ΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ! «ΘΕΕ ΜΟΥ, ΠΟΣΟ ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙΣ»

    Κοινοποίηση:
    ΕΞΞΞΞΞ

    Σχεδόν τέσσερις μήνες συμπληρώνονται σε λίγες μέρες από τον θάνατο του Κυριάκου Ευαγγελάτου, του 23χρονου φαντάρου στην Κεφαλονιά και η κοπέλα του Εβελίνα, ανάρτησε ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook συνοδευόμενο με φωτογραφίες της μαζί με τον Κυριάκο.

    «Θεέ μου, πόσο μου λείπεις. Θεέ μου, εύχομαι να μπορούσαμε να γελάσουμε ξανά μέχρι να πονέσει η κοιλιά μας. Θεέ μου, πόσο πολύ προσεύχομαι για να ονειρευτώ ξανά τις αναμνήσεις μας. Θεέ μου πόσο θέλω να ξαναζήσω κάθε στιγμή που περάσαμε μαζί. Θεέ μου πόσο παλεύω να παραμείνω δυνατή με τo βάρος στην καρδιά που κουβαλάω. Θεέ μου, συνειδητοποίησα μετά από όλους αυτούς τους μήνες, ότι δεν θα αγαπήσω ποτέ κάποιον, όπως σε αγαπούσα. Ο Θεός γνωρίζει ότι είσαι ένας άγγελος», είναι το μήνυμά της για τον αδικοχαμένο Κυριάκο που τόσο αγαπούσε, όπως και εκείνος άλλωστε.

    evaggelatos-kopela-aftoktonia-14_2

     

    Ο Κυριάκος Ευαγγελάτος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Φεβρουάριο όταν έπεσε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη θάλασσα. Σύμφωνα με την οικογένειά του, αλλά και με την έκθεση του τεχνικού συμβούλου ο θάνατός του ήταν αποτέλεσμα αυτοχειρίας εξαιτίας bullying που δεχόταν στο στρατό που υπηρετούσε.

    evaggelatos-kopela-aftoktonia-1
    evaggelatos-kopela-aftoktonia-12
    evaggelatos-kopela-aftoktonia-13

     

    Το θέμα του έφτασε τον περασμένο Μάρτιο και στη Βουλή με κόμματα της αντιπολίτευσης να θέτουν ερωτήσεις στον αρμόδιο υπουργό. Στις απαντήσεις που έδωσε ο υπουργός στους βουλευτές που κατέθεσαν ερωτήσεις σχετικά με το θάνατο του Κυριάκου Ευαγγελάτου και τις καταγγελίες για bullying, ανέφερε ότι «το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει διατάξει τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης με σκοπό την εξακρίβωση των αιτιών και των συνθηκών του συμβάντος και τη διερεύνηση όλων των πτυχών της υπόθεσης. Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή της Στρατιωτικής Δικαιοσύνης για τη διενέργεια της σχετικής ΕΔΕ η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Τέλος σας γνωρίζω ότι η Στρατιωτική Υπηρεσία διερευνά σε βάθος όλες τις υποθέσεις απώλειας ζωής προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων με την απαρέγκλιτη τήρηση των κείμενων διατάξεων και των θεσμικών κειμένων».

     

    Ο πατέρας του Κυριάκου Ευαγγελάτου, Γεράσιμος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν τον έχει ενημερώσει τι γίνεται με την ΕΔΕ τόσο στο στρατόπεδο ΚΕΤΧ της Πάτρας, όπου ήταν το τελευταίο στο οποίο βρέθηκε ο Κυριάκος και εκεί φαίνεται να δέχθηκε σκληρό bullying, αλλά ούτε στο προηγούμενο στρατόπεδο που ήταν στον Έβρο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    13 Σχόλια

    1. 1. Καταρχήν στο στρατό απαγορεύονται τα ατομικά καψόνια. Όποιος πει πως του έκαναν είναι απλά ψεύτης.
      2. Το ΚΕΤΧ είναι κέντρο εκπαίδευσης με νέους ή παλιούς που μετράνε μέρες να απολυθούν. Τι του έκαναν δηλαδή; Τον έτρεξαν οι νέοι ή οι παλιοί ασχολήθηκαν με αυτόν και όχι με τα νεούδια; Κρατάω μια πισινή γιατί εκεί πάνε πολλοί λάθρο (Ρ.Π, Αλμπάνια κλπ) που θέλουν να πάρουν ελληνική υπηκοότητα και υπηρετούν λίγους μήνες…
      3. Τι θα πει bullying; Μπέμπης ήταν ή παιδάκι του νηπιαγωγείου;
      4. Ένας άνθρωπος που δεν αντέχει στο στρατό πώς θα αντέξει έξω στην πραγματική ζωή που είναι σκληρή και όχι soft όπως ο στρατός; Έχω περάσει απο το ΚΕΤΧ. Παιδική χαρά είναι…
      5. Πώς είναι δυνατόν να μην αυτοκτονήσει στον Έβρο αλλά μετά όταν πάλιωσε και θα απολυόταν;
      Μήπως δεν αυτοκτόνησε;
      Προσωπικά θα προτιμούσα να κρεμαστώ παρά να κλαψουρίσω για… ξενόφερτους όρους όπως το μπουλινγκ. Ίσως το παιδί να πίστευε στις ιδέες της πολυπολιτισμικότητας και να βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν είδε τη διαφορά της θεωρίας απο την πραγματικότητα.

