ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ

    Κοινοποίηση:
    2822371-735x459

    Στην επίταξη ακινήτων και εκτάσεων στα νησιά, προκειμένου να δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και με στόχο να αντιμετωπιστεί η μεταναστευτική κρίση, προχωρά η κυβέρνηση, γεγονός που προκάλεσε νέες αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες.

    Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η κυβέρνηση προχώρησε χθες Δευτέρα 10.02.2020 στην έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εξουσιοδοτεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επιτάσσει, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, απαραίτητα ακίνητα και εκτάσεις για τη διαχείριση της κρίσης, «προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αποφυγής της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας».

    Με υπουργική απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, επιτάσσονται οι ακόλουθες εκτάσεις:

    1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου

    2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου

    3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

    Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:

    4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω

    5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου

    Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στις παραπάνω εκτάσεις θα δημιουργηθούν ελεγχόμενες κλειστές δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων.

    Στις δομές αυτές, θα διαμένουν:

    • οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου,
    • όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και
    • όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής.

    «Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούνται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια. Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

    Οι πρώτες αντιδράσεις των νησιωτών

    «Έκπληξη» που μάλιστα εικάζει «ότι έγινε λόγω της συνάντησης της Πέμπτης και η κυβέρνηση θέλει να προλάβει μερικά πράγματα», χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης την ανακοινωθείσα απόφαση της κυβέρνησης για πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης για τη δημιουργία κλειστών δομών παραμονής αιτούντων άσυλο. Ας σημειωθεί ότι την ερχόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου έχει ανακοινωθεί η πραγματοποίηση σύσκεψης για τις νέες δομές στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας με τη συμμετοχή της Περιφερειακής αρχής και των πέντε Δήμων των μεγάλων νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

    «Οι αποφάσεις που έχουμε λάβει μιλάνε για καμία νέα δομή και κλείσιμο των υφιστάμενων. Τούτο έρχεται σε αντίθεση με τις αποφάσεις που έχουμε πάρει. Η κοινωνία θα αντιδράσει. Εμείς σεβόμαστε την βούληση της τοπικής κοινωνίας και ως μηχανικός έχω διδαχθεί ότι όταν η τοπική κοινωνία δεν θέλει ένα έργο αυτό δεν γίνεται. Με σωφροσύνη, χωρίς να εξάπτουμε τα πάθη, στο πλαίσιο της νομιμότητας θα κάνουμε αυτό που πρέπει», σημειώνει στη δήλωση του ο κ. Μουτζούρης.

    Για το θέμα πραγματοποιούνται έκτακτες συνεδριάσεις σήμερα των δημοτικών Συμβουλίων τόσο του Δήμου Μυτιλήνης όσο και του Δήμου δυτικής Λέσβου. Σε δήλωση του ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος (στα όρια του δήμου Δυτικής Λέσβου βρίσκεται η έκταση που ανακοινώθηκε ότι επιτάσσεται) αναφέρει:

    «Η απόφαση αυτή είναι αιφνιδιαστική, την κρίνουν ήδη οι πολίτες και είναι φυσικά απαράδεκτη. Πρότεινα ήδη στον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη σαν πρώτη αντίδραση να μην παραστούμε στη συνάντηση που είχε προγραμματιστεί με κυβερνητικά στελέχη την ερχόμενη Πέμπτη. Περισσότερα για τις επόμενες ενέργειές μας, μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου».

    Με άλλη κοινή δήλωση, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Βέρρος Ταξιάρχης, οι πρόεδροι Κοινοτήτων και από τους δύο δήμους Δυτικής Λέσβου και Μυτιλήνης και συγκεκριμένα οι πρόεδροι Μανταμάδου, Κάπης, Κλειούς, Πελόπης, Αγίας Παρασκευής, Νάπης, Νέων Κυδωνιών, Πηγής, Κώμης, Μυστεγνών, Λουτροπόλεως Θερμής, Πύργων Θερμής, Στύψης, Συκαμινέας, και Λεπετύμνου με τους Κοινοτικούς Συμβούλους και πολλούς κατοίκους της περιοχής, εκφράζουν την αντίθεση τους στην κατασκευή της δομής όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή «Καράβας» αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του νησιού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    28 Σχόλια

    1. Αντι να απελασουν ολους τους λαθροεισβολεις, αυτοι οι Ανθελληνες επιτασουν τα κτηματα Ελληνων πολιτων, για να φιλοξενισουν καινουργια λεφουσια απο λαθρο, διοτι οπως φαινεται δεν εχουν σκοπο να κλεισουν τα συνορα, ουτε να στειλουν πισω στην Τουρκια τις βαρκες που ερχονται στα νησια, οπως εχει κανει ολη η Ευρωπη που εκλεισε τα συνορα της, οι εδω πολιτικαντηδες συνεχιζουν το σχεδιο του εποικισμου της χωρας απο ισλαμιστες και αποβρασματα πασης φυσεως!!!!!!!!!

