Ο ΠΟΥΤΙΝ “ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ”! ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ!

    Κοινοποίηση:
    Κ1

    Σκληρή είναι η απάντηση της Μόσχας στην απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει το πλαφόν στα 60 δολάρια ανά βαρέλι. Με απόφαση που υπογράφηκε από το ρωσικό καθεστώς, θα απαγορευτούν, από τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές πετρελαίου στις χώρες που θα υιοθετήσουν την πολιτική του πλαφόν.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν, περίπου, μήνα οπότε οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν στην επιβολή πλαφόν, το Κρεμλίνο έσπευσε να προειδοποιήσει για τις σοβαρές επιπτώσεις που θα είχε η συγκεκριμένη απόφαση.

    Τι σημαίνει η επιβολή πλαφόν

    Το σχέδιο του πλαφόν θα απαγορεύει τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου μέσω θάλασσας και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για αυτή, όπως μεσιτεία, οικονομική βοήθεια και ασφάλιση, εάν τα φορτία αγοράζονται πάνω από το συμφωνημένο όριο τιμής.

    Τα περισσότερα κράτη της G7 θα σταματήσουν να εισάγουν ρωσικό αργό μέχρι το τέλος του έτους.

    Παρόμοιοι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός ανώτατου ορίου τιμών, για άλλα προϊόντα πετρελαίου αναμένεται να επιβληθούν τον Φεβρουάριο.

    Στην πλέον σαφή παραδοχή εκ μέρους της Ρωσίας ότι το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου μειώνει τα έσοδα από τις εξαγωγές προχώρησε, νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Αντόν Σιλουάνοφ, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, που υποστήριξε ότι το μέτρο είναι «ανόητο» και ότι δεν θα έχει επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά.

    Σύμφωνα με τον Σιλουάνοφ, το έλλειμμα στον ρωσικό προϋπολογισμό ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο από το 2% του ΑΕΠ που προβλέπεται το 2023. Απέδωσε δε την εξέλιξη στο πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου, που συρρικνώνει τα έσοδα από τις εξαγωγές. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Μόσχα αποκτά ένα επιπλέον δημοσιονομικό εμπόδιο, αφού δαπανά μεγάλα ποσά για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

    Το πλαφόν έχει επιβληθεί στις 5 Δεκεμβρίου από την G7, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Αυστραλία, με στόχο να πιέσουν τη Μόσχα στην χρηματοδότηση του πολέμου. Η ρωσική πλευρά ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το πλαφόν ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 5%-7% στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

    Τιμές και περιορισμοί οι κίνδυνοι για το 2023

    «Είναι πιθανό ένα μεγαλύτερο έλλειμμα στον προϋπολογισμό; Είναι πιθανό, αν τα έσοδα είναι χαμηλότερα από τα προβλεπόμενα. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι το επόμενο έτος; Οι κίνδυνοι των τιμών και οι περιορισμοί», δήλωσε ο Σιλουάνοφ στους δημοσιογράφους σε σχόλια που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, μια μείωση στον όγκο των ενεργειακών εξαγωγών είναι πιθανή, παρότι η Ρωσία επιδιώκει να απευθυνθεί σε νέες αγορές. «(Το πλαφόν) είναι σημαντικό στον βαθμό που σε εκείνες χώρες που έχουν θέσει το πλαφόν δεν θα υπάρξουν προμήθειες», είπε ο υπουργός. «Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν άλλες χώρες. Ναι, τα εφοδιαστικά κόστη θα αυξηθούν. Οι εκπτώσεις μπορεί να αλλάξουν ως αποτέλεσμα».

    Αν οι ποσότητες συρρικνωθούν, είπε ο Σιλουάνοφ, η Ρωσία έχει δύο πηγές επιπρόσθετης χρηματοδότησης: το Ταμείο Εθνικού Πλούτου (NWF), το οποίο συγκεντρώνει κρατικά αποθέματα, και τα δάνεια.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    20 Σχόλια

    1. Ειρηνη πασι! Απλα τον…ηπιαμε αλλη μια φορα! Λαγκαρντ κοψε ευρουδακια για να μοιραζει η Κουλαρα επιδοματακια και….βλεπουμε!

    2. Πολλα πρακτορακια ΕΡΕΘΙΣΕΣ .Αστα να κλαινε.
      Θα τους περαση.

    3. Θα περάσουμε και γαμω πάλι την βλέπω την βενζινα στα 3 ευρώ! Ξαναγυρνάνε στις γαιδουρες σιγά σιγά

    4. 1ον. ΠΟΥΤΙΝ = ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ , ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΣ ΚΑΙ ΠΙΟΝΙ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ( παλια ταξη πραγματων ειναι το πιο παλιο και μισανθρωπικο συστημα ) . Αρα αφου ειναι ενα πιονι… τιποτα δε θα κανει ,10 μηνες δε μπορεσε να νικησει την Ουκρανια παρα τα οσα ”λεγονταν” οτι εχουν δυναμη να αντιμετωπισουν το Νατο ( καλα αυτα ισως ειναι απλα ανεκδοτα ) . 2ον. Ακομα και πυρηνικα να εχει δε σημαινει οτι μπορει να τα χρησιμοποιησει , ενα πιονι ειναι , δεν κανει ακριβως οτι γουσταρει . 3ον . Ο Πουτιν σε λιγο… ειναι πιθανο να ειναι απλα παρελθον , οπως οι πιο πολλοι πολιτικοι στη γη . Θα πας στην παγκοσμια κυβερνηση και την πανθρησκεια . Το 2020 βγηκε βιντεο με UFO απο το πενταγωνο της Αμερικης , το ”2022” θα ερθουν ψευτικοι εξωγηινοι ( Fake Aliens ) δε γινονται για εναν ιο , θα πας στην παγκοσμια κυβερνηση και θα πουν τελικα η γη δε γυριζει γυρω απο τον ηλιο . Ο Πλατωνας λεει για σπηλια με μαριονετες ειναι ολοι πιονια ( πολιτικοι δημοσιογραφοι κλπ ) στηνουν την παγκοσμια κυβερνηση ( και την πανθρησκεια ) αρα ο Πουτιν σε λιγο μπορει να μην ειναι αυτο που ηταν ως τωρα . Αρα η δε θα κανει τιποτα και θα φυγει ( πιθανο ) η οτι κανει μπορει να ειναι στημενο για την παγκοσμια κυβερνηση ( και μετα παλι να φυγει ) . Ασχετα αν η Ρωσια δε μπει στην παγκοσμια κυβερνηση θα πρεπει να εχει κατι αλλο απο εναν πατριδοκαπηλο πιονι που κανει πολεμους σε ορθοδοξη χωρα και το παιζει και δηθεν Χριστιανος ( ειναι αρκετα πιθανο και ερχονται τα γεγονοτα , θα τα δουμε συντομα )

    5. Τους εχει ξεφτιλίσει ο Ζελενσκι τους μπλιετ .

    6. Κανει λάθος ο πουτιν ούτε με ρούβλι παει η τιμή του πετρελαίου ουτε με ευρό αλλά με δολλαριο ετσι το μονο που κανει ειναι να δίνει πριμ στο δολλαριο με αυτο που κάνει.
      Οι ευρωπη ενα τρόπο να προμηθευτή θα βρει!! ακόμα και LNG το πληρώνει χρυσάφι η ευρωπη αλλά πρόβλημα δεν έχει… το μόνο που έκανε η ρωσια να κάνει περισσότερο πλούσιους τους αμερικανους… είχα γράψει στην αρχή του πόλεμου εδω… οτι ο μόνος κερδισμένος απο αυτο τον πόλεμο θα είναι η αμερική.

