ΤΩΡΑ! ΜΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

    Κοινοποίηση:
    images

    H είδηση που δεν λέει κανείς στην Ελλάδα!
    Όλοι μόνο μιλούν για το πόσο ξέρει να μας προκαλεί ο Ερντογάν
    Κανείς δεν λέει για τα εγκεφαλικά που του προκαλούν οι Κούρδοι μαχητές.

    Αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη της ΜΙΤ αιχμάλωτοι του ΠΚΚ – Θέμα ταμπού για τα τουρκικά ΜΜΕ

    20190916-basliksiz-1-jpg15cbe8-image-750x440

    To HPG απευθύνθηκε στις οικογένειες των αιχμαλώτων στρατιωτών
    Ο διοικητής του HPG Μαχιρ Ντενίζ δήλωσε: “Οι οικογένειες των αιχμαλώτων που έχουμε στα χέρια μας αν θέλουν να δουν σώα τα παιδιά τους να πάνε στο καθεστώς των ΑΚΡ-ΜΗΡ να ρωτήσουν τι έκαναν για τα παιδιά τους, διότι δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να προσπαθούν να τα σκοτώσουν”.
    Ο Μαχιρ Ντενιζ-ένας από τους διοικητές του HPG, δήλωσε πως η εξουσία του ΑΚΡ-ΜΗΡ δεν κάνει τίποτε για να συναντήσουν τις οικογένειές τους, οι αιχμάλωτοι των κρατικών δυνάμεων, ενώ όπως είπε δεν θέτουν καν στην επικαιρότητα το θέμα αυτό. Ο διοικητής Ντενίζ, είπε πως οι στρατιώτες αυτοί κρατούνται από το HPG, καθώς ήταν μεταξύ των δυνάμεων που εξαπέλυσε κατά του κουρδικού λαού η εξουσία και για αυτό, ο ομόλογος των οικογενειών για αυτούς, είναι το HPG.

    …….
    Όπως είναι γνωστό το τουρκικό κράτος υπό την ηγεσία του Ερντογάν , στις 24 Ιουλίου 2015 άρχισε έναν μαζικό πόλεμο με σκοπό την καταστροφή του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος. Στις έντονες συγκρούσεις των περασμένων 5 ετών σε διάφορα μέρη, μέλη της αστυνομίας του στρατού και της MIT συνελήφθησαν από αντάρτες του HPG. Από την μέρα που συνελήφθησαν το τουρκικό κράτος δεν ρώτησε ποτέ τίποτε, δεν τους στήριξε και έτσι σαν να μην υπήρχαν, για αυτούς τους στρατιώτες δεν αναρωτιέται κανείς πλην των οικογενειών τους. Ο πατέρας του αιχμάλωτου στρατιώτη Μουσλουμ Αλτιντας, τις τελευταίες μέρες πήγε και αυτός και έκατσε μπροστά στα κεντρικά γραφεία του κόμματος HDP στο Ντιγιαρμπακίρ και εκεί μαζί με τις οικογένειές που υποστηρίζουν πως τα παιδιά τους είναι στο βουνό, ζητάει και αυτός την επιστροφή του παιδιού του.

