ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ – ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    67812011_10157466897292389_8760704342819864576_n-1024x614

    Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη Σαμοθράκη, στην περιοχή Καμαριώτισσα, σημαίνοντας συναγερμό στην Πυροσβεστική.

    Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά έχει πιάσει σε αγροτική έκταση σε ξερά χόρτα.

    Στο σημείο επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού, και συγκεκριμένα πέντε οχήματα μαζί με δέκα πυροσβέστες και μια υδροφόρα ΟΤΑ.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα xanthinea.gr, υπάρχουν πολλά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή βορειοδυτικά του νησιού.

    Η πυρκαγιά δεν απειλεί προς στιγμήν τουλάχιστον κατοικίες, ωστόσο ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή πνέουν πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι που βοηθούν την ταχεία εξάπλωση της πυρκαγιάς.

    Οι αρμόδιοι φορείς του νησιού ζήτησαν ενισχύσεις και από την Αλεξανδρούπολη, ωστόσο από το Λιμενικό Σώμα τους ενημέρωσαν ότι λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν είναι δυνατή η μεταφορά τους.

    Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνει και το γεγονός πως το νησί έχει μείνει και σήμερα χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, με πηγές της Πυροσβεστικής να επισημαίνουν πως είναι αδύνατον να σπεύσουν στο νησί δυνάμεις από άλλες περιοχές.

    Έκκληση από τον δήμαρχο
    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος του ακριτικού νησιού, Θανάσης Βίτσας, σημειώνει ότι «σε κάθε έκτακτη περίπτωση καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το όποιο πρόβλημα προκύψει, μέχρι να έρθει βοήθεια. Το θέμα είναι ότι τώρα, λόγω της διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής βοήθειας».

    Την ίδια ώρα, απευθύνει έκκληση σε ιδιώτες να συνδράμουν με μηχανήματα και τρακτέρ στο έργο της κατάσβεσης. «Παρακαλούμε ιδιώτες με μηχανήματα και τρακτέρ να συνδράμουν άμεσα την Πυροσβεστική και το Δήμο για το σβήσιμο των πυρκαγιών» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Facebook.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: