ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝOΪΟ – “ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ή ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ” ΜΑΣ “ΑΠΕΙΛΗΣΕ” ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ – ΑΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ “LOCKDOWN” H ΧΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ – ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΕΠΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

    Κοινοποίηση:
    1

    Όλο το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
    «Σας απευθύνομαι και πάλι, σε μία κρίσιμη καμπή της μάχης με την πανδημία. Γιατί το θεωρώ χρέος μου. Αλλά και έτσι το αισθάνομαι. Και γιατί μπροστά στη νέα έξαρση του κορονοϊού, έχω την ίδια πίστη στις δυνατότητές μας με εκείνη που είχα όταν σας καλούσα στην πρώτη αναμέτρηση μαζί του.

    Έχουμε περάσει επτά δύσκολους μήνες. Η κυβέρνηση, θυμίζω, μάχεται ταυτόχρονα σε πολλά μέτωπα: Εθνικά θέματα, Μεταναστευτικό, Οικονομία, αλλά και φυσικές καταστροφές. Ειδικά, όμως, στον πόλεμο για την Υγεία, χρειαζόμαστε όσο πουθενά αλλού σύμμαχο τον συνειδητό πολίτη.

    Αυτό δεν είναι άλλοθι, ούτε αποποίηση ευθύνης. Έχω αποδείξει, άλλωστε, πως δεν διστάζω να παίρνω γρήγορα δύσκολες αποφάσεις. Όμως για να τιθασεύσουμε και το νέο κύμα της πανδημίας πρέπει κράτος, επιστήμονες και πολίτες να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά, με περισσότερη εμπιστοσύνη ο ένας προς τον άλλον.

    Ξεκινώ με μία αναντίρρητη αλήθεια: Ο ιός είναι εδώ, είναι παρών. Δεν έπαψε να κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Και είναι πολύ πιο θανατηφόρος από την εποχική γρίπη.

    Όσο, λοιπόν, δεν υπάρχει εμβόλιο και θεραπεία, πρέπει να μάθουμε να ζούμε μαζί του. Αλλάζοντας, όμως, σημαντικά την καθημερινότητά μας. Το κάνουμε για να προστατεύσουμε όχι μόνο τους εαυτούς μας, αλλά και όσους αγαπούμε. Ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και τον καθένα. Γιατί αυτό που σε έναν 20άρη είναι ένα απλός πονόλαιμος, μπορεί να οδηγήσει τον φίλο του ή τη φίλη του στην Εντατική, μπορεί να αποβεί μοιραίο για τον πατέρα ή τον παππού του».
    Και συνέχισε: «Σε όλο τον κόσμο η υγειονομική κρίση ξαναφουντώνει. Κράτη όπως η Αμερική, η Ισπανία, η Γαλλία, που θρήνησαν χιλιάδες θύματα στην αρχή, σήμερα βλέπουν τον εφιάλτη να επιστρέφει. Και το δεύτερο κύμα απλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Τώρα, όμως, είμαστε πιο έτοιμοι. Ξέρουμε ποια μέτρα αποδίδουν περισσότερο. Και έχουμε διδαχθεί από τα λάθη άλλων χωρών, αλλά και από τα δικά μας. Παρά την τελευταία αύξηση κρουσμάτων, η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει συγκριτικά πολύ καλύτερα από τις περισσότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου.

    Απ’ την αρχή της πανδημίας θρηνούμε 365 ζωές, όταν χώρες με ίδιο πληθυσμό, όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο, έχουν 2.000 θανάτους η πρώτη και 10.000 το δεύτερο.

    Αξιοποιήσαμε το καλοκαίρι για να θωρακίσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που από 557 κλίνες ΜΕΘ πέρυσι έχει σχεδόν 1.000 τώρα. Και αποθέματα υγειονομικών υλικών με ορίζοντα μηνών.

    Προσλάβαμε περίπου 6.200 νέους νοσηλευτές και γιατρούς, πολλοί από τους οποίους θα μείνουν μόνιμα στο ΕΣΥ. Πολλαπλασιάσαμε τα ημερήσια τεστ. Ενώ είμαστε από τους πρώτους στην Ευρώπη που διαθέτουμε τα καινούργια rapid test αντιγόνων.

    Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι οι γιατροί και το νοσηλευτικό μας προσωπικό δεν δίνουν την μάχη μόνο με τον κορονοϊό, αλλά και με όλες τις άλλες αρρώστιες ή τα ατυχήματα.

    Και επειδή ακούγονται πολλά, σας βεβαιώνω ότι οι δομές των νοσοκομείων απέχουν πολύ ακόμα από τα όρια τους. Και φυσικά ενισχύονται διαρκώς. Σε λίγο θα λειτουργήσει η νέα πτέρυγα Εντατικής στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με 50 ακόμη κρεβάτια. Και έχει δρομολογηθεί η δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, που θα προσθέσει στο Σύστημα άλλες 174 κλίνες».

