ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΥΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ – ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΝΕΑ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΛΕΠΡΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

    Κοινοποίηση:
    evlogia-argostoli

    Μέσα σε ειδικές κάψουλες μεταφέρθηκε αργά χθες το βράδυ ο ασθενής που εξετάζεται για το αν έχει την ευλογιά των πιθήκων. Το κρούσμα εντοπίστηκε στο Αργοστόλι και χθες μέσα  σε ειδικές κάψουλες μεταφέρθηκε στην Αθήνα και στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

    Τα αποτελέσματα των ειδικών εξετάσεων αναμένονται αύριο.

    evlogia-argostoli1 evlogia-argostoli2

    Ο καθηγητής Μικροβολογίας του νοσοκομείου «Αττικόν», Σπυρίδων Πουρνάρας, μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για το ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων που παρουσιάστηκε στην Κεφαλονιά και έχει μεταφερθεί για περαιτέρω εξέταση στο νοσοκομείο. Παράλληλα, ωστόσο, αποκάλυψε πως εντοπίστηκε και κρούσμα λέπρας στη χώρα μας.

    Ο κ.Πουρνάρας, περιέγραψε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, συνέστησε ψυχραιμία και έδωσε μήνυμα ενόψει αύξησης της κινητικότητας τους καλοκαιρινούς μήνες.

    «Θα γίνουν εξετάσεις στη μονάδα μας. Γνωρίζαμε πως κάτι σχετικό υπάρχει. Μας είχαν ενημερώσει να περιμένουμε το περιστατικό πριν μέρες. Ακούγεται βαρύγδουπο, αλλά δεν είναι κάτι τραγικό. Η κοπέλα που τον συνοδεύει, δεν έχει συμπτώματα. Θα νοσηλευτεί μαζί του προληπτικά.

    Τα πρώτα δείγματα θα πάνε στο εργαστήριο αναφοράς του ΑΠΘ, εκεί είναι ειδικοί σε αυτούς τους ιούς και περιμένουμε τα αποτελέσματα πολύ γρήγορα, μάλλον και τη Δευτέρα» είπε ο κ. Πουρνάρας για τον 29χρονο τουρίστα προερχόμενο απο τη Βρετανία, που μεταφέρθηκε μέσα σε ειδική καψουλα (όπως τα κρούσματα Covid19) από την Κεφαλονιά, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

    «Ο κος Σωτήρης Τσιόδρας είναι επικεφαλής στον έλεγχο του περιστατικού με την κ. Αναστασία Αντωνιάδου, την άλλη καθηγήτρια λοιμωξιολογίας του Αττικου» συμπλήρωσε ο κ. Πουρνάρας.

    Για το προφίλ της συγκεκριμένης ασθένειας, τον τρόπο μετάδοσης και προφύλαξης, είπε: «Δεν είναι εξαιρετικά μεταδοτική πάθηση. Θέλει στενή επαφή από το αναπνευστικό. Δεν είναι συνηθισμένη πάθηση στον δυτικό κόσμο, περισσότερο έχει παρουσιαστεί στην Αφρική. Αν βγει θετικό το ύποπτο κρούσμα, θα νοσηλευτεί σε συνθήκες ασφαλείας».

    Αναφορικά με τη συμπτωματολογία, ο κ. Πουρνάς ανέφερε: «Ξεκινά με πυρετό και συμπτώματα κρυώματος, κόπωση, κακουχία… Μετά ακολουθούν τα εξανθήματα. Έχει περίοδο επώασης μια με δυο εβδομάδες. Αρχικά, έχει συμπτώματα κοινού κρυολογήματος. Είναι ελαφρώς τρομακτικά τα συμπτώματα στην όψη, αλλά δεν είναι βαριά η ασθένεια.

    Κάποιες φορές αφήνουν και σημάδια, όταν περνάει η ασθένεια. Είναι παραλλαγή της ευλογιάς, που έχει εξαφανιστεί πριν πολλά χρόνια. Υπάρχει εμβόλιο, που δεν είναι σίγουρο πως θα είναι αποτελεσματικό. Το εμβόλιο που κυκλοφορεί για την ευλογιά, είναι άλλο. Δεν υπάρχει ειδική θεραπεία. Εχει κάποια θνητότητα στην Αφρική».

    Για τον τρόπο προφύλαξης, ενόψει και της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, είπε: «Οι αποστάσεις και η υγιεινή είναι ο κύριος τρόπος να μην κολλήσεις. Όπως ισχύει με τον κορωνοϊό, αλλά δεν είναι το ίδιο μεταδοτικός. Ας μην το κάνουμε θέμα της καθημερινότητάς μας, δεν θα γίνει απ’ όσα γνωρίζουμε από τις ΗΠΑ και τα CDC. Ο ιός εμφανίστηκε στην Αγγλία γιατί εκεί ταξιδεύουν εκατομμύρια άνθρωποι από την Αφρική».