    7. Να προσεχει το φιλαρακι του ερντογαν(που ταπεινωνεται στο πεδιο της μαχης απο τους φτωχους ουκρανους) να μην πατησει τα κουμπια και το Νατο…γιατι τοτε η εξαθλιωμενη ρωσια του, θα βρεθει οριστικα στον αποπατο της ιστοριας…

      1. Οι Αμερικανοί θεωρούν την τουρκια βασικό σύμμαχο τους ενώ η Ρωσία ξεκαθάρισε στους Τούρκους μην διανοηθουν να επιτεθούν στην Συρία. Τουρκικά υποβρύχια στον ευξεινο πόντο εις βάρος των Ρώσων που ξεκαθάρισαν με βύθιση εάν περάσουν τις κόκκινες γραμμές. Αυτά τα παραμυθάκια να τα αφήσετε. Οι τουρκοι έστειλαν βαρύ οπλισμο στους κοσοβαρους, εάν τελικά χτυπηθεί η Σερβία, το π@υτανατο δεν θα μπορεί να σώσει την τουρκια από τους Ρώσους. Ο πρωθυπουργός σας είναι ικανός να στείλει όπλα στους Τούρκους, έχετε έναν πρωθυπουργό δοσιλογο που δεν σας βλέπει καν.

    8. Ο Πούτιν δεν κατάλαβε ακόμα ότι τον στραγγαλίζουν; Η ΕΕ και η Αμερική δρομολόγησαν λύσεις χωρίς να υπολογίζουν αγορές καυσίμων από Ρωσία. Αντιλήφθηκαν έστω και αργά το να στηρίζονται στην Ρωσία είναι αυτοκτονία. Η Ρωσία άρχισε τους εκβιασμούς και έμεινε με τον πούλο στο χέρι και το δάκτυλο που υψώνει ο Πούτιν δεν ξέρει τώρα που να το βάλει.

      1. ΠΟΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΜΟΥΛΕ; ΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΜΟΥΛΕ; ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΕ ΚΑΙ ΗΠΑ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΟΥΛΕ;

        1. Οχι αρχιμούλε. Υπάρχουν άλλες λύσεις. Είσαι όμως αμόρφωτος. Η ηλιακή και αιολική ενέργεια, η ενέργεια από τα κύματα και σε λίγο το υδρογόνο και στο μακρύτερο μέλλον η ενέργεια από τους κεραυνούς.Διάβαζε και λίγο και μην εκτίθεσαι. Μην μένεις στάσιμος. Οπως ο Πούτιν που νομίζει ενέργεια είναι μόνο η πουτινική ενέργεια (πετρέλαιο,αέριο). Η λύση επίσης με υγροποιημένο αέριο είναι προσωρινή και λύση ανάγκης, επί του παρόντος.

    9. Ψοφο σε ολα τα Αλβανο Αμερικλανακια.

      Τον μπουλο ρε κοπριτες απο την χωρα.

      1. Ψόφο στους Τηγανοκεφαλους αλλά εννοείται ΚΑΙ ψόφο στους αλκοολικους Ρωσομπλιετ που εσύ ο Ρωσοδουλος σίγουρα θαυμάζεις.

    10. Το να υποστηριζετε τοσο φανατικα τον πουτιν, ουτε οπαδοι του σωρα τον σωρα δεν υποστηριζουν ετσι.

    11. Ολο θα και θα ειναι ο καγκεμπιτης, οι ίδιοι οι δικοί του ολιγαρχες θα τον φάνε.
      Όπως εξοντωσε τόσους αντιπαλους του ολα αυτά τα χρόνια ετσι σύντομα θα ερθει η σειρά του.

    12. Λες να μας ζητήσουν τα τσιπροκουλα να ψοφησουμε μέχρι τον τελευταίο Ευρωπαιο για χάρη των Ροκεν Φελλερ ? Αλλά με τέτοια μομολα που κατοικούν στην Ευρώπη, κι αυτό παραξενο δε θαναι.

    13. ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ ΟΛΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΙΔΟΙΟ.
      ΟΥΣΤ ΟΛΟΙ

      1. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ.
        ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΚΑΡΟΥΜΕ.
        ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ 5 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.

    14. Κοίτα προσοπικα δεν μας νοιάζει πλέον γνωρίζουμε η βάλουν πλαφόν η όχι το πετρέλαιο το σπάνε νόμιμα κρατικά νοθεία και τα ρίχνουν στην φτώχεια πως να εργαστεί και εκει η αστυνομία κλπ Η εφοπλιστικη αλυσίδα του Αγίου όρους θα έχει πρόβλημα κλπ θα μειωθούν τα κέρδη τους κάπου αλλού θα βρουν να βγάλουν κλπ

    Comments are closed.