    Σας καλώ σε μια νέα εγρήγορση
    «Έχω δεσμευτεί να παρουσιάζω την πραγματικότητα ως έχει», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:«Και αυτό θα κάνω και τώρα: Καθώς η απειλή για τη Δημόσια υγεία ξαναφουντώνει, σας καλώ σε μία νέα εγρήγορση.  Χωρίς νέα, γενικά μέτρα σε όλη την επικράτεια. Αλλά με συνεπή εφαρμογή όσων ήδη ισχύουν. Και με στοχευμένες παρεμβάσεις όπως και όποτε χρειαστεί, σε περιοχές που εμφανίζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως είναι σήμερα η Αττική. Στόχος μας, οι μικρές ατομικές παραχωρήσεις να αποτρέψουν την μία και μεγάλη υποχώρηση της Υγείας και της Οικονομίας μας.  Τι δεν θέλουμε να δούμε; Μία επιθετική αύξηση κρουσμάτων και διασωληνωμένων».

    Και συνέχισε: «Μπορούμε να το πετύχουμε χωρίς οριζόντιους περιορισμούς, αυτό που αποκαλούμε «lockdown»; Φυσικά και μπορούμε. Από εμάς εξαρτάται. Και έχουμε τη δύναμη και τη γνώση να το πετύχουμε. Τα καθολικά μέτρα μπορεί να φαίνονται απλά. Και, όντως, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία.

    Ξέρουμε ότι παγώνοντας όλες τις δραστηριότητες η μετάδοση του ιού περιορίζεται. Ήταν το δίδαγμα της Άνοιξης, μας κόστισε όμως πάρα πολύ. «Lockdown» σημαίνει κλειστές επιχειρήσεις και ανεργία. Λιγότερα δημόσια έσοδα και μεγάλη ύφεση.

    Και αν δεν είχαμε παρέμβει εγκαίρως με ένα τολμηρό και διαρκώς εξελισσόμενο πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

    Κυρίως, όμως, «lockdown» σημαίνει κοινωνική μεροληψία. Γιατί η ακίνητη οικονομία κινητοποιεί ανισότητες. Όπως και τα κλειστά σχολεία φέρνουν μόνο κλειστά μυαλά.

    Άλλωστε, κάθε οριζόντιος περιορισμός είναι άδικος. Γιατί εξισώνει διαφορετικά βάρη επάνω στις πλάτες όλων. Ας αποφύγουμε, λοιπόν, μία δεύτερη τέτοια εμπειρία».

    Αυτοπροστασία ή καραντίνα 
    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι σήμερα είμαστε πιο έμπειροι απέναντι στην πανδημία. «Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι τα σχολεία πρέπει να είναι τα τελευταία που θα κλείσουν σε μία νέα έξαρση της πανδημίας, και όχι τα πρώτα.

    Ή ότι οι χώροι εργασίας και ψυχαγωγίας -με την ιχνηλασία που πραγματοποιούμε- μπορούν να ευνοήσουν τη μετάδοση του ιού.

    Σημαίνει αυτό ότι πρέπει να κλείσουν; Όχι! Πρέπει να αναπροσαρμόσουν τους κανόνες και τα ωράρια λειτουργία τους. Η μάσκα, λοιπόν, πρέπει να είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους. Και να αναπτυχθεί η τηλεργασία. Ενώ συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν για κάποιο διάστημα διαδικτυακά.

    Θα το πω ανοιχτά: Το δίλημμα είναι «Αυτοπροστασία ή Καραντίνα». Και γνωρίζοντας τις συνέπειες της δεύτερης έχουμε καθήκον να επιλέξουμε την πρώτη. Χωρίς πολλά λόγια. Αλλά με λίγες πράξεις, δοκιμασμένες και αποτελεσματικές: Αποστάσεις. Ατομική υγιεινή. Και, κυρίως, μάσκα μέχρι να βρεθεί η θεραπεία και το εμβόλιο.

    Θα τολμούσα να πω, μάλιστα, ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο. Την φοράνε χωρίς γκρίνια τα παιδιά μας, που αποδεικνύονται πιο πειθαρχημένα από  κάποιους ενήλικες.

    Γιατί, αντίθετα με κάθε άλλο μέτρο, είναι μία κίνηση πολύ απλή, μας προστατεύει από κάποια στιγμιαία αμέλεια, έναν τυχαίο συγχρωτισμό.

    Για να το εξηγήσω με πολύ απλά λόγια: Οι ειδικοί μας λένε πως εάν ένας ασθενής με κορονοϊό βρεθεί κοντά σε κάποιον υγιή συμπολίτη του και αν και οι δύο φοράνε μάσκες η πιθανότητα μετάδοσης είναι απειροελάχιστη.

