ΠΡΩΙΝΗ ΒΟΜΒΑ! ΈΞΑΛΛΟΣ Ο ΠΟΥΤΙΝ! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ

    Κοινοποίηση:
    ραγδαιες

    Δημιουργεί αμφισβήτηση της ρωσικής εξουσίας στην Κριμαία ο Ερντογάν
    Το υπουργικό συμβούλιο της Ουκρανίας, ανακοίνωσε την υπογραφή της συμφωνίας στρατιωτικο-οικονομικής συνεργασίας και βοήθειας με την Τουρκία, για τις ανάγκες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

    Ερντογάν, Ζελένσκυ

    Η ανακοίνωση του συμβουλίου υπουργών της Ουκρανίας, για την συμφωνία με την Τουρκίας αφορά την παροχή οικονομικής βοήθειας που έχει εγκριθεί για τις ανάγκες του ουκρανικού στρατού. Η εν λόγω συμφωνία υψηλού επιπέδου Τουρκίας-Ουκρανίας, την οποία παρακολούθησαν οι ηγέτες των δύο χωρών, είχε εγκριθεί στο Κίεβο στις 8 Φεβρουαρίου 2020.

    Η Τουρκία, θα δώσει 205 εκατ. τουρκικές λίρες στην Ουκρανία για την αγορά αμυντικών προϊόντων και υπηρεσιών σύμφωνα με τις ανάγκες των ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων.

    Ανακοινώθηκε επίσης με αυτά τα χρήματα θα καλυφθεί και το κόστος των εκπαιδεύσεων που θα έχουν οι Ουκρανοί στρατιωτικοί από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τα επόμενα 5 χρόνια.

    Πολύ χρήμα από την Άγκυρα που ευρίσκονταν υποτίθεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αλλά ήρθαν τα 15. δις δολάρια του Κατάρ για να ισορροπήσει το νεο-οθωμανιοκό σύστημα του Ερντογάν που κινδύνευε.

    Στην Ουκρανία τώρα, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι που ανέλαβε την προεδρία της Ουκρανίας πριν μερικούς μήνες, έχει θαυμάσιες σχέσεις με τον Ερντογάν.

    Ο Ερντογάν τον Φεβρουάριο με το καλημέρα του έθεσε το θέμα των Τάταρων, το οποίο η Άγκυρα θα εκμεταλλευτεί για να δημιουργήσει θέμα στη ρωσική εξουσία στην Ταυρίδα ή Κριμαία.

    Οι διμερείς σχέσεις βελτιώνονται διαρκώς, ενώ διαφαίνεται ότι αναπτύχθηκε αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ των δύο προέδρων και η συνεργασία τους επεκτείνεται με γρήγορους ρυθμούς σε στρατηγικούς τομείς, όπως η στρατιωτική και περιφερειακή ασφάλεια στη θάλασσα.

    Ο στόχος του Ερντογάν είναι σαφής και αφορά στην δημιουργία συνασπισμού για αναχαίτιση και περικύκλωση της Ρωσίας, παράλληλα με αυτή του ΝΑΤΟ.

    «Η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως κομμάτι της Ρωσίας και θέτει θέμα αναγνώρισης των Τατάρων», είχε δηλώσει το 2017 ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πιστοποιώντας την πάγια θέση της Άγκυρας στο θέμα αυτό, και γεγονός που επιβεβαιώθηκε και σήμερα με τις επιθετικές δηλώσεις του Ερντογάν.

    «Βασική μας προτεραιότητα παραμένει η αναγνώριση της κοινότητας των Τατάρων της Κριμαίας, η διατήρηση της ταυτότητάς τους και η προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους», ανέφερε τότε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.

    Άνοιξε η πόρτα του φρενοκομείου μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, διότι το ζήτημα της Κριμαίας παραμένει ένα πολύ μεγάλο αγκάθι στις μεταξύ τους σχέσεις. Η Άγκυρα ενδιαφέρεται για την περιοχή, καθώς υπάρχουν χιλιάδες Τάταροι, οι οποίοι είναι πειθήνια όργανα της Τουρκίας.

    Τουρκία και η Ουκρανία θέλουν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος περιφερειακής ασφάλειας.

    Τα σχέδια αυτά τα γνωρίζουν βέβαια στην Μόσχα και ετοιμάζονται στρατιωτικά, ηθικά και οικονομικά να τα αποκρούσουν μαζί με αυτά του ΝΑΤΟ.Νομίζουμε ότι οι Τούρκοι κινούνται ως “Δούρειος ίππος” της δύσης κατά της Ρωσίας και αυτό θα το πληρώσουν πολύ πολύ ακριβά σχετικά σύντομα, ειδικά μετά τα σχέδια τους για τον Βόσπορο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    26 Σχόλια

    1. Ουκρανικης καταγωγης είμαι, με τους Ρωσους ιστορικα εχουμε πολλους λογαριασμούς πριν τον μεγαλο λιμο των κομμουνιστων οσο και μετα. Ανέκαθεν η Ουκρανια προσπαθουσε να κανει στροφη προς την δυση αλλα μια ζωη οι Τσαροι και οι Κομμουνιστες μας εμποδιζαν με κάθε τροπο. Μεχρι τα προσφατα γεγονότα που εβαλαν χερι στα εδάφη μας , οποια χωρα μας βοηθαει την θεωρούμε φιλη ,για αυτό στραφήκαμε στην ευρωπη και το ΝΑΤΟ, ας ερχοταν η Ελλαδα να βοηθησει,δεν το εκανε και το εκανε η Τουρκια,απλα πραγματα.

