ΤΟ ΙΡΑΝ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ – “ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΩΡΩΝ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΡΙΤΩΝ” – ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

    Κοινοποίηση:
    ploia_252863_321998_type13262

    Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν Saeed Khatibzadeh, σχολίασε μέσω Twitter ότι οι «αρχαίοι δεσμοί» της χώρας του με την Ελλάδα δεν πρέπει να διαταράσσονται «λόγω λανθασμένων κρίσεων» και κατόπιν «εντολής τρίτου», εννοώντας τις ΗΠΑ, με τους Ιρανούς να υποστηρίζουν ότι για το τάνκερ που κατασχέθηκε στην Κάρυστο (υπό ιρανική σημαία) δόθηκε αμερικανική εντολή στη χώρα μας.

    «Οι αρχαίοι δεσμοί της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν με την Ελλάδα και τον σπουδαίο λαό της βασίζονταν πάντα στον αμοιβαίο σεβασμό. Η σχέση μας δεν πρέπει να αμαυρώνεται από βαθιά κοντόφθαλμες παρανοήσεις, συμπεριλαμβανομένης της ληστείας κατ’ εντολή τρίτου. Το πλήρωμα των δεξαμενόπλοιων είναι ασφαλές και καλά στην υγεία του», έγραψε χαρακτηριστικά.

    Όπως αναφέρει με τη σειρά του το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων (IRNA) στο ρεπορτάζ του, εξηγώντας την κατάσταση και περιγράφοντας την αντίδραση της Τεχεράνης:

    «Την Παρασκευή, το Ιράν κατέλαβε δύο ελληνικά πετρελαιοφόρα στα ύδατα του Περσικού Κόλπου για παραβιάσεις στη θάλασσα. Αυτό συνέβη αρκετές ημέρες αφότου η Ελλάδα κατέσχεσε ένα πλοίο υπό σημαία Ιράν στα ανοικτά των ακτών της και άρχισε να εκφορτώνει το φορτίο πετρελαίου του. Το Ιράν λέει ότι η Ελλάδα έλαβε το μέτρο υπό την πίεση των ΗΠΑ. Η Τεχεράνη λέει επίσης ότι τα πληρώματα των δύο ελληνικών πλοίων που κρατούνται στον Περσικό Κόλπο είναι ασφαλή και αβλαβή και προστατεύονται σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους».

    Οι διάλογοι Ελλήνων-Ιρανών την ώρα του ρεσάλτο

    Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε το Star, όταν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης έκαναν το ρεσάλτο στα δύο ελληνικά τάνκερ, τα πληρώματα, μεταξύ των οποίων εννέα Έλληνες και ένας Κύπριος, νόμιζαν αρχικά ότι ήταν πειρατές.

    Το πλοίο Delta Poseidon ξεκίνησε από τη Μπασρά του Ιράκ με προορισμό την Ελλάδα. Είκοσι δύο μίλια από τις ακτές του Ιράν ένα ελικόπτερο προσνηώθηκε στο τάνκερ και 7 ένοπλοι ακινητοποίησαν το πλήρωμα. Το Prudent Warrior που είχε ξεκινήσει από το ίδιο λιμάνι, το προσέγγισαν 2 ταχύπλοα και άλλοι 7 Ιρανοί κομάντο το ακινητοποίησαν.

    Ακολουθεί ο διάλογος μεταξύ των Ελλήνων ναυτικών και των Ιρανών κομάντος όπως τον μετέδωσε το Star:

    Iρανοί: Μην κουνηθεί κάνεις. Αν έχετε όπλα παραδώστε τα τώρα.

    Ναυτικοί: Δεν είμαστε οπλισμένοι. Είμαστε ένα εμπορικό πλοίο. Τι είστε εσείς; Κατά πατάτε τους νόμους.

    Ιρανοί: Εμείς είμαστε ο νόμος εδώ. Συγκεντρωθεί τε όλοι στην γέφυρα και ακινητοποιήστε το πλοίο. Παραδώστε τα κινητά σας. Κλείστε τον ασύρματο. Η μόνη επικοινωνία σας θα είμαστε εμείς.

    Ναυτικοί: Έχουμε οικογένειες. Μη μας κάνετε κακό. Είμαστε νόμιμοι.

    Ιρανοί: Δε θα πάθει κάνεις κακό. Αρκεί να μη δημιουργήσετε πρόβλημα. Είμαστε ο στρατός του Ιράν.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    23 Σχόλια

    1. Γ@@ @μ@ν@ Μητσοτακη
      Προδότη ρουφιανε των Αμερικάνων

    2. και το μας νοιαζει εμασ το ιρακινο πετρελασιο που εχει προορισμο την Αμερικη??

    3. Μια σοβαρη κυβερνηση κοιταει τα συμφεροντα της χωρας της και δε παιρνει εντολες απο τριτους…αν εκανε αυτο δε θα φταναμε εδω…

    4. Ενα στρατιωτακι των ΗΠΑ ανεκπαιδευτο λογω μυαλου μας εκανε ολη αυτη την ζημια που δεν ξερουμε τι τελος θα εχει.

    5. Δηλαδή εμείς δεν πρέπει να κάνουμε ποτέ τίποτα σαν Ελλάδα για να μην δυσαρεστουμε τους Ρώσους, Ιρανους, Τούρκους και πάει λέγοντας.
      Χεστήκαμε για τους άλλους, τα συμφέροντα μας πρέπει να κοιτάμε.

