ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΑΤΑΓΟ! Η CIA ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ – Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΕΛΛΟΧΕΥΕΙ ΓΙΑ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

    Κοινοποίηση:
    CIA

    Η εκπαίδευση Ουκρανών παραστρατιωτικών από τη CIA, με τις «ευλογίες» πρώην Προέδρων των ΗΠΑ, εγκυμονεί κινδύνους για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κινήματος ακροδεξιών εξτρεμιστών.

    Τρεις Αμερικανοί Πρόεδροι κατάφεραν να κρατήσουν ένα μυστικό για περίπου έξι χρόνια. Όπως αποκάλυψαν τις τελευταίες ημέρες πέντε πρώην αξιωματούχοι υπηρεσιών πληροφοριών, η CIA εκπαιδεύει από το 2015 ομάδες Ουκρανών παραστρατιωτικών σε αμερικανικό έδαφος.

    Η πληροφορία μεταδόθηκε με τόση φυσικότητα από αμερικανικά ΜΜΕ ώστε ορισμένοι αναλυτές έφτασαν να αναρωτιούνται εάν η Ουάσινγκτον άφησε εσκεμμένα να διαρρεύσει η πληροφορία θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μόσχα: Προετοιμαστείτε για έναν βρώμικο πόλεμο με χτυπήματα κάτω από τη μέση.

    Η σημαντικότερη πτυχή της αποκάλυψης όμως, την οποία επεσήμανε ο συγγραφέας Μπράνκο Μάρκετιτς στο αμερικανικό περιοδικό Γιάκομπιν, είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα οι μαθητές της CIA είναι νεοναζί. Το 2015, όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα έδωσε το «πράσινο φως» στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, γερουσιαστές ενέκριναν νομοσχέδιο που επέτρεπε την παροχή εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία υπό τον όρο, όμως, να μην καταλήξουν τα χρήματα στο διαβόητο ναζιστικό τάγμα Αζόφ.

    Ύστερα όμως από πιέσεις του Πενταγώνου, ο συγκεκριμένος όρος απομακρύνθηκε με τροποποίηση του νόμου. Το τάγμα Αζόφ είχε στο μεταξύ ενταχθεί επισήμως στην εθνοφρουρά της Ουκρανίας, γεγονός που προσέφερε και θεσμική κάλυψη σε μια αμιγώς ναζιστική ομάδα ένοπλων παραστρατιωτικών.

    Πέρασαν χρόνια μέχρι που επιτέλους ανακάλυψε τί κρυβόταν μέσα στο κολιέ της. Η συνέχεια θα σας σοκάρει!

    Προφανώς, η εκπαίδευση εξτρεμιστών από τη CIA, σε συνεργασία με υπηρεσίες άλλων δυτικών χωρών, δεν προκαλεί έκπληξη σε κανέναν. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ μαζί με τον Καναδά ήταν οι δυο χώρες που από το 1946 υποδέχθηκαν τη συντριπτική πλειονότητα των Ουκρανών συνεργατών των ναζί – μεταξύ των οποίων τα μέλη της 14ης Μεραρχίας των Waffen SS της Γαλικίας, που ευθύνονται για την εξόντωση χιλιάδων Εβραίων.

    «Ένας τρόπος για να εισέλθεις στον Καναδά» έλεγε χρόνια αργότερα ο ιστορικός Ίρβινγκ Αμπέλα «ήταν να δείξεις ότι έχεις τατουάζ των SS και συνεπώς ήσουν αντικομμουνιστής».

    Τα παιδιά και τα εγγόνια των δωσίλογων Ουκρανών έφτασαν να καταλάβουν θέσεις-κλειδιά στην καναδική κοινωνία και τον κρατικό μηχανισμό ενώ στις ΗΠΑ αποτέλεσαν τον πυρήνα ενός ρεύματος ιστορικού αναθεωρητισμού, που θέλησε να ξαναγράψει την ιστορία του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

    Μετά τη διάλυση της πρώην ΕΣΣΔ, τμήματα αυτής της διασποράς επέστρεψαν στην Ουκρανία και έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον εκφασισμό μεγάλου τμήματος του πολιτικού σκηνικού στο Κίεβο.

