ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΚΟΥΛΗΣ – ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓAΙΟ ΓΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ – “ΠΑΜΕ ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ” ΛΕΕΙ Ο ΧΟΥΛΟΥΣΙ ΑΚΑΡ

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-erntogan

    Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό από αυτή τη συνάντηση. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται πως συμφώνησε να δώσει το μισό Αιγαίο στην Τουρκία, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει μετά την έκτακτη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ ότι προτείνει την από κοινού τουριστική και πλουτοπαραγωγική εκμετάλλευση του Αιγαίου!

    Ερωτηθείς για το πώς είναι η κατάσταση τελευταία στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, ο Χουλουσί Ακάρ απάντησε: «Με την Ελλάδα διεξήχθησαν θετικές και εποικοδομητικές συνομιλίες για θέματα της επικαιρότητας. Βάλαμε στο τραπέζι τα θέματά μας με ειλικρίνεια, ανοιχτά, έντιμα και με διαφάνεια».

    Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μία μέρα μετά και την «ξαφνική» συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

    Ο Ακάρ δήλωσε ότι περιμένουν την ελληνική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα για τη συνάντηση αναφορικά με τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και ότι αυτό το θέμα το συζήτησε στην συνάντησή του με τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

    «Αυτό είναι σημαντικό για την ευημερία των λαών των δύο χωρών και την κατανομή της ομορφιάς και του πλούτου του Αιγαίου. Υπάρχει τουρισμός, ψάρεμα και πολλά άλλα πλούτη. Είμαστε υπέρ της κοινής εκμετάλλευσής τους, το έχουμε πει αυτό. Λάβαμε θετική απάντηση από τον συνομιλητή μας υπό αυτή την έννοια, περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε εποικοδομητικοί και θετικοί. Αυτή είναι η προσέγγισή μας», τόνισε.

    Οι δηλώσεις του Χ.Ακάρ δεν γίνονται τυχαία τώρα. Την Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Ο ελληνικός Τύπος αποφάσισε να κρατήσει κρυφό το θέμα της συζήτησης και ασχολήθηκε κυρίως… με τον χαλβά της Εμινέ Ερντογάν και την συνταγή που έστειλε στον Άκη Πετρετζίκη.

    Παρόλα αυτά τα τουρκικά ΜΜΕ ήταν -λίγο- πιο «ομιλητικά» και αναφέρθηκαν σε μια «νέα σελίδα» στο Αιγαίο.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του χθεσινού διαγγέλματος αναφέρθηκε σε έρευνες για υδρογονάνθρακες, καθώς μετά τα όσα ανέφερε για τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας έκανε λόγο για «αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον».

    Όπως όλα δείχνουν οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε εκμετάλλευση του Αιγαίου, απλώς η Αθήνα προσπαθεί να μας το αποκαλύψει «δια της πλαγίας οδού».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. ΜΑΖΙ???.δηλαδη ο τουρκος θα αναλαβει τις εξορυξεις ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ το catering [καφε τυροπιτα, πιτα γυρο, χαλβα]???

    2. Και γιατί να μην κάνουμε συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τους τούρκους; Έτσι και αλλιώς τσάμπα κάθονται οι υδρογονάνθρακες στα έγκατα της γης και ούτε πρόκειται ποτέ μόνοι μας να τους εκμεταλλευτούμε γιατί είμαστε κότες και φοβόμαστε τον μόγγολο μη μας κάνει νταντά. Βαρέθηκα τόσες δεκαετίες να λέμε για υδρογονάνθρακες και πετρέλαια και να καθόμαστε απλά να τα λέμε. Ας τα συνεκμεταλλευτούμε λοιπόν με τους τούρκους να κερδίσουμε και κάτι. Πνιγόμαστε στην ακρίβεια, δεν έχουμε καμία άλλη πηγή ενέργειας και καθόμαστε και το συζητάμε ακόμη. Εξάλλου κάτι τέτοιο θα φέρει και ειρήνη μεταξύ μας κάτι που το χρειαζόμαστε. Ας ζήσουμε πολιτισμένα όμορφα και ωραία κάποια στιγμή ως γείτονες. Ένας πόλεμος θα μας πήγαινε 100 χρόνια πίσω. Και μη μου πείτε πως αυτό είναι προδοσία. Εδώ πούλησαν την Μακεδονία για πλάκα και δεν είχαμε και κανένα απολύτως όφελος…

