ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΥΘΜΕΝΟ! ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΕΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΑΝΤΗΛΙ ΚΑΘΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ»

    Κοινοποίηση:
    ΑΓΙΟ ΦΩΣ

    Με…ιδιαίτερες συνθήκες, αυστηρά μέτρα και νέα ωράρια θα γιορταστεί και φέτος η Ανάσταση σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

    Όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση των εορτασμών, τόσο πιο μεγάλο είναι το ζήτημα που προκύπτει σχετικά με τη μεταφορά του Αγίου Φωτός σε πρώτη φάση από το Ισραήλ στην Αθήνα και έπειτα σε κάθε γωνιά της χώρας.
    Όπως ξεκαθάρισε τις προηγούμενες ημέρες και ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας, το Άγιο Φως δεν θα προλάβει να φτάσει σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

    Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να δηλώσει τα εξής:

    «Στα Ιεροσόλυμα υπάρχει κυριολεκτικά ο τάφος του Χριστού. Όμως κάθε Αγία Τράπεζα είναι ο τάφος του Χριστού. Πίσω υπάρχει ένα καντήλι, ακίνητο και παίρνουμε το φως από εκεί».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Βλάση, ο οποίος θα είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας που θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο και θα το μεταφέρει με τιμές Αρχηγού Κράτους στο «Ελ. Βενιζέλος».

    Όπως αποκάλυψε, στον κυβερνητικό σχεδιασμό, πάντα σε συνεννόηση σε δύο αεροπορικές εταιρείες, βρίσκεται η μεταφορά του Αγίου Φωτού αεροπορικώς στις ακόλουθες πόλεις-νησιά:

    Θεσσαλονίκη
    Αλεξανδρούπολη
    Ιωάννινα
    Κέρκυρα
    Λάρισα
    Χανιά
    Ηράκλειο
    Σαντορίνη
    Ρόδος
    Σάμος
    Ωστόσο και εκείνος στάθηκε στο γεγονός πως φέτος το Άγιο Φως, λόγω της αλλαγής της ώρας της Αναστάσιμης Λειτουργίας, δεν θα προλάβει να πάει σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ σημείωσε πως το Άγιο Φως θα μεταφερθεί…οδικώς σε πόλεις της Πελοποννήσου.

    Μάλιστα στο τέλος της παρέμβασής του στο OPEN, o κ. Βλάσης τόνισε:

    «Το τελετουργικό έχει μεγάλη σημασία, αλλά από την άλλη το Άγιο Φως είναι θέμα πίστης και το Άγιο Φως που έχουμε αυτή τη στιγμή και είναι στο καντήλι της κάθε εκκλησίας είναι το Άγιο Φως που έχει έρθει απευθείας από τον Πανάγιο Τάφο»:

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Πάω στοίχημα ότι δεν έχεις διαβάσει Καινή Διαθήκη. Δεν έχεις μυρωδιά φίλε μου και εσύ και όλοι όσοι βλασφημειτε κατά του Κυρίου ημών Ιησού Χριστου. Θα έρθει όμως η ώρα που θα γυρίσετε προς Αυτόν για να σας σώσει από τον πάτο που θα έχετε φτάσει. Ο Κυριος όμως, αν ξέρατε ποσο απέραντη είναι η αγάπη Του, η μακροθυμια Του και το έλεος Του… Αχ αφρονες!Μόνο λυπη νιωθω για εσάς. Για τις ψυχές σας. Γνωρίζω κι άλλους αθεους αλλά με τέτοιο μένος… Μη γίνεστε θεομαχοι, γιατί οι εχθροί Του θα διασκορπιστουν. Δικαίωμά σας να μην πιστευετε, αλλά προσεξτε, γιατί επιβαρυνετε τη θέση σας. Εμάς καλό μας κάνετε αφού ο Κυριος μας, μας έχει προειδοποιησει για εσάς και τους ομοίους σας. Χαίρετε κι αγαλλιαστε μας προετρεψε, πολυς γαρ ο μισθός υμών. Ο Θεός να σας φωτίσει. Καλη ανασταση σε ολους. Παρακαλώ να δημοσιευτεί

