ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΟΡΘΙΟ – ΤΕΛΟΣ… ΑΝΟΧΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΣΚΡΕΚΑΣ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

    Κοινοποίηση:
    logariasmos-DEH-910x521

    Τη θέσπιση χρονικού ορίου παραμονής των πελατών που μεταπίπτουν στον πάροχο καθολικής υπηρεσίας εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε μία απίστευτη εξέλιξη που είναι θράσος απύθμενο.

    Το ζήτημα συζητήθηκε σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη του Κώστα Σκρέκα με τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός όσων δεν έχουν, λόγω χρεών, σύμβαση με πάροχο και καταφεύγουν στη λεγόμενη καθολική υπηρεσία. Δεν φτάνει που η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ιδιωτικούς παρόχους μετακύλησαν όλο το πρόσθετο χρέος στους πελάτες, απαιτούν τώρα λεφτά και από αυτούς που δεν έχουν πλέον.

    Ειδικότερα, περίπου 35.500 μετρητές προστέθηκαν σε αυτήν το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 182.000, καθιστώντας την πλέον τον πέμπτο μεγαλύτερο πάροχο. Στην καθολική υπηρεσία εντάσσονται νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις με ισχύ παροχής μέχρι 25 KVA, μετά την παύση εκπροσώπησης από τον τελευταίο προμηθευτή τους, χωρίς να συνοδεύεται από διακοπή ηλεκτροδότησης.

    Τι ισχύει

    Μπορούν να παραμείνουν σε αυτήν την υπηρεσία επ’ αόριστον (κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ε.Ε.) και παρότι έρχονται αντιμέτωποι με υψηλότερες χρεώσεις, δεν κινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα αν δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς τους. Οι προμηθευτές – μεγαλοκαρχαρίες ζήτησαν από το ΥΠΕΝ να εφαρμόσει τη γνωμοδότηση της ΡΑΕ, που προβλέπει μέγιστη χρονική διάρκεια παραμονής τριών μηνών, με εξαίρεση τους ευάλωτους καταναλωτές. Παράλληλα, οι πάροχοι ρεύματος πιέζουν το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη θέσπιση ορίων στις μετακινήσεις των πελατών από εταιρία σε εταιρία, προβάλλοντας την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

    Αναρωτιέται κανείς πως απαιτούν οι πάροχοι να πάρουν λεφτά από αυτούς που αποδεδειγμένα δεν έχουν να δώσουν…

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. Η ΔΕΗ στελνει επιστολες σε καταναλωτες επικαλουμενη νομους που ψηφισαν οι της νδ σε οσους ειχαν σταθερες χρεωσεις στα τιμολογια ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ χωρις να ρωτησει εαν συμφωνουν η οχι και να πανε στο κυμαινομενο ….. για το καλο τους…αν αυτο δεν λεγεται δικτατορια πως αλλιως να το χαρακτηρισουμε

    2. Στέφανε στο Site του ΜΑΚΕΛΕΙΟ να βάλεις την δυνατότητα να μπορούμε να στείλουμε εδώ πέρα που γράφουνε και εικόνα που τα την ανεβάζετε φυσικά μετά την έγκρισή σας για να δείτε τι ακριβώς συμβαίνει.Οι δικηγόροι καθημερινά εκπομπής τρομοκρατούν απειλούν και εκβιάζουν τους Έλληνες πολίτες να πληρώσουν άμεσα ενώ ξέρουν ότι ο κόσμος δεν έχει χρήματα γιατί τα κλέβουν οι 300 προδότες της Βουλής.

    3. Υπάρχει λύση αποσύνδεση από το δίκτυο κι αυτονομία με πάνελ…

    4. Χωρια τα λεφτα που “εκλεψαν” απο τους πολιτες που δεν φορουσαν μασκα οταν περπατουσαν στο δρομο και “παραβιαζαν” το ωραριο καραντινας…θελουν να τ’αρπαξουν απο παντου!
      Μητσοτακη γ@μιεσαι!

    5. Ο/Η Ποια offshore το υποστηρίζει;; Καμία δυστυχώς!! 2000€ το μήνα καλά είναι ;;;;μη γελάτε ρε!! λέει:

      Αυτός ο Μέγας πάροχος στον οποίον θα εξελιχθεί τελικά ο πάροχος Καθολικής υπηρεσίας θα είναι που θα καθορίσει τις “προϋποθέσεις” για το δελτίο ενέργειας που έρχεται βάσει ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ.
      Κι ενώ όλα τα πρόβατα χαίρονται που η ΠΛΑΝΔΗΜΙΑ τελειώνει Η ΥΓΕΙΝΟΜΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕ

    6. τους τράβηξε το αυτί ο πραγματικός πρωθυπουργός, ο πεθερός του γεραπετρίτη, ο περιστέρης ! λολ

    7. Οι πάροχοι είναι γνωστοί, πασίγνωστοι.
      Η Protergia ανήκει στους Μυτιληναίο κατά 65% και το υπόλοιπο στον Βαρδινογιάννη. Το εργοστάσιο ευρίσκεται εντός του διυλιστηρίου.
      Επίσης η nrg ανήκει στους Βαρδινογιάννηδες.
      Η Τερνα ενεργειακή στον Περιστέρη.
      Η Voltera στον Δακη Ιωάννου.
      Η Zenith σε Ιταλούς.
      Η Volt+Watt στον Αναστάσιο Παπαπαναγι του, υιό παλαιού υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

    8. Κάνω οικονομία.
      Κρατάω τους λαμπτήρες και τους χώνω στα οπίσθια τους.
      Μετά ανάβω τον γενικό και τους διαπερνά ηλεκτρικό ρεύμα ΥΨΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ 2500Volt.
      Και χάρη τους κάνω δηλ….

    Comments are closed.