    Ο διοικητής του αρχηγείου του Κέντρου Λαϊκής Άμυνας Μουράτ Καραγιλάν σε συνέντευξη που έδωσε την περασμένη εβδομάδα ανέφερε πως οι οικογένειες οι οποίες μετά από επινόηση της κυβέρνησης ΑΚΡ-ΜΗΡ-Εργκενεκον και της ΜΙΤ, αφέθηκαν να διαμαρτύρονται μπροστά στα γραφεία του HDP, αποτελούν τμήμα μιας επιχειρησιακής δράσης και δήλωσε πως “Αυτό είναι απόλυτο και πρέπει να το μάθουν όλοι. Εκεί πέρα όχι 10 μέρες, αλλα και 10 χρόνια να κάτσουν, κανείς δεν επιστρέφει πίσω”. Σε μία άλλη συνέντευξη που έδωσε στο ANF, ο Τζεμιλ Μπαγικ-αντιπρόεδρος του εκτελεστικού Συμβουλίου του KCK, είπε πως ο ομόλογός δεν είναι το κόμμα HDP αλλά το ΠΚΚ και οι αντάρτες.
    Ρωτήσαμε τον διοικητή Ντενίζ, αν η κυβέρνηση των κομμάτων ΑΚΡ-ΜΗΡ έχει κάνει κάποια προσπάθεια για τους Τούρκους αιχμαλώτους, για τους οποίους οι οικογένειές τους διαμαρτύρονται μπροστά στα γραφεία του κόμματος HDP.
    Ο διοικητής Ντενιζ μας είπε πως οι αστυνομικοί, στρατιώτες και μέλη της ΜΙΤ, κρατούνται εδώ και πέντε χρόνια και ότι για να εξαλείψουν τις ανησυχίες των οικογενειών τους αλλά και για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, παλιότερα δημοσίευσαν βίντεο με ομιλίες τους και μάλιστα φέτος κατά το Μπαϊράμι διασφάλισαν την αποστολή γραμμάτων προς τις οικογένειές τους. Προσθέτει όμως πως ” Παρόλα αυτά το τουρκικό κράτος και η κοινή γνώμη φέρονται σαν να μην υπάρχουν καθόλου αυτοί οι αστυνομικοί στρατιώτες και μέλη της ΜΙΤ και τους αγνοούν παντελώς. Κανένας δε ρωτάει το τι κάνουν”.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
    O διοικητής Μαχίρ Ντενίζ ανέφερε πως οι αξιωματούχοι του τουρκικού κράτους όχι μόνο δεν προέβησαν σε καμία ενέργεια σχετικά με τους αιχμαλώτους αστυνομικούς, στρατιώτες και μέλη της ΜΙΤ, αλλά προσπαθούν να εντοπίσουν τις τοποθεσίες τους και με αεροπορικές επιθέσεις να τους σκοτώσουν. Ο Ντενίζε συνέχισε λέγοντας : ¨Διότι ξέρουν πως με χερσαία επιχείρηση δεν θα μπορέσουν να φτάσουν. Το τουρκικό κράτος και η υπηρεσία πληροφοριών του, είναι σαφές πως εδώ και κάποιο διάστημα αυτό προσπαθεί. Και υπάρχουν δύο λόγοι για αυτό :
    Α) Να σκοτώσουν αυτούς τους αιχμαλώτους που βρίσκονται δίπλα μας και μετά να μας κατηγορήσουν λέγοντας πως ¨Το ΠΚΚ εκτέλεσε τους αστυνομικούς και στρατιώτες μας¨.
    Β) Αν και είναι οι δικοί τους αστυνομικοί και στρατιώτες, για το καθεστώς των ΑΚΡ-ΜΗΡ η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία¨
    O Ντενίζ θυμίζει πως όταν το 2008 είχαν πιαστεί στο Οραμάρ 8 Τούρκοι στρατιώτες αιχμάλωτοι, αξιωματούχοι του ΑΚΡ είχαν δηλώσει πως ¨Από την αιχμαλωσία τους, καλύτερα να είχαν πεθάνει¨ και δηλώνει πως ¨Το φασιστικό καθεστώς των ΑΚΡ-ΜΗΡ, αυτή την στιγμή με την ίδια νοοτροπία επιδιώκει να καταστρέψει τους δικούς του αστυνομικούς, στρατιώτες και μέλη της ΜΙΤ.
    ………….
    ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΙΤ
    Στις 4 Αυγούστου 2017 με μια ειδική επιχείρηση συνελήφθησαν ο Ερχάν Πεκτσετίν-Επικεφαλής των Διασπαστικών Εθνοτικών Δράσεων της ΜΙΤ στο εξωτερικό και ο Αϊντίν Γκιουνέλ- στέλεχος Ανθρώπινων Πόρων της ΜΙΤ. Εκτός από αυτούς στα χέρια του ΠΚΚ βρίσκονται άλλοι 9 στρατιώτες και αστυνιομικοί. Να ποιοι είναι αυτοί οι αιχμάλωτοι :
    Σεντάτ Σοργκούν : Καταγόμενος από το Ερζερούμ. Υπηρετούσε την θητεία του στις φυλακές τύπου F στο Βαν. 4 χρόνια αιχμάλωτος.
    Ουμίτ Γκιτζίρ : Καταγόμενος από το Μπαλικεσίρ. Είχε μετατεθεί στην Διεύθυνση Στρατοχωροφυλακής Τσουκούρτζας. Τρία χρόνια αιχμάλωτος.
    Σεμίχ Οζμπέι : Καταγόμενος από την Μαλάτια. Αιχμαλωτίστηκε 4 χρόνια πριν, την ώρα που με άδεια πήγαινε από το Ντέρσιμ προς την Μαλάτια.
    Αντίλ Καμπακλί : Καταγόμενος από την Οσμανίγε. Είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στο Ετιμεσγκούτ της Άγκυρας και κατευθυνόταν στο Ντέρσιμ όταν αιχμαλωτίστηκε στον δρόμο. 4 χρόνια αιχμάλωτος.
    Μουσλούμ Αλτιντάς : Καταγόμενος από την Ούρφα. Αιχμαλωτίστηκε πριν από 4 χρόνια στο Ντέρσιμ όπου υπηρετούσε την θητεία του.
    Μεβλούτ Καφετζί : Καταγόμενος από το Εσκισεχίρ. Αιχμαλωτίστηκε πριν από 3,5 χρόνια όταν πήγαινε από την Τσουκούρτζα στο Χακκάρι.
    Σεντάτ Γαμπαλάκ : Καταγόμενος από την Μερσίνα. Ήταν αστυνομικός στην Ούρφα. Πηγαίνοντας από το Ερζερούμ προς την Ούρφα, κρατήθηκε στον δρόμο Ντιγιαρμπακίρ-Λίτζε. Συμπλήρωσε 4 χρόνια.
    Σουλεϊμάν Σουγκούρ : Καταγόμενος από το Σίιρτ. Ήταν στρατιώτης στο Μπίγκιολ. Απήχθη 4 χρόνια πριν στον δρόμο Ντιγιαρμπακίρ-Λίτζε.
    Χουσείν Σαρί : Καταγόμενος από το Μάρας. Ήταν λοχίας στο Σαρίκαμις. Πηγαίνοντας πριν από 4 χρόνια στο Μαρας, απήχθη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: