ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΕ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡ ΠΕΡΑΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ! – ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΝΝΑ – ΤΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» ΡΥΜΟΥΛΚΕΙΤΑΙ ΜΙΣΟΒΥΘΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    kal7

    “Μαύρη” μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό. Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε από πάνω» από το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού  με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και πλέον ρυμουλκείται προς τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

    Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

    Δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Αρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

    Η ανακοίνωση του ΓΕΝ

    Το Γραφείο Τύπου του ΓΕΝ εξέδωσε ανακοίνωση για την πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»:

    Το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναλάβει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αντιμετώπιση του περιστατικού της πρόσκρουσης εμπορικού πλοίου με το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού που σημειώθηκε περί τις 07:30 σήμερα το πρωί στον Σαρωνικό κόλπο.

    Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

    Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τη σύγκρουση του ναρκοθηρευτικού ΚΑΛΛΙΣΤΩ με το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” :

    «Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, την 07:40 σήμερα, για περιστατικό σύγκρουσης μεταξύ πλοίου ΠΝ Ν/ΘΗ “ΚΑΛΛΙΣΤΩ”, στο οποίο επέβαιναν είκοσι επτά (27) μέλη πληρώματος, και του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (container) “MAERSK LAUNCESTON” σημαίας Πορτογαλίας, νοτιοανατολικά του αγκυροβολίου Πειραιά.

    Από το συμβάν προκλήθηκε εισροή υδάτων στο Ν/ΘΗ πλοίο, ενώ άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αντιρρυπαντικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ομάδα ΜΥΑ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., πλοίο ΠΝ, ελικόπτερο ΠΝ και τέσσερα Ρ/Κ. Τα μέλη του  πληρώματος περισυνελέγησαν από περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και πλοίο ΠΝ, ενώ  δύο (02) τραυματίες εκ των μελών του πληρώματος του Ν/ΘΗ μεταφέρθηκαν στο λιμένα Πειραιά με σκάφος ΠΝ, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα ΠΝ και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

    Φωτό από τη ρυμούλκηση του πλοίου:

    kal6

    kal3

    kal4

    kal5

    ΦΩΤΟ 1-ink

    ΦΩΤΟ 2-ink

    ΦΩΤΟ 3-ink

    ΦΩΤΟ 4-ink

    ΦΩΤΟ 5-ink

    ΦΩΤΟ 6-ink

    Νέα εικόνα (1)

    Τεράστιες οι ζημιές, το πλοίο κόπηκε στη μέση

    kal2

    narkothireutiko-ploio-kallisto

    Δείτε το πλοίο που εμβόλισε το “Καλυψώ”:

    Νέα εικόνα (30)

    Το πλοίο  MAERSK LAUNCESTON με σημαία Πορτογαλίας που μεταφέρει κοντέινερ συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού, προκαλώντας του πολύ μεγάλες ζημιές. Ευτυχώς οι συνέπειες της σύγκρουσης έμειναν εκεί, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Το MAERSK LAUNCESTON, είχε μόλις αποπλεύσει από τον Πειραιά με προορισμό το Τσανάκαλε της Τουρκίας.

    Ποιο είναι το ναρκοθηρευτικό «Καλλιστώ»

    Το «Καλλιστώ» είναι ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά του Πολεμικού Ναυτικού τύπου HUNT. Εχει κατασκευαστεί από τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.

    Eίναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με Υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή. Μάλιστα ειδικοί αναφέρουν πως αυτό το βοηθάει και δεν έχει βυθιστεί και ίσως βοηθήσει στη ρυμούλκησή του.

    Καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη από το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEYκαι χαρακτηριστικά Μ – 40. Στις 6 Φεβρουαρίου 2001 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου απο το Ελληνικό πλήρωμα εν όρμω Πόρτσμουθ Αγγλίας. Την 28 Φεβρουαρίου 2001 παρελήφθη από τον ΠΛΩΤΑΡΧΗ Ρ.Σ.ΣΑΛΒΕΤΑ ΠΝ και έλαβε το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ (Μ – 63).

