ΤΕΛΟΣ! ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΟΥΣ COVID FREE ΧΩΡΟΥΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΟΥΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΙΟ – ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ – ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΣΕ “ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ”!

    Κοινοποίηση:
    ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ

    Η κυβέρνηση έκανε ακόμα ένα βήμα στον κοινωνικό διαχωρισμό των πολιτών (άραγε θα τους μειώσεις τον φόρο;) καθώς από σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου αναμένεται να τεθούν σε ισχύ νέα μέτρα στην εστίαση για τον διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων.

    Στο Μαξίμου θεώρησαν ότι είναι ακόμα ένα μέτρο πίεσης όσων δεν έχουν ή δεν θέλουν να εμβολιαστούν (εκτός των όσων ανακοίνωσαν για τους υγειονομικούς και ποιος ξέρει πόσους ακόμα κλάδους θα ακολουθήσουν την ίδια συνταγή).

    Τα ερωτήματα είναι πολλά και για ακόμα μια φορά προσπαθούν να μετακυλήσουν στους πολίτες-ιδιοκτήτες επιχειρήσεων την ευθύνη τήρησης των μέτρων (με τα όσα ακόμα και στα όρια της νομιμότητας ακολουθήσουν).

    Σε πρώτη φάση και έως τις 31 Αυγούστου, οι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας, τα εστιατόρια, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα μπορούν να λειτουργούν ως χώροι αμιγώς για εμβολιασμένους και έως το 85% της χωρητικότητάς τους.

    Στους κλειστούς χώρους αμιγώς για εμβολιασμένους, μπορούν να εισέρχονται και ανήλικοι, εφόσον βρίσκονται κάτω από το όριο ηλικίας που προβλέπεται για τους εμβολιασμούς, με self test και δήλωση γονέα ότι έχουν κάνει το αυτοδιαγνωστικό τεστ. Οι ανήλικοι με δικαίωμα εμβολιασμού, υπάγονται στους γενικούς κανόνες.

    Σημαντικό ρόλο για την τήρηση των κανόνων διαδραματίζει η εφαρμογή «Covid Free GR» που είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση σε όλες τις συσκευές με λογισμικό iOS ή Android και μέσω της οποίας θα γίνεται η επαλήθευση τόσο των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών Covid, όσο και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr.

    Ήδη, τα μέτρα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου την τελευταία εβδομάδα, με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη.

    Επιχειρηματίες όμως αναφέρουν προβλήματα που απο αύριο μπορεί να δούμε:

    «Το πρόβλημα είναι η διαχείριση από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Για παράδειγμα ένας ένστολος (σ.σ. αστυνομικός) μπορεί να μπει στο μαγαζί και να κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο ταυτοπροσωπίας πιστοποιητικού και ταυτότητας.Αν δηλαδή το πιστοποιητικό που έχει δώσει είναι δικό του. Έλεγχο όμως θα μπορούν να κάνουν και η Επιθεώρηση Εργασίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας κ.ά.

    Καταλαβαίνετε τι μπορεί να γίνει εάν μια γυναίκα και ένας άνδρας χωρίς να είναι αστυνομικοί ζητήσουν ταυτότητες από κάποιους πελάτες. Κάποιοι μπορεί να αντιδράσουν και να υπάρξει φασαρία. Ειδικά σε ένα νυχτερινό μαγαζί που ο πελάτης μπορεί να έχει κάνει κατανάλωση αλκοόλ»

    Τα νέα μέτρα για την εστίαση

    Έως τις 31 Αυγούστου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι πελάτες σε όλα τα νυχτερινά κέντρα. Το μέτρο θεωρείται επιβεβλημένο, λόγω της εκ νέου έξαρσης της πανδημίας και της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα, κυρίως στις νεότερες ηλικίες!

    Πέραν των κλειστών χώρων, που θα λειτουργούν αμιγώς για εμβολισμένους, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων σε υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέξουν είτε αμιγή είτε μεικτή λειτουργία. Η απόφαση θα αφορά το εάν εξυπηρετούν μόνον εμβολιασμένους ή αν δεν θέλουν να προβαίνουν σε διαχωρισμό και να λειτουργούν με όλα τα μέτρα προφύλαξης.

    Αναλυτικά:

    Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.

    Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς στο 85% της χωρητικότητάς τους.

    Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης.

    Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση.

    Οι κανόνες για τα πανηγύρια και τους αθλητικούς χώρους

    Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση

    Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στα 80% του συνόλου (5% εξ αυτών μπορεί να είναι ανήλικοι οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ), με ανώτατο όριο προσέλευσης: 25.000 θεατές για υπαίθρια γήπεδα και 8.000 για κλειστά γήπεδα.

