“ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΠΙΘΗΚΟΥΣ” – ΑΓΡΙΑ ΜΑΧΗ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΜΠΟΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ”

    Κοινοποίηση:
    zozep-borel

    Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Ζοσέπ Μπορέλ, υποστήριξε σήμερα ότι τα δημόσια ρωσικά ΜΜΕ διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για τα ευρωπαϊκά και τα αμερικανικά εμβόλια για τον Covid-19 στις χώρες όπου η Μόσχα θέλει να πουλήσει το δικό της.

    «Οι δυτικοί παρασκευαστές εμβολίων χλευάζονται ανοιχτά στα πολύγλωσσα ρωσικά ΜΜΕ που ελέγχονται από το κράτος και αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις οδήγησε σε παράλογους ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια θα μετατρέψουν τους ανθρώπους σε πιθήκους», έγραψε στο blog του ο Ζοσέπ Μπορέλ.

    «Τέτοια αφηγήματα προφανώς απευθύνονται στις χώρες όπου η Ρωσία θέλει να πουλήσει το δικό της εμβόλιο, το Sputnik-V», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι τέτοιες ενέργειες απειλούν τη δημόσια υγεία εν μέσω της πανδημίας. Ο Μπορέλ δεν έδωσε όμως συγκεκριμένα παραδείγματα.

    Η Μόσχα έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη αυτές τις κατηγορίες και υποστηρίζει αντιθέτως ότι το Sputnik-V στοχοθετείται από μια εκστρατεία παραπληροφόρησης από το εξωτερικό.

    Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) που είναι υπεύθυνο για το marketing του εμβολίου στο εξωτερικό, καθώς και το ρωσικό υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκαν σε ένα αίτημα να σχολιάσουν τα λεγόμενα του Μπορέλ.

    Όταν η φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca, η οποία συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη του εμβολίου της, διέκοψε τις κλινικές δοκιμές τον Σεπτέμβριο, λόγω της ανεξήγητης ασθένειας ενός εθελοντή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στους δημοσιογράφους ότι το Sputnik-V είναι πιο αξιόπιστο γιατί βασίζεται σε έναν αδενοϊό που προσβάλλει τους ανθρώπους ενώ το βρετανικό είναι «εμβόλιο πιθήκων».

    Οι δοκιμές του εμβολίου της AstraZeneca, το οποίο βασίζεται σε έναν ακίνδυνο ιό του κοινού κρυολογήματος που προσβάλλει τους χιμπατζήδες, ξανάρχισαν στη Βρετανία λίγες ημέρες αργότερα.

    Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία απέστειλε τις πρώτες δόσεις του εμβολίου της στην Αργεντινή. Έχει επίσης υπογράψει συμφωνίες με πολλές άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας. Οι δύο δόσεις του ρωσικού εμβολίου στοιχίζουν λιγότερα από 20 δολάρια κατ’ άτομο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. Οι ρώσοι κατηγορούν τα αμερικανικά, ευρωπαϊκά, αγγλικά εμβόλια για να προωθήσουν τα δικά τους στην διεθνή αγορά. Παίζουν παιχνίδια ερήμην μας, αδιαφορώντας για τις ζωές μας, αρκεί να πουλήσουν το εμπόρευμά τους! Πολίτες τρίτης κατηγορίας καταντήσαμε, όλα για το κέρδος!

    2. Η εμπιστοσυνη μου στα εμβολια παντα ηταν ανυπαρκτη σχεδον.Αν τωρα υποχρεωνομουν να εμβολιαστω θα επελεγα ασυζητητι το Ρωσικο.ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΠΤΗ ΜΟΥ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΜΑΚΡΟ Η ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕς ΠΙΘΑΝΕς ΒΛΑΒΕς ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ Κ ΠΟΛΥ ΕΥΣΕΒΗΣ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΑΛΛΑ Κ ΟΤΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟς ΠΟΥΤΝ ΕΙΝΑΙ Κ ΑΥΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟς ΗΓΕΤΗς!

    3. Τι τραγικό!!! Θα πεθάνουμε πρώτα από την ασφυξία λόγω έλλειψης ελευθερίας κι όχι απ’ το εμβόλιο

    4. ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΛΑΜΟΓΙΑ.
      ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ ΔΕ ΘΕΛΕΤΕ?
      ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ.

    5. Μολις τώρα ανακοινώθηκε οτι χωρίς το εμβόλιο δε θα μπορούμε να ταξιδέψουμε και έπεται συνέχεια πιστεύω. Θα καταχωρείται στο TAXIS το πιστοποιητικό

      1. Εγώ σας τα λεγα ότι το taxis θα γίνει ο big brother. Κανένα επίδομα δε θα δίνεται σε λίγο αν δεν υπάρχει πιστοποιητικό εμβολιασμού.
        Τότε να δω πόσοι θα μείνουν απ’ έξω.

      2. Μόλις μπουν και οι κεραίες και έλθει και το ψηφιακό Χρήμα εκεί να δείτε τζερτζελες που θα γίνει.
        Στης Ακρόπολης τα Μέρη ο Μιμίκος και η Μαίρη (η Παγώνη και η γριά βγάζει το πληκτρολόγιο, ότι ξέρει λέει)

      3. Δεν θα χρειαστει να ξαναταξιδεψεις αφου σε λιγα χρονια που θα γινει η παγκοσμια κυβερνηση των κουμουνιστων οι πολεις θα ειναι φυλακες και οι ελυθεροι ανθρωποι θα ζουν σε βουνα και σε σπηλιες
        Οσο για το ρωσσικο εμβολιο οσοι το πιστεψουν θα τους την φερουν απο την πισω πορτα .Τα ιδια σκατα ειναι

        1. Δεν θα υπάρχουν αγαπητέ μου ελεύθεροι άνθρωποι πουθενά ,ούτε στα βουνά.
          Γιατί κι εκεί θα υπάρχει αστυνόμευση μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς του Elon Musk της Space Χ. Θα υπάρχει ασύρματη σύνδεση πάντα και παντού.
          Αυτό αυτοί το βάφτισαν 4η βιομηχανική επανάσταση.

      4. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΙΦΘΟΥΝ ΑΔΕΛΦΕ ΗΔΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ !!!!!

    Comments are closed.