ΠΟΣΟ ΠΟΥΛΗΤΑΡΙΑ ΠΙΑ! ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ” ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ! ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! ΟΜΕΡΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ!

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-zaev

    Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε άλλο ένα εθνικό και πολιτιστικό έγκλημα καθώς όχι μόνο επικύρωσε την παράδοση της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, τηρώντας και υπερασπίζοντας την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δημιούργησε και κέντρο διδασκαλίας της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας όπου δρουν φιλοσκοπιανές ομάδες.

    Λέμε ανύπαρκτης γιατί επί της ουσίας πρόκειται για… βουλγαρική διάλεκτο και τίποτε παραπάνω.

    Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και το σκοπιανό εθνικιστικό κόμμα «VMRO» έχει πάρει το όνομά του από την παλιά βουλγαρική εθνικιστική οργάνωση αντίστοιχης ονομασίας.

    Οι Βούλγαροι και οι Σκοπιανοί συνεννοούνται μεταξύ τους χωρίς λεξικά και μεταφραστές.

    Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα εγγράφηκε και εκγκρίθηκε επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας.

    εγγραφο

    Στόχος του Κέντρου όπως λέει είναι να εργαστεί για την:

    τη διδασκαλία της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας σε πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακού ιστότοπου.
    υποστήριξη της εισαγωγής της μακεδονικής πρότυπης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια στην Ελλάδα, που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
    υποστήριξη της ίδρυσης παιδαγωγικών σχολών/τμημάτων εντός υφιστάμενων πανεπιστημίων στην Ελλάδα για την ανάπτυξη τοπικών καθηγητών της Μακεδονικής γλώσσας, καθώς και του προγράμματος σπουδών και του διδακτικού υλικού.
    Σημειώνεται ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίζεται ρητά ως η επίσημη γλώσσα της Βόρειας Μακεδονίας όπως αναγνωρίστηκε από την Τρίτη Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την τυποποίηση των γεωγραφικών ονομάτων και ανήκει στην ομάδα των Νότιων Σλαβικών γλωσσών. «Δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας και δεν έχει σχέση με […]την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά» της Μακεδονίας (άρθρο 7(4).

    Ευχαριστίες Ζάεφ σε Τσίπρα-Μητσοτάκη
    Ανακοίνωση για την ίδρυση της ΜΚΟ εξέδωσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ. «Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας».

    Τα συγχαρητήριά του έστειλε και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ.

    «Η αξία των πραγματικών συμβιβασμών διαρκεί και μεγαλώνει με το χρόνο. Οι πραγματικοί συμβιβασμοί ηρεμούν, δεν επιδεινώνουν τις σχέσεις γιατί φροντίζουν για τα ουσιαστικά και των δύο πλευρών», δήλωσε ο κ. Ντιμιτρόφ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Στην Συμφωνία των Πρεσπών η «Μακεδονική» καθορίστηκε ως η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων με αναφορά ότι έχει σλαβική προέλευση και δεν έχει σχέση με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό της Μακεδονίας αλλά αυτά στην πράξη δεν γίνονται ποτέ.

    Από την στιγμή που δόθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «μακεδονική» γλώσσα, παραδόθηκαν τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας σε κάποιους οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα λένε πως είναι οι απευθείας διάδοχοι του αρχαίου ελληνικού βασιλείου.

    Κανείς δεν θα θυμάται σε δύο δεκαετίες ότι η Συνθήκη των Πρεσπών λέει πως η γλώσσα των Σκοπιανών είναι σλαβικής προέλευσης.

    Το εξοργιστικό στο ζήτημα αυτό είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέσπασε εκατομμύρια ψήφων στις εκλογές του 2019 ισχυριζόμενη ότι θα πάει να διαπραγματευτεί την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και θα την έκανε εθνικώς καλύτερη.

    Αντ’ αυτού βλέπουμε ότι δίνει στους Σκοπιανούς και όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πατήσουν «πόδι» στην περιοχή της Μακεδονίας αναγνωρίζοντας ο ίδιος την «μακεδονική» γλώσσα και συνεπώς και κάποια… «μακεδονική» μειονότητα.