    Σε αυτή την πρώτη ιστορική περίοδο ο ρόλος της CIA και άλλων αμερικανικών οργανώσεων ήταν ως επί το πλείστων επικουρικός.

    Να όμως που όπως αποκαλύπτεται, η υπηρεσία εμπλέκεται πλέον και στη στρατιωτική εκπαίδευση Ουκρανικών παραστρατιωτικών ομάδων.

    Ούτε αυτή η εξέλιξη όμως προκαλεί έκπληξη. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’50, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών έχει στηρίξει δεκάδες κινήματα της άκρας δεξιάς και αργότερα του εξτρεμιστικού Ισλάμ με καταστροφικά συνήθως αποτελέσματα, όχι μόνο για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και για τις ίδιες τις ΗΠΑ.

    Από τους συνεργάτες των ναζί στην Ιταλία και την Ελλάδα μέχρι τους Κουβανούς αντικαθεστωτικούς του Μαϊάμι και από τους Μουτζαχεντίν στο Αφγανιστάν μέχρι τους συνεργάτες της Αλ Κάιντα στη Λιβύη, οι περισσότερες από αυτές τις ομάδες «δάγκωσαν» κάποια στιγμή το χέρι που τις έτρεφε.

    Οι Κουβανοί εξόριστοι, που εκπαιδεύτηκαν από τη CIA για να εισβάλουν στην Κούβα, συνέχισαν την εγκληματική τους δράση και σε αμερικανικό έδαφος, οι Μουτζαχεντίν μετεξελίχθηκαν στην Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν που στράφηκαν εναντίον αμερικανικών στόχων κ.ο.κ.

    Η μεγάλη διαφορά, σε ό,τι μας αφορά σήμερα, είναι ότι οι επιπτώσεις από αυτές τις δολοφονικές μεταπτώσεις των συνεργατών της CIA δεν αφορούν πλέον κάποια μακρινή χώρα της Ασίας ή της Λατινικής Αμερικής.

    Οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς και των ναζιστών στην Ουκρανία επιχειρούν εδώ και χρόνια να συνδεθούν οργανικά με ομοϊδεάτες τους στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ.

    Το FBI έχει ήδη καταγράψει διασυνδέσεις του τάγματος Αζόφ με ρατσιστικές οργανώσεις των ΗΠΑ ενώ αρκετοί οπαδοί του Τραμπ εκφράζουν τον θαυμασμό τους για τη δράση των παραστρατιωτικών στην Ουκρανία.

    Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η εγκληματική, ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και το αδερφό κυπριακό κόμμα ΕΛΑΜ διατηρούσαν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με ακροδεξιά και φασιστικά μορφώματα της Ουκρανίας.

    Το 2014 πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία εκδήλωση συμπαράστασης για τη δολοφονία δύο χρυσαυγιτών στην Αθήνα ενώ έναν χρόνο νωρίτερα αντιπροσωπεία του ακροδεξιού κόμματος Svoboda είχε επισκεφθεί την Κύπρο.

    Η ύπαρξη λοιπόν ενός ισχυρού ναζιστικού πόλου με στρατιωτική εκπαίδευση και εξοπλισμό στην Ουκρανία μπορεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού κινήματος ακροδεξιών εξτρεμιστών.

    Η Ευρώπη δηλαδή κινδυνεύει να βιώσει ένα φαινόμενο το οποίο οι λαοί της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής έχουν ήδη βιώσει στο πετσί του: να βλέπουν τους πρώην συνεργάτες της CIA να κάνουν «μετάσταση» σε γειτονικές χώρες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Ακριβώς, πως έκαναν και πολλοί Έλληνες Επαναστάτες του 1821 όπου μαθήτευσαν σε Τουρκικές σχολές πολέμου, και μεταλαμπάδευσαν τις τακτικές μάχης στα υπόλοιπα χριστιανά αδέρφια τους.