    Πλαίσιο Κυρώσεων: Οι επαγγελα-ματίες γίνονται “ελεγκτές”

    1η παράβαση:

    Για τα καταστήματα εμβαδού < 200 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες.

    Για τα καταστήματα εμβαδού > 200 τ.μ. διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στην επιχείρηση/νομικό πρόσωπο και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για επτά (7) ημερολογιακές ημέρες.

    2η παράβαση:

    Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας διοικητικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ και αναστολή λειτουργίας από την επόμενη ημέρα της παράβασης και για δεκαπέντε (15) ημερολογιακές ημέρες.

    3η παράβαση:

    Για όλα τα καταστήματα ανεξαρτήτως επιφάνειας προσωρινή αφαίρεση άδειας λειτουργίας καταστήματος για εξήντα (60) ημερολογιακές ημέρες.

    Η επιβολή κυρώσεων είναι δυνατή ακόμη και μετά την πραγματοποίηση της παράβασης, εφόσον υπάρχει αποδεικτικό υλικό από την οποία να προκύπτει

    Πώς θα ελέγχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

    Παράλληλα, διαθέσιμη είναι η εφαρμογή που θα χρησιμοποιείται για την επαλήθευση των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Πρόκειται για την «Covid Free GR», που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή χρησιμοποιεί λογισμικό iOS ή Android και να χρησιμοποιηθεί για την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID καθώς και των ελληνικών βεβαιώσεων του gov.gr.

    Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν μέσω του επίσημου λογαριασμού της Ελληνικής Δημοκρατίας στο App Store και στο Google Play.

    Η εφαρμογή δείχνει μόνο το όνομα του κατόχου του πιστοποιητικού. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαίωσε ότι δεν κρατάει και δεν αποθηκεύει προσωρινά ή μόνιμα προσωπικά δεδομένα ή ιστορικό επαληθεύσεων. Για τον έλεγχο και την επαλήθευση των Ευρωπαϊκών Ψηφιακών Πιστοποιητικών COVID δεν απαιτείται σύνδεση στο internet, ενώ για των ελληνικών βεβαιώσεων απαιτείται.

    Υπάρχουν τρία επίπεδα επαλήθευσης:

    Πράσινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει από COVID
    Κίτρινο – σημαίνει ότι ο κάτοχος του πιστοποιητικού έχει αρνητικό τεστ (rapid ή PCR)
    Κόκκινο – σημαίνει λάθος ή μη έγκυρο πιστοποιητικό
    Ισχύς των πιστοποιητικών:

    Εμβολιασμού – 14 ημέρες από την ημερομηνία της τελευταίας δόσης
    Νόσησης – έως και 6 μήνες μετά
    Rapid test – 48 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
    PCR test – 72 ώρες από τη συλλογή δείγματος (η διάρκεια μετράει από τις 00.01 από την ημερομηνία συλλογής δείγματος)
    Αυτά είναι τα σήματα για τον διαχωρισμό των επιχειρήσεων

    Με τρία διαφορετικά σήματα πρόκειται να «χαρτογραφηθούν» οι επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης, έτσι ώστε να είναι εύκολη η επιλογή τους από τους καταναλωτές ή γιατί έτσι απαιτεί ο κοινωνικός διαχωρισμός κατά την κυβέρνηση.

    Πιο συγκεκριμένα, από σήμερα έως τις 31 Αυγούστου,  θα υπάρξουν τρεις διαφορετικές σημάνσεις οι οποίες είναι οι εξής: «Χώρος Covid Free», «Μεικτός Χώρος» και «Πλήρως εμβολιασμένο προσωπικό».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Αφου δεν τους παιρνει ο διαολος μια και καλη καλα μας κανουν.Ολοι οι μαγαζατορες να κανουν τα αντιθετα ολοι μαζι με τον κοσμο.Εμ ο λαος τους εβαλε στις καρεκλες να τρωνε με χιλιες μασελες εμ οι οπαδοι του σατανα καταστρεφουν τον λαο με διαταγες ανηκουστες.Ρε σεις ολοι σας πατε μαζι με το λαο εσεις και τα σπιτια σας να δουμε ποσες δοσεις κανατε παλιο τσιρακια του σατανα

    2. Ο ένστολος που θά μπή στό μαγαζί καί θά κάνη τόν έλεγχο, δέν υποχρεούται νά είναι εμβολιασμένος;;;

