θύμα»; Αλλά άσε, μάλλον είσαι από αυτούς που θέλαν μπουζου και για ΧΑ… μόνο εσείς χρησιμοποιείτε αυτήν την λέξη… δεν μπορείτε να κρυφτητε πλέον και έρχονται και χειρότερα για όλους εσας

    Comments are closed.