    Πρέπει, συνεπώς, να μας γίνει συνήθεια. Και όπου είναι απαραίτητο η Πολιτεία θα επιβάλει την υποχρεωτικότητα του μέτρου.

    Από την πρώτη στιγμή τόνισα ότι το σχέδιο της Πολιτείας μπορεί να είναι η πυξίδα. Όμως τον δρόμο τον βαδίζουν οι πολίτες. Εσείς. Και σας ευχαριστώ και πάλι γι’ αυτό.

    Η Πολιτεία, από την πλευρά της, δεν θα κρύψει ποτέ τους τομείς όπου μπορεί να γίνει καλύτερη».

    100 νέα λεωφορεία στην Αττική 
    Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «Παρά το γεγονός ότι από πέρυσι στην Αττική έχουν προστεθεί 250 λεωφορεία, αυτά δεν φάνηκαν αρκετά για να αποφύγουμε φαινόμενα συνωστισμού. Γι’ αυτό και θεσμοθετήσαμε τα κυλιόμενα ωράρια προσέλευσης στην εργασία. Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερα οχήματα και συχνότερα δρομολόγια. Οι έκτακτοι καιροί επιβάλλουν έκτακτα μέτρα. Έτσι, από την μεθεπόμενη εβδομάδα 100 νέα λεωφορεία μπαίνουν σε κίνηση και άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου».

    Να δούμε κατάματα την αλήθεια
    Σας ζητώ να δούμε κατάματα την αλήθεια: Η διαχείριση της πανδημίας δεν είναι ένα εκκρεμές που κινείται από το ένα άκρο του lockdown στο άλλο άκρο της απόλυτης  χαλάρωσης.

    Υπάρχει ένα σημείο ισορροπίας. Μια νέα κανονικότητα, όσο διαρκεί η πανδημία, που λέγεται ελεγχόμενη λειτουργία. Της οικονομίας και της ίδιας της κοινωνίας. Είναι στο χέρι μας να το εντοπίσουμε αυτό το σημείο.

    Οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια. Και πρέπει να βρεθούμε και πάλι μπροστά από τον κορονοϊό, αντί να τον ακολουθούμε. Με στοχευμένα μέτρα πάντα, όπου χρειάζεται.

    Άλλωστε, η παγκόσμια κινητοποίηση για το εμβόλιο δίνει ελπίδες ότι όχι πολύ αργά αυτό θα ανακαλυφθεί.

    Μέχρι τότε, η Πολιτεία θα επαγρυπνεί, θα εμπιστεύεται τους ειδικούς, θα δρα με διαφάνεια πάντα και θα ενημερώνει.
    Αλλά ας μην κρυβόμαστε: Η εφαρμογή ακόμη και του πιο αποδοτικού μέτρου εξαρτάται από την πιστή εφαρμογή του. Μαζί θα πετύχουμε και πάλι ή μαζί θα χάσουμε την ευκαιρία.

    Έχοντας τη θετική εμπειρία της Άνοιξης είμαι σίγουρος για το πρώτο. Ώστε μόλις μπορέσουμε να κατεβάσουμε τις μάσκες, να έχουμε όλοι στο πρόσωπό μας ξανά το χαμόγελο της κοινής εθνικής ικανοποίησης και αυτοπεποίθησης».

    Δείτε το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    86 Σχόλια

    1. Ο ΝΕΟΣ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΟΙΚ.ΜΕΤΑΡΥΘ.ΕΠΙ ΣΑΜΑΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ Η ΤΡΟΙΚΑ ΤΟΝ ΒΡΗΚΕ ΟΚ ΣΕ ΟΛΑ,ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕς ΗΘΙΚΗΣ Κ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΑΞΙΕΣ,Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΘΑΜΩΝΑΣ ΜΙΑΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ Κ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ Κ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ,Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ””’ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ΄΄΄΄΄΄ Η ΑΝ ””ΔΕΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ””’ΔΩΣΤΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΗΛ.ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΔΕΞΙΟ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΒΛΑΚΑ Κ ΠΕΣΤΕ ΟΤΙ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ”ΠΑΝΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΕΣ ΑΘΩΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ””

