ΤΡΟΜΟΣ! ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ – ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ; ΠΟΣΟ ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

    Κοινοποίηση:
    ΤΑΛΙΜΠΑΝ

    Οι Ταλιμπάν κατέσχεσαν αμερικανικό οπλισμό που είχε απομείνει στο Αφγανιστάν με την αξία του να ανέρχεται σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια. Ο οπλισμός πιθανότατα περιλαμβάνει 600.000 όπλα, 2.000 τεθωρακισμένα οχήματα και 40 αεροσκάφη μεταξύ των οποίων και τα ελικόπτερα Black Hawks.

    Όπως αναφέρει δημοσίευμα της New York Post οι ΗΠΑ από το 2002 έως και το 2017 έδωσαν στον στρατό του Αφγανιστάν όπλα που η αξία τους ανέρχεται σε περίπου 28 δισ. δολάρια. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα ελικόπτερα Black Hawks που παραδόθηκαν στην Καμπούλ πριν από έναν μήνα.
    Το πακέτο περιελάμβανε την προμήθεια τουλάχιστον 600.000 όπλων για το πεζικό. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν τυφέκια M-16, 162.000 τεμάχια επικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και 16.000 γυαλιά νυχτερινής όρασης.

    Μάλιστα το Τhe Hill επικαλούμενο περσινή έκθεση του Ειδικού Ειδικού Επιθεωρητή για την Ανασυγκρότηση του Αφγανιστάν, επισημαίνει ότι από το 2017 έως το 2019 οι ΗΠΑ έδωσαν στο Αφγανιστάν 7.035 πολυβόλα, 4.702 Humvees, 20.040 χειροβομβίδες, 2.520 βόμβες και 1.394 εκτοξευτές χειροβομβίδων.

    Αμερικανός αξιωματούχος που τελεί υπό το καθεστώς ανωνυμίας μιλώντας στο Reuters, τόνισε ότι ο οπλισμός που δεν καταστράφηκε πλέον βρίσκεται στα χέρια των Ταλιμπάν.  Από την πλευρά του ο Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη παραδέχθηκε ότι οι Ταλιμπάν κατέσχεσαν τον οπλισμό ενώ πρόσθεσε ότι ο Λευκός Οίκος «δεν έχει πλήρη εικόνα» για το τι «έπεσε στα χέρια των Ταλιμπάν».

    Άλλος αξιωματούχος που μίλησε στο Reuters δήλωσε ότι οι τρέχουσες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο οπλισμός που βρίσκεται πλέον στα χέρια των Ταλιμπάν περιλαμβάνει 2.000 τεθωρακισμένα οχήματα (ανάμεσά τους και τα Humvees). Ακόμη φαίνεται να έχουν κατασχέσει μέχρι 40 αεροσκάφη στα οποία ενδεχομένως να περιλαμβάνονται τα UH-60 Black Hawks, καθώς και στρατιωτικά Drones ScanEagle.
    Όπως αναφέρει το The Hill υπάρχουν βίντεο που έχουν καταγράψει Ταλιμπάν να ανοίγουν θριαμβολογώντας κιβώτια με κατασχεμένα όπλα μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται αυτόματα Μ4 και M16. Παράλληλα οι Ταλιμπάν έχουν εντοπιστεί να κυκλοφορούν στους δρόμους της Καμπούλ μέσα σε Hunvees.

    Από την άλλη πλευρά Αμερικανοί αξιωματούχοι φοβούνται ότι ο οπλισμός που κατασχέθηκε από τους Ταλιμπάν θα μπορούσε να παραδοθεί σε αντιπάλους των ΗΠΑ όπως η Κίνα και η Ρωσία, ή ακόμα και στον ISIS.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. τους τα δώσανεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε να τα λεμε σωστα τα πραματα

    2. Βρε τι τρόμος και κολοκύθια τούμπανα , άμα παραγίνουν τα κτηνοσαρικια με τρεις nuk το ισιώνανε το βοθροχώραφο τους και πάνε για νέες καλλιέργειες , σιγά μην αφήσουν τα ζώα να ελέγχουν το λιθιο και τις σπάνιες γαιες εκβιάζοντας τις αγορές.

    3. Κάτι μου μυρίζει ότι οι Ταλιμπάν σε λίγο καιρό που θα έχουν εδραιωθεί θα στραφούν εναντίον του Ιράν. Μάλλον αυτό πρέπει να είναι το αμερικανικό σχέδιο γι αυτό και άφησαν τόσα πολλά όπλα στους Ταλιμπάν και θα στείλουν και περισσότερα στα κρυφά φυσικά αλλά για να δικαιολογούνται οι Ταλιμπάν που βρίσκουν τα όπλα και πολεμάνε το Ιράν θα λένε ότι είναι τα όπλα που άφησαν οι αμερικάνοι πίσω τους.