    Τέλος, ο κ. Πουρνάρας αναφέρθηκε και σε κρούσμα λέπρας που εντοπίστηκε στο «Αττικόν»: «Είναι από την Πελοπόννησο. Είχαμε βρει και πρόπερσι τέτοιο κρούσμα. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να μην διασπαστούν».

    Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
    «Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

    Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. Τό γερμανικό περιοδικό Spiegel Wissenschaft (επιστήμη).
      Πρέπει νά προσέχουν οί άντρες πού κάνουν σέξ μέ άντρες.
      Από τίν γνωστές περιπτώσεις τής ευλογιάς τών πιθήκων είναι υπερβολικά πολλοί ομοφυλόφιλοι.
      Γιάννης Λάκων

    2. Τώρα υπάρχουν σημάδια στο δέρμα, θα πιστέψετε.

    3. * παραλλαγή της ευλογιάς
      Υ.γ. Τι Γιαννης! Τι Γιαννακης! Για Ευλογια, μιλαμε!

      * Δεν είναι συνηθισμένη πάθηση στον δυτικό κόσμο, περισσότερο έχει παρουσιαστεί στην Αφρική!
      Υ.γ. Ναι! Ομως η μιση Αφρικη, εχει μετακομισει πλεον εις τας Ευρωπας!

      *,Τέλος, ο κ. Πουρνάρας αναφέρθηκε και σε κρούσμα λέπρας που εντοπίστηκε στο «Αττικόν»!
      Υ.γ. Θυμαστε, που σας ειχα γραψει, για την Λεπριτιδα; Παρτε τωρα, να’χετε!

    4. 🥴Οι Άγγλοι τουρίστες ειναι που φέρνουν την ευλογιά λέπρα και ότι άλλο;;;;
      Όλα τα άλλα τα παράνομα είναι καθαρα 100%;;;;
      Πολύ καλό για ανέκδοτο.😂🤣😂🤣😂🤣
      Άσε μας ρε κυρ Σωτήρη 🥴

    5. Πιθηκο- ιος κουφαλες τώρα θα περάσουμε χειρότερα από τον Covid – 19
      Ο σωζον εαυτο σωθητω.

    6. Αγαπητοί Φίλοι,
      Εδώ Βλέπουμε Άλλο Ένα Χαρακτηριστικό Παράδειγμα της Ανθελληνικής Διακυβερήσης του ΣΥΡΙΖΑ και τον Αναρχοκομμουνιστών. Η Πλήρης Διάλυση της Υγείας Έγινε ΜΟΝΟ Επί Ημερών Αριστερής Διακυβέρνησης.
      Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Έχει Εντελώς Διαφορετική Προσέγγιση. Η ΝΔ Παραδοσιακά Φρόντισε το ΕΣΥ Επιλέγοντας τους ΑΡΙΣΤΟΥΣ στις Θέσεις Κλειδιά του Χώρου.
      Ο Αθανάσιος ο Πλεύρης Έχει Ήδη Αρχίσει να Κάνει Φιλότιμες Προσπάθειες για την Ριζική Αναδιοργάνωση του Χώρου και Σύντομα θα Δούμε Αποτελέσματα Τόσο στα Νοσοκομεία Όσο και στα Κ.Υ. της Πατρίδας μας. Οι Καινούργιοι Διοικητές Ουδεμία Ευθύνη Έχουν για την Αθλιότητα της Υγείας και την Καταστροφή που Έκαναν οι Προηγούμενοι.
      Ευχαριστώ,
      Με Εκτίμηση,
      Πολλούς Χαιρετισμούς,
      Άγγελος από Μιλάνο

      1. Πρέπει να παίρνεις πολύ σκληρά ναρκωτικά αν πιστεύεις στα αλήθεια αυτά που έγραψες ή τρολάρεις… Πες μου ότι τρολάρεις!

