ΣΚΑΝΔΑΛΟ WATER GATE. AΓΡΑΜΜΑΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ: “ΕΜΠΝΕΥΣΟΥ” ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΙΑΖΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΙΔΙΚΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ, ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥ, ΣΥΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΙΩΝΑ, ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΩΛΟΣΟΓΟ ΣΟΥ

    Κοινοποίηση:
    NIXON

     Αγράμματε, απαίδευετε, χαβαλέ πρωθυπουργέ που αντί να έχεις υποβάλλει την παραίτησή σου και να έχεις τσακιστεί και φύγει,  τρως ψαράκι τζαμπατζίδικο στο Μαράθι και στα αρχοντικά των Μητσοτάκηδων που χτίστηκαν από τις βρωμοδουλειές, τη σίτιση από το Δημόσιο και τις αρχαιοκαπηλίες και άλλα πολλά, διάβασε το παρακάτω και τράβα τον δρόμο τον μακρύ.

    Ένα θρίλερ που κατέληξε σε παραίτηση

    Στις 17 Ιουνίου του 1972, κάτι περίεργες μέρες σαν και σήμερα, συλλαμβάνονται διαρρήκτες στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών. Δεν είναι τυχαίοι κακοποιοί. Είναι η κορυφή του σκανδάλου – παγόβουνου που χτύπησε τις Ηνωμένες Πολιτείες: Το «Watergate»: Το σκάνδαλο που γκρέμισε τον Νίξον και την αξιοπιστία των πολιτών για τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ!

    Το «Watergate» ήταν ένα δυσθεώρητο πολιτικό σκάνδαλο που συνέβη στις Ηνωμένες Πολιτείες και άρχισε να αποκαλύπτεται έπειτα από διάρρηξη στην έδρα της Εθνικής Επιτροπής Δημοκρατικών (DNC) στο συγκρότημα γραφείων Watergate στην Ουάσιγκτον, στις 17 Ιουνίου του 1972 και την απόπειρα συγκάλυψης και συμμετοχής σε αυτές τις ενέργειες από τον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρίτσαρντ Νίξον και της κυβέρνησής του.

    Η έρευνα οδήγησε στην αποκάλυψη κατάχρησης εξουσίας από μέλη της κυβέρνησης και οδήγησε στην έναρξη διαδικασίας καθαίρεσης εναντίον του προέδρου  που τελικά οδήγησε στην παραίτηση του. Παραπέμφθηκαν σε δίκη 69 άνθρωποι, από τους οποίους 48 κρίθηκαν ένοχοι. Πολλοί από τους κατηγορούμενους ήταν κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Ρίτσαρντ Νίξον.

    Μαγνητοφωνούσε τους πάντες
    Η υπόθεση άρχισε με τη σύλληψη πέντε ανδρών για τη διάρρηξη στην έδρα του DNC στο συγκρότημα Watergate το Σάββατο 17 Ιουνίου 1972. Το FBI, στην έρευνά του, ανακάλυψε σύνδεση μεταξύ των μετρητών που βρέθηκαν υπό την κατοχή των διαρρηκτών και παρανόμων χρηματοδοτήσεων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν από την Επιτροπή για την επανεκλογή του Προέδρου στις εκλογές του 1972. Τον Ιούλιο του 1973, άρχισαν να πληθαίνουν τα στοιχεία εναντίον του επιτελείου του Προέδρου, συμπεριλαμβανομένων μαρτυριών από πρώην μέλη του επιτελείου που δόθηκαν στην επιτροπή της Γερουσίας που ερευνούσε το Watergate. Η έρευνα αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος Νίξον είχε ένα μαγνητόφωνο στο γραφείο του και ότι είχε καταγράψει πολλές συνομιλίες.

    Έπειτα από σειρά δικαστικών μαχών, το Ανώτατο Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι ο Πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να δημοσιεύσει τις μαγνητοταινίες. Τότε αποκαλύφθηκε ότι ο Νίξον είχε επιχειρήσει να σκεπάσει τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα μετά τη διάρρηξη και να χρησιμοποιήσει ομοσπονδιακούς αξιωματούχους για να αποπροσανατολίσει την έρευνα. Καθώς έφτασε να αντιμετωπίσει πρόταση μομφής και καθαίρεσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και σχεδόν σίγουρη καταδίκη από την Γερουσία, ο Νίξον παραιτήθηκε από την προεδρία στις 9 Αυγούστου 1974.

    Tον βασικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης είχε η εφημερίδα «Washington Post» και συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι Καρλ Μπέρνσταϊν και Μπομπ Γούντγουορντ, οι οποίοι με σειρά ρεπορτάζ αποκάλυπταν όλο και περισσότερες πτυχές του σκανδάλου. Ένα χρόνο αργότερα, πάνω στην έρευνα των Γούντγουορντ και Μπέρνσταιν, βασίστηκε η ταινία του Άλαν Πάκουλα, «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» με πρωταγωνιστές τους Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζέισον Ρόμπαρτς.

    Κύριε Μητσοτάκη, άσε τις ανακοινώσεις και τις πουστιές σου για επινόηση τρόπων για να βάλλεις λουκέτο στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ και παραιτήσου. Γιατί τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και εκτός από εμπνευστής υποκλοπών, θα μεταλλαχθείς και σε ηθικός αυτουργός σε συμβόλαια θανάτου και ανθρωποκτονίες.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. σωστος ουτε τον Μαρινακη ηξερε ουτε τον Λιγνιαδη το καυμενο το αφελης πονηροκουλη

    2. Ελληνας ψηφοφόρος, πίτουρα, φανατικός, σανό, βλάχος, ηλιθιος .

    3. Αν ο εγκεφαλος δεν λειτουργει τα βλεπει ολα σουπερ.Αναρωτιεμαι την ανωμαλη προσγειωση θα την καταλαβει η θα χτυπαει χερακια απο χαρα ;;;

    4. Από το 19 έφερε τον ολεθρο οχι μονο στην χώρα μας αλλά παγκοσμίως.
      Φυγε ρε μας έφτασες στα πρόθυρα του Γ.Π.Π.λεμε.

    5. ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΝΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΗΜΕΡΑ!!! ΞΕΒΡΑΚΩΣΕ ΤΗΝ ΦΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ!!!

    6. Σας παρακαλώ, η πρωθυπουργάρα μας δεν ξέρει ΤΙΠΟΤΑ! Ούτε καν το όνομα της μάνας και του πατέρα του. Λέω ψέματα;

    7. Μακελειό έχω εθιστεί στους άπαιχτους τίτλους σου.
      Πέστα με το κωλόσογο, την “Αγία οικογένεια”.

    8. Α σας παρακαλω πολυ! Η κουλαρα θα φυγει χορτατη! Εξ αλλου εχει να κανει δηλωσεις αυριο! Νηστικη ….κουλα δεν χορευει! Οι μιζες μιζες αλλα η… ζητιανια για το ψαρακι και το καρβελακι …τιμη των μαγαζατορων που τους περιμενει ο….μαυρος χειμωνας! Αξιοι αρπακωλατζηδες της τυχης τους!

    9. Να φύγει παίρνοντας μαζί του τους ακαταδίωκτους λοιμοξιολόγους. Τα θλιβερά πιόνια του που κατέστρεψαν έναν λαό. Αν και ελπίζω ότι αυτοί θα λογοδοτήσουν για όσα έκαναν και για να σωθούν θα τα ρίξουν ο ένας στον άλλον!

    Comments are closed.