    2. ΑΚΟΥ ΚΟΥΛΗ ΑΠΛΗΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΜΑΣΚΑΡΑ…ΠΑΙΔΙ ΤΩΝ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΥΛΟΥΔΟΥΔΩΝ……ΗΡΘΕ ΕΝΑ ΠΟΥΤΑΝΟΠΑΙΔΟ….ΠΡΟΧΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ…ΤΗ ΓΑΜΟ-ΕΥΔΑΠ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΕΡΟ..-ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΠΟΥΣΤΑΡΑ..- ΣΤΙΣ 06-30 ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ…ΓΙΑ 141 ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΑΤΟΕΥΡΑ ΣΑΣ…ΑΚΟΥΣ ΚΟΥΛΗ..? ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΛΕΣ……ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΝΑ ΠΛΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΔΕ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΣ….ΡΕ ΨΕΥΤΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΟΥΛΗ..? ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΤΖΑΜΠΑ..ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΜΕΝΟ..ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΨΕΥΤΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΗ..? ΕΝΑ ΠΟΥΛΑΚΙ ΚΟΥΛΗ ΜΟΥ ΣΦΥΡΙΞΕ ΣΤΟ ΑΥΤΙ…ΟΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ..ΣΤΗ ΒΙΛΛΑ ΑΜΑΡΤΙΑ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΗΡΘΕ 2,800.000 ΔΡΧ..ΚΙ ΟΤΙ Ο ΝΤΑΝΤΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΓΑΡΓΑΡΑ..-ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ..-..ΚΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΒΡΕΦΗΚΑΝΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ…ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ..????? …..ΜΗ ΚΟΥΡΑΖΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΘΛΙΒΕΡΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ…ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ..!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΧΡΕΟΣ…ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΟΥ..ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΤΕΙΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ..ΑΠΟΤΕΛΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΦΙΓΟΥΡΑ..ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΛΕΦΤΟ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΑΣ.. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!!

    3. Ο μόνος ιός που υπάρχει και είναι θανατηφόρος είναι οι πολιτικοί,οι εισαγγελείς,οι πουλημένοι κονδυλοφόροι,οι ξεφτιλισμένοι αρχηγοί ενόπλων και αστυνομίας,και ο μεγαλύτερος καρκίνος: κομματόσκυλα ψηφοφόροι,

    4. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται….Πριν λέγανε δεν χρειάζεται η μάσκα μετά υποχρεωτική η μάσκα…Θα έχουμε εμβόλια…εμβόλια μετά το 2021 το καλοκαίρι…Ο ιός το καλοκαίρι σκοτώνετε…Τελικά ο ιός εγινε Τζακ νορις….είναι δυνατόν μετά να πιστέψεις κάτι από αυτους;

      1. ειναι δυνατον να πιστεψεις-οτι θελουν το καλο σου ;

    5. “ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ” ΛΕΕΙ ΚΑΙ “ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ” ΘΕΛΕΙ ΤΟ @ΡΧΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ…ΚΛΑΣΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΛΕΕΙ ΤΟ @ΡΧΙΔΙ…ΠΗΡΕ ΛΕΕΙ ΑΤΟΜΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΛΕΕΙ ΤΟ @ΡΧΙΔΙ…ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΨΕΜΑΤΑ…ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΥΡΙΕ ΒΛΑΚΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΧΡΗΣΤΕ ΨΕΥΤΗ ΠΡΟΔΟΤΗ

    6. Μητσοτάκης, Κεραμέως, Καραμανλής και Κικίλιας γιατί δεν βρίσκονται ενώπιον εισαγγελέα κ ανακριτή για έκθεση μαθητών, δασκάλων ,γονέων ,ιατρών σε κίνδυνο;
      Ο Ευαγγελάτος ;
      2005 Άννα Ψαρούδα Μπενάκη προς Παπούλια για ξανά δείτε το απόσπασμα κ μετά μπείτε στον λογαριασμό του Βενιζέλου να δείτε το 3ημερο συνέδριο που οργάνωσε με τον κύκλο ιδεών (ekyklo).

      1. Φίλε από τη στιγμή που μπήκες εε δεν υπάρχει κυριαρχία,ότι ψηφιστεί Βρυξέλλες αυτόματα ακυρώνει τον αντίστοιχο νόμο του Συντάγματος,

    7. ..ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΑΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ, ΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.
      😭

      1. Εγώ επειδή τα είδα δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω….τα εννοούν; είναι βαλτα τρολ με 10 προφίλ ο καθένας;
        Τι να πω ρε παιδια..

    8. ..ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΠΩΣ ΣΕ ΛΕΝΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΟΛΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΕΑΝ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.. 😉

      Μ = ΜΕΓΑΛΗ
      Α = ΑΠΑΤΗ
      Σ = ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ
      Κ = ΚΑΙ
      Α = ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΩΝ

    9. > Κούλι: «η μάσκα είναι εμβόλιο πρίν το εμβόλιο»
      > Δ/ντης ΕΟΔΥ ΗΠΑ(CDC) «οι μάσκες είναι καλύτερες από το εμβόλιο»(πλειοδότησε)
      https://youtu.be/RiIzLBNj_TA?t=18

      Από το ίδιο σενάριο διαβάζουν και παπαγαλίζουν παγκοσμίως.
      Ηθοποιοί και κομπάρσοι είναι.

    10. Μωρέ δε κάνουμε εμβόλιο που να χτυπιέστε κάτω!!