      1. Εσαινα δεν σου μαθαν τη εστι Τουρκος???????Αντε γιατι πολλοι ραγιαδες μαζευτηκαμε εδω μεσα….

      2. Eνα παρομοιο σχόλιο εστειλα χθες το βραδυ και δεν το ανέβασαν ,οπότε συμφωνω απόλυτα .Ας σκεφθουμε τι σημαινει ειρηνη , πλουτος , αναπτυξη και για τους δυο λαούς και τι σημαινει αυτη η ρημαδιασμενη κατασταση που ζουμε ολα αυτα τα χρονια .Τοσα δις για εξοπλισμους , απειλές πολεμου κτλ . Βεβαια καλο ειναι να λυθουν και τα υπολοιπα προβληματα που εχουμε

    3. Απο οτι βλεπω στα σχολια μερικοι συμφωνουν για την συνεκμεταλευσηΣε κατι τετοιους βασιζεται και ο καθε Κουλης που δεν τους νοιαζει εαν καποιος ξενος θελει να επωφεληθει απο αυτα που ειναι αποκληστικα δικα μας αρκει κατι να κερδισει απο αυτο Ελαστικες συνειδησεις ελλιψη πατριωτισμου Πολυ κριμα

      1. Μπορεί η Ελλάδα από μόνη της να κάνει εξορύξεις υδρογονανθράκων; Όχι. Πάλι θα βάλουμε τους Αμερικάνους ή άλλους να μας τους βγάλουν και πάλι θα μας τρώνε το 75% των κοιτασμάτων. Γιατί να μη τους βγάλουμε λοιπόν με την Τουρκία που έχει και τα μέσα και να εκμεταλλευόμαστε το 50%; Για υδρογονάνθρακες μιλάμε δε μιλάμε για να χαρίσουμε νησιά. Μήπως θέλεις να σκεφτόμαστε και άλλα 100 χρόνια αν θα τους βγάλουμε ή όχι επειδή απειλούν οι τούρκοι; Ποτέ δε θα τους βγάλουμε. Σύνελθε λοιπόν γιατί αγοράζουμε ρεύμα από την Τουρκία αν δεν το ξέρεις και εσύ μπαίνεις στο ίντερνετ Ελληνίδα με τούρκικο ρεύμα…

    4. ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛ.GR ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!!!! ΠΑΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ

    5. Ολα συμφωνημενα ειναι Θα κανουν παλι Ιμια και θα πουν για να μην κανουμε πολεμο θα δωσουν τα συμφωνημενα που τωρα μας κρυβουν Κακομοιρε ελληνικε λαε ………

    6. Ποιος Κούλης ρε παιδιά;;;
      Άλλοι κανονίζουν.
      Άντε θα του είπανε δώσε κάτι τις στον ερντο μη μας την κάνει και φύγει και πάει με το Ρώσο.

    7. Μα, είναι ιστορικά καταγεγραμμένη η φράση του αείμνηστου Σοφοκλή Βενιζέλου για τον πατέρα του: “Αυτός θα πουλήσει και την Ακρόπολη μια μέρα”! Ε, δεν πρόλαβε να το κάνει ο πατέρας, το ανέλαβε ο γιος! Πάλι στην οικογένεια έμεινε ο ρόλος… Ή όχι;

    8. ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΛΟΣΤΕ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ …ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΙΑ…………….