    2. Άγγελε τα ίδια σκατά είναι όλοι τους και το γράφω ενώ δεν είμαι σύριζα και κανενός κόμματος ορκισμένος φανατικός όπως βλέπω εσένα . Απλά νιώθω απελπισμένος με όλους και λυπάμαι τα νησιά μας τα μεγαλύτερα αβύθιστα αεροπλανοφόρα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο απέναντι από τον εχθρό .Εδώ και χάρη στον Στέφανο φαίνονται οι καθαρές και ακομμάτιστες απόψεις . Ρωτώ μήπως είσαι έμμισθος .

      1. Αυτός που Τρολάρει Φίλε, και Χρησιμοποιεί το Όνομά μου για να Εκφράσει την Άποψή του για Ενσωμάτωση των Λαθρο-Μεταναστών στην Ελληνική Κοινωνία, Σίγουρα θα Είναι Έμμισθος του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ, ή και Οποιουδήποτε Κόμματος της Αριστεράς, αν Θέλεις.

        Αυτές οι Απόψεις που Εκφράζει το Τρολάκι, ΔΕΝ Απηχούν σε Καμία Περίπτωση τις Απόψεις της ΝΔ. Η ΝΔ ΔΕΝ Μιλά έτσι Αλόγιατα για ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Λίγο η Πλευρά Μητσοτάκη ( Βλέπε Παλαιότερες Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη ) το Κάνει Αυτό, Όμως Μιλά για Συγκεκριμένους Όρους και Προυποθέσεις και Όσων Πραγματικά Δικαιούνται Άσυλο, που Είναι Ελάχιστοι, το 10% των Όσων Έρχονται στην Ελλάδα. Η ΝΔ Επίσης Λέει, για παράδειγμα, Ότι ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ, ο ΑΦΓΑΝΟΣ, ο ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ, ο ΣΟΜΑΛΟΣ, ο ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ, ο ΑΛΓΕΡΙΝΟΣ, ο ΤΥΝΗΣΙΟΣ, ο ΚΟΓΚΟΛΕΖΟΣ, ΔΕΝ Δικαιούνται Άσυλο και Διεθνής Προστασίας, από τη Στιγμή που ΔΕΝ Προέρχονται από Χώρες σε ΕΜΠΟΛΕΜΗ Κατάσταση.

        Βέβαια Εγώ Όπως και με Όσους Νεοδημοκράτες Συνομιλώ, Ασφαλώς και Διαφωνούμε. Όπως Διαφωνεί και Ολόκληρη η Ευρώπη, για Αυτό και η Ευρώπη το 2015 Έκλεισε τα Σύνορα στην ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ, και Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ για να Ανοίξει Διάπλατα τα Σύνορα της Ελλάδος για Όλους Αυτούς.

        Αυτό το Μέτρο με τα Κλειστά Κέντρα, εάν Λειτουργήσει Όπως Πρέπει, θα Είναι Αποτρεπτικό για τους ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ που Έρχονται στην Ελλάδα, Διότι επί της Ουσίας θα Είναι σαν να Είναι σε ΦΥΛΑΚΗ. Και Λέω, εάν Λειτουργήσει ¨Όπως Πρέπει, Διότι Διαβάσαμε σε Μερικά Sites Ότι θα Έχουν Κάρτα Εισόδου και θα Μπορούν να Βγαίνουν Όποτε Θέλουν και να Επιστρέφουν εντός Συγκεκριμένης Ώρας. Και Ποιός Εγγυάται, Ότι Όσοι Βγαίνουν από το Κλειστό Κέντρο που θα Διαμένουν, θα Επιστρέφουν σε Αυτό; Και τι θα Γίνει μετά, θα Κινητοποιούνται οι Αρχές των Νησιών Ώστε να τους Συλλαμβάνουν Κάθε Φορά και να τους Επιστρέφουν στο Κλείστο Κέντρο Κράτησης; ΔΕΝ Είναι Σοβαρά Πράγματα Αυτά.