    11. Εκτός απ’ τα ΜΜΕ, δεν είχαν μασήσει 30 μύρια και “επιλεγμένα” (α λά Πέτσα) ιδιωτικά θεραπευτήρια;;; Γιατί;;; Ποιοί ήταν ακριβώς και πού βρίσκονται οι αλήτες τώρα;;;

    12. Οι επόμενες 2 εβδομάδες θα είναι το ίδιο κρίσιμες με όλες τις προηγούμενες κρίσιμες εβδομάδες του περασμένου εξαμήνου;

    13. Από τη μέρα που επιβλήθηκε η ευρεία μασκοφορία και οι απαγορεύσεις συναθροίσεων η κατάσταση χειροτερεύει σταθερά(με τα δικά τους στοιχεία).
      Ίσως η καθολική χρήση στολής αστροναύτη όλο το 24ωρο για τα επόμενα 10 χρόνια να βοηθήσει λίγο μέχρι να κυκλοφορήσει το κάλο εμβόλιο.

    14. Οι εβδομάδες που έρχονται θα κρίνουν τους επόμενους μήνες, ίσως και χρόνια…νέο μνημόνιο;

    15. Καταραμένος αφορισμένος να τσακιστεί να φύγει από την Ελλάδα να παραιτηθεί αμέσως ο αλήτης ο στρατός τι κάνει;

    16. Έρχονται δύσκολες μέρες και καλό είναι να μην τσακωθούμε μεταξύ μας για αυτούς .. δεν αξίζουν !! Το λέω γιατί κάθε μέρα τσακώνεται κόσμος για τις μάσκες .. αφορμή είναι αυτό.. τα ψυχολογικά είναι στο ζενίθ τώρα κ ξεσπάμε χωρίς λόγο ο ένας στον άλλο.. αφήστε τις πολιτικές πεποιθήσεις τώρα κ ας έχουμε Ομόνοια διότι θα μας χρειαστεί … δεν αναφέρθηκα καθόλου όπως διαβάσατε στο διάγγελμα , διότι δεν έχει νόημα να βρίσω η να συγχαρώ .. την δουλειά τους κάνουν όπως ξέρουν .. εμείς θα κοιτάξουμε την δουλειά μας την οικογένεια μας όπως ξέρουμε τοσαααα χρόνια κ το κάνουμε καλά, κ ο θεός βλέπει …

      1. Μπράβο βρε φίλε/η…..ειναι οτι πιο αληθινό και ανθρώπινο έχω διαβάσει όλο αυτόν το καιρό και προπάντων χωρίς κομματικές ταμπέλες….
        Αλλωστε όσοι αγαπάνε ετούτο τον τόπο….δεν έχουν αριστερά και δεξιά…
        Δυστυχως όμως ο κόσμος είναι πολύ διχασμένος….χωριαμενος σε κομμάτια…κατι για το οποίο έχουν φροντίσει οι από πάνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια για να φτάσουν στο σήμερα…..και λυπάμαι που το λέω αλλά βλέπω μαύρες μέρες να έρχονται.

    17. Αυτοί καλά κάνουν εμείς τι κάνουμε τους ακουμε, φωναζουμε, γκρινιάζουμε κ.α εμείς τους βάζουμε στην καρέκλα εμείς τους κατεβαζουμε αλλά δεν κανόε τίποτα μας έφαγε η τεχνολογία οι πιο παλιοί Έλληνες είχαν τα κότσια εμείς τίποτα

    18. Και να δεις με τα μυαλά που έχουν οι Έλληνες σε 3 χρόνια θα ξανακάνουν κυβέρνηση το Σύριζα νομίζοντας ότι θα τους σώσει (!!!). Και αν δεν βγει αυτοδύναμος θα κάνει συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ!! Μην κατηγορούμε λοιπόν κανένα, για τη κατάντια μας εμείς και μόνο φταίμε και κανείς άλλος. Καλά λένε ότι η βλακεία είναι ανίκητη και απέραντη.

      1. Ρε μάγκα χώρα που ακόμη πιστεύει στο ΚΚΕ και κοντά στο 1 μυριο πίστεψε τον σωρρα τι περιμένεις?

      2. Ελα ρε φίλε Ανδρέα….ακομα πιστεύεις σε δημοσκοπήσεις και κάλπες;
        Αύριο άμα θέλουν σου βγάζουν μέχρι και το ανταρcia για κυβέρνηση και όλοι μας θα ψαχνωμαστε..
        Και στην τελική έτσι όπως το πάνε και αυτοί…σε 3 χρόνια από τώρα αν πραγματικά γίνεται δημοκρατικά η εκλογή κυβέρνησης και με τους λαθρο που φέρνουν και δίνουν ιθαγενεια μάλλον κάτι σε εξωτική κυβέρνηση θα έχουμε…καταλαβαιμεις τι θέλω να πω…

    19. Ξεφτιλισμένε προδότη,δε βρέχει.Σε φτύνουν.

