ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΡΕΑΛ – ΝΙΚΗΣΕ ΤΗ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΕ “ΦΟΝΙΑ” ΤΟΝ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΤΟΥΑ

Κοινοποίηση:
ασ

Το μοναδικό ευρωπαϊκό dna πρωταθλητισμού της Ρεάλ μίλησε και πάλι! Μετά από τις Παρί, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι που τις πέταξε εκτός συνέχειας στις προηγούμενες νοκ-άουτ σειρές στο δρόμο προς την Πόλη του Φωτός η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έλαμψε και στον μεγάλο τελικό του “Σταντ ντε Φρανς” αφού επιβλήθηκε 1-0 της Λίβερπουλ και αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης για 14η φορά στην ιστορία της, αφήνοντας τους κόκκινους στα 6.

Το ματς

Με όλα τα βέλη στη φαρέτρα τους παρατάχτηκαν στην αφετηρία του τελικού οι δύο φιναλίστ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βλέπει με ανακούφιση τους Φαμπίνιο και Τιάγκο να ξεπερνούν τα προβλήματα τραυματισμών τους και να παίρνουν κανονικά μέρος στο αρχικό σχήμα (περίμενε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή τον πολιτογραφημένο Ισπανό), όπως και οι Σαλάχ και Φαν Ντάικ, και τον Κάρλο Αντσελότι να έχει στη διάθεσή του για το κέντρο της άμυνας τον Νταβίντ Αλάμπα που ήταν το μοναδικό ερωτηματικό πριν την σέντρα.

Ωστόσο, ο τελικός δεν άρχισε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, με το πανδαιμόνιο που προκλήθηκε εκτός “Σταντ ντε Φρανς” (με δακρυγόνα από την αστυνομία λόγω αδυναμίας επιβολής της τάξης και κλείδωμα οπαδών εκτός γηπέδου παρά το γεγονός πως είχαν εισιτήρια στα χέρια τους) να έχει ως συνέπεια να γίνει η σέντρα με 36 λεπτά καθυστέρηση!

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν απολύτως ισορροπημένο, με την Λίβερπουλ να ασκεί ασφυκτικό πρέσινγκ στα πρώτα λεπτά και την Ρεάλ να το “σπάει” με μακρινές μπαλιές, με τη μεγάλη φάση να απουσιάζει πάντως από τη στιγμή που αμφότερες οι ομάδες πρόσεχαν ιδιαίτερα τα νώτα τους και έπαιζαν με εξαιρετική αλληλοκάλυψη.

Στη συνέχεια οι κόκκινοι άρχισαν να παίρνουν σταδιακά τον έλεγχο μέσω της κατοχής της μπάλας και της εξαιρετικής κυκλοφορίας και η πρώτη μεγάλη φάση δεν άργησε να έρθει, με τον Αλεξάντερ-Άρνολντ να τρυπώνει στη μεγάλη περιοχή και να γυρίζει από τα δεξιά στον Σαλάχ, με τον Κουρτουά να πέφτει στην αριστερή γωνία του και να αποκρούει στο 16ο λεπτό.

Στα δύο επόμενα λεπτά ακολούθησαν δύο φιλόδοξα σουτ των Τιάγκο και Σαλάχ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που μπλόκαρε σταθερά ο κίπερ της Ρεάλ, ενώ πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο ήταν η σειρά του Αλεξάντερ-Άρνολντ να δοκιμάσει το πόδι του, με τη μπάλα να φεύγει αυτή τη φορά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι φάσεις αυτές έδωσαν ώθηση στους κόκκινους και στο 21ο λεπτό άγγιξαν το γκολ, με τον Μανέ να ελίσσεται υπέροχα μέσα στη μεγάλη περιοχή και να κάνει το δυνατό σουτ με το δεξί, για να υποχρεώσει τον Κουρτουά σε τεράστια επέμβαση, πέφτοντας στη δεξιά γωνία του και στέλνοντας τη μπάλα να χτυπήσει στο δεξί δοκάρι, πριν αυτή επιστρέψει στην αγκαλιά του.