        Ο Στόχος του Κλειστού Κέντρου ΠΡΕΠΕΙ να Είναι να Αντιληφθούν Ότι ΔΕΝ Μπορούν να Κυκλοφορούν Ελεύθεροι, και ΠΡΕΠΕΙ οι Ίδιοι να Ζητήσουν να Εγκαταλείψουν την Ελλάδα, Όσοι Είναι Ήδη στην Ελλάδα. Και Όσοι Ετοιμάζονται να Έλθουν διά μέσου Τουρκίας και των Διαφόρων ΜΚΟ, να Γνωρίζουν Ότι η Διαμονλη τους στην Ελλάδα, θα Είναι σαν να Ζουν σε ΦΥΛΑΚΗ, Οπότε θα Πρέπει να το Σκεφτονται ΔΥΟ Φορές ΠΡΙΝ Πάρουν την Απόφαση να Έλθουν στην Ελλάδα.

        Εγώ Είμαι με τη ΝΔ, Όμως Ασκώ την Κριτική μου στη ΝΔ για το ΛΑΘΡΟ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ, Αλλά και σε Όσα Παράλογα Βλέπω να Γίνονται, Όπως για παράδειγμα, την Ιστορία με τους Διορισμούς σε Διάφορες Διοικητικές ή Διευθυντικές Θέσεις, είτε Αφορούν Περιπτώσεις με Πλαστά Πτυχία, είτε Αφορούν Περιπτώσεις Συγγενών, Φίλων και Γνωστών. Σε Καμία Περίπτωση ΔΕΝ Είμαι ΝΔ Παντός Καιρού.

        Άγγελος από Μιλάνο

    3. ΡΕ ΑΧΡΗΣΤΕ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΒΕΙΣ ΦΩΤΙΕΣ?ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ.ΤΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ?ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ.ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ?ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΑ.ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΜΗΝΙΑΙΩΣ 2000€.ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΩΜΑΤΙΑ ΜΕΧΡΙ ΛΟΥΞ ΣΟΥΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΥΧΤΙΣΕΤΕ ΣΤΑ ΦΡΑΓΚΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.ΕΝΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ?ΜΠΑΤΙΡΗΣ.

    4. Καλημέρα Στέφανε,
      Είδα το Παραπάνω Θέμα και Πρέπει να Εκφράσω την Άποψή μου. Το Έχω Γράψει Επανειλημμένως πως θα Πρέπει να Περιμένουμε Κάποιο Διάστημα για να Δούμε τα Πρώτα ΘΕΤΙΚΑ Αποτελέσματα της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Έχω Γράψει Πολλές Φορές πως ΔΕΝ θα Πρέπει να Φοβόμαστε το Θέμα του Μεταναστευτικού ΟΥΤΕ να Αποτελεί ΑΠΕΙΛΗ για την Χώρα μας. Τα Κέντρα ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ που θα Κατασκευαστούν θα ΑΠΟΣΥΜΦΩΡΗΣΟΥΝ Σημαντικά τα Νησιά μας τα Οποία ο ΣΥΡΙΖΑ Κατέστρεψε. Τα Κέντρα Αυτά θα Επιτρέψουν με τις Παροχές τους στους Μετανάστες-Πρόσφυγες, να ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ στην Ελληνική Κοινωνία σε Όλα τα Επίπεδα. Η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Είναι η ΜΟΝΗ που Εξασφαλίζει την Ομαλή Διαβίωση των Ελλήνων Δίπλα σε Αυτούς τους Κατατρεγμένους Ανθρώπους. Οι Δήμοι της Χώρας θα Πρέπει να Συμφωνήσουν ΑΜΕΣΑ στην Δημιουργία Αυτών των Κέντρων και ΟΧΙ να Φέρνουν Προβλήματα στην Κυβέρνηση με Καθυστερήσεις και Γραφειοκρατικές Διαδικασίες. Αντίθετα με Αυτά που Συνέβαιναν έως Τώρα που η Κυβέρνηση της Αριστεράς Ήταν Ανύπαρκτη στο Θέμα, ο Μητσοτάκης Όπως Έχει Δεσμευθεί θα Δώσει ΟΡΙΣΤΙΚΗ Λύση στο Πρόβλημα με Έλεγχο στα Σύνορα και Επιλογή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ Μεταναστών που Έχει Πραγματικά Ανάγκη η Χώρα.
      Όσον Αφορά το Θέμα των Κατοίκων και των Επιτάξεων, η Κυβέρνηση Έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ να Προχωρά προς Αυτή την Κατεύθυνση. Θα Πρέπει ΑΜΕΣΑ να Στεγασθούν οι Πρόσφυγες και οι Μετανάστες Προκειμένου να Αρχίσει η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ τους στο Κοινωνικό Σύνολο και Επίσης να Σταματήσουν τα Φαινόμενα ΒΙΑΣ και ΑΝΑΡΧΙΑΣ που Παρατηρούνται στα Κλειστά Κέντρα Τύπου Μόριας.
      Όπως Δήλωσε και ο Μηταράκης, η Επίταξη με ΠΝΠ Αποτελεί Μέτρο ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ και θα Πρέπει να Γίνει ΑΜΕΣΑ. Καλό Είναι Λοιπόν οι Νησιώτες να ΜΗΝ Αντιδρούν Γιατί η Γρήγορη Δημιουργία τους Είναι προς Όφελος ΟΛΩΝ μας.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