    Με τη Συμφωνία των Πρεσπών παραδόθηκαν με τον πιο επίσημο τρόπο, η ονομασία «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων –άσχετα αν αυτή συνοδεύεται από τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια»–, τον προσδιορισμό «Μακεδόνας» για τους Σκοπιανούς και τον όρο «μακεδονική γλώσσα» για τη βουλγαρική διάλεκτο που ομιλούν οι Σκοπιανοί.

     Και όλα αυτά ενώ οι Σκοπιανοί (σαν λαός) λένε ότι τους ανήκει τμήμα του εδάφους της Ελλάδας, συγκεκριμένα η Μακεδονία, όπως επίσης και μέρος της ελληνικής ιστορίας.
    Η Συμφωνία των Πρεσπών λοιπόν αναγνωρίζοντας τους Σκοπιανούς ως «Μακεδόνες», τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και τη βουλγαρική γλώσσα τους ως «μακεδονική» επιτρέπει μελλοντικές διεκδικήσεις των γειτόνων μας κατά της Ελλάδας, όταν κανείς δεν θα ξέρει τότε πως θα είναι οι γεωπολιτικοί συσχετισμοί.
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    33 Σχόλια

    1. Δε το χωραει ο νους μου πως ψηφισαν οι Έλληνες να κυβερνησουν τη χωρα αυτα τα προδοτικα σκυλια απο ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ, δε το χωραει ο νους μου πως αφησαμε σε αυτους τους σιχαμενους προδοτες να προασπισουν το συμφέρον της χωρας, η στρατιωκη ηγεσια της χωρας πολυ θα ηθελα να ηξερα τη γνώμη έχουν με ολα αυτα που βλεπουν να συμβενουν, δεν αισθανονται πως πρεπει να στηθούν κρεμαλες σε κεντρική πλατεια & παρουσια του κόσμου να περαστουν θηλιες σε ολους αυτους? δεν ειναι αυτη η μονη ποινη που αρμοζει σε καποιον που προδιδει τι χωρα του με αυτο το τροπο? γιατι δεν έχουν περαστει ακομη θηλιες & συνεχιζεται η προδοσια της χωρας ολο αυτο το διαστημα & ολοι συμπεριφερονται σα να μη συμβενει τιποτα? αν δεν ειναι αυτο προδοσια τότε τι ειναι? γιατι περπατουν ακομη ελεύθεροι?

    2. Τα ξεπουλησαμε ολα και τα νταουλια φωναζουν.

    3. Ντροπήηηηηηή!
      Ο πατριωτικός χώρος καλά;
      Ο κύριος σαμαράς;
      Ο φαήλος;

    4. Το μίσος εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων, των ανθρώπων που κυβερνάνε αυτήν την χώρα, έχει πλέον ξεχειλίσει. Έχουν πέσει οι μάσκες και φάνηκε το άσχημο, απάνθρωπο και ανθελληνικό πρόσωπο τους καθαρά. Δυστυχώς όμως ο ελληνικός λαός κοιμάται και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Δυστυχώς.

    5. Κοίτα γελάκια ο λουμπαρδιάρης. Εσύ δεν έλεγες ότι δεν θα καλωσορίσεις ποτέ τον γύφτο από τα βόρεια; Ο αρχαιολάτρης με τον τσεκουράτο μούγκα;;;

    6. Τώρα βαζέλα που θα πάρετε το πρωτάθλημα του ξεπούληματος του αιγαιου να δούμε θα πείτε τίποτα για το ξεπούλημα η θα πάτε δαγκωτό κουλη όπως τα κουμπάρακια σας οι γαβροι που τους το έδινε 3 σερί χρονάκια;

    7. τα συμπερασματα εναι ευκολα …..δεν υπαρχουν εισαγγελεις για να κλεισουν τους προδοτες τσιπρομητσοτακηδες στις φυλακες της Γυαρου για το υπολοιπο της ζωης τους η” καποιος ψυχιατρος να τους στειλει σε καποια ξενοδοχεια οπως …το δαφνι ……!!!να απαλλαξουν την ελλαδιτσα μας απο τους προδοτες … και να ικανοποιησει αυτους που εδωσαν την ζωη τους { και μας βλεπουν απο ψηλα } να την ελευθερωσουν και να την δοξασουν ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ !!!!! ντροπη σε αυτους που στις εκλογες θα δωσουν ψηφο σε τετοια ανθελληνικα καθαρματα ..!!!! ψηφο σε αυτους που αγαπουν την πατριδα μας και δεν γονιπετουν στην βρωμα της πολιτικης … και τους ακολουθουν πληρωμενοι φονιαδες με καλασνικωφ……!!!!για να τους ξεφορτωθουν !!!

