ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΡΑΚΙΑ ΔΙΑΤΑΣΟΥΝ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΤΕΛΕΙ! ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ! ΠΕΤΑΝΕ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

    Κοινοποίηση:
    ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

    Με την οικονομία να παραμένει σε lockdown και την επιχειρηματική δραστηριότητα να βρίσκεται στον «πάγο», τράπεζες και ευρωπαϊκοί θεσμοί ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση να «ξεπαγώσει» τους πλειστηριασμούς.

    Συγκεκριμένα, το οικονομικό επιτελείο δέχεται συνεχώς οχλήσεις από τράπεζες και εταιρίες διαχείρισης δανείων για την πλήρη επανεκκίνηση των πλειστηριασμών και των διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης από τον ερχόμενο Ιούνιο, αναμένοντας το άνοιγμα των δικαστηρίων. Μάλιστα, οι θεσμοί κρατούν το θέμα πολύ ψηλά στην ατζέντα της 10ης μεταμνημονιακής αξιολόγησης, που αναμένεται να αρχίσει τις επόμενες εβδομάδες, η οποία συνδέεται με την εκταμίευση της δόσης ύψους 640.000.000 ευρώ από τα κέρδη των ομολόγων.

    Άλλωστε, στην επόμενη αξιολόγηση θα αναλυθεί ιδιαίτερα το νέο πλαίσιο για τον πτωχευτικό νόμο που αφορά τα χρέη των νοικοκυριών. Το πλαίσιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου και είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εκκίνηση των πλειστηριασμών. Μέχρι τότε υπάρχει ένα άτυπο moratorium κυβέρνησης και θεσμών για την προστασία της α’ κατοικίας των οικονομικά ευάλωτων νοικοκυριών.

    Οι δανειστές εκτιμούν ότι με το πρόγραμμα «Γέφυρα 1», που επιδοτεί τη δόση δανείου νοικοκυριών με δάνειο α’ κατοικίας, αλλά και το αντίστοιχο «Γέφυρα 2» για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα τεθεί σε εφαρμογή άμεσα, καλύπτεται ένα μεγάλο φάσμα δανειοληπτών, το οποίο έχει πληγεί από την πανδημία.

    «Ξεμπλοκάρονται» πλειστηριασμοί
    Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή σχετική διάταξη, με την οποία θα «ξεμπλοκάρονται» οι πλειστηριασμοί για τους εξής δανειολήπτες:

    Όσους δεν έχουν πληγεί από την πανδημία και δεν έχουν μειωμένα εισοδήματα.
    Όσους δεν ανήκουν στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες.
    Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι έως τη λήξη της πανδημίας θα έχουν αρχίσει οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για μεγάλα ακίνητα, αλλά και όσον αφορά τα χρέη των στρατηγικών κακοπληρωτών, που χρονολογούνται στην προ κορωνοϊού εποχή.

    Πρόθεση των θεσμών είναι να εκκινήσουν πλήρως οι πλειστηριασμοί από την 1η Ιουνίου και θα αφορούν όλους ανεξαιρέτως τους οφειλέτες οι οποίοι δεν θα έχουν ρυθμίσει τα δάνειά τους με τις τράπεζες ή τις εταιρίες διαχείρισης, αλλά και τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα «Γέφυρα», που εκτείνονται χρονικά έως το τέλος του 2021.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. 252 δισ, ΕΥΡΩ δωσανε με τις ανακεφαλαιοποιησεις στις Τραπεζες τα λαμογια οι πολιτικοι, στα αλλα λαμογια των Τραπεζων.Και ετοιμαζουν και 4η ανκεφαλαιοποιηση! Και ψηφισαν Νομο να μη διωκονται ποινικα οσοι Τραπεζιτεςκανανε λαμογιες, οσοι κλεψανε! Και εσυ μαλακα Ελληνα βριζεις τη=ον συναθρωπο σου.Μπορει να υπαρχεις και ενα πολυ μικρο ποσοστο που δεν επρεπε να δανειοδοτηθουν, συμφωνω.Ομως ποσες οικογενειες κινδυνευουννα χασουν τα παντα, την ιδια τους τη ζωη, γιατι οι ΠΡΟΔΟΤΕΣ μειωσαν το μισθο, τη συνταξη, με παραλληλη αυξηση των αμεσων και εμμεσων φορων,Γιατι αρραγε? Δεν εχετε καταλαβαει οτι ενας και μοναδικος ειναι ο σκοπός τους? Να εξαφανισουν του Ελληνες και να τους αντικαταστησουν με τους λαθρομεταναστες, οι οποιοιι στημενα στην πατριδα μας και ζουν ανετα, εχοντας στεγαση, θερμανση, σιτιση, χρηματοδοτηση.Πότε τα ειχε αυτα ο Ελληνας? ΠΟΤΕ! Μην πεφτετε λοιπον στην παγιδα του διαιρει και βασιλευε! Εμεις ο λαος πρεπει να ειμαστε ενωμενοι για να επιβιωσουμε, μονο ετσι εχουμε ελπιδα! Την απατη που εστησε η ΠΟλιτεια με τις Τραπεζες με τα ομολογα και την ΕΚΤ, τι γνωριζει κανεις?Και μετα καλως τα μνημονια για να μας……………σωσουν!!!!!!!!!!!

    2. …πληρώστε αυτά που χρωστάτε. Αν όχι να δώσετε πίσω το ακίνητο που δεν είναι και δικό σας. …άντε και μας τα παίξατε..

    3. Όσοι χρωστάνε και δεν πληρώνουν ας χάσουν τα σπίτια τους.
      Δεν φταίει η κυβέρνηση για αυτό.

    4. Τα λαμογια θα παρουν τα σπιτια απο τα αλλα τα λαμογια……της Κατσελη.

      Δημοσιος υπαλληλος και μπηκε στον νομο Κατσελη με 7 ακινητα στο ονομα
      της 85χρονης μανας του και με εισοδημα ανω των 19000 ευρω.

      Τα ιδια περιπου και αρκετοι αστυνομικοι.

      ΟΡΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ …..ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ

    5. Οι μπαταχτήδες να το χάσουν το σπιτάκι τους !!! Και άμεσα !!!

      1. 3 εκατομύρια οικογένειες κινδυνεύουν να μεινουν χωρις τίποτα και εσύ δημοσιε υπάλληλε της π…..ας λές μαλακίες γιατι νομίζεις ότι θα είσαι για πάντα στο απυρόβλητο ε; Μαλάκες νεοέλληνες.

    Comments are closed.