    Το ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ» έχει 57 μέτρα μήκος και μεταφέρει 52 άτομα πλήρωμα.

    Από το 2001 στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου

    Μετά την παραλαβή το πλοίο παρέμεινε στον Ναύσταθμο του Πόρτσμουθ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2001 οπότε και απέπλευσε και κινήθηκε προς Ν.Σ.Την 11 Απριλίου 2001 το πλοίο κατέπλευσε στο ΝΣ αφού διήλθε από τους λιμένες Μάλαγα και Μεσσήνη. Από τότε υπάγεται στη Διοίκηση Ναρκοπολέμου (ΔΝΑΡ).

    1 (1)

    Δείτε βίντεο

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    49 Σχόλια

    1. Του έταξε πλοίο ο προδότης ο Κούλης του Ερντογάν για τη ζημιά που’χε κάνει ο ήρωας καπετάνιος της Φρεγάτας Λήμνος.

    2. το 90% των καραβαναδων ειναι κατουρληδες και περιμενουν μονο να ερθη ο μισθος για να πανε στο μηχανημα με το πιν τους να παρουνε τα λεφτα….στα 45 τους παιρνουν συνταξη και 50000+ εφαπαξ και μετα πανε και δουλευουνε στη ζουλα και παιρνουν τις δουλειες απο τους φτωχους νοικοκυραιους γιατι ουτε ασφαλεια θελουνε ουτε τιποτα…τετοιθα καθηκια δεν υπαρχουνε στη γη και πουθενα….ανθελληνες που οταν γινη κανα μπαμ θα τους πιαση τσερλοκοπιο και θα πανε να κρυφτουν απο το φοβο τους….ευτυχως υπαρχη και το 10% που ειναι αντρες με πυγμη και με ψυχη….

    3. Τι ξεφτίλα θεέ μου πιο πάτο δεν πάει άλλο σε αυτή την χώρα

    4. Μέχρι να φύγει ο κουλης θα χει διαλυθεί το σύμπαν, τι γκαντέμης θεέ μου. Μόνο για τον εαυτό ύλη του είναι τυχερός, δίπλα σε επιβεβαιωμενο κρούσμα κορονοιου χωρίς μάσκα κ δεν έπαθε τίποτα. Σκυλί ο κερατάς. Τώρα όσον αφορά τα πλοια μας γκενταει ο σουλτάνος που να κάνει κ ντου σε μια ώρα θα βολτάρει στην Ακρόπολη.

    5. Θαλασσολυκοι τα τσακαλια μας. Παρακαλατε να μην γινει σκηνικο με τα μογγολα. Θα κλαψουνε μανουλες. Παρτε το αποφαση, μας γλεντανε οι δημοσιουπαλληλισκοι. Ο μισθουλακος τους να μπαινει και that’s all. Λυπαμαι που πεταξα 18 μηνες απο τα νειατα μου για να υπηρετησω το κωλοχανίο.

    6. Ο/Η Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΛΗΜΝΟΣ λέει:

      ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΛΗΜΝΟΣ;;;;;;;;;;; Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΧΕ ΣΚΥΛΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ.

    7. Ο/Η ΑΦΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΥΛΗΣ ΑΙΩΝΙΑ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΔΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΣΧΗΜΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ λέει:

      ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ; ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟY ΚΑΙ ΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

    8. μπαμπεσιά των Μεμέτηδων ως αντίποινα του Λήμνος αλλά ο Άγιος Νικόλας ήταν στην πλώρη του πλοίου και των αξιωματικών

    9. Δεν πειράζει που δεν έβγαλες το σχόλιο,δεν τρέχει μια, αλλά δεν καταλαβαίνω πως βγάζεις τόσους ανίδεους,που σίγουρα δεν ξέρουν τίποτα από θάλασσα και ναυσιπλοΐα,και που στρέφονται εναντίον του ΠΝ καί τών πληρώματα των, χωρίς να έχει βγει τίποτα επίσημο από ΛΣ και ΠΝ… Τέτοιο μίσος εναντίον των πληρωμάτων…

    10. Και μόνο το ότι είχε προορισμό την τουρκια τα λέει όλα…

    11. Μερικους καπεταναίους δεν είναι να τους εμπιστευόμαστε ούτε φουσκωτό από τα Jumbo.