Η συνέχεια βρήκε την Ρεάλ να παγώνει το ρυθμό (τον γρήγορο, που ήθελε να επιβάλλει η Λίβερπουλ) και για λίγα λεπτά να παίρνει εκείνη τον έλεγχο, όμως σε αυτό το διάστημα δεν μπόρεσε να απειλήσει από την πλευρά της, με το αδιάκοπο τρέξιμο των μέσων της Λίβερπουλ να “κρύβει” το γήπεδο στους μερένγκες και τον Άλισον να μη χρειάζεται να προχωρήσει σε κάποια επέμβαση.

Αντίθετα ήταν οι τυπικά γηπεδούχοι που απείλησαν εκ νέου, με την κεφαλιά του Σαλάχ στο 34′ (από σέντρα του σούπερ δραστηρίου Αλεξάντερ-Άρνολντ) να καταλήγει στην αγκαλιά του Κουρτουά, για να φτάσουν έτσι οι κόκκινοι στις 8 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 5 εντός εστίας, έναντι καμίας στο αντίστοιχο διάστημα από τους Μαδριλένους.

Έξι λεπτά αργότερα οι κόκκινοι πέρασαν ξανά τη μπάλα στα αντίπαλα καρέ αλλά εκεί βρέθηκε ο Μιλιτάο για να κόψει αποτελεσματικά τον Μανέ, για να έρθει όμως η φάση του 43ου λεπτού, με την Ρεάλ να απειλεί για πρώτη και μοναδική ουσιαστικά φορά την Λίβερπουλ αλλά να τους κάνει να καρδιοχτυπήσουν.

Μέσα από μία περιπετειώδη φάση στα καρέ των Άγγλων και αδυναμία των Άλισον, Φαμπίνιο και Κονατέ να απομακρύνουν η μπάλα στρώθηκε στον Μπενζεμά που σκόραρε, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι για οφσάιντ και το VAR να τσεκάρει τη φάση για πάνω από δύο λεπτά, για να παραμείνει τελικά η απόφασή του αφού κρίθηκε πως ήταν όντως εκτεθειμένος (έπρεπε να διαπιστωθεί αν η μπάλα έφτασε σε αυτόν από τον Βαλβέρδε και κόντρες ή μόνο από τους αμυνομένους της Λίβερπουλ).

Χωρίς αλλαγές από τους δύο προπονητές άρχισε το δεύτερο μέρος, με τους παίκτες της Λίβερπουλ και της Ρεάλ να παίζουν με ιδιαίτερο πάθος και δυναμισμό αλλά το πρώτο δεκάλεπτο να μην έχει κάποια κλασική φάση, με τους ελεύθερους χώρους να είναι σημαντικά περιορισμένοι.

Στο 59ο λεπτό ωστόσο ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση, για λογαριασμό της Ρεάλ, και αυτή έφερε το 1-0 για τους Μαδριλένους. Πρωταγωνιστές ήταν τρεις παίκτες του Κάρλο Αντσελότι που έπιασαν την άμυνα της Λίβερπουλ στον ύπνο, με τον Καρβαχάλ να κάνει τη σέντρα, με τον Μπενζεμά να την αφήνει και τον Βινίσιους να κάνει το πλασέ σχεδόν σε κενή εστία, για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ φλέρταρε με την ισοφάριση με ένα εντυπωσιακό φαλτσαριστό σουτ του Σαλάχ με το αριστερό εκτός περιοχής όμως ο Κουρτουά τον σταμάτησε με απόκρουση παγκόσμιας κλάσης, για να έρθει στο 65′ η πρώτη κίνηση του Κλοπ από τον πάγκο για να φρεσκάρει την επίθεσή του, με τον Ζότα να αντικαθιστά τον Ντίας.

