ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! – Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ – ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ – «ΜΑΝΤΡΩΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

    Κοινοποίηση:
    5172493

    Το πάνε σιγά-σιγά όμως η διάρκεια θα είναι μεγάλη. Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα, καθώς γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να επιβάλλουν τον απόλυτο έλεγχο μέσα από τη στέρηση βασικών ελευθεριών.

    Υπό τη σκιά του κορoνοϊού και με μέτρα προστασίας από την COVID-19 θα πορευτούμε τα επόμενα ένα με δύο χρόνια, ακόμα και εάν έχουμε εμβόλιο, εκτιμούν οι ειδικοί επιστήμονες, που τονίζουν ότι η μη εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων από τους πολίτες με το σκεπτικό ότι θα έρθει ένα εμβόλιο να μας σώσει, είναι μια απολύτως λανθασμένη και επικίνδυνη πρακτική.

    Οπως τονίζει ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, ΗΠΑ, Θεοκλής Ζαούτης, «όταν σκεφτόμαστε τι θα γίνει μετά την κυκλοφορία ενός εμβολίου για την COVID-19, θα πρέπει να ξέρουμε ότι προς το παρόν υπάρχουν κάποια δεδομένα που δεν γνωρίζουμε.

    Μια βασική πληροφορία που χρειαζόμαστε είναι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, εάν δηλαδή ο εμβολιασμός θα παρέχει ανοσία που θα παραμείνει εφ’ όρου ζωής ή θα κρατήσει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και θα χρειάζεται επανάληψη».

    Σύμφωνα με τον κ. Ζαούτη που μίλησε στην «Καθημερινή» είναι πολύ πιθανόν το συγκεκριμένο εμβόλιο να μην παρέχει μεγάλης διάρκειας και πλήρη ανοσία. «Αυτό μας δείχνει η εμπειρία. Κάθε χρόνο κυκλοφορούν τέσσερις κορωνοϊοί που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα και η ανοσία όσων νοσήσουν σε αυτούς διαρκεί έξι μήνες με ένα χρόνο», σημειώνει ο κ. Ζαούτης.

    Οι κλινικές δοκιμές που είναι σε εξέλιξη δεν θα μπορέσουν να δώσουν απάντηση για τη διάρκεια της ανοσίας που θα προσφέρει το εμβόλιο. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής, «πιστεύουμε ότι θα έχουμε κάποια νέα σχετικά με τα εμβόλια που δοκιμάζονται στα τέλη Νοεμβρίου ή τον Δεκέμβριο.

    Εφόσον οι κλινικές μελέτες της φάσης 3 ξεκίνησαν περίπου τον Ιούνιο, θα έχουμε δεδομένα το πολύ για έξι μήνες χορήγησης του εμβολίου. Πρέπει πάντως να τονίσουμε ότι, όσον αφορά την ασφάλεια του εμβολίου, οι περισσότερες παρενέργειες εμφανίζονται είτε άμεσα είτε το αργότερο σε έναν με δύο μήνες μετά τη χορήγησή του, οπότε τα αποτελέσματα για την ασφάλεια του εμβολίου θα είναι επαρκή».

    Ετσι, σε περίπτωση που η ανοσία δεν έχει μεγάλη διάρκεια, ένας καθολικός εμβολιασμός του πληθυσμού, που θα σταματήσει πραγματικά τον ιό, είναι κάτι ουτοπικό, δεδομένου ότι θα απαιτηθούν χρόνια για να γίνει αυτό, λόγω των περιορισμών στην παραγωγή του εμβολίου.

    Επιπλέον έκτακτα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

    «Κόκκινος συναγερμός» ηχεί στη Θεσσαλονίκη, με την επιδημία κορωνοϊού να σφυροκοπά τον πληθυσμό και να στέλνει δεκάδες σοβαρά ασθενείς στα νοσοκομεία. Η δυναμική της επιδημίας είναι μεγάλη – μόνο το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν σχεδόν 1.300 νέα κρούσματα- και η πίεση στο σύστημα υγείας, ιδίως στις Εντατικές, οδηγούν σε στοχευμένο σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύουν την πιθανότητα του ολικού lockdown.