    9. γιατι μπορεις να εξορυξεις μονος σου? οι οροι διαχειρισης εχουν σημασια και οι απολαβες για τον λαο σε καυσιμο θερμανση και η διανομη με τις αναλογες απολαβες για την χωρα ή για οσους συνδραμουν σε αυτο ,,,,

    10. 50% οι Αμερικανοι 30% οι τουρκοι και 20% οι δεκα ομιλοι των Αθηνων και ο Ελληνας ξεβρακωτος νηστικος και βιασμενος, αυτη ειναι η κατασταση στην χωρα.

    11. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΖΕΦΥΡΙ ΑΤΙΚΗΣ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟ.
      ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ

    12. Κουλι και οι άλλοι… μην χαιρεσαι δεν θα ζήσεις για να τα χαρείς!

    13. 🤣🤣🤣🤣🤣

      Βγαίνει και σε πιο βλακα αυτό το μοντέλο πρωθυπουργισκου?

    14. Για αυτό τον είδα χαλαρό και πρόσχαρο τον Ερντογάν τώρα εξηγείται

    15. Δεν θέλω ηττοπάθεια. Με τον στέφανο στην Βουλή θα είναι Αλλιός τα πράγματα.. Στέφανε μήπως να έκανες μια κίνηση με τον Βελόπουλο ; πιστεύω θα ήσασταν δυνατό δίδυμο . Αν και έχει αμαρτωλό παρελθόν αυτός με τα μνημόνια αλλά τελευταία είναι η φωνή του Έλληνα στην Βουλή

    16. Ρε παιδιά για να κάνουμε μόνοι μας εξόρυξη δε πρόκειται να μας αφήσει κανένας.Ας κάνουμε συνεκμετάλλευση να τελειώνουμε.Μαλ…α με τα νησιά να μη κάνουν.

      1. Δυστυχώς θα συμφωνήσω. Άδικο, ανήθικο, βρώμικος, πρόστυχο, όπως θέλετε πείτε το, μέσα θα ειστε. Δυστυχώς όμως και εμείς σαν λαός δεν φροντίσαμε τόσα χρόνια να τους πάρουμε ολους αυτους με τις πέτρες, ούτε καν τώρα που ξέρουμε ποσό κακό μας κάνουν και τώρα θα πληρώσουμε την ηλιθιότητα μας. Μη βγάζουμε τον κωλ….μας έξω από όλο αυτό. Φταίμε και εμείς. Ψηφίζαμε χροοονια τώρα βάση του προσωπικού μας συμφέροντος και όχι του συνολικού η της πατρίδας μας. Όποτε θα υποστούμε τις συνέπειες, αφού δεν ειμαστε άμοιροι ευθυνών. Οι Τούρκοι πάντα φροντιζαν για την πατρίδα τους και είχαν διεκδικήσεις ακόμα και όταν δεν τις δικαιούνται. Εμείς ποτέ διεκδικήσαμε αυτά που νομικά και ιστορικα μας ανήκουν; Αντιθέτως ψηφίζαμε όποιον έλεγε πως η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα. Τώρα, ας μην παραπονιόμαστε. Φταίνε όλοι οι προδότες πολιτικαντηδες των τελευταίων 40–45 χρόνων, αλλά φταίνε και εμείς που τους ανεχόμασταν.

    17. Χαρά οι πισωγλέντηδες! Θα βρίσκουν γ@μιάδες πιό άνετα. Το έχουν τα μεμέτια με τη ροδέλα.Τέρμα οι πακιστανοί….

    18. Και που είναι το κακό στην συνεκμεταλευση, από το απόλυτο τίποτα για παντα; η αυτή εδώ η χώρα με αυτούς που κυβερνούν θα μπορέσουν ποτέ να βγάλουν έστω μια σταγόνα.. κατ αρχάς από ότι είδαμε, δεν μας υπολογίζει κάνεις για τίποτα..

    19. Η μαγκιά σου θα ειναι να δώσεις τη Θράκη τώρα που κοιμούνται τα ελληνικά ζόμπι κ να τα πάρεις χοντρά.

    Comments are closed.