ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΙΑΣΚΟ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΑΘΛΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ- ΜΑΦΙΟΖΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ- ΕΚΔΟΤΕΣ- ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ- ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΤΕΤΟΙΑ ΞΕΥΤΙΛΑ ΠΟΤΕ

    Κοινοποίηση:
    NOVARTIS

    Νέα δεδομένα που συνιστούν ανατροπή στην πολύκροτη υπόθεσης της Novartis καθώς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη παραπέμποναι με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου στο Ειδικό Δικαστήριο αλλά όχι για την συγκεκριμένη υπόθεση.

    Για ποια αδικήματα παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η Ελένη Τουλουπάκη

    Συγκεκριμένα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης θα δικαστεί για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας (της Ελένης Τουλουπάκη) και της πλημμεληματικής παράβασης καθήκοντος.

    Ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται συγκεκριμένα για τη μη αμελητί διαβίβαση στη Βουλή το 2017 καταγγελιών σε βάρος Κουρουμπλή Ξανθού ότι δεν τιμολόγησαν φάρμακα για να ρίξουν την τιμή τους αλλά και για τις αιτιάσεις των εισαγγελέων Τσατάνη Ράικου Αθανασίου για παρεμβάσεις στο έργο τους. Μεταξύ των παραβάσεων καθήκοντος (πλημμέλημα)  που προσάπτεται στον πρωην υπουργό είναι ότι στις αρχές Μαρτίου 2017 άσκησε πιέσεις στην τότε εισαγγελέα κατά της διαφθυοράς Ελένη Ράικου να διαβιβάσει τον φάκελο στη Βουλή για τα πολιτικά προσωπα «χωρίς να υπάρχουν στοιχεία κατά πολιτικών προσώπων που να δικαιολογούν την ενέργεια αυτή, πράγμα που ο «ιδιος γνώριζε , προτρέποντάς την , όπως από αυτήν εξελήφθη, να κατασκευάσει στοιχεία».

    Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Ξανθού- Κουρουμπλή.
    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: “Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος”

    “H Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος, τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ”
    Ελένη Τουλουπάκη: Κατέρρευσαν οι κατηγορίες
    Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος της Ελένης Τουλουπάκη, Βασίλης Χειρδάρης.

    “Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κας Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο  σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή  αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κλπ συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου!  Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή.

    Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι:
    α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες,

    β) βγάζει από το «κάδρο» της παραπομπής στο ακροατήριο  το σκάνδαλο «Novartis», θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,
    γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

    δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

    Τελικά για το σκάνδαλο “Novartis” δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα  για τις στάκτες του…”

    Novartis-ανατροπή: Η ανακοίνωση των δικηγόρων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου
    Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση των συνηγόρων του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης

    “Με του βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της Ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες.

    Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis.
    Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην με πλειοψηφία 3- 2 απόφαση για παραπομπή της κ Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ Κουρουπλή , με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.

    Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως

    Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

    Μάνος Ροδουσάκης”

    Ιωάννης Φιλιππάκης: “Η Δημοκρατία πράγματι νίκησε τη μαφία”
    “Η  απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου  αποτελεί την επιβεβαίωση ότι η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο κάθε αδικούμενου  πολίτη όσο ισχυροί και αν είναι αυτοί που τον απειλούν. Η αλήθεια υπερίσχυσε και η δικαιοσύνη αποδόθηκε. Η πασιφανής κατάχρηση εξουσίας που επιχειρήθηκε και είχε ως στόχο την προσωπική μου σπίλωση, απέτυχε! H προσπάθεια  ομηρίας του εκδοτικού μας ομίλου  από τους γνωστούς παραεξουσιαστικούς κύκλους, έπεσε στο κενό!

    Θα ήταν πραγματικά παγκόσμια πρωτοτυπία  σε αυτή την χώρα, να μην διώκονται οι ένοχοι αλλά οι καταγγέλοντες τους ενόχους. Με λυπεί ιδιαίτερα η «στρατολόγηση» εκπροσώπων του κοινοβουλίου, αλλά και προθύμων μέσων μαζικής ενημέρωσης και, κατά δήλωσιν πλέον,  “δημοσιογράφων”,  σε ένα εμφανώς εκδικητικό σχέδιο τρομοκράτησης και φίμωσης εκδοτών και δημοσιογράφων  που τόλμησαν να ερευνήσουν και να αποκαλύψουν μια σειρά σημαντικών σκανδάλων της μεταπολιτευτικής περιόδου στην πατρίδα μας.

    Κάναμε το δημοσιογραφικό μας καθήκον χωρίς εξαρτήσεις και πάσης φύσεως «υποκλίσεις». Αυτό το καθήκον μας καλεί τώρα να αναζητήσουμε όλους όσοι επιχείρησαν να αλλοιώσουν όχι μόνο την αλήθεια, αλλά και τους δημοκρατικούς και δικαστικούς θεσμούς στον τόπο μας.

    “Αλλ’ η Δίκη γαρ και κατά σκότον βλέπει”.  Η δημοκρατία πράγματι νίκησε τη μαφία.

    Θα συνεχίσω να πράττω  στο ακέραιο το καθήκον μου στον Τύπο προς όφελος της πατρίδας μου!