      1. Η περιοχη ειναι αρχικα χωρος ευθηνης των κρατων του Κολπου, θεωρω απιθανο οι εμπειροι Ελληνες καπετανιοι να ηταν σε Ιρανικα νερα, τα περιστατικα εγιναν ειτε στα διεθνη (αν υπαρχουν εκει) ειτε στα νερα καποιας χωρας του κολπου. Ειδικο συμπερασμα: Οι χωρες του κολπου που ο πανιβλακας Κουλης θελει να μας πλασαρει ως ισχυρους συμμαχους δεν μπορουν να υπερασπιστουν ουτε τα νερα τους εναντι των Ιρανων. Γενικο συμπερασμα: Η Δυση εχει φλωρεψει τοσο που δεν μπορει να προσταυεψει τον τοσο σημαντικο για αυτην κολπο των πετρελαιων, τετοια περιστατικα σε 80s και 90s θα ηταν αδιανοητα.

    6. Εδώ ο Ράμα (όχι ο Έντι) είπε ότι η πρωτεύουσα της Αλβανίας δεν είναι τα Τίρανα αλλά τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ.

    7. Τα σύνορα για τα οποία παλευετε να μην αλλάξουν έχουν καταργηθεί προ πολλού.
      Όπως και τα κέντρα εξουσίας που τα χαράσσουν.

    8. Καςς πρωθυπουργός.
      Αποσύρομε τον πρεσβευτή μας από το ιράν και απελαύνομε αυθημερόν όλα τα ιρανικά πιθίκια από την Ελλαδα.
      Έτσι κάνει μια σοβαρή κυβέρνηση. Αλλά ο τσίπρας με γραβάτα έχει την ουρά στον κwλο.

      1. Μια σοβαρη κυβερνηση κοιταει τα συμφεροντα της χωρας της και δε παιρνει εντολες απο τριτους…αν εκανε αυτο δε θα φταναμε εδω…

    9. ο Μητσοτάκης με ροζ κρητικιά βράκα χαχαχαχαχα!!!!!!

    10. Οι Ιρανοί δείχνουν σοβαρό ύφος, ήθος, πολιτικη, στρατηγική και στο λόγο τους είναι προσεκτικοί, δυστυχώς αυτός ο κάποτε αρχαίος εχθρός οι Πέρσες δείχνουν περισσότερο σεβασμό στους κατοίκους αυτής της γης, ενώ ο κακόγουστος νεοέλληνας οχι απλά δεν έχει ίχνος αυτοσεβασμού αλλά ανέχεται έναν πνευματικά καθυστερημένο, μισαλλόδοξο, μισάνθρωπο υπάλληλο σαν τον Μητσοτάκη (μαζί με τις παρέες του) να τον χλευάζει κατάμουτρα και να θεωρεί ορθό το γεγονός ότι του κλέβουν την ίδια του τη ζωή, ντροπή μας.

    11. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΧΙΚΑΡΑΜΑΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ

    12. αρχαιοι δεσμοι ε?ακομη θυμουνται τους Ελληνες

      1. Βεβαίως τους θυμούνται.. γιατί ξέρουν ιστορία.. κ γι’αυτο το λόγο τους σέβονται!
        Αντί να κοκκινισεις από ντροπή για την αξιοπρεπέστατη κ γεμάτη σεβασμό προς τη πατρίδα μας ανακοίνωση των Περσων, που αν τα έλεγαν οπως έπρεπε να τα πουν, ισως κ να κοκκινιζες(!), εσυ κάθεσαι κ ειρωνεύεσαι.
        Αντί να αναρωτηθείς γιατί δεχόμαστε να κυβερνάει τη πατρίδα μας, ένα «ζευγαρι» αλλοδαπών (..μου εχεις κ ψευδώνυμο ellasellinwn!!) που μας έχει κάνει ρεζίλι σε παγκόσμιο επίπεδο, κοιμάσαι ύπνο βαθύ..
        Η γλώσσα Κόκκαλα δεν έχει κ Κόκκαλα τσακίζει! Αλλά για να.. τσακίσεις, θα πρέπει να καταλαβαίνεις τι ακριβως διαβάζεις, πράγμα που εσυ δε καταλαβαίνεις!

    13. Το Ελλαδισταν δεν σέβεται την δική του ιστορία -βλέπε πρεσπες- θα σεβαστεί την Περσια

    14. Ρεζιλι παλι ο κουλης και τα φεντικα του !!!Ουστ παλιο βλακομετρο !!!

    15. Για το Ιράν η Ελλάδα και η ιστορία της σημαίνουν περισσότερα από ότι η Ελλάδα για τον Έλληνα πρωθυπουργό… (τύφλα να έχει το Μεσολόγγι και η έξοδος του) Και ξεκαθαρίζει ότι οι αρχαίοι δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας συνύπαρξης δεν αλλάζουν (εφόσον είναι δυνατοί και στηρίζονται από εκατέρωθεν σεβασμό και θαυμασμό) για χάρη μιας άνευ προηγουμένου και στερουμενης μακροπρόθεσμης στρατηγικής, υποταγής στο μονόπλευρα αμερικανοκεντρικο νατοϊκό άρμα.

    16. Δεν ειναι τυχαιο οτι ολα αυτα γινονται μετα το ταξιδι του μητσοτακη στης ΗΠΑ….

    17. Το ξεβράκωμα, του βρακωμενου Κρητικού. Ρεζιλευει τους πατριώτες του το ρεντικολο.

      1. Ποιος κρητικός ρε φιλε;;;
        Είναι γνωστή η καταγωγή (..με στοιχεια) της τρισάθλιας αυτής οικογένειας..

    Comments are closed.