    8. Καλίν: Η Ελλάδα βασίζεται σε άλλους, αλλά όταν πάψει θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία

      Προκαλεί και πάλι η Άγκυρα δια του Ιμπραχίμ Καλίν, του στενού συνεργάτη του Ταγίπ Ερντογάν.
      Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα… παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, και λίγο – πολύ δήλωσε ότι βασίζεται σε άλλες μεγάλες δυνάμεις «μεγάλο κύμα», αλλά όταν πάψει θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Τουρκία.
      «Ενώ είπε ότι με την Ελλάδα θέλουν ειρήνη, συμφιλίωση, συνεργασία, μετά ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ότι μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία μόνο βασιζόμενη σε άλλες χώρες. Προέτρεψε μάλιστα ΗΠΑ και Γαλλία να μην… κακομαθαίνουν την Ελλάδα και να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία» σχολίασε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης.
      Απόσπασμα των δηλώσεων του Τούρκου αξιωματούχου
      «Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα.
      Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική ‘υπέρβασης’ εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο ‘μεγάλο κύμα’, να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν συνεχίζει για πάντα. Τα κύματα έρχονται και φεύγουν. Τι θα κάνεις αν το κύμα αυτό πάει πίσω ή όταν δεν υπάρχει κύμα; Τι θα κάνεις όταν βρεθείς αντιμέτωπη με την Τουρκία; Δεν χρειάζεται όλο αυτό, αυτό λέμε πάντα»

    9. Στρατόπεδο Ρουφ, 1939. Κατά την διανομή τσαγιού στο στρατόπεδο, κάποιος εξυπνάκιας προσπάθησε να πάρει τσάι εκτός σειράς. Όταν ο πρώτος της σειράς, ένας θεόρατος φλωρινιώτης, τον απώθησε, ο θιγείς κουτσαβάκης, πεσμένος κάτω, του είπε: Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε Βούλγαρε!! Αποτέλεσμα: ο Φλωρινιώτης έβγαλε την ξιφολόγχη από την ζώνη του, σήκωσε τον κουτσαβάκη όρθιο, την έμπηξε στο στέρνο του και την κατέβασε μέχρι την κοιλιά του με αποτέλεσμα να πεταχτούν όλα τα όργανα έξω…
      Επίλογος: Το στρατοδικείο αθώωσε παμψηφεί τον φλωρινιώτη. Όμως, ήταν αργά: ο δυστυχής, δεν άντεξε το βάρος της πράξης του και τρελάθηκε…
      Αυτά για εκείνους που νομίζουν ότι δεν υπάρχουν Έλληνες πατριώτες

    10. Έχει πέσει πολύ χαμηλα το Ελληνικό κράτος, επετε και συνέχεια.

    11. Το VMRO είναι ευθέως το κόμμα των κομιτατζήδων. Όταν οι Σέρβοι κατέλαβαν την περιοχή Βαρντάσκα, για τους Σλάβους, η τοπική VMRO μετακόμισε στην Σόφια.
      Η γραμμή αντιπαραθέσεως με τους Βουλγαροκομιτατζηδες από Μοναστήριον έως Αδριανούπολη.
      Στο Μοναστήριον διαβιούσαν 12.000 Εβραίοι συντεταγμένοι με τους κομιτατζήδες.
      Στα επεισόδια του Ίλιντεν συμμετέσχον και Ισραηλίτες όπως οι αδελφοί Καμχί.
      Αυτοί με άλλους ομοίους τους ακολούθησαν το VMRO στην Σόφια.

    12. Και ακομα
      ειναι πρωτο κομμα η ΝΔ!!!!!!
      καλα να τα παθουμε !!!!

    13. Πρέπει όλοι μας εδώ στη Μακεδονία να μάθουμε τα Σκοπιανα ώστε να είμαστε έτοιμοι να δοξαστουμε όταν ενωθούν τα τρία κομμάτια γης(Βουλγαρικο-Σκοπιανο-Μακεδονικο).
      Τοτε θα είναι το κατάλληλο ταιμιγκ που θα ξεθαψουν οι Μασονοβριοι τον Μ.Αλεξανδρο από την Αμφίπολη.
      Ετσι εμείς θα λεγόμαστε Μακεδόνες και δεν θα έχουμε καμμιά σχέση με τους Έλληνες η τους Ελλαδίτες.

