ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑΡΗ – ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΓΑΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΟΜΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ – ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΑΝΑΘΡΕΜΜΕΝΟΣ ΓΑΠ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙ!

    Κοινοποίηση:
    hist-1821__article

    Είναι από τις στιγμές που αναρωτιέται κανείς εάν οι πολιτικοί που βρίσκονται στο κοινοβούλιο γνωρίζουν ελληνική αλλά και παγκόσμια ιστορία. Το πράγμα σοβαρεύει ακόμα περισσότερο όταν αναφερόμαστε στον πρωθυπουργό της χώρας.

    Θα μπορούσε ο Κολοκοτρώνης και οι άλλοι ήρωες του 1821 να εμπνευστούν από την αμερικανική επανάσταση, προκειμένου να ξεκινήσουν τον δικό του αγώνα για ελευθερία; Κι όμως σύμφωνα με τον Κούλη Μητσοτάκη θα μπορούσαν.

    Ο έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα: «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης, μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση και νομίζω ότι θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα κοινό απολογισμό όσων έγιναν αλλά και όσων μπορούμε να πετύχουμε μαζί και αυτά είναι πολλά»!

    Η αποστροφή αυτή όπως είναι λογικό έχει προκαλέσει χιλιάδες απαξιωτικά σχόλια από χρήστες του διαδικτύου που δεν μπορούν πραγματικά να κατανοήσουν πως είναι δυνατόν η εθνεγερσία ενός έθνους χιλιάδων ετών να σχετίζεται καθοιονδήποτε τρόπο με την αμερικανική επανάσταση που δημιούργησε ένα έθνος.

    Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχει καμία ιστορική αναφορά που να συνδέει τις ενέργειες και τον αγώνα που ξεκίνησαν οι ήρωες του 1821 με τα όσα είχαν διαδραματιστεί λίγο χρόνια πριν στην Αμερική. Ούτε σε απομνημονεύματα των ηρώων, ούτε σε ιστορικά βιβλία υπάρχει η προσέγγιση που έκανε ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου.

    Μία τέτοια προσέγγιση αποτελεί μείζονα ιστορική αναθεώρηση μίας εμβληματικής στιγμής της ελληνικής ιστορίας. Όταν όμως γίνεται από τα χείλη του έλληνα πρωθυπουργού, κατά πολλούς αποτελεί αναθεωρητισμό της ίδιας της ιστορίας του ελληνικού έθνους, αναθεωρητισμός που παραπέμπει στην διαχρονική προσπάθεια της Τουρκίας να αμφισβητήσει την ελληνική εθνική συνέχεια. Προσπάθεια την οποία υπέθαλψε διαχρονικά η Γερμανία, από τα πονήματα του Φαλμεράυερ έως τις αθλιότητες του Χίτλερ.

    Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι λίγοι αυτοί που απόρησαν με αυτή την ενέργεια του πρωθυπουργού. Και προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    45 Σχόλια

    1. Δεν υπαρχει Αντιπολιτευση Στεφανε.
      Ο Γκουρλοματης χαζουλιακας εχει κανει τη χωρα μπουρδελο …και ο Τσιριζα (που υποτιθεται ειναι Αξιωμ.Αντιπολιτευση) ειναι κατω 18 μοναδες…!
      Για τον π@@τσο ειν’ολοι.

    2. Αναρωτιέμαι αν ξέρει και τον Κολοκοτρώνη η κούλα

    3. Τί <> ρέ, ο άνθρωπος είναι ένας γλοιώδης γλύφτης που γλύφει τούς αμερικανούς. Όλοι τό ξέρουμε αυτό, αλλά δέν ξέραμε ότι μπορούσε νά φτάση μέχρις αυτού τού σημείου!! Νά τόν χαίρονται αυτοί που παραδοσιακά ψηφίζουν Ν.Δ. επειδή τήν θεωρούν πατριωτικό καί Χριστιανικό κόμμα. Ελπίζω ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!!!

    4. Αφου οταν μαθαιναν ιστορία ο Κουλης έκανε κοπάνα γιατί αγράμματο δεν τον λες επειδή και οι αγράμματοι την ελληνική ιστορία την ξέρουν απλώς πεταει τουβλα και όποιον παρει😃😃😃😃

    5. Κούλες και προδότες υπήρχαν και στην επανάσταση έτοιμες να συνεργαστούν με τους τούρκους για να σταματήσει η επανάσταση αλλά ο κολοκοτρώνης και οι υπόλοιποι γενναίοι οπλαρχηγοί τους έκαναν στην άκρη και μας ελευθέρωσαν. Χυδαία δήλωση απο την Κούλα που έρχεται να προστεθεί στα αίσχη που έκανε στα εθνικά μας θέματα με τους τούρκους όλο αυτό το διάστημα.