      1. Να την Εκφράσεις την Άπψή σου ρε Ηλίθιε, Τρολάκι του Κερατά, Αλλά με το Όνομά σου.

        Εμένα η Άποψή μου, ως ο Πραγματικός Άγγελος από το Μιλάνο, Είναι οι ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ από τη Χώρα και το ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ, και την Εκφράζω Συνέχεια Ένα Χρόνο Συνεχώς.

        Με το να Τρολάρεις το μόνο που Πετυχαίνεις Είναι να Φαίνεσαι Όσο Περισσότερο Γελοίος Μπορείς.

        Άγγελος από Μιλάνο

      2. Τι μπούρδες γράφεις Ρέ Άγγελε! η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη απο μουσουλμάνους και αλλόφυλους λαθρομετανάστες

        1. Το Ξέρω ρε Φίλε, ΜΗΝ Δίνεις Σημασία στο τι Γράφει το Τρολάκι Αυτό που Χρησιμοποιεί το Όνομά μου.

          Αυτές τις Απόψεις τις Εκφράζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, στο ΚΚΕ και την Αριστερά Γενικότερα. Κοίταξε και την Απάντηση που Έδωσα.

          Άγγελος από Μιλάνο

    5. Όπως στρώσατε θα κοιμηθείτε. Δεν έχετε μυρωδιά από αυτό που λέγεται αίσθημα αυτοσυντήρησης, είστε άξιοι της τύχης σας.

      Αντί να κοιτάξετε την επιβίωση σας και να ψηφίσετε κάποιο ακροδεξιό κόμμα για να ξεκουμπιστουν οι λαθρομετανάστες από τα νησιά σας και να μην τολμήσουν να ξαναέρθουν , ψηφίζετε συνέχεια τσιπρα, φωφη, κουλη και κουτσουμπα…

      Τσιμουδιά τώρα. Κιχ.

    6. Έτσι…. Να τους πάρετε και τα σώβρακα τους Νουδουσιριζοπασόκους που ήθελαν και νόμπελ… Κέρδισαν δικαιωματικά το νόμπελ μαλακίας…. Οι μαλακίες πληρώνονται στο τέλος. Δεν ήθελαν Χρυσή Αυγή να ξεβρομίσει ο τόπος σε λίγες μέρες μόνο. Φοβόντουσαν μην αναστηθεί ο Χίτλερ και τους καεί το μίξερ…. Καμία λύπηση.

      1. Μάρκο δεν βγάζεις άκρη και στις επόμενες εκλογές πάλι τους ίδιους θα να ψηφίσουν, τόσο κουτοί ειναι. Το απέδειξαν πριν λίγους μήνες αυτό στις εκλογές…

    7. Για ότι παθαίνει αυτός ο λαός υπεύθυνος είναι αποκλειστικά ο ίδιος. Όταν κάτι το αφήνεις να θεριεψει αυτό κάποια στιγμή θα σε φάει. Πράγματι οι νησιώτες και όχι μόνο μπροστά στο τρέμουλο που τους πιάνει μην τυχόν τους χαρακτηρίσουν φασίστες και ρατσιστές είναι ικανοί να ψηφίσουν την καταστροφή τους. Και να τα αποτελέσματα. Κύριοι ο φασισμός είναι ένα πολιτικό σύστημα που εφαρμόστηκε πριν από 100 χρόνια σε κάποιες χώρες. Καλός ή κακός για κάποιους… πάντως δεν υπάρχει λόγος να τον τρέμετε σήμερα.

