ΣΟΚ! ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ! ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ – ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

    Κοινοποίηση:
    1

    Σε ακόμη μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο Ερντογάν που δήλωσε ότι «αύριο στην Αγιά Σοφιά θα διαβαστεί προσευχή για την Αλωση και θα γίνει προσκύνημα».

    Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Ερντογάν εννοεί ότι η προσευχή θα διαβαστεί μέσα ή έξω από την Αγιά Σοφιά.

    Την ίδια ώρα η τουρκική κυβέρνηση με αφορμή την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης στήνει φιέστα μπροστά από τον ναό.

    Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας( ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από τον χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαϊου του 1453.

    Πάντως στην περιοχή αυτή δεν θα υπάρχει κοινό λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού, ωστόσο όλη η Τουρκία θα παρακολουθήσει το τηλεοπτικό σόου με τα τείχη της Πόλης να πέφτουν με φόντο την Αγία Σοφία.

    Από το 1955 και μετά σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται εορτασμοί στην Τουρκία για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Τα τελευταία χρόνια όμως τα θεάματα γιγαντώθηκαν και έγιναν ολόκληρες φιέστες με γενίτσαρους, με ηχητικά , με τρισδιάστατες εικόνες.

    Πηγή: ET

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Η φλόγα της Μεγάλης ιδέας πρέπει να ανάψει ξανά στις καρδιές των Ελλήνων….

    2. δηλαδη το σκυλλολο’ι’ θα κανει προσκηνημα στο σπιτι της παναγιάς? Αλλαξοπιστησε το σκυλλολο’ι’?

    3. Μονοι τους παραδέχονται πως η γη που πατάνε δεν τους ανηκει, αλλα την έκλεψαν μετα απο δολοφονίες, βιασμούς και λεηλασίες απο εμας. Εξ αλλου το ιδιο φωνάζει η ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα. Οι Μογγόλοι εχουν κανει ενα κράτος σε ξενο και κλεμμένο έδαφος, ενα κράτος μόλις εφτακόσιων χρονων. Εμεις ειμαστε εκει απο αρχής κόσμου. Δικα μας ειναι ολα, αςχετα αν εμεις δεν τα διεκδικούμε και δεν τους το …χτυπάμε…συνέχεια, απο φόβο μην τους ανησυχήσουμε. Τέτοιους προδοτες εχουμε. Την ημέρα εκείνη πρεπει να τυπωθούν αφίσες που να λενε πως η γη αυτη ειναι δικη μας και ειναι κλεμμένη. Αλλα ποιος θα το κανει;;;

    4. το σκυλλολο’ι’ ειναι σκυλλολο’ι’

    5. Η έπαρση πληρώνεται παντα
      Αυτό είναι κανόνας της ζωης

    6. Με ποιούς τρόπους σκοπεύει να ματαιώσει η Ελληνική Κυβέρνηση αυτήν την τόσο ατιμωτική πράξη ? Πως θα προασπίσει την μνήμη της Γεννοκτονίας μισού σχεδόν εκατομμυρίου Ελλήνων του Πόντου ? Θα απελαθεί ο Τούρκος Πρέσβης απο την Ελλάδα ? Θα διαβαστούν τρισάγια έξω απο τζαμιά της Ελλάδος ή και μέσα σε αυτά ?

    7. Πρώην ΚΚΕ
      Ρώτα εμένα!Με ρίζες από την Σμύρνη και την Καισάρεια, ΑΡΧΕΓΟΝΕΣ!

    8. Διαβασε κανεις τι γραφει πισω απο τον ερντογαν? Και τι σημαιες ειναι στημενες? Και μετα μιλανε οι ελληνικες πορδες απο τουρκικο κ@λ@ για μπαρμπουτσαλα….. οτι εχετε και δεν εχετε σας αξιζει κ τιποτα παραπανω…. ειστε ντροπη της ιστοριας κ του αιματος που εχει χυθει για να το παιζετε «»ελληνες»»

    9. Καλά μας κάνει.όρθιοι κοιμόμαστε,ξενοδοχείο πληρώνουμε.

    10. ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΗΗΗ

      ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ ΜΟΓΓΟΛΕΕΕ

      ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

    11. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι…

      1. Με αυτο το πλευρο νακοιμασε….οσο η ελλαδα ειναι με αυτους τους κατοικους κ μανατζερ θα δινετε κομματια της ελλαδας συνεχεια. Δεν ειστε αξιοι ουτε για να κλασετε…..

    12. Ήθελα να ήξερα όλοι οι Έλληνες που πάνε στην κολο Τουρκία για διακοπές, κ περιμένουν ακόμη κ τώρα να ανοίξουν τα σύνορα να πάνε,όλα αυτά δεν τα βλέπουν ? Δεν ακούνε? Πώς στηρίζεις οικονομικά αυτήν την χώρα ,που εξαιτίας της τόσα χρόνια αναγκαζόμαστε να επενδύουμε σε όπλα κ αμυντικό εξοπλισμό.
      Να βάλουμε χαράτσι σε όλες τις εκδρομές προς Τουρκία 1000€ την ημέρα για κάθε ηλίθιο που θέλει να πάει Τουρκία … Κ Σκόπια εννοείται.

    13. Ιδού πεδίον δράσης λαμπρό, κλείστε ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αρχίζοντας από Ξάνθη και Ροδόπη και την ημέρα της βεβήλωσης κλείστε και αυτά της Αθήνας.

    14. Θα το πληρώσει. Όταν βεβηλώνεις χώρους λατρείας, όποιας θρησκείας, έρχεται η τιμωρία πάνω σου σαν πέλεκυς.

    15. καλυτερα να την κανει μπουρδελο.
      δεικια του ειναι. οτι θελει μπορει να την Κανει..
      Ειναι προβλημα των Ιταλων και των Εβραιων..

    16. Οι Τούρκοι, πάντα και παντού, δηλώνουν τι θα κάνουν! Άλλο αν η πολιτική ηγεσία της χώρας μας κοιμάται… Διαβάστε τον “όρκο τιμής” του 1920 των νεότουρκων και θα δείτε τους στόχους τους.

    17. δεν ξέρω κανέναν που θεωρεί την Ιστανμπούλ ελληνική και πρωτεύουσα της Ελληνικής Αυτοκρατορίας που πρέπει να απελευθερωθεί. Αρκούνται στο να διαβάζουν την Βυζαντινή ιστορία του Βασιλιέφ. Ο ραγιάς διάλεξε την ευρωπαϊκή του πορεία παρέα με τους τοκογλύφους και τις επιδοτήσεις.

    Comments are closed.