    2. Καθόλου παράξενο πού η CIA εκπαιδεύει Ουκρανούς φασίστες αφού η ίδια με το εγκληματικό παρελθόν της καί τούς παράφρονες διοικητές της ευθύνεται για εκατομμύρια θανάτους ανά το κόσμο αφήνοντας πίσω διαλυμένα κράτη σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις καί συνεχίζει την δράση της χωρίς κανένα έλεγχο.
      Σπρώχνει την Ρωσία να εισβάλει στην Ουκρανία εξοπλίζοντας απευθείας την χώρα αυτή καθώς καί με την ανάπτυξη παραστρατιωτικών υπό τίς εντολές της CIA ενέργειες πού αποτελούν ύψιστο κίνδυνο ασφαλείας για τα συμφέροντα της Ρωσίας.
      Είναι μονόδρομος η επέμβαση της Ρωσίας καί η ερώτηση είναι αν προσβλέπουν σέ ένα παγκόσμιο πόλεμο πιθανότατα με πυρηνικά όπλα ή απλώς νά εμπλέξουν τη Ρωσία σε ένα πόλεμο φθοράς με την Ουκρανία με σκοπό την αποδυνάμωση της.

    3. Ο Βλαδιμηρος δεν μασαει! Οι Αμερικανοι το ξερουνε πολυ καλα!
      Αν παιξει μπαλλα και η Κινα τερμα τα διφραγκα για τη αυτοκρατορια των γιανκηδων! Οτι εχει αρχη εχει και τελος σ αυτο το κοσμο!

      1. Όντως άμα μπει και η Κίνα όχι τελείωσε η Η.Π.Α τελείωσε και η Αγγλία και η Ευρώπη δηλ η Δύση γενικότερα.
        Θα πατήσει και ο Κιμ το Κουμπί.

    4. Ξεσηκωνεται σιγά σιγά ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη. Σπάσιμο μπλόκου της αστυνομίας και είσοδος διαδηλωτών σε κτίριο της εε, στην Γερμανία διαδηλώσεις παντού. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που επιβάλουν οι ναζι των ελίτ γυρνάει μπούμερανγκ. Αναβίωση του ναζισμου στην εε με οργανωτές ελίτ και ορθολογιστες.

    5. Και την Γερμανία η Αμερική την εμπόδισε να μας δώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις!

      1. Αυτό είναι απίστευτο είμαστε η μοναδική χώρα που δεν έχουμε πάρει τις αποζημιώσεις από το Β.παγκοσμιο πόλεμο…πολύ προδοσία η Ελλάδα.Δυστηχως για την χώρα θα ζήσει άσχημες καταστάσεις.

      2. Καμία Αμερική δεν μας εμποδισε να πάρουμε τις Γερμανικές αποζημιώσεις. Δηλαδή θέλεις να μας πεις τώρα ότι οι Γερμαναράδες ηθελαν να μας δώσουν λεφτά και οι κακοί Αμερικάνοι δεν τους άφησαν. Η πραγματικότητα είναι είναι ότι ο γέρος Καραμανλής πήρε καποιες αποζημιώσεις απο την Γερμανία. Αλλά μετά παραιτήθηκε απο το να μας δώσει και άλλες αποζημιώσεις η Γερμανία με αντάλλαγμα να πάνε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες ως εργάτες στην Γερμανία.

        1. Σιγά ρε φωστήρα, που οι gast arbeiters και όχι οι διαστοφές του προδότη φταίνε.
          Μόνο οι πουλημένοι πωλητικοί έχουν ευθύνη.

    Comments are closed.