    12. Ο πλοηγός είχε κατέβει ποιο νωρίς από το εμπορικό πλοίο. Η ευθύνη βαραίνει τον καπετάνιο του εμπορικού που είχε βάλει τον αυτόματο και στα @@ του για τους κανόνες ναυσιπλοΐας. Δεν είχε βγει ακόμη σε ανοιχτή θάλασσα. Όσων αφορά την αποζημίωση σαφέστατα πρέπει να πληρώσει την ζημιά το εμπορικό. Το κακό είναι πως εάν το πλοίο είναι γερμανικών συμφερόντων ή έχει γερμανική ασφαλιστική, αποκλείεται ο Μητσοτάκης να δώσει εντολή αποζημίωσης για να μην χρεωθεί η γερμανική ασφαλιστική και θιγουν γερμανικά συμφέροντα.

    13. Πεσκέσι τού γουρλομάτη στόν σουλτάνο για τήν επετειο τής 28ης 1940.
      Γιάννης Λάκων

    14. ΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΡΟΤΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ;…Η ΧΑΖΕΥΕ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΑΊ ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΤΟ ΘΗΡΙΟ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ;..ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ.

    15. Το Πολεμικό Ναυτικό να κινηθεί Νομικά.
      Αποζημίωση.
      Αλλά όμως, σε τέτοιες εποχές…..
      Είναι μεγάλη υπόθεση η “Εικόνα” στη σημερινή εποχή.
      Δυσφήμιση.
      Απαιτείται προσοχή και σοβαρότητα σε Εθνικό επίπεδο.
      Ας ωριμάσουμε επιτέλους ως Έθνος.

    16. Ο/Η Θα παρακαλάμε να μπουκάρει ο Ερντογάν να μας σώσει λέει:

      Μήπως περίμεναν ντελίβερι σουβλάκια και κοψίδια όπως πήγαιναν οι χαζοκρητικοί στο Λήμνος; Γι΄αυτό έφτασε το Ούρουτς Ρέις να κυνηγάει τους λουόμενους στη Ρόδο.

    17. Νά πάνε όλοι στόν πάτο…. άχρηστοι χαραμοφάηδες είναι όλοι στό πολεμικό ναυτικό..!!!!

    18. Μπορεί αυτά τα πλοία να μην είναι πρώτης γραμμής, αλλά δεν παύει να είναι πολεμικά πλοία, που ούτως ή άλλως πρέπει να είναι 100% “alert” λόγω της φύσης τους, πόσο μάλλον αυτήν την περίοδο. Είναι προφανές ότι κάποιοι έπαιρναν βαθύ ύπνο την ώρα του ατυχήματος, αλλά ακόμα και έτσι να μην ήταν, έπρεπε να υπήρχαν ραντάρ, συστήματα προειδοποίησης σύγκρουσης και πολλά άλλα που δε χρειάζεται να αναφέρω. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι κάποτε ο Κανάρης μπορεί να έβαλε μπουρλότο στον Τούρκικο στόλο, αλλά σήμερα τα πράγματα θα γίνουν αντίστροφα. Ολόκληρο βουνό (=το πλοίο της Maersk) ερχόταν κατά πάνω του και δεν πήρε χαμπάρι. Ο Τούρκος Κανάρης θα έρθει με πολύ μικρότερο πλεούμενο και πολύ πιο κρυφά. Η Ελλάς έχει τελειώσει προ πολλού.