    14. Οι Μακεδόνες μιλούσαν σλαβικά; Τί άλλο θα ακούσουμε από τους Σκοπιανούς, με την ανοχή των εδώ πουλημένων πολιτικάντηδων; Καλά ο σύριζα, και οι όλοι αριστεροί, γνωστοί τσάτσοι με την στάση τους και τα πάρε δώσε με τους Σκοπιανούς στον εμφύλιο, αλλά και ο Κούλης ήταν ποτέ δυνατόν να ματαιώσει το αυτό σχέδιο του πατέρα του όταν ο ίδιος έλεγε το1990 ότι θα ξεχάσουμε το όνομα της Μακεδονίας σε 20 χρόνια; Κάποιες από τις επόμενες αξιώσεις τους θα είναι να πάρουν την ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΜΑΣ επειδή η πρωτεύουσα της, η Θεσσαλονίκη είναι σε (κατοχή) από τους Έλληνες. Πιο τρανή απόδειξη για να τους κλείσεις το στόμα στους Σκοπιανούς, είναι να τους πας σβερκομένους έξω από τον τάφο του Φιλίππου και να τους πεις να διαβάσουν ή να σου εξηγήσουν τι λέει έστω μία λέξη από την επιγραφή.

    15. H μια βλακεια μετα την αλλη ολοι οι προδωτες σε μια χωρα

    16. Δεν βλέπω κάτι περίεργο στην κίνηση του Κυριάκου. Ποιο το θέμα;;;

      1. ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΟΥΛΕ ΝΔΟΥΛΗ ΚΟΠΡΙΤΗ.

      2. Αυτή η γλώσσα που βλέπεις στο κείμενο που αναφέρει την ίδρυση του…σωματείου αυτού, εσύ καταλαβαίνεις ότι είναι Μακεδονική γλώσσα???!!!!!!!!! Για πες μας δηλαδή τί γλώσσα είναι αυτή, μήπως αυτή που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες του Φίλιππου και του Μεγ.Αλεξάνδρου, έχοντας δάσκαλο και τον μεγάλο φιλόσοφο Αριστοτέλη??!!!!!! και φυσικά ήσαν ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ κράτος-πόλη της αρχαίας ΕΛΛΑΔΟΣ!!!!!!!!!

    17. Τι ψηφίσατε ρε; (!) Δεν είχατε καταλάβει ότι ο μπλε συριζα είναι ο χειρότερος από όλους;

      1. Δεν είναι μπλε Σύριζα ΜΟΥΛΕ ΝΔΟΥΛΗ. Είναι η ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ.

    18. Τα μακεδονικά μιλιούνται πολλές δεκαετίες στην βόρεια Ελλάδα.

      1. Αυτά είναι σλάβικα και ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ και όσοι υποστηρίζετε το αντίθετο είστε ανθέλληνες!!!!!!

    19. Δεν μας σωζει τπτ πλεον εχουν ξεπουληθει τα παντα

    20. Δε βλεπω κανενα Μακεδονα να το καιει ομως ? Μηπως τελικα θελουν να αποσχηστουν και να γινουν Σκοπιανοι οι Μακεδονες ? Γιατι παιζει και αυτο. Μηπως γινει η Θεσσαλονικη πρωτευουσα απο συμπρωτεουσα που ειναι τωρα.

      1. αν ηταν για κανα φαλτσοσφυριγμα για τον παοκ ολοι στους δρομους θα ηταν

        1. Τώρα βαζέλα που θα πάρετε το πρωτάθλημα του ξεπούληματος του αιγαιου να δούμε θα πείτε τίποτα για το ξεπούλημα η θα πάτε δαγκωτό κουλη όπως τα κουμπάρακια σας οι γαβροι που τους το έδινε 3 σερί χρονάκια;

    21. Ανηκουστος ανθελληνισμος χτυπαει κοκκινα τετοιο μησος προς τους ελληνες εχει ξεπερασει καθε χρονικο

      1. Τσιπροκουλια παντου…

    Comments are closed.