    2. Το ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΔΕΝ ειναι θαυμα
      ειναι μια ιερη τελετη
      το παραδεχεται κ η ιδια η Εκκλησια
      αλλο η πιστη κ αλλο η μυθομανια
      δειτε το παρακατω βιντεο (παρακαλω να αναρτηθει)
      https://www.youtube.com/watch?v=dRL5MLwmipY

    3. Πρέπει να είναι κανείς πολύ γκάου γκάου για να πιστευει
      ότι την λαμπάδα την ανάβει “ζούλα” κάποιο αόρατο
      ξωτικό από ένα μπουντρούμι στο ισραήλ!
      Βλέπω ομοιότητες με την “βουντού”
      Άντε και καλό “πέσαχ”

      1. Κοιταξε εισαι ελευθερος να εκφραζεις την γνωμη σου εδω σ αυτο τον ιστοτοπο. Αλλα πρεπει να ξερεις και θα στο πω κι εγω οτι η θρησκεια μας(των Χριστιανων) ειναι ζωντανη. Γινονται θαυματα καθημερινα. Εξαρταται απο εσενα να το πιστεψεις. Αν ο Κουλης σου εχει πει αντιθετα μην τον πιστευεις. Ειναι ενας ανθρωπος των προσωπικων συμφεροντων οπως και ο Αδωνης, Βελοπουλος και αλλοι. Καλο Πασχα και Καλη Ανασταση απο εναν ανθρωπο που πιστευει. Τα εκατομμυρια των μαρτυρων μεσα στους αιωνες ομολογουνε την υπαρξη του αληθινου και μοναδικου Θεου.

      2. Φίλτατε καλά κάνεις και πιστεύεις σε ότι πιστεύεις. Το να λογοκρίνεις και να κατακρίνεις τους συμπολίτες σου για την δική σου όμως κατάντια, αυτό παραπέμπει (το λιγότερο) σε κόμπλεξ και έλειψη παιδείας. Καλοπροαίρετα πάντα. Να ευχηθώ σε σένα και τους δικούς σου Υγεία και Ευημερία και τους Χριστιανούς ημών ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    4. Όταν θα αρχίσουν οι σεισμοί και οι πόλεμοι όλοι εσείς που κοροϊδευετε την πίστη μας στον Χριστό θα Τον παρακαλάτε να σας σώσει! Εκεί να σας δω! Αλλά ο Χριστός μας αγαπάει όλους και ολους θέλει να μας σώσει.

    5. Δεν θελω να σας στεναχωρησω αλλα μαλλον το λιβανισμα καποιους τους μαστουρωνει πολυ σοβαρα αν κρινω απο αυτα που διαβαζω κατα καιρους απο φανατικους χριστιανους…1) Το Πεσαχ και το πασχα ειναι η ιδια λεξη αλλα συμπεριφερεστε σαν να μην ειναι …σαν να ειναι κατι διαφορετικο !!! 2) Η ορθοδοξη εκκλησια πιστευει στη παλαια διαθηκη και δεχεται οτι ο θεος αυτης ειναι ο ιδιος θεος που αναφερεται και στη καινη αρα μαγκες μου ο θεος της παλαιας ειναι ο daddy του χριστου….Αρα για να το κανουμε πιο λιανα … ο πατερας του χριστου ειναι ο θεος των εβραιων…Ειναι σαφεστατο!!! 3) Οσο μισος εχουν οι εβραιοι για καθε τι ελληνικο το ιδιο δυστυχως εχει και η ορθοδοξη εκκλησια , πολυ φυσικο αν σκεφτεις οτι μιλαμε για κοινη ριζα ….καταρες και αναθεματα ριχνουν (ενω κατα τα αλλα ειναι μεγαλη αμαρτια να καταριεσαι …αυτη το κανουν με μεγαλη ευκολια και ευχαριστηση αιωνες τωρα) αλλα σου λενε οτι δηθεν τις ριχνουν στους ειδωλολατρες …απλα μπουρδες και σταχτη στα ματια !!! Αλλα ακομα και την δικια τους εκδοχη να παρεις …γιατι να ριχνουν καταρες ενω υποτιθεται οτι ειναι απο τις μεγαλυτερες αμαρτιες που υπαρχουν και ποιοι ειναι στο κατω κατω αυτοι που το παιζουν υπερανω και θα πουν στον αλλον τι να πιστεψει και πως να το πιστεψει??? Λυπαμαι που εχετε τετοια στραβωμαρα και ακομα πιο πολυ λυπαμαι που οι ελληνες σταματησαν να ειναι ελληνες ….και συγχεουν τον ελληνισμο με κατι που οχι μονο δεν εχει καμια σχεση με οτιδηποτε ελληνικο αλλα με κατι που τον μισει τον εχει εξαφανισει και τον εχει μετατρεψει σε γιουσουφακι -καρπαζοεισπρακτορα…Αντε και καλη ανασταση την οποια δεν θα τη βρειτε ποτε οσο παριστανετε κατι που δεν ειστε …