    4. Ελιτίστικα δημιουργήματα όλες οι τρομοκρατικές πολεμικές οργανώσεις όπως Ταλιμπάν Αλ Κάιντα ISIS εξυπηρετούν τα συμφέροντα και τα σχέδια της ΝΤΠ

    5. Αυτή η απάτη ο ΟΗΕ το συμβούλιο ασφαλείας και ΗΠΑ έφεραν αυτά τα αποτελέσματα Και οι αμερικανοί πολίτες χάνουν τα σπίτια τους είναι άστεγοι χωρίς ιατρική περίθαλψη Και οι ΗΠΑ άφησαν στους τρομοκράτες Ταλιμπάν δις δολάρια από πολεμικό υλικό Όλοι μούγκα τώρα στις ΗΠΑ κανένας δεν διαμαρτύρεται εναντίον του γερασμένου Μπαιντεν Και κανένας δεν θα λογοδοτήσει Ίσως πάσχει συμφωνία κρυφή συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ Ταλιμπάν

        1. Ο ΤΡΑΜΠ ΕΧΕΙ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ…ΨΑΞΕ ΣΤΟ youtube ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΚΟΒΩ ΑΠ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠ ΤΟ ΣΚΑΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ

        2. Ο Τραμπ παντα επικοινωνουσε με το κοσμο μεσω ΤΟΥΙΤΕΡ και ΦΕΙΣΜΠΟΥΚ αλλα και οι 2 εχουν κλεισει τους λογαριασμους του και το εχυον αποκυρηξει ως persona non grata….αλλα για καποιο λογο φεισμπουκ και τουιτερ αφηνουν να εχουν οι Ταλιμπαν και ISIS τους δικους τους λογαρισμους (Το συμπερασμα δικο σου)

    6. Ποια αντισταση και ποια ανακαταληψη της εξουσιας ανθρωπε μου!!!!!! 300.000 κυβερνητικος στρατος εκπαιδευμενος υποτιθεται απο τους Αμερικανους, εγιναν….. λαγοι χωρις να ριξουν τουφεκια και συ μιλας για αντισταση και ανακαταληψη!!!!!!! Αυτα ειναι τα κατορθωματα των Αμερικανων, ξοδεψαν τρισεκατομυρια και μετα απο 20 χρονια, εκαναν μια τρυπα στο νερο!!!!!! Και ο ντοπιος πληθυσμος προσπαθει να την…κοπανησει και να ελθει να ξαπλαρει στην Ευρωπη να παιρνει τα επιδοματα και ο μηνας να εχει …εννια!!!!!! Ακου αντισταση, απο ποιους;;;;;;;; Τελος το Αφγανισταν, το κατελαβαν οι σκοταδιστες!!!!!!! Οι Αμερικανοι και η ΕΕ παιζουν το βιολι τους!!!!!!

    7. Η ΕΛΙΤ λοιπόν της ΝΤΠ τους παρέδωσε την εξουσία και τους προμήθευσε και οπλισμό… γιατi? τι επιδιώκουν με αυτή τους την κίνηση?? από την άλλη οι εναπομείναντες καθεστωτικοί ζητάνε οπλισμό ( και θα τον βρουν σίγουρα ) για να ξεκινήσουν την αντίσταση και την ανακατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπαν, οπότε έχει ξεκινήσει ήδη o εμφύλιος πόλεμος….. ποιες χώρες θα εμπλακούν και σε τι βαθμό πως θα εξελιχθεί η τρομοκρατία και το μεταναστευτικό?? Έχουμε να κάνουμε με μια ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ υγειονομική, οικονομική, κλιματική, κοινωνική, πολιτική και πολεμική ΚΡΙΣΗ. Τόσες κρίσεις πάνω στη σκακιέρα βρίσκονται για πρώτη φορά ……τικ τακ τικ τακ

    8. Ναι τυχαια αφεθηκαν εκει τα οπλα ….. Τρελο δουλεμα ο Μπαιντεν κ η συμμορια του .

    9. ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΣΕ ΜΠΑΓΑΠΟΝΤΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ. ΗΤΑΝ ΟΛΑ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ (ΕΠΙΤΗΔΕΣ) ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΑΦΟΡΜΗ ΠΑΛΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΗΡΕΜΙΑ ΕΙΧΑΜΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΡΑΜΠ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΜΠΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ!

    Comments are closed.