    8. Καλα να παθουν να τα χασουν ολα …..Τοσα χρονια που ηταν ;; Ψηφιζαν συριζα κουλη πασοκ και κκε…..

    9. στο δημοκρατικό πολίτευμα έτσι γίνεται, επιβάλλεται η άποψη των πολλών και όχι ενός τρελού δικτάτορος. 97,1% στείλανε εκτός βουλής την ΧΑ διότι θελανε περισσότερα και καλύτερα χοτ σποτ όπως είχε υποσχεθεί το Κούλις μαζί με τζαμί στο Βοτανικό και Ισλαμικό Συμβούλιο παρά τω πρωθυπουργώ.

      1. το συστημα κατηυθυνβε επιδεξια τα βλάμμενα της χαβγης στον τηλεπλασιε Βελο. Ξυπνηστε ραγιαδες

    10. ΚΑΤΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ-ΝΥΜΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΥΣΠΛΑΧΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΝ?

    11. Καλά θα μας τρελάνουν. Λέει “για το δημόσιο συμφέρον”. Να τους θυμίσουμε ότι δημόσιο συμφέρον είναι το συμφέρον, η ευημερία και το καλο του πλυθησμου, του λαού, των πολιτών, των ντόπιων. Πετάνε κουβέντες politically correct, όπως λένε για να μην κατηγορήθουν και αν τώρα αυτά που λένε δεν ευσταθούν δεν δίνουν μια.

    12. Δηλαδη εχουμε πολεμο;;; Γιατι επίταξη γινεται μονο σε καιρο πολέμου. Οποτε ειτε παραδέχονται πως εχουμε πολεμο, αλλα αντι να μας πουν να πολεμήσουμε χαιδολογουν τον εχθρο μέχρι εκείνος να αποφασίσει πως τερμα η ηρεμία και να αρχισουν οι σφαγες. Η παραβαίνουν ολους τους κανόνες και φασιστικά επιτάσσουν οτι χρειάζονται. Οχι για την ασφάλεια του λαού, γιατι αν ηταν ετςι θα έκλειναν τα σύνορα και θα έδιωχναν ολους αυτους, αλλα για την δικη τους ησυχία, νομίζοντας πως ο κοςμος θα τα δεχτεί ολα αυτα.

      1. Επίταξη δεν γίνεται μόνο εν καιρώ πολέμου. Επίταξη γίνεται και σε φυσικές καταστροφές. Έχουμε και πόλεμο και φυσική καταστροφή εν προκειμένω…

        1. Σωστός. Δυςτυχως εχουμε και τα δυο, απλως χαμπαααρι δεν το εχουμε πάρει. Αυτη ειναι η δυστυχία μας. Η καταραμένη άγνοια μας αλλα και η αδιαφορία μας.

    13. Γιατί δεν τους πέρνουν στα γραφεία τους η στο Σπίτι τους? Γιατί στα Νησιά δεν κατάλαβα. Έκαναν τα νησιά μαύρα. Βγαίνεις έξω και μαυρίζει ο τόπος όλος. Αίσχος.

      1. Μην ανησυχεις, σε λίγο θα έρθει και η σειρά της ενδοχωρας

        1. είναι όσοι ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και οποιοδήποτε αριστερό κόμμα να πάρουν από έναν λαθρομετανάστη έγκλειστο μέσα στο σπίτι τους, και να του κάνουν και όλα τα έξοδα, ιατρικά και σίτισης

      2. Γιατί στην Αθήνα τι βλέπεις; Άσπρους; Από το 2000 μόνο μαύρους βλέπεις; Που ήταν οι νησιώτες τόσα χρόνια; Στα αρχίδια τους… το πρόβλημα ήταν μακριά και όσοι αντιστέκονταν τους χαρακτήριζαν ως φασίστες ρατσιστές και νεοναζί. Να μαυρίσετε τώρα και εσείς για να καταλάβετε τη μαλακία σας….

    14. Για τον ΦΠΑ ξεσηκώθηκαν, για καρναβάλια και φιέστες με κλεφτοδημοκράτες και κλεφτοπασόκους μόνο ήταν τόσα χρόνια… Ήρθε η ώρα να πληρώσουν το χάλι που επέλεξαν!

      1. Ξέχασες τις λαμαρινες με τα καλουδια και το βυζαιμα των μουλικων

    Comments are closed.