ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ- ΣΤΗΝ 66η ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ – 33η ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    Dr. Doreen Muth from the virology institute of the Bonn Faculty of Medicine works under a flow head at a clean bench in a biosafety level three (BSL-3) laboratory in the western German city of Bonn May 31, 2013. The virology institute of the Bonn university researches on viruses with the help of bat and human cell culture models and reverse genetic systems for corona viruses (SARS-Coronavirus, HCoV-NL63) to characterize and compare the functions of homologous viral proteins from newly identified viruses. Picture taken May 31, 2013.   REUTERS/Wolfgang Rattay    (GERMANY - Tags: SCIENCE TECHNOLOGY HEALTH)

    Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον -με 1.061 επιβεβαιωμένα κρούσματα έως τις 28 Μαρτίου- στην 40ή θέση παγκοσμίως, σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων, έναντι της 32ης που βρισκόταν πριν μία εβδομάδα.

    Η Ελλάδα εξάλλου έχει περίπου 102 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού (διπλάσια σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα), μια αναλογία που την τοποθετεί αρκετά χαμηλά, στην 66η θέση παγκοσμίως (έναντι της 55ης την προηγούμενη Κυριακή 22 Μαρτίου) και μόλις στην 22η θέση μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο παγκόσμιος μέσος όρος κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού είναι περίπου 85.

    Η χώρα μας -με 32 θανάτους- βρίσκεται στην 28η θέση παγκοσμίως στον αριθμό των θυμάτων της νόσου, από 24η πριν μια εβδομάδα. Σε σχέση με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει μέχρι στιγμής περίπου τρεις θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, γεγονός που την τοποθετεί στην 33η θέση διεθνώς και στην 16η στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι τέσσερις θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων, συνεπώς η χώρα μας βρίσκεται κάτω από το μέσο όρο.

    Ακόμη, έχοντας 66 ασθενείς σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση, η Ελλάδα είναι 20ή διεθνώς σε αριθμό σοβαρών περιστατικών (ήταν 17η πριν επτά μέρες). Τα σοβαρά περιστατικά αποτελούν πλέον σχεδόν το 7% των ενεργών κρουσμάτων στη χώρα μας.

    Όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα (δηλαδή αυτά που προκύπτουν αν από τα συνολικά κρούσματα αφαιρεθούν οι θάνατοι και οι αναρρώσεις), η χώρα μας με 977 περιστατικά βρίσκεται στην 33η θέση, όπως και πριν μια εβδομάδα. Η Ελλάδα είναι τέλος στην 34η θέση (έναντι της 31ης πριν επτά μέρες), όσον αφορά τον αριθμό των ασθενών με Covid-19 που έχουν αναρρώσει (52 έως τώρα).

    Την πρώτη πεντάδα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα απαρτίζουν οι ΗΠΑ (123.750), η Ιταλία (92.472), η Κίνα (81.439), η Ιταλία (53.578), η Ισπανία (73.235) και η Γερμανία (57.695).

    Οι πέντε πρώτες χώρες σε αριθμό θανάτων από τον κορωνοϊό είναι η Ιταλία (10.023), η Ισπανία (5.982), η Κίνα (3.300), το Ιράν (2.517) και η Γαλλία (2.314). Τους περισσότερους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού έχουν Σαν Μαρίνο (648), Ιταλία (166), Ισπανία (128), Ανδόρρα (39) και Ολλανδία (37).

    Την πρώτη πεντάδα σε αριθμό κρουσμάτων σε σοβαρή-κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία αποτελούν η Γαλλία (4.273), η Ισπανία (4.165), η Ιταλία (3.856), το Ιράν (3.206) και οι ΗΠΑ (2.666).

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. 66. Και 33 τα Νουμερα της Μασωνιας 13-33
      Όλα τυχαία.

    2. Δεν μας δινουνε στοιχεια ποσοι ειναι στα σπιτια τους που τους εχουν πει κατσε σπιτι… για αυτο και η καραντινα..
      οσα περισσοτερα κανεις τοσους περισσοτερους θα βρεις.

      Ποσοι ειναι αυτη που λενε ελα μωρε μια απλη γριπη ειναι(το περνανε ελαφρια στην πραγματικοτητα) θα περασει…!!

    3. Ινστιτούτο στην Γερμανία προειδοποιεί πως η Γερμανία λόγω ανευθυνότητας κυρίως και το πάθος τους για τα λεφτά κινδυνεύει να ξεπεράσει ακόμη και την Ιταλία.! Ήδη μιλάνε για προβλήματα στο σύστημα υγείας στην Γερμανία. Όσων αφορά τα οικονομικά, μεγάλες οικονομίες μεγάλα και τα προβλήματα.