    Ενδεικτική του συναγερμού ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας την πόλη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Κικίλιας είπε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό τη λήψη περαιτέρω μέτρων για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

    «Η επιδημία εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη» είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι κάποιοι διακινδύνευσαν και συνεχίζουν να διακινδυνεύουν τις ζωές των πολλών. «Καταλαβαίνω» είπε ο υπουργός Υγείας, «το άγχος και την κόπωση, όμως η δημόσια υγεία είναι πάνω απ’ όλα».

    «Η κυβέρνηση χτύπησε εγκαίρως καμπανάκια, όμως κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε τη διασπορά» ξεκαθάρισε.

    Εξίσου χαρακτηριστική ήταν η προαναγγελία του δημάρχου Θεσσαλονίκης για νέα, αυστηρότερα μέτρα, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να εκτιμά ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

    «Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικού lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας.

    Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να αποφευχθεί το κλείσιμο της παραλίας, ενώ θέλοντας να περιγράψει τα φαινόμενα συνωστισμού που καταγράφονται κάθε βράδυ στις πλατείες και στους εξωτερικούς χώρους, επισήμανε ότι «καθημερινά μαζεύουμε 3-4 φορές μεγαλύτερες ποσότητες σκουπιδιών στους κοινόχρηστους χώρους».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. Μπα! Μας προεκυψε και νεο φρουτο, εκ Πενσυλβανιας? Εν πασει περιπτωσει! Κουβαληστε, μερικα ακομη εκατομμυρια λαθρομεταναστες, με ολες τις πληγες – λοιμωδη νοσηματα του Φαραω, για να ζησετε εν μεσω περιορισμων, εφ’ ορου ζωης! Μπετοβλακες!

    2. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΟΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥΣ ΧΑΡΤΙ

    3. όλα γίνονται για το εμβόλιο και το τσιπάρισμα

    4. Υπάρχουν και καλά στην όλη ιστορία.Δεν φταρνίζεται πλέον ο κάθε βρωμιάρης σε κλειστούς κοινόχρηστους χώρους χωρίς καμία κάλυψη,αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε την σπουδαιότητα του σαπουνιού και της προσωπικής υγειινής,στοχοποιείται η σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ όπου η απλυσιά,η τσιγαρίλα και η μασχαλίλα του κάθε λεχρίτη και της κάθε σαβούρας που αναγκαστικά εφάπτεται επάνω σου,σε κάνουν να λιποθυμάς από την αηδία,ανακαλύπτουμε ξανά το χαρτομάντηλο και το οινόπνευμα και τέλος βλέπουμε ότι το να υπάρχουν αποστάσεις μεταξύ αγνώστων,δεν είναι ούτε τραγικό ούτε παράλογο.

    5. Θα μας πετάνε ένα κομμάτι 🥖και θα το βλέπουμε ψητό κοτόπουλο απ’την πείνα.
      Εκεί θέλουν κάποιοι να μας φτάσουν.(για κάποιο σκοπό)
      Ψεκασμενος ναι, μ@λ@κ@ς όχι.

    6. ΤΟ ΟΡΓΙΣΤΗΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΣ, ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΒΑΡΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ….,,,Κ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΚΑΘ….Α

    7. Θα πέσει πείνα ! Αυτοκτονίες , ψυχικές διαταραχές , κατάθλιψη και πολύς θυμός.

    8. Ότι είχε γίνει και με την επίθεση (ήταν;) στους δίδημους πύργους, στέρησαν ελευθερίες και δικαιώματα, περιόρισαν το σύνταγμα με πρόσχημα την δημόσια ασφάλεια. Είμαστε πολλοί και επικίνδυνοι. Νιώθουν να απειλούνται από την δημοκρατία (την κουτσουρεμένη τέλος πάντων).

      1. τι ανοησίες είναι αυτές που γράφεις.
        Τα έχεις κάνει όλα αχταρμα στο ανύπαρκτο μυαλό σου
        Αμορφωτε

    9. Γιατί μετά τα δύο χρόνια τι θα γίνει; Σε μόνιμο υποχρεωτικό εμβολιασμός μας πάνε και μόνιμη στέρηση στοιχειωδών ελευθεριών. Και πιθανότατα και τσιπάρισμα ή χάραγμα.

    Comments are closed.