      2. Έχει τόσα πολλά κομματόσκυλα η ΝΔ πού τα εξάγει καί στην Ιταλία;

    7. Άλλος ένας ιός “μαϊμού”.Τώρα θα βγούνε και οι “μαϊμού”επιστήμονες και θα αρχίσουν να κουνάνε δάχτυλα και να λένε το γνωστό ποίημα…

    8. ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΤΣΟ@ΛΑΡΕΣ (ΘΗΛΥΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΣΕΝΙΚΕΣ) ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΜΑΥΡΟΥΣ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ,
      ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΑΥΤΗ…
      Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΚΑΝΝΙΒΑΛΩΝ ΤΗΣ ΑΦΡΟΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΓΚΑΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΒΡΩΜΙΑ ΑΠ΄ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΩΡΑ;;;;;;;;;;;;;;;

    9. μην κάνετε έρωτα με ζώα, δυστυχώς όμως πολλοί κάνουν έρωτα με πρόσφυγες…

    10. ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΛΕΠΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΕΛΕΤΑ…ΠΕΤΑΣ ΟΤΙ ΒΡΕΙΣ

      1. οτι να ναι

        Οχι, φιλε! Δεν την πεταξαν ετσι! Η λεπρα βρισκεται ηδη στην Ελλαδα, εδω και πολλα χρονια! Ο Τσιοδρας και οι κυβερνωντες, το ξερουν! Εμεις, δεν το ξερουμε, γιατι κοιμομαστε, με τα τσαρουχια!

    11. Πάλι κάποιοι θα πλουτίσουν και τον κόσμο θα φοβίσουν..

    12. Ανοίγει και επαναλειτουργεί η Σπιναλόγκα, για κρατήσεις στο Νο 1 προορισμό του καλοκαιριού επικοινωνήστε με τους ειδικούς επιστήμονες, live your myth in Greece

    13. Ε ρε ΛΟΚ ντάουν που έχουμε να φάμε το χειμώνα για τη μαϊμουνοβλογια!!! Έρχεται και ιχνηλάτηση επαφών. Η μαϊμού τη φέρνει. Την επιτάσσει μάλλον.
      Το Great Reset προχωραει ακάθεκτο παρασύροντας τις κυβερνήσεις και τους λαούς στον Καιάδα της ιστορίας και του πολιτισμού.
      Τα μάθατε τα νέα;;; Θα πειραματιστούν στο metaverse οι Κλαους στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ με οικοδεσπότη έναν που παίζει μουσικά όργανα με το 🐦 του.
      Ευτυχώς που είναι τόσο γελοίοι και με πιάνουν τα γέλια.
      Λένε ότι προαλείφεται για πρωθυπουργος ο Μπενυ Χιλ.
      Λες να του τη φάει τη θέση του γιδοβοσκου;
      Άλλωστε το έχει απωθημένο.
      Δε μπορεί ο Ανεγκεφαλος Τζέφρυ να έγινε πρωθυπουργός κι όχι αυτός με τόσα πτυχία
      ΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ.
      ΦΕΤΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ.

    14. Μέγα λάθος να πάνε το κρούσμα στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Αττικό ζωολογικό πάρκο έπρεπε να πάει

    15. Καλό γυρισμένο με ωραία πλάνα, η κάψουλα δε απογειώνει, μπράβο στο σκηνοθέτη και σε όλο το συνεργείο, εξαιρετική δουλειά

    16. Αδρενοιο χιμπαντζή , είχαν δύο από τα 4 εμβόλια για τον κοβιντ…
      Δεν πρέπει να το δει κάποιος;

      1. Αυτό το covid19 είχε dna από τον covid, aids ηπατίτιδα και ευλογιά

    17. Καταντήσατε γελοίει… το έχετε πάρει χαμπάρι Τσιόδρες, Χαρδαλιάδες, Βασιλακόπουλοι και όλη η πουστωδία του δήθεν Πρωθυπουργού? Δε σας ακούνε ούτε τα χρυσόψαρα

    18. Τελικά ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ του ίδιου συστήματος είσαστε όλοι….

    19. Γιατί ανησυχείτε; Το εμβόλιο είναι έτοιμο από το 2017 πολλές χώρες έχουν ήδη παραγγείλει.

    20. Αχαχαχαχαααααααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!! ναι, ναι, η ”πανδημία έφτασε!!!!!!!!! Αχαχαχααααααααα!!! Πιο ηλίθιος λαός από εσάς δεν πρέπει να υπάρχει που ασχολείστε με τους νεοταξίτες απατελωνες και τις παπαριές τους περί ιών θανατηφόρων και λοιπές Εβραικές αρλούμπες!!!!!!!!!!!!!!!! Οτι θα πάθετε, το αξίζετε 1000%.!

      1. oι χουνταιοι μπορειτε να πιστεψετε οτιδηποτε

    21. αρχίσαμε τα καραγκιοζιλίκια με τους αστροναύτες….Αντωνιάδη!!!!!! πιάσε δουλειά…..πριν ξεκινήσει η μία δίκη αρχίζει η επόμενη απάτη…..άντε να περιμένουμε πότε θα βγει το εμβόλιο….ο Μπιντές αγόρασε 13.000.000 δόσεις!!!!

    Comments are closed.