    20. Πετάει γιαούρτια στην τηλεόραση ο κοσμάκης με τις βλακείες που του βάζουν να πει οι επικοινωνιολόγοι. Ψεύτικος άνθρωπος και πλήρως αποκομμένος από την πραγματικότητα και τον γκρεμό στον οποίο οδεύουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι υπάλληλοί τους.

    21. Μαγκιές κλανιές τού νεοέλληνα, δέν φοράει μάσκα και μόλις αρρωστήσει φωνάζει πού είναι το κράτος, άντε ρε συνέλθετε έχω τήν γυναίκα μού 10 μέρες στό σωτηρία με κορωνοίο και χωρίς υποκείμενο νόσημα…..μας έφαγε η μαλακία και η συνωμοσία.

      1. Οι μόνοι που κορωνοχτυπιούνται αλύπητα και ξεκληρίζονται οικογενειακώς από τον κοροϊδοϊό είναι κάποιοι σχολιαστές στο διαδίκτυο σαν τον “Χρήστο”.
        Στον πραγματικό κόσμο κανείς δεν γνωρίζει κανένα.

      2. Έχεις τη γυναίκα σου να δίνει μάχη για τη ζωή της και εσύ κ@λαντίζεις στο ίντερνετ. Ωραίος. Ας ακούσουμε την άποψη σου γιατί πρέπει να είσαι υπεύθυνος και σοβαρός άνθρωπος…

      3. “Χρηστάρα”, επειδή συμπαθώ όλους τους κορωνόπληκτους σχολιαστές, έχω να σου πουλήσω μια γέφυρα στο Μανχάταν αν ενδιαφέρεσαι.

      4. Χαχαχαχχα Εισαι στα προθυρα να χασεις τη δουλεια σου τρολακι ;;

    22. «Και, όντως, τα μέτρα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά στην πρώτη φάση της πανδημίας. Μεσοπρόθεσμα, όμως, φέρνουν τραγικές επιπτώσεις στην οικονομία και μεγάλες αδικίες στην κοινωνία.»
      Δλδ. Μόνος του παραδέχεται ότι κατέστρεψε
      την οικονομία και τώρα βρισκόμαστε σε τραγική θέση εξ αιτίας του.
      Αλλά αφού βρίσκει σανοφάγους και τον ψηφίζουν καλά κάνει και μας δουλεύει ομαδικά!

      1. ???? Ενώ εσείς που έχετε αντικαταστήσει τη ζωή σας με την διαδικτυακή συνομιλία πατε πίσω νομίζεις

        1. Και τώρα που το ξανασκεφτομαι ίσως μερικές φορές να είναι καλλιτερη η διαδυκτιακη αφήγηση (όχι συνομιλία) όπως η δική μας παρα η πραγματική που σε πληγώνει και σε προσγειώνει απότομα στην πραγματικότητα. Εσείς ανόητοι τι γνώμη έχετε? Ας πούμε στην διαδυκτιακή
          μας «συνομιλία» εγώ γράφω ότι αρλούμπες θέλω και εσείς αδιαφορείτε η κοροϊδεύετε η γελάτε. Εγώ πάλι αδιαφορώ
          για τις αντιδράσεις σας (αν και θα ήθελα να γελάτε) και συνεχίζω.
          Στην πραγματικότητα αυτή η σχέση δεν είναι εφικτή χωρίς να υπάρχουν αναπόφευκτα συγκρούσεις .

    23. Ο καθε καριολης οταν βγαινει στο γυαλι εχει φοντο και μια εικονα για να το παιξει δικος μας

      1. Κάποιος εδώ μέσα είχε πει ότι απεικονίζει κάτι σαν παναγια αγορασμένο στο ισραηλ

    24. Διάγγελμα ο αλητης μας πέθανε στα ψέματα ολο κλίνες φτιάχνει και τα νοσοκομεία που πληρωνουμε είναι 50% φουλ από αλλοδαπούς και δεν εχει για τους Έλληνες Οι ΜΚΟ που φέρνουν τους αλλοδαπούς να φτιάξουν νοσοκομεία και να προλάβουν γιατρούς ( έχουν διαλύσει το Συστήμα υγείας έχουν απολύσει κοσμο και μας παραμυθιάζουν ) Αλητη Κουλη περσι πέθαναν το πρώτο εξαμήνο 65,000 φέτος 64.000 ( από γεράματα τροχαία και κλπ. ) φετος μονο 300 απο κορονοιο ? Ο κουλης εχει ιο στο μυαλο του και όταν βγει το εμβόλιο να το βαλει στον κ@λο του

    25. ΠΑΛΙΟΑΛΗΤΗ ΝΤΟΡΟΓΙΕ !!! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΕΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΚΑΤΟΤΥΡΑΝΝΕ

    26. ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΝΟ2 ΣΕ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΜ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΚΑΙ ΠΛΕΩΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΣΩ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΩ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΒΑΡΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ……..