      1. Κοιταξε αμα λες για Ιερωνυμους και Σεραφειμ ειναι υπαλληλοι του κρατους. Εχουν συμφερουν να πανε με τον οποιο Κουλη μας κυβερνα. Δεν χρειαζονται αποδειξεις στην θρησκεια μας. Οι μαρτυριες εκατομμυριων πιστων φτανει.

        1. την άποψη σου για πάρτη σου! δεν θα μας κάνεις κήρυγμα, γιουσουφάκια είχαν γίνει οι Ελληνες και με την αρχαία θρησκεία εξάλλου στους ρωμαίους.

    6. Καλα…οτι να’ναι…
      Γελανε ολοι οι Ελληνες…
      Το Αγιο Φως ειναι αυτο που βγαινει απ’τον Παναγιο Ταφο.
      Οσο κσι νσ προσπαθουν οι αθεοι να πεισουν τον κοσμο πλανωνται πλανην οικτρα.

      1. Σας εξαπατουν οι παπά τζη δες άνθρωπε μου ,ποιο άγιο φως; με αναπτήρες bic το ανάβουν μην είσαι αγαθός!

    7. Απο τις 3 Μαϊου διεβρήνουν το ωραριο απαγορευσης της κυκλοφοριας δηλαδη απο την Δευτερα του Πασχα αντι στις 10 μ.μ το κανουν 11 μ.μ , εως τις 5 π.μ , αυτο εχει την σημασια του , δεν το εκαναν απο την μεγαλη εβδομαδα πολυ απλα για να απομακρινουν οσο μπορουν το κοσμο απο τις εκκλησιες και να δημιουργησουν συγχυση στο λαο , οπως επισης και τις διπλες μασκες που το εφαρμοζουν μονο στους ναους και πουθενα αλλου , εκτος απο την ξενοδουλη και αθεη κυβερνηση στο
      ιδιο μηκος κυματος και οι ψευτοιεραρχες οπως π.χ. ο Ιεροδουλος αλλα και το σιωνιστικο σκυλολοι του (ΔΙΣ) ουαι ημιν γραμματεις και φαρισσαιοι υποκριτες

    8. που να μην προλαβουν κιχ να κανουν κι παγωμενους να τους βρουν και μπλέ μετα απ μερες

    9. Ο ΖΑΓΚΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ.ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΤΕ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ.ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ.

    10. Ακόμα πιστεύετε σε άγια φώτα και άγιες νύχτες ταγάρια μου;

      1. Άγια νερά, άγιες παντόφλες, ζουνάρια, πετσάκια, πτώματα,
        καρφιά, ξύλα, αλλά δεν είναι ειδωλολάτρες!

    11. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα γερό χαστούκι για να συνέλθει. Ελπίζω σύντομα ….

    12. Πρώτα νά αφορέσει όλη τήν συμμορία ό Αμβρόσιος καί μετά βολή στό κεφάλι.Ετσι πρέπει νά τιμωρηθούν οί άπιστοι.
      Γιάννης Λάκων

    13. Δεν είναι θαύμα το “Άγιο Φως”. Είναι απάτη.