Στο 69′ οι Άγγλο πλησίασαν ξανά την ισοφάριση, όμως και πάλι βρήκαν τον Κουρτουά απέναντί τους, με τον Βέλγο να υψώνει εντυπωσιακό απαγορευτικό μπροστά στον Σαλάχ, κόβοντας το πλασέ του Αιγύπτιου από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Κλοπ έκανε δύο ακόμα αλλαγές στη συνέχεια, με τους Κεϊτά και Φιρμίνο να παίρνουν τη θέση των Χέντερσον και Τιάγκο στο 77′, για να έρθει στο 80′ νέα καλή στιγμή για τους ρεντς αλλά τον Κουρτουά να αποκρούει σε κόρνερ το επικίνδυνο πλασέ του Ζότα.

Στο 82′ ήρθε νέα μεγάλη φάση για την Λίβερπουλ αλλά ο Κουρτουά έκανε νέα απίστευτη επέμβαση, σταματώντας το δεξί σουτ του Σαλάχ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τα επόμενα λεπτά να βρίσκουν τους κόκκινους να αφήνουν κενούς χώρους πίσω ρισκάροντας για την ισοφάριση και τους μερένγκες να απειλούν και με δεύτερο γκολ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (77′ Κεϊτά), Τιάγκο (77′ Φιρμίνο), Ντίας (65′ Ζότα), Σαλάχ, Μανέ

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί, Μόντριτς (90′ Θεμπάγιος), Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε (86′ Καμαβινγκά), Μπενζεμά, Βινίσιους

Δείτε παρακάτω πως κάλυψε τον αγώνα το makeleio.gr:

Με καθυστέρηση 36 λεπτών άρχισε ο τελικός του φετινού Champions League μεταξύ Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού:

Παρακολουθείστε LIVE τον αγώνα:

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

90+6′ Φάουλ, Λίβερπουλ
90+3′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
90+3′ Αλλαγή, Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους, μέσα ο Ροντρίγκο

90+2′ Ελεύθερο, Λίβερπουλ
90+2′ Σουτ εκτός εστίας, Ρεάλ Μαδρίτης Εντουαρντό Καμαβινγκά
90+2′  Κόρνερ, Ρεάλ Μαδρίτης

90′ Αλλαγή, Ρεάλ Μαδρίτης Λούκα Μόντριτς, μέσα ο Ντάνι Θεμπάγιος

88′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
88′ Κόρνερ, Λίβερπουλ
87′  Οφσάιντ, Ρεάλ Μαδρίτης

85′  Αλλαγή, Ρεάλ Μαδρίτης Φεντερίκο Βαλβέρδε, μέσα ο Εντουαρντό Καμαβινγκά

83′ Κόρνερ, Λίβερπουλ
83′ Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
83′ Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο Σαλάχ ντριμπλάρει τον Αλάμπα, μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, σουτάρει, νέα απίθανη επέμβαση του Κουρτουά

82′ Ελεύθερο, Ρεάλ Μαδρίτης
82′ Σουτ εκτός εστίας, Λίβερπουλ Ναμπί Κεϊτά
81′ Κόρνερ, Λίβερπουλ
81′ Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
81′ Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Ντιόγκο Ζότα

Σουτ του Ζότα που κοντράρει και η μπάλα αλλάζει πορεία, ο Κουρτουά προλαβαίνει να αλλάξει φορά και αποκρούει ξανά
79′  Οφσάιντ, Λίβερπουλ

77′  Αλλαγή, Λίβερπουλ Τιάγκο Αλκάνταρα, μέσα ο Ρομπέρτο Φιρμίνο
77′ Αλλαγή, Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον, μέσα ο Ναμπί Κεϊτά
77′  Οφσάιντ, Ρεάλ Μαδρίτης

75′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης

74′  Ελεύθερο, Ρεάλ Μαδρίτης
74′ Σουτ εκτός εστίας, Λίβερπουλ Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ
72′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης

70′ Ελεύθερο, Ρεάλ Μαδρίτης

69′ Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
69′ Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ

69′  Κόρνερ, Λίβερπουλ
68′  Κόρνερ, Λίβερπουλ
67′  Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης

Αλλαγή, Λίβερπουλ Λουίς Ντίας, μέσα ο Ντιόγκο Ζότα

65′  Φάουλ, Λίβερπουλ

64′  Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
64′ Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ

Ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Σαλάχ έξω από την περιοχή, οριζοντιώνεται και αποκρούει πολύ δύσκολα ο Κουρτουά

62′ Κίτρινη Καρτα, Λίβερπουλ Φαμπίνιο
62′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
61′ Φάουλ, Λίβερπουλ

59′ 0:1 ΓΚΟΛ Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους

Ο Καρβαχάλ μπαίνει στην περιοχή και σεντράρει, ο Μπενζεμά αφήνει την μπάλα (ήταν και εκτεθειμένος), ο Βινίσιους πλασάρει σχεδόν σε κενή εστία και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα

57′ Επιστροφή απο τραυματισμό, Ρεάλ Μαδρίτης Έντερ Μιλιτάο
57′ Οφσάιντ, Ρεάλ Μαδρίτης
56′ Τραυματισμός, Ρεάλ Μαδρίτης Έντερ Μιλιτάο
56′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
55′ Ελεύθερο, Ρεάλ Μαδρίτης

49′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης

ΗΜΙΧΡΟΝΟ

45+2′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
45+2′ Φάουλ, Λίβερπουλ
45+2′ Απόφαση VAR, Ρεάλ Μαδρίτης Δεν υπάρχει γκολ

44′ Έλεγχος VAR (Γκολ), Ρεάλ Μαδρίτης
43′ Οφσάιντ, Ρεάλ Μαδρίτης
42′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
41′ Ελεύθερο, Ρεάλ Μαδρίτης
41′ Σουτ εκτός εστίας, Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον
41′ Κόρνερ, Λίβερπουλ

O Μπενζεμά δεν έχει απειλήσει την εστία του Άλισον, αλλά έχει καταφέρει να βγάλει δύο εξαιρετικές κάθετες στους συμπαίκτες του, τις οποίες ανέκοψαν οι παίκτες της Λίβερπουλ. Η Ρεαλ κατάφερε να περάσει… αλώβητη το καλό διάστημα της Λίβερπουλ

36′  Φάουλ, Λίβερπουλ
36′ Κόρνερ, Ρεάλ Μαδρίτης

Κόρνερ από αριστερά εκτελεσμένο με γρήγορη πάσα, γέμισμα στην περιοχή, παραλίγο λάθος που θα έφερνε τετ α τετ τον Βινίσιους με τον Άλισον, εν τέλει εξουδετερώνεται ο κίνδυνος

8-0 οι τελικές, 5-0 οι εύστοχες

34′ Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
34′ Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ

Σέντρα από δεξιά του Αλεξάντερ Άρνολντ, κεφαλιά με φάλτσο του Σαλάχ, στην αγκαλιά του Κουρτουά

33′ Φάουλ, Λίβερπουλ

Σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο γήπεδο, άνθρωποι της UEFA παρενέβησαν ώστε οι υπεύθυνοι του γηπέδου να μην ορμήξουν σε δημοσιογράφους που τραβούσαν σκηνές από τα δακρυγόνα που έριχναν οι αστυνομικοί έξω από το Σταντ ντε Φρανς

28′ Ελεύθερο, Ρεάλ Μαδρίτης
28′ Σουτ εκτός εστίας, Λίβερπουλ Φαμπίνιο
21′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
21′ Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
21′ Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Σαντιό Μανέ

ΔΟΚΑΡΙ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ! Ο Μανέ ελίσσεται υπέροχα στην περιοχή της Ρεάλ, σουτάρει με το δεξί, ο Κουρτουά τεντώνει το σώμα του και ακουμπάει ίσα ίσα την μπάλα, ώστε αυτή να χτυπήσει το κάθετο δοκάρι και να περάσει πίσω του. Στη συνέχεια, ο Βέλγος σηκώνεται γρήγορα και την μπλοκάρει, πριν πάει για το ριμπάουντ παίκτης της Λίβερπουλ