      1. Απαγορεύεται αλλά ποιος σου είπε ότι δεν γίνονται.Όταν υπηρέτησα στην ΕΛΔΥΚ οι ψευτομαγκιές και το πέταμα από το κρεβάτι ενώ κοιμάσαι ήταν συχνό φαινόμενο.Αν χτυπούσε κάποιος από το καψώνι έτρωγε φυλάκα ο παλιός.Όταν λέμε παλιός μιλάμε για 2 μήνες διαφορά έτσι;Είτε λεκτικό είτε σωματικό ειναι το καψώνι κόβεις το τσαμπουκά αμέσως.Το έγραψα και πιο κάτω όταν ένας τύπος πήγε να μου κάνει μαγκιές τον κόλλησα στο τοίχο και τέλος.Δεν ασχολήθηκε άλλη φορά.

    2. Πολύ συμβολικό το όνομα του αυτόχειρα. Κυριάκος -Ευαγγελάτος ….

    3. Εξαρτάται τι σημαίνει μπούλιγνκ σε ενήλικα.
      Για παράδειγμα σε ένα μαγαζί, στο δρόμο, σε μια ουρά, κοκ ένα ‘μπούλινγκ’ όπου ο άλλος θα βγάλει μαχαίρι η θα προσπαθήσει να σε βλάψει παντί τρόπω κακώς συγχέεται με ‘μπούλινγκ’.
      Επίσης πολλές φορές υπάρχει ο εκβιασμός (πχ δανεισμός, εργασιακά, παράνομες σχέσεις) και η καταστροφή που προκάλεσαν σε κάποιον ώστε διαλυμμένος να τελειώσει τη ζωή του και όχι από πανικό η μαλθακότητα της στιγμής.
      Κατά τα άλλα η κοπέλα κακώς βγάζει φωτογραφίες και στη δημοσιότητα.

    4. εγώ πάλι γιατί πιστεύω ότι αυτοκτόνησε για άλλο λόγο….όσοι έχουμε πάει στρατό γνωρίζουμε ιστορίες με όμορφες κοπελίτσες που γλεντάνε ενώ οι μ@λάκες κάνουν θητεία…

    5. Mηπως ο δυστυχης που προεβη στο απενοημενο ειχε καποια συγγενεια με τον εισαγγελατο η απλως συνωνυμια?

    6. Αυτόχειρες φαντάροι στον Ε.Σ ακόμα…………………….. αδιόρθωτος ο στρατός όπως και το ελληνικό δημόσιο καρμπόν.

    7. Αυτά τα καψονια πρέπει κάποτε να κοπούν.
      Υπάρχουν και αδύνατοι χαρακτήρες.

    8. Δυστυχως τα μεγαλωνουμε πολυ μαμοθρευτα τα αγορια και ειναι πιο ευαισθητα απο τα κοριτσια γιαυτο και φοβουνται τις ευθυνες μιας οικογενειας .Ακομα και ο αντρισμος με κακαλα ξεκιναει απο το σπιτι.Η ευθυνη ειναι δικοιμας .

    9. Αντί να τον πλακώσει στα χαστούκια αυτόν που του έκανε bullying πήγε και αυτοκτόνησε.Κάποιοι τα παίρνουν τοις μετρητοίς ότι μαλακία τους λένε οι ”παλιοί” και τους παίρνει από κάτω.Τους κόβεις τον τσαμπουκά και τέλος.Όταν υπηρετούσα τις πρώτες μέρες το έπαιζε ένας παλιός μαγκιά κλανιά.Τον κόλλησα στον τοίχο και μη τον είδατε τον Παναη.Ούτε που με πλησίαζε μετά.

      1. Εντάξει, σωστό αυτό που λες αλλά δεν μπορούν όλοι να τα βάλουν με τον οποιοδήποτε, ούτε έχουν όλοι τον αντίστοιχο χαρακτήρα που δεν φοβάται να ασκήσει βια εκεί που πρέπει. Κι εγώ στο ΚΕΤΧ κατατάχτηκα και ήμουν ένας ήσυχος άνθρωπος και έτυχε να δεχθώ κι εγώ λεκτικό bullying από έναν κοντό σκατόβλαχο από τον Βόλο που ήταν απλός φαντάρος όπως κι εγώ. Δεν του μίλησα άσχημα καθότι ήμουν μεγαλύτερος ηλικιακά, πιο ώριμος και πιο μορφωμένος. Αυτός προφανώς ακόμα καράβλαχος θα έχει παραμείνει, ίσως είναι κανένα “ζάκι” πλέον αλλά η αλήθεια είναι πως κι εγώ τώρα θα τον πλάκωνα στα μπουκέτα, όχι επειδή διαφέρω πολύ από τον τότε εαυτό μου αλλά γιατί κατάλαβα πως κάποιοι το χρειάζονται το ξύλο τους για να ξεκαβαλήσουν το καλάμι. Δυστυχώς όμως το παιδί αυτό δεν είχε αρκετό σθένος για να αντέξει, ίσως να έπεσε και σε καμιά διμοιρία με περίεργους, πχ με πολλούς ελληνοποιημένους αλλοδαπούς που είναι όλοι τους κουμάσια και προβληματικοί, οπότε να μην είχε και την ψυχική υποστήριξη από άλλους συμφάνταρους…

        1. Έχεις δίκιο.Είναι και που θα πέσεις και με τι τύπους έχεις να κάνεις.Όταν ήμουν στην ΕΛΔΥΚ που η εκπαίδευση και η πειθαρχεία είχε τρελό ζόρι κάποιοι δεν τη πάλευαν.Το θέμα είναι ότι κάποιοι τα παίρνουν στα σοβαρά.Μια εμπειρία είναι στρατός που μαθαίνεις δυο πραγματάκια,κάνεις τις φιλίες σου και στο τέλος πας σπιτάκι σου.Και καψωνάκια να φας και φυλακή να φας δε τρέχει τίποτα.Δε θα σε κρεμάσουν.

    Comments are closed.