ΣΥΣΤΗΜΑ “ΑΝΟΙΞΕ – ΚΛΕΙΣΕ” ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ; “ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ, ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ” ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-ypourgiko

    Με το “σπασμένο” νευρικό σύστημα των Ελλήνων παίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι “ειδικοί”, σε ότι αφορά στο άνοιγμα και στο κλείσιμο δραστηριοτήτων λόγω του κορωνοϊού.

    Αφού πρώτα τους είπε ότι σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης η απάντηση της κυβέρνησης «θα είναι πάντα δυναμική», ξεκαθάρισε πως: “Δεν είναι πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε. Ανοίγουμε δραστηριότητες όταν τα κρούσματα υποχωρούν, τις περιορίζουμε όταν αυτά αναζωπυρώνονται. Κρατάμε τις απαραίτητες ισορροπίες ανάμεσα στις ανάγκες της δημόσιας υγείας και της εθνικής οικονομίας, αποφασίζοντας κάθε εβδομάδα ανάλογα με τα δεδομένα», εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, ο κ. Μητσοτάκης, όπως είναι φυσιολογικό, εξήρε τη στάση των “αφεντικών του”, δηλαδή της Κομισιόν αναφέροντας ότι «χαίρομαι διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισάκουσε τις παροτρύνσεις πολλών αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και διαπραγματεύεται πια πιο σκληρά, πιο αποφασιστικά, πιο αυστηρά, με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής εμβολίων. Οι εταιρείες αυτές πρέπει να καταλάβουν ότι στον βαθμό που έχει χρησιμοποιηθεί ευρωπαϊκό χρήμα για την έρευνα παραγωγής αυτών των εμβολίων πρέπει να τιμήσουν τα συμβόλαια τα οποία έχουν υπογράψει με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

    Ως προς το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα αξιοποιεί στο έπακρο τις δόσεις εμβολίων που λαμβάνει, δίχως σπατάλες, και προχωρά την εκστρατεία εμβολιασμού με βάση τη στρατηγική που έχει καταστρώσει, καθώς έως σήμερα έχουν γίνει περισσότεροι από 221.000 εμβολιασμοί. «Ολοκληρώνεται η πρώτη δόση στους υγειονομικούς, στα κέντρα ηλικιωμένων, στους άνω των 85 ετών, αρχίζει ο κύκλος της δεύτερης δόσης, τώρα εμβολιάζονται οι συμπολίτες μας στην ηλικιακή κατηγορία από 80 έως 84 ετών, εμβολιάζονται όμως και οριζόντια οι κάτοικοι των μικρών νησιών. Χθες ξεκίνησε η δράση στο Καστελόριζο, με την ευθύνη, την εποπτεία και την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, εκεί στα μικρά μας νησιά θα εμβολιάσουμε το σύνολο των κατοίκων οι οποίοι θέλουν και επιθυμούν να εμβολιαστούν», είπε ο πρωθυπουργός.

    Όσον αφορά στα θέματα του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε:

    – Στην αλλαγή του τρόπου εκλογής δημοτικών και περιφερειακών αρχών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «μία ρητή προεκλογική μας δέσμευση που βάζει οριστικό τέλος στην ακυβερνησία στα όργανα της αυτοδιοίκησης. Από τις τοπικές εκλογές του 2023 οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι θα υπηρετούν και πάλι επί πενταετία με εξασφαλισμένη πλειοψηφία στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Θα εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή εάν συγκεντρώνουν ποσοστό 43% των ψήφων.και ο συνδυασμός τους θα καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του συμβουλίου.
    – Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης που θέτουν κανόνες ευνοώντας εξαγωγές ελληνικής παραγωγής.
    – Στο νέο πλαίσιο για την εκπαίδευση των υποψηφίων οδηγών που εκσυγχρονίζεται επιτρέποντας να αρχίσει η εκμάθηση των νέων παιδιών όσων θέλουν να γίνουν οδηγοί από την ηλικία των 17 ετών αντί των 18 που ισχύει σήμερα.
    – Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που φέρνει σημαντικές αλλαγές, ρυθμίσεις που εναρμονίζονται τα εδώ δεδομένα με βάση την ολιστική μελέτη την οποία είχαμε ζητήσει από την UEFA και τη FIFA, ρυθμίσεις που αναδιαρθρώνουν κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου όπως και τις λέσχες φιλάθλων και ουσιαστικά επανιδρὐουν την επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ώστε να υπηρετήσει τον πραγματικό της ρόλο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Μπες βγες χαλασε και η πορτα απο το σπιτι.

    2. Φοβερή τηλεόραση ο Κουλης πληρωμένη βέβαια από τους φόρους μας. Μάλλον πρέπει να είναι 75″ φυσικά 4k. Κουλή πάρε και ένα PlayStation 5 (φυσικά πάλι με τα λεφτά) και λιωσε στο gaming και στις φοβερές παιχνιδαρες του Sony PS5 🎮 😁.

    3. Από τι Μαρεβα το πείρε άνοιξε κλείσε τα πόδια. Τα δικασου πόδια ποτέ θα ανοίξουμε

    4. Ακορντεόν το λένε το σύστημα τους. Το έχουν πει εδώ και αρκετό καιρό ότι αυτό εφαρμόζουν.

    5. ……ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΘΑ ΣΟΥ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ-ΠΙΝΟΣΕΤ….ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ!!!

    6. Θα μας καθονται πολυ ακομα στο σβερκο μας??

    7. ΒΑΡΑΜΕ διάλυση και μαλακία με τέτοιο τρόπο πρωθυπουργό.

    8. Καλα κανουν οι Μητσοτακηδες καταστρεφουν και ριχνουν και δουλεμα απο πανω αφου τους ανεχονται τα προβατα.

    9. βρε μην το αδικείτε τον καιμενο μας νοιαζετε γιαυτο και ολοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι υπακουν σε οτι πει αυτος και το παρεακι του νιωθουν και ευγνωμοσύνη βρε

    10. Με αυτα τα δεδομενα δεν πρεπει πλεον να περνουμε μετρα γιατι ετσι και αλλιως καποιοι θα αρρωστησουνε απο την στιγμη που δεν υπαρχουν εμβολια σε αυτο το θεμα φταιει η κυβερνηση πριν ειναι αργα και τα παρουν αλλες χωρες να κανει συμφωνια με κινα να παρουμε το ψοφιο εμβολιο ετσι θα προλαβουμε και το καλοκαιρι.
      Οι γερμανια εχει εξασφαλιση εμβολια το δηλωσε ο τουρκος της biontech. οι βραζιλια πηρε 12εκ. δοσεις της aztrazeneca αν περιμενουμε της εταιριες χαθηκαμε!.

    11. να πανε στο διαολο μας καταστρεψανε τα καθικια

    12. «Δουλειά δεν είχε ο διάολος , πηδούσε τα παιδιά του»

    13. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΑ ΠΟΥΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ?

    Comments are closed.