ΤΑ “ΨΙΧΟΥΛΑ” ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, “ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ”. Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ – ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ – “ΦΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ”. ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ…

    Κοινοποίηση:
    simaia

    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ, ΜΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ. 

    Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία υπογραμμίζουν την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας καθώς στο τρίτο τρίμηνο η οικονομία εμφάνισε διψήφια ύφεση της τάξης του 11,7%.


    Με βάση αυτά τα στοιχεία, απόρροια της οικονομικής πολιτικής  της κυβέρνησης, η Ελλάδα επιστρέφει σε επίπεδα ΑΕΠ του 2000, με ευθύνη της κυβέρνησης. Πρόκειται για έγκλημα κατά της οικονομίας που αντανακλά στους πολίτες το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κρυφτεί κάτω από το χαλί της πανδημίας.
    Μέσα σε εννέα μήνες παρατεταμένων lockdown και επιλογών για την αποτελεσματικότητα των οποίων πλέον εκφράζονται σοβαρότατες αντιρρήσεις ακόμη και από αυτούς που τις εισηγούνταν, η περιδίνηση της ελληνικής οικονομίας αποτυπώνεται στην ύφεση που γιγαντώνεται και σίγουρα διαψεύδει ακόμη και τους πλέον απαισιόδοξους.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κανείς δεν περίμενε διψήφιο νούμερο ύφεσης για το τρίτο τρίμηνο, το οποίο παραδοσιακά είναι και το … καλύτερο.

    Η μεγάλη συρρίκνωση του ΑΕΠ οφείλεται στις ακόλουθες επιμέρους μεταβολές:

    – Οι εξαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 44,9% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 3,5%, ενώ οι εξαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 80,0%.

    – Οι εισαγωγές αγαθών και υπηρεσιών παρουσίασαν μείωση κατά 6,4% σε σχέση με το 3o τρίμηνο του 2019. Οι εισαγωγές αγαθών μειώθηκαν κατά 2,7% και οι εισαγωγές υπηρεσιών μειώθηκαν κατά 18,1%.

    Όσο η οικονομία βουλιάζει, τόσο πλησιάζει ξένη «λύση» για την Ελλάδα, η οποία, με αφορμή τον κορωνοϊό, παίρνει χρήμα από έξω, αλλά με τα μέτρα που εφαρμόζει ως αντίτιμο καταστρέφει την παραγωγή και το επιχειρείν. Αυτή την φορά, βέβαια, η λύση θα είναι παγκόσμια, καθώς θα αφορά τις περισσότερες οικονομίες του πλανήτη, τις οποίες καταστρέφουν τα μέτρα περιορισμού της ελευθερίας.

     

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Κανένας δεν πρόκειται να μας λυπηθεί και όλα αυτά τα τομάρια που δήθεν κόπτονται για την υγεία μας θα μας ξεσκίσουν μόλις έρθει η ώρα.

    2. Ζητω ο εθνικοσοσιαλισμος..φτυνουμε την δημοκρατια σας αλλα και τα ψευτικα ειδωλα των δεξιων-ακροδεξιων λακεδων…μεταξαδες δραγουμηδες βασιλιαδες και λοιπες ακεφαλες προδοτικες σαυρες.. πιστη στο καθαρο αιμα,την ελληνικη γη και τους αληθινους ηρωες της φυλης μας(λεωνιδας,κολοκοτρωνης,γυπαρης,κατσιφας κτλ)

      1. Εσύ έχεις μπλέξει τα μπούτια με τα μπαρουτια!!!!

      2. Όχι ταγματασφαλίτης δεν είσαι εσύ αλλά μάλλον ρουφιάνος του ασφαλίτη. Κλασικός βρωμερός σιχαμερός αριστερός, πάει με προπαγάνδα και ψέμματα να δημιουργήσει εντυπώσεις. Ουστ μίασμα της αριστερής μάνας σου

    3. Πιστευω οτι και το 2021 θα εχουμε υφεση και μπορει και χειροτερη γιατι εκει θα φανει ολη η ανικοτητα της κυβερνησης και με τα εμβολια το αλαλουμ που θα γινει δεν θα λεγετε… εδω ολοκληρη αγγλια με το δημοσιο τους να δουλευει σαν ελβετικο ρολοι και δυσκολευεται….. εχω αγανακτηση να μην μπορω να βρω γιατρο να γραψω ενα φαρμακο τη το θελουν αυτο το e-syntagorafisi αχρηστο ειναι… συνεχεια μου βγαζει οτι δεν υπαρχει ραντεβου ελεος δηλαδη σε δυο δημους ψαχνω τρεις διαφορετικες ειδικοτητες και μου βγαζει η εχουν αδεια η δεν υπαρχει ραντεβου στα κεντρα υγειας… τη εκανε ο κικιλιας τους πηρε και τους εβαλε στα νοσοκομεια.