    27. Μητσοτάκη δεν θέλατε?
      Φάτε τον τώρα!
      Αδιόρθωτο Λουμπενιστάν!
      Γιατί, σου αξίζει!

      1. Βαρέθηκα τα σχόλια μερικών. Εγώ δεν τον ψήφισα και είμαι από αυτούς που γκρινιάζουν. Δεν τον ψήφισα αυτόν όμως. Εσύ που το ξέρεις ότι όσοι γκρινιάζουν τον ψηφίσανε; Αλλά ούτε αυτόν που στηρίζεις θα ψηφίσω γιατί δεν γουστάρω την παράταξη

      1. Είναι στ’ αλήθεια ανιψιός του Κούλη ο Κασιδιάρης?
        😂🤣😭
        Από ότι ακούγεται, ο Ηλίας θα είναι ο γαδιάς του Κούλη στις επόμενες εκλογές, δεν ήξερα ότι είναι και ανιψιός του.

    28. Τα Χριστούγεννα ο Κούλης θα μας καλεί στο Σύνταγμα να βάζουμε όλοι μαζί τις μπάλες στο χριστουγεννιάτικο δένδρο του μπακαλογιαννη τότε να ξέρετε ότι το απόκομμα του θα έχει φτάσει στο 15% όσα τα γεροντια που θα έχουν απομείνει.Σημερα όλοι περίμεναν να ανακοινώσει τα επί πλέον μέτρα ήταν σίγουρος για μάσκες παντου κ τοπικά λοκνταουν αλλά κάτι κρυφές της δούκας του ανακοίνωσαν ότι καταστρεφομαστε είμαστε 24 και πέφτουμε 😂💉😂😂😂 συν που κάποιοι εκεί μέσα του έβαλαν κωλοχερο καταλάβατε ποιοι

    29. ΡΕ ΞΕΥΤΊΛΑ ΜΟΥΛΕ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΦΑΚΛΑΝΑΣ,ΤΡΕΜΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΡΕ ΚΑΘΑΡΜΑ,ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΓΙΕ ΤΟΥ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΚΑΡΙΟΛΙ

      1. τα μπερδεψες
        στην αρχη σωστα τα ειπες αλλα ως υιος της φακλανας ειναι και υιος του τερρυ και εγγονι του δοσιλογου καριολη που αναφερεις.
        ε και αδερφος του μπακαλοιωαννη

    30. Κυριακο τα 20 μυρια τα μοιρασες σαν να ητανε στραγαλια για τα τουρκοκαναλα
      Για την υγεια ομως την εχεις ξεγραμενη γιατι πολυ απλα δεν την θες να υπαρχει…
      Ξεκαθαρα πραματα…αν περιμενω εγω ως πολιτης την δωρεα του Νιαρχου για να σωθω, τον φουτσο κλαιγανε..
      Μειωστε στο 50% τις αποδοχες των βουλευτων και υπουργων και μειωστε επισης τον αριθμο των βουλευτων στο κοινονουλιο απο 300 σε 180 και κατω….
      Για να λεμε και μεiς οι πολιτες οτι εχουμε “Δημοκρατια” και την “μοιραζομαστε”

    31. Από αντιφάσεις σε αντιφάσεις. Από ψέμα σε ψέμα μας έχουν τρελάνει πρωί μεσημέρι βράδυ αλλα λεν το πρωί άλλα λεν το βράδυ κλπ.. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η εντολές είναι εκατέρωθεν..Ας ξυπνήσουμε επιτέλους..

    32. για τους ραντισμενους που με οσα κανουν θα κλεισουν την αθηνα καραντινα και μετα θα κλαιγονται παλι για την οικονομια

      1. Από τη μέρα που επιβλήθηκε η ευρεία μασκοφορία και οι απαγορεύσεις συναθροίσεων η κατάσταση χειροτερεύει σταθερά(με τα δικά σας στοιχεία).
        Ίσως η καθολική χρήση στολής αστροναύτη όλο το 24ωρο για τα επόμενα 10 χρόνια να βοηθήσει λίγο. Τι λες;

    33. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ , ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ή ΚΑΡΑΜΠΑΜΠΙΝΑ , & ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟΛΥΤΟ,
      ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ , ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ή ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΟΓΕΝΗΣ , ΓΙΟΥΡΓΙΑ !!!

    34. ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΤΟΝ Γ@ΜΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣ Η ΑΠΟ ΠΙΣΩ. ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ.

      1. Εσύ όπως όλοι σας φυσικά δεν πρόκειται να απαντήσεις γιατί όλοι σχολιάζεται σαν τους πουστηδες. Με φερετζέ. Κρυμμένοι. Εσύ τι δουλειά κάνεις λοιπόν; Εχω περιέργεια ένα άτομο που μιλάει έτσι στο ίντερνετ να δω και ποιος είναι στην πραγματικότητα. Εγώ παντως και ο χειρότερος πολιτικός να ήμουνα σε τέτοια σχόλια θα έκανα μήνυση.