    6. Η Ελληνική Επανάσταση εμπνεύστηκε από την Αμερικάνικη??? Τι λες ρε λακαμά!!!!!!!!

    7. ρε παιδια αυτος ο πανιβλακας η κουλα λεει «Σε λίγο θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια της ελληνικής επανάστασης”
      νομιζει οτι 28 οκτωβριου γιορταζουμε τη επανασταση του 1821…

    8. Ο ύπυλος ο μαυριδερός γουρλομάτης δέν λέει τυχαία τίς βλακείες του.Αυτή είναι η γραμμή της μεγαλύτερης ανθελληνίδας τής Ελλάδας τής Γιάννας Αγγελοπούλου.Σκοπός μας είναι νά τιμήσουμε τήν μνήμη τών ηρώων της επανάστασης του 1821 λέει η ψευτρα καί υποκρίτρια Αγγελοπούλου.Στήν Επιτροπή της είναι μαζεμένοι όλοι οι ανθέλληνες από την Ελλάδα καί τό Εξωτερικό.Ενας Αριστείδης Χατζής δήθεν καθηγητής λοιδορεί τόν στρατηγό Γεώργιο Καραισκάκη καί ονομάζει τόν πρώτον κυβερνήτη τής Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια δικτάτορα.Τό μέλος τής Επιτροπής Μαρία Νεγροπόντη-Δεληγιάννη πού παραιτήθηκε γιατί μέλη τής Επιτροπής λοιδορούν τούς ηρωες τού 1821.H Eπιτροπη είναι μία συσσωρευση Ανθελλήνων πού νοσταλγούν τήν Οθωμανική Αυτοκρατορία καί αμαυρίζουν τήν μνήμη καί τήν δόξα τών ηρώων τού 1821.Ενας ελληνόφων δημοσιογράφος ονόματι Σ.Κασιμάτης χλευάζει καί λοιδωρεί τήν Ευζωνική στολή τήν περίφημη τήν ένδοξη φουστανέλλα καί τά τσαρούχια.Γιατί αυτό τό απύθμενο καί άσπονδο μίσος στά ιερά μας σύμβολα;Γιατί τίς φορούσε Ο Γέρος τού Μωριά,ο Καραισκάκης κοί όλοι οι ηρωες τού 1821.Η φουστανέλα έχει 400 πτυχές.Κάθε μία πτυχή συμβολίζει ένα χρόνο τούρκικης σκλαβιάς.Οι Τουρκολάγνοι τά λένε 400 χρόνια ευμάρειας.
      Γιάννης Λάκων

    9. Eυγε στον πρωθυπουργο Πανεξυπνος κ γνωστης της ιστοριας Φυσικα επηρεασε η αμερικανικη επανασταση Μπραβο!

    10. Η λύση είναι μια…
      “ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ” Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

    11. ΑΝΤΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΠΑΛΙΟΛΟΥΓΚΡΑ.

    12. δηλαδη ολοι καταλαβατε μονο οτι δεν εχει σχεση η ελληνικη επανασταση με την αμερικανικη; Και στις 28 οκτωβριου τι γιορταζουμε που λεει η κουλα τα 200 χρονια απο την επανασταση του 1821;;;;…

    13. Οι ηγέτες της Αμερικανικής επανάστασης (δηλαδή ο Ουάσιγκτον και οι υπόλοιποι) ήταν βαθιά επηρεασμενοι από την αρχαία Ελλάδα. Ειδικότερα από την αρχαία Αθηναϊκή δημοκρατία που την είχαν ως πρότυπο.Άρα οι Αμερικανοί επηρεάστηκαν απο (έστω την αρχαία) Ελλάδα και όχι το αντίθετο.

    14. Εγώ ξέρετε τι λέω; τον πίνακα που έχετε επάνω με τον Καραϊσκάκη πάνω στο αλογο το 1821, ο ζωγράφος τον εμπνεύστηκε από τον Ναπολέων Βοναπάρτη και τη μάχη του Βατερλω 1815. Στάνταρ σας λέω…

    15. EΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΙΔΕΕΣ ΕΧΟΥΝΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΟΜΟΤΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ,ΜΗΝ ΠΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΔΕΙΓΜΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΙΣΤΟΥΣ.
      ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΧΙ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΟΘΩΜΑΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΕΛΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΤΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΝΤΡΟΠΙΑΖΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ.

