ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Λ@ΘΡΟΜEΤΑΝAΣΤΕΣ ΣΤΗ ΡΙΤΣΩΝΑ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ – ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ Η ΕΛ.ΑΣ ΠΡΙΝ ΞΕΧΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    ektakti eidisi

    Σε υγειονομικό περιορισμό, λόγω κορονοϊού, τίθεται από σήμερα το πρωί της Πέμπτης η δομή προσφύγων της Ριτσώνας για χρονικό διάστημα 14 ημερών, έπειτα από σχετική εντολή του υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

    Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση και μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά την ιχνηλάτηση των 63 επαφών της γυναίκας που γέννησε στο «Αλεξάνδρα» και είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα, διαπιστώθηκε ότι άλλα 20 άτομα είναι θετικά στον ιό Covid-19. Ωστόσο, κανένα από τα 20 άτομα που βρέθηκαν θετικά στον ιό δεν νοσεί ούτε εμφανίζει συμπτώματα. Επίσης, από τα αποτελέσματα του ελέγχου, προέκυψε ότι όλα τα δείγματα του προσωπικού που ελέγχθηκε ήταν αρνητικά.

    Έτσι, για διάστημα των 14 ημερών απαγορεύεται ρητά η είσοδος και η έξοδος από τη δομή φιλοξενίας, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει ενισχυμένη παρουσία στον χώρο γύρω από τη δομή για την τήρηση του περιορισμού της κυκλοφορίας. Στη δομή βρίσκεται κλιμάκιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, για να εποπτεύσει την εφαρμογή των μέτρων.

    Για τις εξελίξεις στη δομή της Ριτσώνας έχουν ενημερωθεί ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Σπανός και η Δήμαρχος Χαλκίδος, κυρία Βάκα.

    Η Γενική Γραμματεία Υποδοχής σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα φροντίσουν για την κάλυψη των βασικών αναγκών των φιλοξενουμένων στη δομή, σε θέματα σίτισης και υγειονομικής περίθαλψης. Ο ΕΟΔΥ ήδη ενισχύει την παρουσία του στη δομή με πρόσθετο υγειονομικό προσωπικό. Η ιχνηλάτηση του πληθυσμού, η οποία ξεκίνησε από χθες θα συνεχιστεί και σήμερα με στόχο την πλήρη αποτύπωση και καταγραφή της επίπτωσης της νόσου στον πληθυσμό της δομής.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΕ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;
      Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΡΥΒΕΙ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.
      ΣΚΑΒΕΙ ΟΜΑΔΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΡΥΦΑ.
      ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ 15687 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ;;;;
      ΕΝΩ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ.
      ΦΑΕ ΣΑΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΦΛΟΜΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ.

    2. Προσοχή!!!
      Οι “κατατρεγμένοι”χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή καί ιατρική περίθαλψη διότι δέν είνα έλληνες.
      Είναι δώρο τής ΕΕ στήν Ελλάδα καί φιλοξενούμενοι τού Κούλη τού γουρλομάτη.Αν παραπονε-
      θούν οι φιλοξενούμενου θά θυμώσουν οι “φίλοι μας καί προστάτες”οί Ευρωπαίοι καί θά μάς βρί-
      σουν ώς συνήθως,ότι κακομεταχειριζόμαστε τού “κυνηγημένους,τού πεινασμένους καί κατατρεγ-
      μέους πρόσφυγες”.
      Γιάννης Λάκων

    3. Κανένα δεν μπορούν να στείλουν πίσω διαφορετικά θα το είχαν κάνει. Οι υπάρχοντες και αυτοί που εξακολουθούν να έρχονται είναι οι νέοι κάτοικοι αυτής της χώρας. Τα υπόλοιπα είναι για τα γκαγκά.

    4. Ο πληθυσμος της Δομης το καλυτερο θα ειναι να μαζεψει τα μπογαλακια του και να γυρισει στις πατριδες τους!!!!!!! Φτανουν τα χαλια της χωρας, δεν θα νταντευουμε χιλιαδες λαθροεποικους, που μπηκαν παρανομα στην χωρα, δηθεν προσφυγες!!!!!!!! Οι ψευτοαριστεροι που εδωσαν το συνθημα για την εισβολη ολων των λαθρο στην χωρα, να τους παρουν στα σπιτια τους να τους νταντευουν!!!!!!!!!!!

    5. Τωρα λενε οτι 14 μερες δεν φτανει η καραντινα 21 μερες και η αποσταση πρεπει να ειναι 6 μετρα ο ενας απο τον αλλον ο ιος ειναι super κολλητικος.

      Μασκα οταν βγαινετε εξω με κλειστη μυτη και στομα και δεν ακουμπαμε χερια πανω στην μασκα ερχομαστε σπιτι πλενουμε τα χερια μας και μετα με μια κινηση απο το λαστιχο βγαζουμε την μασκα πισω απο τα αυτια, η αν ειναι δετοι τραβαμε να λυθει ο κομπος πισω απο τα μαλλια.

      Το ειπε και ο τραμπ αλλα αυτος ειπε βαλτε φουλαρι γιατι δεν θα εχουν μασκες οι γιατροι, θα αλλαξουν γνωμη συντομα και στην αμερικανικη επιτροπη που φερνει παραδειγμα ο τσιοδρας.

    Comments are closed.