ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ SPACE X – ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΕ ΚΟΜΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ [ΒΙΝΤΕΟ]

    Κοινοποίηση:
    FILE PHOTO: A SpaceX Falcon Heavy rocket lifts off from historic launch pad 39-A at the Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida, U.S., February 6, 2018. REUTERS/Thom Baur/File Photo - RC1F69D2BB40

    Ο Έλον Μασκ, αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη πρόσκληση, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες ως διαστημικός επιχειρηματίας.

    Πρι από λίγα λεπτά εκτοξεύτηκε με επιτυχία η κάψουλα SpaceX Dragon, τοποθετημένη επάνω σε έναν πύραυλο Falcon 9 από το Κανάβεραλ της Φλόριντα, σήμερα, Σάββατο, στις 22: 22 ώρα Ελλάδος.

    Δύο αστροναύτες της NASA – ο Μπομπ Μπένκεν και ο Ντουγκ Χάρλεϊ επιβιβάζονται στο διαστημόπλοιο και θα προσδέσουν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

    Η εκτόξευση σηματοδοτεί την πρώτη ιδιωτική διαστημική διαδρομή. «Δεν είχαμε ποτέ δύο ανθρώπους να εκτοξεύονται στο διάστημα με ένα εμπορικό διαστημικό σκάφος. Αυτή αποτελεί απόλυτη πρωτιά. Είναι μια επική στιγμή», είχε  δηλώσει ο Λουίγκι Πελούζο, αναλυτής της αεροδιαστημικής στο AlixPartners, στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια εκτόξευσης.

    Υπενθυμίζεται ότι λόγω του καιρού, δεν κατέστη δυνατό να εκτοξευτεί ο πύραυλος Falcon 9 του Μασκ στις 27 Μαΐου, ενώ όλος ο πλανήτης ανυπομονούσε να δει τους αστροναύτες Ρόμπερτ Μπένκεν και Ντάγκλας Χάρλεϊ να ξεκινούν το ταξίδι τους προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

    Η αποστολή, γνωστή ως Demo-2, είναι, ουσιαστικά, μια «αποστολή επίδειξης», σύμφωνα με τη NASA, για να δείξει την ικανότητα της Space X να μεταφέρει αστροναύτες στον διαστημικό σταθμό και πίσω με ασφάλεια.

    Πολύ σύντομα θα αρχίσουν να σχεδιάζονται και οι πιο μακροπρόθεσμες επανδρωμένες αποστολές στο διάστημα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Μας πούλησε και η Ιταλία και προμηθεύει όπλα στους Τούρκους της Τρίπολης και εσείς
      κοιτάτε τους
      ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ……

      ΑΓΓΕΛΙΚΉ ΑΧΑΡΝΑΊ

    2. Σιγά τα ωά. Οι Ρώσσοι στέλνουν συνέχεια επανδρωμένες αποστολές στον ΔΔΣ ο οποίος τους ανήκει. Μην τρώτε τον παπά των Αμερικανών.

    Comments are closed.