    16. Θα σας πω εγώ τι συμβαίνει. Είναι ένα ξεκάθαρο, γλειωδες, δουλικο και ποταπο γλυψιμο. Συνέχεια του χθεσινοβραδυνου. Εκτός κιαν είναι του στυλ:
      -Που θα πας διακοπές φετος;
      -Σκέφτομαι Μυτηληνη, εσύ;
      -Λέσβο…
      -Τι κρίμα, δεν θα τα πουμε,…
      Αλήθεια, δεν ξέρω τι είναι χειροτερο

    17. Μα γιατι Στεφανε, γιατι μας τα λες. Αφου σαν λαος ειμαστε αχρηστοι.

    18. Γλειφε κοπροσκυλο γλυφε μονο γι αυτο εισαι ικανος

    19. ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…ΑΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ….. ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΔΥΟ ΑΝΟΜΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΠΡΑΓΜΑ ΔΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.ΑΣΕ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821 ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΜΥΑΛΟ….ΑΝΤΕ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ….

    20. Μονάχα στην Ελλάδα οι κυβερνήτες μισούν το Έθνος. Ακόμα και στο παραμαρίγκο σέβονται και μιλάνε με σπουδαία λόγια για τα δικά τους εκεί έθνη με την 0 ένδοξη ιστορία.

    21. Έλληνες,ραγιάδες και γιουσουφάκια,το λέει ακόμη και το τραγουδι:ΤΑ ΛΌΓΙΑ ΕΊΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΆ !!!!!

    22. Σε λιγο θα μας πουν οτι ο Κολοκοτρωνης ηταν Ινδιανος.
      Εγω απορω ,τι σκεφτονταν 1 χρονο πριν αυτοι που ριχναν το ψηφοδελτιο στη καλπη.
      Αυτα που ζουμε τωρα ειχαν σαν οραμα ;
      Στις επομενες ψηφιζω Καποδιστρια

    23. Οταν εχεις να κανεις, με βουτηρο-μπεμπεδες, κοπροσκυλα και ανεργα τσογλανια…
      Τι περιμενεις να ξεστομιζουν…?
      Καλα να παθετε, οσοι τους ψηφισατε…
      Να μην παραπονιετε κανενας…

    24. ν σας κυβερνησει ο τσιπρας…
      και μην πειτε το χαζο ολοι ιδιοι ειναι
      Ας ηταν ο πολακης υπουργο με κορωνα και τσιπρας στην κριση εβρο και καστελοριζο
      ΚΑΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙα εβρο ειχαν πει οτι θα υποδεχοταν τα ισλαμοπιθηκια με νταουλια
      Γι αυτο μην το παρακανετε βηχει ο κυριακος και τρελενεστε
      Ελα μακεδονα κοωτο οπως το αλλο που την ειπα στον αδαη που λεγε οτι η αμερικανικη επανασταση ενεπνευσθη απο την.. ελληνικη που γινε… 40 χρονια πριν…
      Απορω τι το κοψες τι σε χαλασε ψεματα λεω ο αλλος ελεγε μαλακιες

    25. Βρε δράκουλα των ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕ ακι ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ.
      Η ιστορία του Ελληνισμού προηγείται της παγκόσμιας ιστορίας πόσο μάλλον της Αμερικανικής…
      ΠΟΝΤΟΣ…ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ…ΚΥΠΡΟΣ….ΚΩΝΣΥΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ….ΣΠΑΡΤΗ….ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ….ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ…
      Μάλλον τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ και τα ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΉ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΛΥΜΑΤΑ έχουν πολλά να διδαχθούν από εμάς.
      ΕΝΑΣ ΙΚΑΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΙ και ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΑΣ…..
      ΑΑυτά ομως σε έμαθε ο δοσίλογος ο πατέρας σου αυτά λές….
      ΡΕ ΆΝΤΕ ΡΟΎΦΑ ΤΟ ΑΥΓΌ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΜΙΛΆς.

    26. Aγαπητοί μου συμπολίτες, επιβάλλεται ο άνθρωπος αυτός :
      1. Να δώσει εξετάσεις στο μάθημα ιστορίας. Οι γνώσεις του είναι κάτω από την βάση
      2. Να τον εξετάσει γιατρός, γιατί κάνει και λέει πράγματα που δεν ερμηνεύονται με την λογική.

    27. Ημιμαθης,αδαης και αρα επικινδυνος.Τι αλλο να περιμενε κανεις απο καποιον που ολη την ζωη του ηταν στα αμερικανικα κολεγια και πανεπιστημιο.