    35. Πες του να μπει σε καραντίνα μπας και γλυτωσουμε.

    36. ρε κούλη …
      κρίμα με απογοήτευσες …
      εγω νόμιζα θα ελεγες ,
      1) αφοπλίζω τα νησιά για να τα καταλάβουν χωρίς ντουφεκιά οι τούρκοι
      2) χαρίζω 5-10-100 νησιά στούς τούρκους γιατι ετσι γουστάρω…κ μου το ζητάνε οι φίλο μου γερμανοί
      3) παρακαλώ κ προσκαλώ ΟΛΟΥΣ τους ασιάτες-αφρικανούς κλπ να ερθουν ολοι στην ελλάδα ,θα εχετε τζάμπα σπίτι-φαγητό-ρευμα κ 500 ευρα κάθε μήνα -δωρεάν ιατρφ/κή περίθαλψη θα πετάνε τούς ελληνες απο τις ΜΕΘ για να βάζουμε τους λαθραίους
      4) οσοι χρωστάτε δάνεια για σπίτια κλπ ,μην στενοχωριέστε θα τα κατάσχουμε κ θα τα δίνουμε στούς επενδυτές προσφυγες …
      5) κάθε ελληνικό σπίτι να πάρει 2-3-5-10 προσφυγόπουλα ,ανω των 20 -50 ετών ,προτιμούνται σπίτια με κόρες κ γυναίκες για να σας τις γα…ργαλάνε οι επενδυτές…
      6) μαλάκ@ς ελληνες σας εχουμε μόνο για να πληρώνετε φόρους φόρους φόρους φόρους ,σε 2-3 ημέρες ανεβαίνει κ ο ενφια ..,τρέξτε αμέσως να τον πληρώσετε …εχουν εξοδα οι λαθραίοι επενδυτές μου…

    37. μουλε κούλη σήκω φύγε!!!!!

    38. Και που είναι οι 1000 ΜΕΘ όταν φτάσαμε στο όριο με 60 διασωληνωμένους;

      1. να καθισεις να διαβασεις αναλυτικα
        Τ χουν πει μια χαρα
        Μονο το 20 τ εκατο των μεθ εινια για κορονα που αλλωστε δεν χρειαπνται οπως λετεοι ραντισμενοι αφου δεν υπαρχει τετοιος ιος
        Επισης το προβλημα ηταν αθηνα με μεθ κορονοιου και οχι υπολοιπη χωρα
        Μα κυριακος εβαλε 40 σε μια βδομαδα οχι σαν τον τσιπρα που δυο τετραετιες αφησε 500 ολες και ολες οσες βρηκε, οποτε κοντρολαρεται

        1. προβατο εισαι γιαυτο κανεις μπεε ε νουδουλε…..

          1. απλα ξεκινησα να μιλω την γλωσσα σας μπς και καταλαβετε αφου μονο βελασματα και μουγκρισματα καταννοειτε…
            Να διαβασετε 5 νουμερα δεν…
            Οσον αφορα την χουντα τι κακο εχει μια χαρα μακαρι να ταν χουντα
            Τι εισαι κουμουνι και τραβας ζορι

    39. Οι μυστικιστές της νέας τάξης δηλώνουν περήφανοι. Δεν μας λέει,όταν βγει το εμβόλιο πώς θα πιστοποιεί ότι κάποιος το έχει κάνει; Μήπως με ψηφιακό πιστοποιητικό επί του σώματος;

    40. Ρε κουλη,την ταινία : ο ηλίθιος και πανηλιθιος, την εχεις δει…???

      1. Αν βάλεις δίπλα το βιβλιάριο καταθέσεων και πιστοποιητικό προδοσίας των πολιτικών και των ψηφοφόρων ποιος είναι ο ηλίθιος και ποιος ο πανηλιθιος?

      2. ΛΑΘΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ.
        ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΟΙΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΣΕ

    41. Είπα να τον παρακολουθήσω για να δω τι ανοησίες λέει .Αποτέλεσμα αυτού ήταν να με
      πάρει ο ύπνος. Μόλις ξυπνήσα αλλά δε ξέρω τι είπε για να γράψω το σχόλιο!

    42. Πιο διαγγελμα….
      Ποιος ασχολειται…
      Πες του, του ανεπαγγελτου…. να πανα βρει καμμια αλλη δουλεια….να κανει…

      1. Και ποιος θα προσλάβει τον ανεπάγγελτο σε αυτή την ηλικία;

    43. Ουτε ενα λεπτο δεν μπορω να τον δω.μουρχεται εμετος

      1. Ρε φιλε ιδια φαση, διαβασα 3,4 παραγραφους και προχωρησα στα σχολια.

    Comments are closed.