20′ Φάουλ, Λίβερπουλ

19′ Ελεύθερο, Ρεάλ Μαδρίτης
19′ Σουτ εκτός εστίας, Λίβερπουλ Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ
18′ Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ

Δεξί σουτ του Σαλάχ από το ημικύκλιο, ο Κουρτουά μπλοκάρει ξανά

18′  Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης

17′ Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
17′  Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Τιάγκο Αλκάνταρα
16′  Απόκρουση, Ρεάλ Μαδρίτης
16′  Σουτ στην εστία, Λίβερπουλ Μοχάμεντ Σαλάχ

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, κόβει έξω από τη μικρή περιοχή, ο Σαλάχ γέρνει το σώμα προς τα πίσω για να πιάσει σουτ, επέμβαση από τον Κουρτουά

2′ Φάουλ, Λίβερπουλ

1′  Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης
1′ Φάουλ, Ρεάλ Μαδρίτης

ΣΕΝΤΡΑ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ, Ντίας

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μιλιτάο, Άλαμπα, Μεντί, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους

Οι αναπληρωματικοί

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Μίλνερ, Κεϊτά, Φιρμίνο, Γκόμεζ, Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν, Τζόουνς, Μιναμίνο, Ζότα, Τσιμίκας, Ματίπ, Έλιοτ

ΡΕΑΛ: Λουνίν, Μαρσέλο, Νάτσο, Θεμπάγιος, Καμαβινγκά, Ίσκο, Βάθκεθ, Αζάρ, Ασένσιο, Μπέιλ, Ροντρίγκο

Η προϊστορία

Λίβερπουλ εναντίον Ρεάλ Μαδρίτης. Μια «τιτανομαχία» μεταξύ δύο τεράστιων συλλόγων οι οποίοι κουβαλούν την δική τους τεράστια ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσσφαιρο.

Η πολυνίκης Ρεάλ θέλει να κάνει 14 τα τρόπαιά της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση του πλανήτη, η Λίβερπουλ θέλει να φτάσει τις 7 κατακτήσεις και να «πιάσει» τη Μίλαν στην δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης.

Συνολικά 19 τρόπαια αναμένεται να παραταχθούν απόψε στο χορτάρι του «Stade de France» σε έναν τελικό που αναμένεται να κόψει την… ανάσα.

Και καθώς όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης μετρά αντίστροφα για το μεγάλο ραντεβού του Παρισιού, το makeleio.gr  κάνει μια αναδρομή πίσω στο χρόνο και σας παρουσιάζει τα πεπραγμένα των 25 προηγούμενων τελικών που φιλοξένησαν τις δύο ομάδες.

Ας αρχίσουμε με την Ρεάλ Μαδρίτης:

Ημερομηνία: 13 Ιουνίου 1956
Tόπος: Παρίσι, Παρκ Ντε Πρενς
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Ρεμς 4-3
Σκόρερ: 14′ Ντι Στέφανο, 30′, 79′ Ριάλ, 67′ Μαρκίτος – 6′ Λεμπλόν, 10′ Ταμπλέν, 62′ Ινταλγκό

