ΣΤΟ “ΚΟΚΚΙΝΟ” Η ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ – ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ, ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ – 7ΧΡΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΘΡΑΥΣΜΑΤΑ ΠΥΡΑΥΛΟΥ – ΚΤΙΡΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΙ ΠΥΡΓΟΙ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    israel

    Δεκάδες πύραυλοι εκτοξεύθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης σε οικισμούς στο κέντρο της χώρας, στο Sharon, την Beer Sheva, το Eilat, το Ashkelon και τους οικισμούς της Λωρίδας της Γάζας. Δέκα εξ αυτών κατάφεραν να τους αναχαιτίσουν, αλλά ένας εξερράγη σε ανοιχτή περιοχή στο δυτικό τμήμα του Έλοτ, 220 χλμ. από τη Γάζα.

    “Θύμα” του πυραύλου αυτού ένα επτάχρονο αγόρι, ο οποίος τραυματίστηκε την ώρα που πήγαινε σε προστατευόμενη περιοχή. Ο μικρός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Sheba όπου είχε πλήρη συνείδηση και σύμφωνα με πληροφορίες η κατάστασή του δεν είναι σοβαρή.

    Μια γυναίκα 60 χρονών μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με θραύσματα από γυαλί, ενώ και μια 40χρονη γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρώς.

    Ο υπουργός Άμυνας Bnei Gantz είπε: “Καταστρέψαμε σημαντικά στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία της Χαμάς. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε επιθέσεις και να υπερασπιστούμε, έως ότου σταματήσει η φωτιά και θα διασφαλίσουμε τη μακροπρόθεσμη ειρήνη”.

    Ερείπια έπεσαν επίσης στο νότιο Τελ Αβίβ. Ο τραγουδιστής Yishai Levy, που ζει εκεί, είπε: «Αισθάνομαι καλά. Υπήρξε μια πολύ δυνατή έκρηξη και μετά από λίγα δευτερόλεπτα άκουσα τον ήχο του σιδήρου να πέφτει από τόπο σε τόπο. Ο γείτονας μου λέει ότι είναι εδώ, είναι μια ίντσα από τον κήπο μου, και τι μέγεθος, δεν καταλαβαίνετε”.

    Από το βράδυ της Δευτέρας, έχουν εκτοξευθεί περίπου 1.500 ρουκέτες από την παλαιστινιακή πλευρά εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με απολογισμό του στρατού. Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής για πιθανή επίθεση με ρουκέτες ηχούν στο Ισραήλ μέρα και νύχτα.

    Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις, επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ και ανάμεσά τους ένα παιδί έξι ετών. Την ίδια στιγμή, η Λωρίδα της Γάζας πληρώνει βαρύ φόρο αίματος από τους μαζικούς βομβαρδισμούς που δέχεται.

    Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 60 άτομα και μεταξύ της τραγικής λίστας των θυμάτων είναι και παιδιά. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων έχουν τραυματιστεί πάνω από 300 Παλαιστίνιοι.

    Χαμάς: «Όσο το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις, τόσο εμείς θα αυξάνουμε τις δικές μας»

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε το μεσημέρι της Πέμπτης εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης «η μέχρι στιγμής αντίδρασή μας, αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων που έχουμε», προειδοποιώντας πως «όσο το Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις του, τόσο εμείς θα αυξάνουμε τις δικές μας και έχουμε πολλές περισσότερες εκπλήξεις».

    «Είναι εύκολο για εμάς να χτυπήσουμε το Τελ Αβίβ και την Ιερουσαλήμ, δεν μας απασχολεί η απόσταση. Είναι πιο εύκολο ακόμα και από το να πιούμε ένα ποτήρι νερό» πρόσθεσε.

    Ακόμη, έκανε γνωστό πως η οργάνωση εκτόξευσε ένα νέο τύπο ρουκέτας προς το αεροδρόμιο Ραμόν, στην πόλη Εϊλάτ, στο νότιο Ισραήλ, στο οποίο, από το πρωί της Πέμπτης, ανακατευθύνονταν πολλές πτήσεις από το «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ.  Σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο, το αεροδρόμιο δεν έχει «χτυπηθεί» και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

    Η σημερινή τοποθέτηση της Χαμάς χαιρέτισε επίσης την «ενότητα των Παλαιστινίων», προσθέτοντας ότι «όλα τα μέρη της παλαιστινιακής κοινωνίας σε όλες τις περιοχές» εμπλέκονται στην τρέχουσα εκστρατεία, αναφερόμενη στις διαμαρτυρίες και τις συγκρούσεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική Όχθη και σε ολόκληρο το Ισραήλ.

    Στο μεταξύ, νωρίτερα, Ισραηλινός στρατηγός ανέφερε πως πάνω από 1.300 ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί από τη Γάζα με κατεύθυνηση σημεία του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Από αυτές, οι 1.031 έπεσαν σε ισραηλινά εδάφη, με τις 264 να «χτυπούν» σε κατοικημένες περιοχές.

    Η στιγμή που κτίριο 14 ορόφων πέφτει σαν χάρτινος πύργος

    Βίντεο που δημοσίευσε ο λογαριασμός του Al Jazeera στο Twitter, δείχνει τη συγκλονιστική στιγμή που κτίριο 14 ορόφων στη Γάζα, που στέγαζε γραφεία μέσων ενημέρωσης, καταρρέει τη στιγμή που χτυπήθηκε από ισραηλινή βόμβα.

    Σημειώνεται ότι οι ένοικοι του κτιρίου είχαν προειδοποιηθεί να το εγκαταλείψουν νωρίτερα, ενώ ένα ακόμα κτίριο υπέστη σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πυρά.

    Ο ισραηλινός στρατός βομβαρδίζει τη Γάζα ακατάπαυστα, με τα αεροπορικά πλήγματα να συνεχίζονται νωρίς σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον απολογισμό του παλαιστινικού υπουργείου Υγείας, 67 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 17 παιδιά, και 400 έχουν τραυματιστεί.

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    3 Σχόλια

    1. Οι εβραίοι που απαγορεύουν κάθε πατριωτικό κόμμα στην Ευρώπη,
      που εξόπλιζαν τα τζιχάντια κατά του Άσαντ,
      που χρηματοδοτούν τις ΜΚΟ για να στέλνουν όλη την αφροασία στην Ευρώπη
      τώρα μυξοκλαίνε που τους αντιστέκονται οι Παλαιστίνιοι.

    2. να κάνω μια ερώτηση , η ΧΑΜΑΖ τι περίμενε ? οτι θα ρίχνει ρουκέτες και οι άλλοι θα λένε βρε καλώς τους ? μήπως το κάνει επίτηδες ? , μπας και νόμιζε οτι έχουν να κάνουν με ελληνες που μας φτύνουν και λεμε ψιχαλίζει ?
      Ξέραν την αντίδραση του Ισραήλ καλύτερα απο τον κάθε ενα απο εμάς , ας μας πουν ποιος είναι ο στόχος τους

    Comments are closed.