    28. 2 απο τους 10 Ελληνες που ειναι στους εκλογικους καταλογους ψηφισαν ΝΔ και οι επομενοι 2 στους 10 το ΠΑΣΟΚ1 και το ΠΑΣΟΚ2, αλλοι Βελιοπουλο, Βαρουφακη
      παρτε το χαμπαρι δεν υπαρχει σωτηρια αμα οι 5 στους 10 δεν πανε να ψηφισουν και επισης οπως ειναι στημενο το παιχνιδι δεν υπαρχει και κανενα σοβαρο κομμα
      οποτε να το ριχνουνε στο βρισιδι και να παιρνούν τα χρόνια

    29. Χειροτερος ο μητσοτακης απο τον τσιπρα ας τα δουν αυτα οι ψηφοφοροι

    30. Ντροπή στους Έλληνες για την ψήφο τους στο πρόσωπο του Μητσοτάκη.

    31. Τι σχέση έχει το υπερ πίστεως και πατρίδος με την αμερικανική επανάσταση και τη γαλλική;

    32. Κούλη ήθελα να ξερα τι ακριβώς έχεις μέσα στο κεφάλι σου. Γιατί για μυαλό πολύ αμφιβάλλω. Μεγάλε είσαι ειδική περίπτωση ατόμου. Ούτε στην Κίνα δεν βγάζουν ανταλλακτικό.

    33. …..ΤΑ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ Η ΓΕΛΟΙΑ Η ΚΟΥΛΑ….ΤΙ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ Η ΠΟΛΩΝΕΖΑ ΑΡΑΓΕΣ???….ΜΗΠΩΣ ΜΑΖΙ ΤΡΑΒΑΝΕ ΤΙΣ ΤΖΟΥΡΕΣ….???

    34. Για να λέει τέτοιες μαμακίες έχει δώσει γη , ύδωρ και τιμιο ξύλο

    35. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ….ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΤΟΥ.
      ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.

    36. Γλύφει τις πατούσες του Πομπέο και λέει αβέρτα μαλακίες ο γουρλομάτης.
      Οι ΗΠΑ ήταν από τις τελευταίες χώρες που αναγνώρισαν την ελευθερία της Ελλάδας.
      Η πολιτική τους, όπως συμβαίνει και σήμερα, σε όλη την διάρκεια του αγώνα ήταν φιλοτουρκική.
      Από το 1804 είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους το εμπόριο του οπίου στην Τουρκία, μια από τις μεγαλύτερες τότε χώρες παραγωγής οπίου. Οι Αμερικανοί το μετέφεραν μέσω Γιβραλτάρ στην τεράστια αγορά της Κίνας και θυσαύριζαν.
      Για την κυβέρνηση της Αμερικής οι ξεσηκωμένοι για την ελευθερία τους Έλληνες, ήταν τρομοκράτες κι όχι επαναστάτες!!!

    37. αν και πιο πιθανο εινai να ενεπνευσε η γαλλικη που ταν και πιο κοντινη geografika

    38. Τι να πει ο απόγονος Μαυριτανών (aka υποσαχάριων μαύρων) πειρατών; Από μηδενικό που ήταν οι μαύροι πρόγονοι του, έγινε “κατευθείαν απόγονος του Μίνωα”, οπότε χαρίζει την Ελληνική Επανάσταση που ήταν προετοιμασία δεκαετιών και ακολούθησε αυτή αρκετών εκατοντάδων μικρότερων που έγιναν δυστυχώς με μηδενική προετοιμασία που έγιναν από την Άλωση της Πόλης και μετά…

    39. Ας προσέχαμε. Πρόκειται για υπερ-δραστήρια δήλωση.

    40. η μαρξιστική αντίληψη του Κορδάτους έλεγε ότι ήταν αστική επανάσταση με κάποια επιρροή από το σφαγείο της Γαλλικής Επανάστασης των Ιακωβίνων, για να λέει όμως έτσι ο Μπίλντερμπεργκ Χρυσός κάτι θα ξέρει…..

    41. μια επανάσταση η οποία εμπνεύστηκε από την αμερικανική επανάσταση …
      ΤΙ ΛΕΣ ΒΡΕ ΜΑΜΑΚΑ. ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΙΣΧΥΕΙ

    42. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ…ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ…ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥ ΚΑΙ
      ΤΟΥ ΚΩΛΕΤΗ ΕΙΝΑΙ…ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΡΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΑΙ ΣΗΚΩ ΦΥΓΕ….ΒΡΩΜΙΑΡΗ..

    Comments are closed.