    4. Παίζοντας μέ τήν στατιστική βγάζεις ότι συμπεράσματα σε βολεύουν !!!

    5. Να δείτε στην οικονομία που θα βρεθούμε με το κλείσιμο των πάντων. Θα πέσει πολύ κλάμα. Αλλά μένουμε στο μαντρι. Άρχισε να μυρίζει προβατιλα.

    6. οποίος πεθαίνει από οτιδήποτε λένε ότι είχε κορονοϊό, έχουν ένα τεστακι που ακόμα και θετικό να είναι δεν λέει κάτι. Ο κόσμος είναι κλεισμένος στα σπίτια και φαντάζεται ότι καταφτάνουν χιλιάδες στα νοσοκομεία και πεθαίνουν, ενώ τα νοσοκομεία είναι άδεια, κανείς δεν μαθαίνει ονόματα νεκρών και κανείς δεν μπορεί να πάει στις “χιλιάδες” κηδείες να δει αν ισχύουν οι πληροφορίες. Στην Ελλάδα πλέον δεν πεθαίνει κανείς από γρίπη, μόνο 25 γέροι που πέθαναν από “κορωνοϊό”. Ταυτόχρονα περάσανε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς τον Φεβρουάριο, χτίζουν χοτ-σποτ και ξεφορτώνουν τους λαθραίους κατά χιλιάδες στην ενδοχώρα. Η οικονομία διαλύεται και οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων είναι άγνωστες και ανυπολόγιστες. Θα φορτώσουν τον κόσμο με κορωνο-δάνεια για να τους πάρουν ο,τι έχει απομείνει δανείζοντάς τους αχριστο πληθωριστικό τυπωμένο χαρτί.

      1. @ραγιας…..Ψέμματα ανακρίβειες δυσοίωνες προβλέψεις,ατεκμηρίωτα “στοιχεια”ου μόνο στόχο έχουν να διασπειρουν τον πανικό…

    7. Όποιος σκέφτεται τον άνθρωπο πάντα βγαίνει κερδισμενος. Θα δείτε στην πορεία πως αυτοί που προτιμάνε τα λεφτά από τις ανθρώπινες ζωές θα χάσουν και στα δύο. Γερμανία Ολλανδία Βρετανία ΗΠΑ ξεφεύγουν με εκτόξευση νεκρών ανθρώπων. Ισπανία και Ιταλία την πάτησαν από τις ιδεοληψίες και τα κόμπλεξ των κυβερνοντων τους.

    8. “ΣΤΗΝ 66η ΘΕΣΗ ΣΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ”. Στην παγκόσμια κατάταξη βάσει κρουσματών είμαστε στη 40. Πριν αρκετές μέρες ήμασταν στην 22η πίσω από την Αυστραλία. Σίγουρα το πρόωρο θεωρητικά lockdown μας βγήκε σε καλό. Τελικά το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το υγειονομικό σύστημα της εκάστοτε χώρας παίζει μικρό ρόλο. Το μεγάλο ρόλο παίζουν οι έγκαιρες πολιτικές αποφάσεις. Η οικονομία πάει κατά διαόλου παντού και δεν βλέπω να υπάρχουν κερδισμένοι από τις καθυστερήσεις στην επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η Ελλάδα πιθανό να βγει νωρίς από αυτή την υγειονομική κρίση. Οικονομικά βλέπω κραχ παγκοσμίως εκτός αν υπάρξουν σοφοί, που δεν το βλέπω, και προχωρήσουν σε κάποιου είδους επανεκκίνηση

      1. Μάλλον το μέτρημα δεν γίνεται όπως πρέπει,για να βγαλεις ακριβή συμπεράσματα πρεπρι να βαδιζεσαι στον έλεγχο όχι περιορισμένου αριθμού δειγμάτων αλλα στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού,πώς συγκρίνεται Μια χώρα που κάνει δειγματοληπτικό έλεγχο με μια αλλη που κάνει τεστ τεστ τεστ;

    9. Εγώ ένα δεν μπορώ να καταλάβω.Πως οι Κινέζοι που όπως λένε εκεί εμφανίστηκε κατάφεραν να τον περιορίσουν να μην εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα και να τον φρενάρουν ενώ σε Ιταλία – Ισπανία – Αμερική – Γαλλία που είχαν το χρόνο να αντιδράσουν έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη;;;;;;.
      Μήπως απλά προυπήρχε σε αυτές τις χώρες δεν τον είχαν πάρει χαμπάρι τον άπλωναν από τη μία άκρη στην άλλη και μετά το πήραν είδηση;;;;;Αν είναι έτσι έχουν δίκιο οι Κινέζοι που λένε ότι άλλοι τον έσπειραν.

    Comments are closed.