ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ! ΤΟ «ΚΑΚΟ» ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

    Κοινοποίηση:
    XREOS

    Κοντά στις βασικές προβλέψεις της κυβέρνησης για το βάθος της ύφεσης κινείται ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ΟΟΣΑ ότι η Ελλάδα θα πέσει φέτος σε ύφεση 8%.

    Στο δυσμενές σενάριο του ΟΟΣΑ, δηλαδή στην περίπτωση ενός ισχυρού δεύτερου κύματος του ιού μέσα στους μήνες που έρχονται, η ύφεση εκτιμάται στο 9,8%. Όσον αφορά την ανάκαμψη για το 2021 και το 2022 υπολογίζεται στο 4,5% και 2,3% αντιστοίχως.

    Στο βασικό σενάριο, ο ΟΟΣΑ προβλέπει για φέτος ύφεση 11,4% στη Γαλλία, 11,3% στην Ιταλία, 8,9% στο Βέλγιο, 8,4% στην Εσθονία και συνολικά στην Ευρωζώνη 9,1%. Στο δυσμενές σενάριο, η ύφεση για τις χώρες του ευρώ εκτιμάται στο 11,5%.

    Ο ΟΟΣΑ χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό ως τη χειρότερη υγειονομική και οικονομική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις της επηρεάζουν κυρίως τα πιο ευάλωτα στρώματα του πληθυσμού. Με αυτό το σκεπτικό, ο ΟΟΣΑ συστήνει στις χώρες να περάσουν από τα οριζόντια μέτρα σε στοχευμένες παρεμβάσεις.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Για την ελλαδα θα ειναι 12% δεν εχουν υπολογισει τον τουρισμο..
      Βαζε προστιμα εσυ εκει που δεν υπαρχει κορονα και στο τελος ολες η επιχειρησης με μουσικη θα κλεισουν… και δωσε δανεια στης αεροπορικες να φερνουν την κορονα στην ελλαδα.

    2. Καλημέρα Στεφανε και μακελαρηδες , καλη δυναμη να εχουμε ολοι.

    Comments are closed.