ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! “ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ” ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ ΕΝΩ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ!!!

    Κοινοποίηση:
    ΕΕ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση διευρύνει τις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας, προσαρμόζοντας το νομικό της οπλοστάσιο ώστε να στοχεύει σε πρόσωπα και οργανισμούς που συμβάλλουν στην εισβολή  χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε απόψε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.
    Σε δηλώσεις του λίγο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε ότι συμφωνήθηκε να επεκταθούν οι κυρώσεις κατά του καθεστώτος της Λευκορωσίας.

    Πρόκειται για το πέμπτο πακέτο μέτρων, όπως είπε, το οποίο θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

    Να σημειωθεί πως ο ίδια ο Λευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο είχε δηλώσει προ ημερών ότι «Εάν μας επιβάλουν πρόσθετες κυρώσεις… πρέπει να απαντήσουμε», λέγοντας ακόμη ότι «Θερμαίνουμε την Ευρώπη και αυτοί μας απειλούν».
    «Και τι θα γίνει αν σταματήσουμε τις προμήθειες φυσικού αερίου;» πρόσθεσε. «Θα συνιστούσα στην πολωνική ηγεσία, τους Λιθουανούς και άλλους να σκεφτούν πριν μιλήσουν» συνέχισε.

    Ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρθηκε στις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε την προηγούμενη ημέρα με τους υπουργούς Εξωτερικών της Πολωνίας και της Λιθουανίας, αλλά και με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.
    Συνομιλία είχε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Λευκορωσίας από τον οποίο ζήτησε να σταματήσει η χώρα του να σπρώχνει ανθρώπους στα σύνορα της ΕΕ, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο, όπως είπε.

    «Ο δρόμος στη Λευκορωσία δεν οδηγεί στην ΕΕ», τόνισε ο Μπορέλ, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να οργανωθεί η επιστροφή των ανθρώπων αυτών πίσω στις χώρες τους.

    Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας επανέλαβε ότι η κατάσταση στα σύνορα με τη Λευκορωσία είναι μια τεχνητά δημιουργημένη μεταναστευτική κρίση, ότι παραβιάζονται ανθρώπινα δικαιώματα και ότι πρόκειται για μια «υβριδική απειλή» κατά της ΕΕ.
    Πυρά κατά Μόσχας

    Ερωτηθείς, εξάλλου, σχετικά με το ρόλο της Ρωσίας, ο Ζοζέπ Μπορέλ είπε ότι είναι προφανές ότι ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Λουκασένκο, κάνει αυτά που κάνει γιατί έχει τη στήριξη της Μόσχας, κι’ ας υποστηρίζει το Κρεμλίνο το αντίθετο.

    «Ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι ο Λουκασένκο θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει αν δεν είχε ισχυρή στήριξη από τη Ρωσία», είπε ο Μπορέλ.

    Τέλος, χαρακτήρισε «πολύ ανησυχητική» τη συγκέντρωση ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Θα πεθάνει κόσμος από το κρύο εκεί το πάνε….στο βάθος όλοι βλέπουν τις απέραντες εκτάσεις τις Ρωσίας και τα αποθέματα ενέργειας.
      Το Νάτο έχει παραταχθεί από καιρό.
      Την αφορμή ετοιμάζουν…πρωτα θα το ζητήσει ο λαος!!
      Το τελευταίο βαρελι πετρελαίου το υπολογίζουν 2050.
      Βαπόρια με καθρεφτακια δεν αρμενίζουν…
      Θα τα δούμε όλα …

    2. 2 μετρα και 2 σταθμα για τον σουλτανο αντι για κυρωσεις χαδια και 😘
      Α ρε κολοενωση που τελικα δεν προσφερεις τπτ και το μονο κανεις ειναι να πουλαν οι συνηθεις υποπτοι τα προιντα τους γερμανια γαλλια αγγλια κ.ο.κ.
      Οι αλλοι ας πνιγουν δεν πειραζει που μου θελουνε και ενωση

    3. επειδη ο Λουκασενκο ειναι δικτατορας οι χουνταιοι αισθανονται οτι πρεπει να τον υποστηριξουν… Ασχετως που θελει να μας γεμισει μεταναστες

    4. Θα ηθελα πολυ να μαθω απο την ΕΕ : σε τι διαφερει η Λευκορωσια απο την Τουρκια ???
      Γιατι στον ενα επιβαλουν κυρωσεις και στον αλλο δωριζουν δισεκατομυρια ευρω ???
      Επισης σε τι διαφερει η Ελλαδα απο την Πολωνια ???

    5. Θα ηθελα πολυ να μαθω απο την ΕΕ : σε τι διαφερει η Λευκορωσια απο την Τουρκια ???
      Γιατι στον ενα επιβαλουν κυρωσεις και στον αλλο δωριζουν δισεκατομυρια ευρω ???

    6. Αλήθεια, γιατί δεν έκαναν το ίδιο με την Τουρκία όταν ήθελε με την βία να μπουκάρουν μέσα στην Ελλάδα χιλιάδες λάθρο; Και γιατί συνεχίζει να μην κάνει κάτι κι τώρα που η Τουρκία συνεχίζει να μας στέλνει συνέχεια κι άλλους. Η Ελλάδα δεν είναι Ευρωπαϊκά συνορα; Κάτι νομίζω δεν πάει καλά εεεε;

    7. Δηλαδή δεν κατάλαβα,πρέπει η Λευκορωσία να κρατήσει λαθραίους για αλλονων θέματα?!?
      Σε τι ευθύνεται η Λευκορωσία μήπως έκανε κάνα πόλεμο και δεν το ξέρουμε?!?
      Καλά κάνει και τους προωθεί στους ανθρωπουληδες,όσο για την ευρωενωση έγινε για να δουλεύει το σύμπαν!!!!
      Ευτυχώς που το εμπάργκο δεν αγγίζει την Λευκορωσία μιας και οικονομικά στηρίζεται τελείως στην Ρωσία!!!!
      Λουκασένκο και πάσης Λευκορωσίας!!!!!

    Comments are closed.