    4. Δεν πειράζει, να φάτε δημοκρατία και διεθνές δίκαιο πασαλειμμένο με λίγη ρευστή αλληλεγγύη. Έτσι ραγιάδες, θα παρακαλάτε τον Μεταξά να αναστηθεί

    5. Είναι αδιανόητο να αποδεικνύεται ότι το lockdown δεν έχει αναλογία μέτρου-σκοπού με την αναχαίτιση της πανδημίας και να μην αίρεται! Και μόνο που δεν μειώνονται τα κρούσματα αυτό δείχνει δεν τα μειώνει, άρα ατελέσφορος τρόπος, ΑΡΣΗ ΧΤΕΣ.-

    6. Ποια επιδόματα…Ούτε καν επιδόματα δίνουν διότι τα πηγαίνουν πλαγίως μέσω της εφορίας και όποιος χρωστάει έστω και 500 -1000 ευρώ στην εφορία δεν πήρε ούτε ένα ευρώ.Απο τις 16 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα είμαστε με κλειστά καταστήματα και δεν είδαμε στους λογαριασμούς μας ούτε 50 λεπτά.Τα κάνει ο Κούλης δράκουλας επιστρεπτέα εσκεμμένα μέσω της εφορίας για να μη μας πληρώσει.

    7. Καταρέει η οικονομία αλλά οι 301 με τους παρατρεχάμενους τους πληρώνονται κάθε μήνα δημοκρατικότατα,λες και δεν έχουν αύριο ψωμί να φάνε. Αι στο διάολο από εδώ κοπρίτες,παράσιτα της παγκοσμίου κοινωνίας….

    8. Ανίκανοι, ανθέλληνες και μικρόμυαλοι κυβερνούν τη χώρα, το χρέος ξεπέρασε το 210 % του ΑΕΠ, υπερδιπλασιάστηκε δηλαδή από την εποχή του πρώτου μνημονίου. Αν θυμάστε, τότε μας έλεγαν πως δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις και πως θα πηγαίνουμε στην Αλβανία για φάρμακα. Τώρα μας λένε να μην πάμε στα σπίτια μας, αν βρίσκονται σε άλλο νομό, για να μην πεθάνουμε, να μην δουλέψουμε και να μην ανασάνουμε. Ξυπνήστε, οι ίδιοι οι Ευαγγελάτοι μας έλεγαν για την τότε κατάρρευση της χώρας, οι ίδιοι μας δείχνουν τώρα μνήματα, υπονοώντας πως θα μας χώσουν εκεί, αν δεν πειθαρχήσουμε. Τότε είχαμε πρωθυπουργό τον γόνο, τον ΓΑΠ, τώρα έχουμε τον άλλο γόνο, τον Κούλη. Σάμπως, όπως φαίνεται, τα θέλει και εμάς ο κ@λος μας.

    9. Ειναι απιστευτο φαινομενο , ολες μα ολες οι κυβερνησεις του ελλαδισταν ειναι υποτακτικες και παντα υπηρετουν τα ξενα συμφεροντα κυριωςτης Γερμανιας vs Μερκελ , και το αξιοπεριεργο παντα το 80% του ψεκασμενου λαου ψηφηζει αμασητα οτι του σερβηρουνε τα διαπλεκωμενα ΜΜΕ λ.χ. ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ δηλαδη τα αποκομματα που καταστρεψαν και καταστρευουν την χωρα μας ειτε εθνικα ειτε οικονομικα , αλλα μπορει να αλλαξει ο νεοελληνας μια ζωη θα ειναι ραγιας και στα τεσσερα

    Comments are closed.