    Ιωάννης Ν. Φιλιππάκης

    Εκδότης”
    Γιάννα Παπαδάκου: Η σκευωρία της σκευωρίας θα καταρρεύσει και στο ακροατήριο, η αλήθεια θα φανεί γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται

    “Η χθεσινή δικαίωσή μου καθώς και των άλλων δημοσιογράφων με το αμετάκλητο βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του άρθρου 86 για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Μιωνή είναι μια αυτονόητη ιστορική δικαίωση της ερευνητικής δημοσιογραφίας, η οποία πάντως φαίνεται ότι και στις μέρες μας ασκείται με δυσκολίες και αγώνες των δημοσιογράφων. Είναι ένα μήνυμα δημοκρατίας από τους ανώτατους δικαστές προς όλους τους ανθρώπους του Τύπου (ηλεκτρονικού ή έντυπου) ότι η πεμπτουσία της δημοσιογραφίας είναι το ρεπορτάζ, η έρευνα και ο έλεγχος της εξουσίας. Εκτεθειμένοι από το χθεσινό βούλευμα είναι εκείνοι που σιώπησαν για τις διώξεις των συναδέλφων τους, φοβήθηκαν ή ενέδωσαν στις απειλές των αφεντικών τους. Δικαιωμένοι είναι όσοι τόλμησαν να αναδείξουν τις θέσεις μας και πολύ απλά να δώσουν φωνή στην άλλη άποψη, όπως ορίζει η δεοντολογία της άσκησης του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

    Στο καλάθι των αχρήστων πέταξε και το Συμβούλιο των πέντε ανώτατων δικαστών και τις καταγγελίες του ανεκδιήγητου κ. Μιωνή. Τώρα θα λογοδοτήσει και για τις συκοφαντίες εναντίον μου.

    Παράλληλα το βούλευμα του Συμβουλίου αμετάκλητα αναγνωρίζει την ύπαρξη του σκανδάλου της Novartis, αφού και η παραπομπή των Παπαγγελόπουλου και Τουλουπάκη γίνεται διότι δήθεν δεν διαβιβάστηκε στη Βουλή δικογραφία για πρώην υπουργό Υγείας. Η δικογραφία αυτή είχε ως αποστολέα, μεταξύ άλλων, εμπλεκόμενο για μίζες πρώην υπουργό στο σκάνδαλο Novartis, κατηγορούμενο ακόμη και σήμερα.

    Η σκευωρία της σκευωρίας θα καταρρεύσει και στο ακροατήριο, η αλήθεια θα φανεί γιατί το ρεπορτάζ συνεχίζεται.”

    Δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη, συνηγόρου υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη

    “Αθήνα, 1-7-2022 Χθες τα μεσάνυχτα ανώτατοι δικαστές προστάτεψαν την ελευθεροτυπία, διασφάλισαν την ελευθερία άσκησης ερευνητικής δημοσιογραφίας, αποσάρθρωσαν το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του περί δήθεν σκευωρίας και έθεσαν ισχυρό ανάχωμα στους σκοτεινούς σχεδιασμούς του Μαξίμου.

    Και τώρα στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να αποκαλυφθούν οι συνωμότες της δήθεν σκευωρίας Novartis και να παραδοθούν στη δημόσια χλεύη καθώς και να εξασφαλισθεί στα πρόσωπα της Ε. Τουλουπάκη και Δ. Παπαγγελόπουλου η ανεξαρτησία και ασφάλεια των δικαστών και εισαγγελέων, όταν ελέγχουν τους «ανέγγιχτους» εκπροσώπους της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας.

    Μετά από αυτό το Βούλευμα, ο πρωθυπουργός και οι συνεργοί του είναι πολιτικά υπόλογοι για σκευωρία σε βάρος ενός τέως Υπουργού, 3 δημοσιογράφων και 3 εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και σε βάρος της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της Δικαιοσύνης. Ο λαός μας θα τους επιβάλει τη δέουσα ποινή στις επερχόμενες εκλογές.”

    Ν. Ηλιόπουλος: “Και με τη βούλα της Δικαιοσύνης υπαρκτό το σκάνδαλο Novartis, κατέρρευσε η απόπειρα συγκάλυψης”
    «Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του. «Θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον», σημειώνει και υπογραμμίζει: «Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία».


    Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

    «Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία.

    Κανείς δε παραπέμπεται για χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, ενώ δε παραπέμπονται καν οι δημοσιογράφοι, την ενοχή των οποίων για δήθεν συμμετοχή τους σε σκευωρία, είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.

    Ο κ. Μητσοτάκης είναι βαρύτατα εκτεθειμένος. Το σκάνδαλο Novartis είναι πλέον και με τη βούλα της δικαιοσύνης υπαρκτό. Η απόπειρα συγκάλυψής του κατέρρευσε παταγωδώς.

    Η μέρα που η χώρα θα απαλλαγεί από τη κυβέρνηση Μητσοτάκη θα είναι μια καλή μέρα για το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Γιατί θα ανοίξει εκ νέου ο δρόμος για την απονομή δικαιοσύνης και στο σκάνδαλο Novartis που τόσο ζημίωσε το δημόσιο συμφέρον».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. Τον Εσκομπάρ να είχαν κανει πρωθυπουργό τα πρόβατα περισσότερη δικαιοσύνη θα υπήρχε στη χώρα.

    2. ελλαδα η χώρα των αγγέλων,οι πολιτικοί μας ειναι άγιοι και μάλιστα με φωτοστέφανο

    3. Φυλακή ο γελοίος και όλα τα δεξιά καθάρματα, ΤΩΡΑ!!!

    4. Ας ειναι καλα η κυρια ΠτΔ που με το ξεπλυμα υπερ ολων εξασφαλισε την εκλογη της! Καλες…. ανεμογεννητριες!

    Comments are closed.