Ημερομηνία: 30 Μαΐου 1957
Tόπος: Μαδρίτη, Σαντιάγο Μπερναμπέου
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Φιορεντίνα 2-0
Σκόρερ: 70′ Ντι Στέφανο, 76′ Χέντο
Ημερομηνία: 28 Μαΐου 1958
Tόπος: Βρυξέλλες, Χέιζελ
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Μίλαν 3-2 παράταση (2-2)
Σκόρερ: 74′ Ντι Στέφανο, 79′ Ριάλ, 107′ Χέντο – 69′ Σκιαφίνο, 78′ Γκρίγιο
Ημερομηνία: 3 Ιουνίου 1959
Tόπος: Στουτγάρδη, Νέκαρ Στάντιον
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Ρεμς 2-0
Σκόρερ: 2′ Ματέος, 47′ Ντι Στέφανο
Ημερομηνία: 18 Μαΐου 1960
Tόπος: Γλασκόβη, Χάμπντεν Παρκ
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Άιντραχτ 7-3
Σκόρερ: 26′, 29′, 75′ Ντι Στέφανο, 45′, 56’πεν., 59′, 70′ Πούσκας – 10′ Κρες,
Ημερομηνία: 2 Μαΐου 1962
Tόπος: Άμστερνταμ, Ολυμπιακό Στάδιο
Τελικός: ΜΠΕΝΦΙΚΑ – Ρεάλ Μαδρίτης 5-3
Σκόρερ: 25′ Άγκουας, 34′ Καβέμ, 51′ Κολούνα, 63′, 68′ Εουσέμπιο – 17′, 25′,
Ημερομηνία: 27 Μαΐου 1964
Tόπος: Βιένη, Πράτερ
Τελικός: ΙΝΤΕΡ – Ρεάλ Μαδρίτης 3-1
Σκόρερ: 43′, 76′ Ματσόλα, 61′ Μίλανι – 70′ Φέλο
Ημερομηνία: 11 Μαΐου 1966
Tόπος: Βρυξέλλες, Χέιζελ
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Παρτιζάν 2-1
Σκόρερ: 70′ Αμάνθιο, 75′ Σερένα – 55′ Βάσοβιτς
Ημερομηνία: 27 Μαΐου 1981
Tόπος: Παρίσι, Παρκ Ντε Πρενς
Τελικός: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
Σκόρερ: 82′ Άλαν Κένεντι
Ημερομηνία: 20 Μαΐου 1998
Tόπος: Άμστερνταμ, Αρίνα
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Γιουβέντους 1-0
Σκόρερ: 66′ Μιγιάτοβιτς
Ημερομηνία: 24 Μαΐου 2000
Tόπος: Παρίσι, Σταντ Ντε Φρανς
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Βαλένθια 3-0
Σκόρερ: 39′ Μοριέντες, 67′ ΜακΜάναμαν, 75′ Ραούλ
Ημερομηνία: 15 Μαΐου 2002
Tόπος: Γλασκόβη, Χάμπντεν Παρκ
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Λεβερκούζεν 2-1
Σκόρερ: 9′ Ραούλ, 45′ Ζιντάν – 14′ Λούσιο
Ημερομηνία: 24 Μαΐου 2014
Τόπος: Λισαβόνα, Εστάντιο ντα Λουζ
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Ατλέτικο Μαδρίτης 4-1 παράταση (1-1)
Σκόρερ: 90’+3 Σέρχιο Ράμος, 110′ Μπέιλ, 118′ Μαρσέλο, 120′ πεν. Κρ.Ρονάλντο – 36′ Γκοντίν
Ημερομηνία: 28 Μαΐου 2016
Τόπος: Μιλάνο, Σαν Σίρο
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Ατλέτικο Μαδρίτης 5-3 πέναλτι (1-1)
Σκόρερ: 15′ Σέρχιο Ράμος – 79′ Φερέιρα Καράσκο
Ημερομηνία: 3 Ιουνίου 2017
Τόπος: Κάρντιφ, Millennium Stadium
Τελικός: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – Γιουβέντους 4-1
Σκόρερ: 20′ και 64′ Κρ. Ρονάλντο, 61′ Καζεμίρο, 90′ Μάρκο Ασένσιο – 27′ Μάντζουκιτς
Hμερομηνία: 26 Μαϊου 2018

Τόπος: Κιέβο, Olimpisky Stadioum

Τελικκός: Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1

Σκόρερ: 63′,83′ Μπέιλ, 51′ Μπενζεμά – 55′ Μανέ
Και τώρα η σειρά της Λίβερπουλ:

Ημερομηνία: 25 Μαϊου 1977

Τόπος: Ρώμια, Olimpico

Τελικός: Λίβερπουλ – Γκλάντμπαχ 3-1

Σκόρερ: 52′ Τέρι ΜακΝτέρμοτ, 65′ Σμιθ, 83′ Νιλ(πεν) – 51′ Σιμόνσεν
Hμερομηνία: 10 Μαϊου 1978

Τόπος: Λονδίνο, Wembley

Τελικός: Λίβερπουλ – Κλαμπ Μπριζ 1-0

Σκόρερ: 64′ Νταγκλίς
Hμερομηνία: 27 Μαϊου 1981

Τόπος: Παρίσι, Parc des Princes

Τελικός: Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

Σκόρερ: 82′ Κένεντι
Ημερομηνία: 30 Μαϊου 1984

Τόπος: Ρώμη, Olimpico

Τελικός: Λίβερπουλ – Ρόμα 1-1 κδ, παρ (4-2 πεν)

Σκόρερ: 13′ Νιλ – Προύτζο 42′
Ημερομηνία: 29 Μαϊου 1985

Τόπος: Βρυξέλλες, Heysel Stadium

Τελικός: Γιουβέντους – Λίβερπουλ 1-0

Σκόρερ: 58′ Πλατινί (πεναλτι)
Ημερομηνία: 25 Μαϊου 2005

Τόπος: Κωσταντινούπολη, Ataturk Olympic Stadium

Τελικός: Μίλαν – Λίβερπουλ 3-3 κδ, παρ (2-3 πεν)

Σκόρερ: 1′ Μαλντίνι, 39′ 44′ Κρέσπο – 54′ Τζέραρντ, 56′ Σμίτσερ, Αλόνσο 60′
Ημερομηνία: 23 Μαϊου 2007

Τόπος: Αθήνα, ΟΑΚΑ

Τελικός: Μίλαν – Λίβερπουλ 2-1

Σκόρερ: 45′,82′ Ιντζάγκι – 89′ Κάουτ
Ημερομηνία: 26 Μαϊου 2018

Τόπος: Κίεβο, Olimpisky Stadium

Τελικός: Ρεάλ Μαδρίτης – Λίβερπουλ 3-1

Σκόρερ: 63′,83′ Μπέιλ, 51′ Μπενζεμά – 55′ Μανέ
Ημερομηνία: 1 Ιουνίου 2019

Τόπος: Μαδρίτη, Metropolitano Stadium

Τελικός: Τότεναμ – Λίβερπουλ 0-2

Σκόρερ: 2′ Σαλάχ (πεν), 87′ Οριγκί

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Τραγικός τελικός, εξαιτίας της ομάδας που τελικά κατάκτησε το τρόπαιο, με αντιποδόσφαιρο και μόνο σκοπό την καταστροφή του παιχνιδιού της αντίπαλης ομάδας, καθυστερήσεις από το 1ο ημίχρονο, δηλαδή κανονικοί κλεφτοκοτάδες. Όταν όμως με τον ίδιο τρόπο η Εθνική έγινε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 είχαν πέσει όλοι να μας φάνε, σήμερα είναι η καρδιά του πρωταθλητή, η βαριά φανέλα και άλλα καραγκιοζιλίκια.

  2. Ορθότατοι και οι δύο προηγούμενοι!!! Χθες μόνο οι Βαλβέρδε, Βινίσιους,Κουρτουά και Σαλλάχ,θύμιζαν ποδοσφαιριστές!!! Όλοι οι υπόλοιποι κουρδισμένα ρομποτάκια!!!

  3. ΤΗΝ ΣΑΜΠΡΕΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ; ΤΙ ΠΡΑΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ.

  4. Κάποτε υπήρχαν ομαδαρες με παικταραδες μπαλαδορους. Σήμερα δυστυχως υπάρχουν μόνο ποδοσφαιρικές εταιρείες με υπαλληλους που παίζουν απλά μπαλιτσα και όλοι μαζί για την κονόμα.

Comments are closed.