    3. ηλθε η ωρα το ελληνικο νοικοκυριο να μαγειρευει σπιτι του η τελος παντων μονοι τους.ετσι γλυτωνου και τα σουρτα φερτα με τους ταβερνιαρηδες και τους καφετεριαδες.Αρκετα εχουν βγαλει τα προηγουμενα χρονια οι τυποι και οι τυπισες που θελουν να το παιζουν χαι και αφ υψηλου.αλλωστε πολλοι απ δαυτους ουτε εκοβαν αποδειξεις ουτε παντοτεοι πρωτες υλες που χρησιμοποιουν για μαγειρευμα ηταν αριστες.Εγω προσωπικα γνωριζα ταβερνιαρη χρονια τωρα που εχει βγαλει τρελλα λεφτα.Σπουδασε το γιο του και τη κορη του στην αμερικη γιατρους.εβγαζε τα λεφτα σε χρυσα τουβλα στην αμερικη και αγοραζει διαμερισματα στο μανχαταν.
      τωρα ηλθε η ωρα ο καθε κατεργαρης στο παγκο του.θα μου πης και σε τι φταινε οι νεοι που αρχιζουν τιμια τη δουλεια αυτη.Ειναι οπως παντου , τυχεροι και ατυχοι.Ο τοπος χρειαζεται αγροτικη παραγωγη, κτηνοτροφια , βιομηχανια βαρια,τεχνολογια αλλα βλεπεις ο μεσος ελληνας θελει το ευκολο.ασε που ενα κομματι – ελπιζουμε μικρο- ξεπλενει μαυρο μεσω καφτεριων ταβερνων και αλλων παρεμφερων επαγγελματων

    4. ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕς ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ!!!!!!

    5. Καλά όσο είναι καλοκαίρι θα έχουν λίγο κόσμο στους εξωτερικούς χώρους….το γέλιο θα πέσει όταν έρθουν τα κρύα.
      Να δώ πώς θα πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με άδεια μαγαζιά.!

      1. θα ερθει ο αδωνης να τους μοιραζει φραγκα χαχαχαχαχαχα

    6. Είναι άπλη η λύση παιδες. Μιλήστε με τους φίλους σας εμβολιασμενους και ανεμβολιαστους να κάνουμε ένα δικό μας lockdown στην οικονομία όσο γουστάρουμε εμείς και μέχρι να σταματήσουν τις γελοιότητες. Εμείς μια χαρά θα περάσουμε. Τα κομματόσκυλα χωρίς το ΦΠΑ να δω πως θα τα ταΐζουν.

    7. ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΩΦΕΛΟ ΜΕΤΡΟ. ΘΑ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΥΓΕΣ ΟΙ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΤΟ ΠΣΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΓΡΙΝΙΑ . ΕΔΩ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΘΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΟ ΚΟΣΜΟ. ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ . ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΙ ΦΩΣΤΗΡΕΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΑΛΛΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ . ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΟΙ ΑΠΟΠΑΡΑΣΙΤΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ .

    8. Η εστίαση πρέπει να αντιδράσει, οι καταναλωτές μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν, όμως η εστίαση δεν μπορεί να ζήσει χωρίς πελάτες. Η κατηγορία πελατών που επιτρέπει η κυβέρνηση στην εστίαση, είναι αυτοί που φοβούνται υπέρμετρα, άρα δεν πρόκειται να βγουν από τα σπίτια τους.

    9. ΕΣΤΙΑΤΟΡΕΣ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΑΣ.
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΛΕΓΞΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΜΑΚΑ ΚΑΣ ΑΝ ΕΙΜΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ…ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΟΡΘΙΑ Η ΚΑΘΙΣΤΗ, ΑΝ ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΩ Η ΘΑ ΓΕΛΑΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ, ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ.

      1. Ευτυχώς κυρία κατινα μου που δε θα βγαίνεις εσυ και οι λοιπές γεροντοκόρες και θα ηρεμήσουν τα μαγαζιά από τις παραξενιές σας. Μείνε σπίτι λοιπόν ρίξε πασκεντζα και μάθε να κανείς κόλυβα γιατί στην ηλικία που είσαι θα σου χρειαστούν.

    10. Αφού δεν αντιδρούν στην εστίαση νομικά, αφού κάθονται φοβικά και εκτελούν, καλά τους κάνουν.
      Το αληθινό όμως γλέντι θα αρχίσει το φθινόπωρο.
      . Άκου απαγορεύονται οι όρθιοι! Και το δεχτήκατε, ραγιάδες! Κι αν έλεγε στα 4 σαν τα τραπεζάκια του Κιούμπρικ, θα βάζατε τους θαμώνες στα 4????
      Τελικά όσο πιο αγράμματος, τόσο πιο χειραγωγήσιμος.

    Comments are closed.