    19. ΚΑΛΗΜΕΡΑ
      ΠΕΡΥΣΙ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΦΥΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ 2 ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΩΣΑΝΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΣΩΒΡΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
      ΦΕΤΟΣ ΠΗΓΑΝΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΣΤΟΚΑΡΟΥΝ ΣΕ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΛΑΤΑΝΟ.
      ΡΕΓΚΕ ΑΚΟΥΓΑΝ ???
      ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ ΣΕ 2 ΩΡΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΙΝΟΥΝ ΦΡΑΠΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.

    20. Δέχομαι ότι την π/παριά την έκανε το εμπορικό. Οι δημόσιοι υπάλληλοι όμως του ναυτικού, που ήταν; Μάλλον κοιτούσαν το e-banking στο κινητό, εκεί πιάνει. Αν δηλαδή το άλλο είχε τουρκοπράκτορα καπετάνιο με εντολή να κάνει ζημιά (δήθεν… ατύχημα), οι καραβαναραίοι δεν έχουν ευθύνες; Τρομάρα σας, θέλετε και μπελχάρα

    21. ….ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ.!!!…ΓΕΛΑΝΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ ΓΚΑΝΤΕΜΟΣΑΥΡΕ!!!

    22. Ρατσεπ σιυλτανε το πειρες το μυνημα δεν χρειαζεται να πεσει σφαιρα ριξε κανενα πακετο με φρεντο και τσιγαρα και την κανουμε μονοι μας την δουλεια….αληθεια απο αυτους στο ναυτικο δεν εχει δει κανεις τον τιτανικο;

    23. ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΕΙΠΑΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

      ΟΤΙ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΕΜΒΟΛΙΣΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!!!!

    24. Χαοχαοχαοχαοχαχαχχχχ Αυτοι βυθιζονται και μονοι τους εν καιρο ειρηνης!!!Ειναι μετα να μην αφηνεις τους μογγολους να αλωνιζουν..Τετοια μπανανια πουθενα στο γαλαξια μας..αχχαχαχα

    25. Κουφό αλλά στις ειδήσεις λένε ότι το πολεμικό μας είναι φτιαγμένο από πλαστικό και γι’αυτό σακατευτηκε τόσο πολύ.

    26. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΝΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΑΝ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΕΓΑΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΑΝΕ ΝΤΟΥΜΠΕΚΑ ΑΛΛΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΑ ΕΠΙΣΕΥΑΣΤΙΚΑ

    27. Συμφωνα με πληροφοριες ο κουλης πριν μια εβδομαδα ειχε ανεβει στο πλοιο του πολεμικου ναυτικου και ειχε ευχηθει στο πληρωμα ,Το αποτελεσμα μια βδομαδα μετα το βλεπουμε ολοι μας

    28. ΛΟΓΙΚΑ…. ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΑΚΟΜΑ………………………

    29. ΚΟΥΛΗ ΑΧΡΗΣΤΕ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!!! ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ 5000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ LOCKDOWN

    30. ΤΥΧΑΙΩΣ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ…………………. ………… ………
      ΦΥΛΛΟ ΔΕ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

    31. Ο γιος του Κούλη οδηγούσε το πολεμικό; Τώρα που το σκέφτομαι το Πολεμικό Ναυτικό μας σήμερα απέκτησε άλλο ένα σκάφος. Από ένα τα έκανε δύο. Ζήτω το ένδοξο Πολεμικό Ναυτικό
      Συνήθως σε κάτι τέτοια πλωτά του πολεμικού ναυτικού τοποθετούνται τα βύσματα. Τώρα όλοι τραυματίες θα βγουν θετικοί στον κορονοϊό
      Αν το εμπορικό ήταν τουρκικό θα λέγαμε ότι ήταν πάλι προβοκάτσια

    32. λες;;;;……να ηταν ενα δωρακι απο κυβερνηση μητσοτακη…στον ερτογαν ως αντιποινα τοτε που η ελληνικη φρεγατα εκοψε τουρκικη με… μια τρύπα από τη σύγκρουση, ε πως επρεπε με τον εναν η τον αλλο τροπο να παρει το αιμα του πισω ο σουλτανος και αφου δεν μπορεσε αντρίκια το πηρε γυναικεια και τρεξαν ολες οι δουλοπρεπεις γυναικουλες της προδοτικης κυβερνησης μητσοτακη να του αποκαταστησουν το εθνικο γοητρο…μηπως;;…λεω τωρα εγω…..