    14. Άμα σου λένε ότι οι πιστοί πρέπει να είναι με δύο μάσκες,αυτό από μόνο του είναι ρατσισμός,υπονοεί ότι είναι πιο μολυσμένοι οι χριστιανοί.

    15. Πολύ σύντομα θα λούσουμε όλους τους ανθέλληνες με βενζίνη και θα τους κάνουμε λαμπάδες με τη χρήση του Αγίου Φωτός.
      Όλα εδώ πληρώνονται.

      1. ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ … ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΟΥΤΕ ΔΕΙΓΜΑ !!!

    16. Ο Θεός αργεί αλλά δε λησμονεί. Το νου σας ανθελληνικά σκουπίδια, θα παρακαλάτε για έλεος.

    17. Η ολική επανεκκίνηση που ευαγγελίζεται ο κ. Μητσοτάκης δεν περιλαμβάνει τις αξίες του έθνους, του χριστιανισμού και της φιλοπατρίας. Θα μπορούσα να υποθέσω, πως η κατεδάφιση αυτών των αξιών είναι προϋπόθεση της επανεκκίνησης. Ας ρωτήσουν όμως τους Γάλλους, αυτοί έκαναν πίσω στηριζόμενοι πλέον σε αυτά που ο Μητσοτάκης απορρίπτει ως διεθνιστής.

    18. Οταν πιστεύεις, παντού υπάρχει το Αγιο Φώς, δεν χρειάζεται να έρθει απο εκεί.

      1. Και αν πιστεύεις στην ύπαρξη του ηλίου ας είσαι σε ένα ολοσκοτεινο μπουντρούμι.
        Παντού λούζεται από τον ήλιο.
        Τρία πουλάκια κάθονταν.

    19. Ε κάτι θετικό έχουν και ετούτοι απάνω τους!
      .
      Πρέπει να είναι κανείς ..ας το πω “απλοϊκός” για να πιστευει
      ότι την λαμπάδα την ανάβει κάποιο αόρατο ξωτικό!
      Γελάνε και τα τσιμέντα στο ισραήλ!

      1. Και μεις γελαμε με κατι τετοιους τυπους σαν και σενα , αψαχτοι και αμορφωτοι ειστε ως επι το πλειστον

      1. Σωστά!
        Μην Αναστήσετε πριν τις 12 τα μεσάνυχτα. Και βεγγαλικά και ευχές και αυγουλάκια κόκκινα, όχι πριν τις 12!, Δεν θα κάνουν ό,τι γουστάρου οι εβραίοι πολιτικοί και οι αρχιεράρχες των στοών. Ή ακολουθούμε το τυπικό ή κάνουμε καραγκιοζιλίκια. ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΠΕΣΑΧ με τους εβραίους. ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΘΑ ΣΥΝΛΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΜΝΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕ ΑΝ ΕΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 12. Κι αν δειτε τι γράφουν στα βιβλια τους στην πεντάτευχο, στο λευιτικόν κλπ για τους Έλληνες, θα ξεράσετε. Μας μισούν αιωνες τώρα. Αν προσκυνήσει κι ο ΕΛΛΗΝ χάθηκε το παιχνιδι ενεργειακά.
        Δεν κοστίζει τίποτα αυτό και για μια φορά ας δείξουμε ότι κρατάμε ακόμη. Είνσι ο μόνος ειρηνικός τρόπος να πονέσουν. Όσο βαστάει η οικογένεια, η γλώσσα και τα έθιμά μας έχουμε ελπίδες να διατηρήσουμε τον πολιτισμό μας, ακόμα κι αν δεν είμαστε ένθερμοι θρησκευόμενοι. Και Αγιο Φως θα πάρουμε όταν έρθει και θα έρθει. Όπως κάναν και στα Αδώνεια απ την αρχαιότητα, γιατί τα έθιμά μας είναι πανάρχαια.
        Μην μασσάτε.

    Comments are closed.