    33. ΤΙΤΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
      “ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ! – EΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ! – ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ, Ο ΕΝΑΣ ΣΟΒΑΡΑ (ΒΙΝΤΕΟ)”

      ΤΙΤΛΟΣ ΣΟΒΑΡΟΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
      ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΛΙΣΗ – ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟ

    34. ΠΟΣΗ ΞΕΦΤΥΛΑ ΑΚΟΜΑ… ΦΥΓΕ ΡΕ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΦΥΓΕ ΡΕΕΕΕ!!! ΔΙΑΟΛΕ ΓΟΥΡΛΟΣΑΥΡΕ ΓΚΑΝΤΕΜΗ!!!

    35. Τσοπάνηδες του βουνου , μην μιλατε αμα δεν ξερετε,τα εμπορικα κοντέινερ είναι τεραστια πλοια και ταξιδευουν με μεγαλες ταχύτητες και είναι δυσκολο να σταματησουν , και επι χουντας ειχε γινει αναλογο ατύχημα ένα μεγαλο τανκερ περασε επανω από το οχηματαγωγο Μερλιν και το εξαφανισε μαζι με μεγαλο αριθμο πληρωματως . Και το 1996 το Σαμαινα περασε πανω απ την ΤΠΚ , ναυτικα ατυχήματα είναι αυτά συμβαινουν ,σας τα λεω γιατι ηδη γραφετε παπαριες ,ειδηκα κατι ατομα που δεν εχετε δει θαλασσα ποτε σας και δεν εχετε ταξιδεψει με πλοιο ποτε.

    36. η εταιρία να αγοράσει ένα belhara και να το προσφέρει στο ΠΝ μας

    37. Θεέ μου βοήθησε τον κόσμο που είναι μέσα…..

    38. Ξερουμε εθνικοτητα του κυβρνητη του εμπορικου ? λεω μηπως ηταν κανενας τουρκος ????

      1. ΑΛΟΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΛΙΣΤΩ ΕΚΑΝΑΝ?

    39. με αυτους θα παμε για πολεμο?ειμαστε καταδικασμενοι.αμα γινει πολεμος οι τουρκοι θα πινουν καφε στο κωλονακι σε 3 μερες.η μιτ μας γλενταει.

      1. Όχι με σένα θα πάμε που κάθεσαι στον καναπέ και πετάς σαχλαμάρες… Τα πολεμικά πλοία έχουν προτεραιότητα όπου και αν είναι βάσει ναυσιπλοΐας. Άντε καραγκιοζακια που βγαίνετε και μιλάτε χωρίς να γνωρίζετε τα βασικά.

    40. ολοκληρη θαλασσα και δεν τους εφτασε και η πλακα ειναι οδηγανε μηχανες και αυτοκινητα

    41. ΑΥΤΟΙ…… ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ………………………………… ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΔΕΣ ‘ΒΥΣΜΑΤΑ’

      ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ !!!

    42. καποιος ευθυνεται .ασ τον σκισουν !δε μας περισσευουν ναυτες και πολεμικα !!!

    43. Ο καπετάνιος του πολεμικού έπαιζε με το κινητό του

    44. Πλήγμα για το πολεμικό ναυτικό…

    45. Μεγάλα τσακάλια. Νέα ανδραγαθήματα των άκαπνων ηρώων της νεοελληνικής δημοσιουπαλληλικής στολαρχίας.

    Comments are closed.