    2. Λοιπόν κύριοι : ο Ερντογάν μπορεί να ναι τέρα και μέγας καραγκιόζης και εχθρός της Ελλάδος όμως για τους Τούρκους , εκτός των κεμαλιστών είναι εθνάρχης – ηγέτης και αυτό του το αναγνωρίζω αλλά δεν θα τον συγχωρέσω ούτε θα ξεχάσω ποτέ τι έκανε το ισλάμ εδώ ,όσο να χτυπάνε το κώλο τους οι ελληνόφωνοι Τούρκοι που βρίσκονται μέσα στην χώρα μου .
      Λοιπόν ο Ερντογάν είναι καθόλου έξυπνος , μόνο πονηρός αλλά όχι τόσο όσο ο Τσάκαλος ο Πούτιν ,ο λύκος Πούτιν για την ακρίβεια απ’ το βλέμμα του.
      Ο Τούρκος, όπου φαίνεται πεντακάθαρα που αποσκοπεί ανεξαρτήτως τοποθεσίας στο χάρτη προσπαθεί με κάθε μέσο και με νύχια και με δόντια να αναβιώσει το μεγαλείο της χαμένης οθωμανικής αυτοκρατορίας επί βυζαντινών χρόνων μέχρι το τέλος της . Γ’ αυτό το παίζει και σουλτάνος η Σουλτάνα. Τώρα κοιτάει τους τατάρους που ναι Μογγόλοι ,χτες τους καζακστανούς , πιο πριν τους Πακιστανούς τους ισλαμιστές μέχρι το κόκκαλο , αν μπορούσε θα παίρνει και τους Τσετσένους που ορκίστηκαν υποταγή και αφοσίωση στον Πούτιν μονάχα. Γενικά αν μπορεί θα παίρνει και τους Ιάπωνες και κάθε μογγολική φάρα προσπαθώντας να αποδείξει πως οι απόγονοι του Τσεκινς Χαν είναι εδώ ολοζώντανοι και θα πάρουν το αίμα τους πίσω !
      Μόνο που δεν γνωρίζετε όσοι τον αγαπάτε πως θα διαμελληθεί το σώμα του σε 3 μέρη γιατί Ο Ρώσος όπου η χώρα του καταλαμβάνει το 1/3 της γης γεωγραφικά αποτελείται παράλληλα από Μογγόλους που πάνω κάτω είναι το 1/3 του πληθυσμού της Ρωσίας. Έτσι οι Τούρκοι που ναι Άραβες και Μογγόλοι τα βάζουν με τους άλλους Μογγόλους της Ρωσίας . Έτσι ο Ρώσος που δεν θέλει να χάνει και δεν χαρίζει κάστανα θα του δείξει του τούρκου ένα γερό μάθημα. .. Την Πούτσα σας θα την φάτε οι Τούρκοι αυτό είναι το μόνο σίγουρο 😉
      Μακάρι να χαμε και εμείς έναν ηγέτη πάνω που να θέλει να ανακτήσει την Αυτοκρατορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αλλά , θα χαμε την ίδια τραγική εξέλιξη μαζί σας Τούρκοι . Οπότε μακάρι να βγει ένας εθνάρχης Έλληνας μόνο που να αγωνιστεί απλώς για την απελευθέρωση της Ελλάδας απ’ το ισλάμ και τους ανθέλληνες και προδότες της Ελλάδας και την απομάκρυνση απ’ την κλίκα της Β.Ατλαντικής Αμερικανίας .. Η Ανατολία κουφάλες η Β.Ήπειρος, η Κύπρος , η Θράκη ολόκληρη και η Μακεδονία είναι Ελληνική γη.

    3. Ο Ψευτοσουλτάνος τά έβαλε μέ τούς Ρώσσους.Ο Πούτιν θά τόν φάει λάχανο.
      Γιάννης Λάκων

    4. 1:ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
      2: ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΛΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
      ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ?
      ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΗ.?
      ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ?
      ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΣΚΛΑΒΟΣ ΠΑΡΑ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ.ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ,ΕΔΩ ΚΑΙ 60 ΧΡΟΝΙΑ.

      1. Δεν σου απαγορεύει κανένας να επιστρέψεις στον Πόντο…το ίδιο και στον Δημήτριο Κιτσίκη που είναι τουρκομάνικης καταγωγής από την Μυτιλήνη (που είναι γεμάτη με τέτοιους) και υποστηρίζει ακριβώς τα ίδια.

    5. 205 εκ τουρκικές λίρες! Ξέρετε για τι ποσό μιλάμε? Για το μισό του μεγάλου περίδρουμου ή λίγο κάτω από ότι έδωσε στα ΜΜΕ. Όμως με αυτή τα λίγα, τι σημαντική κίνηση εξωτερικής πολιτικής κάνει.

    6. Αφήστε πρωί πρωί τις μακακίες..26 εκ ευρώ είναι ούτε στραγάλια δεν παίρνουν

      1. Αν τα υπολόγιζες σε δραχμές είναι περίπου 9 δισεκατομμύρια. Ολο και κάτι παίρνεις

    7. Τίποτα ο Ερντογάν είναι ένας μεγάλος ηγέτης και αγαπάει την χώρα του. Εμείς έχουμε μπλέξει με παλιανθρώπους που δεν μπορούν όχι το συμφέρον της Ελλάδος να κοιτάξουν ούτε να λύσουν καθημερινά βασικά προβλήματα , για τέτοια χάλια μιλάμε …………………

      1. ας ψηφιζαμε πατριωτες κ ρατσιστες εναντια στους λαθρο και οχι ρατσιστες κατα ελληνων…

    8. Φλούφληδες το ότι δεν φτάνει μέχρι την Ομόνοια είναι γιατί σας παίζει σαν τη γάτα με το ποντίκι, άσε που ενθουσιάστηκε και λέγεται πως τρέφει μεγάλη συμπάθεια για τις ζαρντινιέρες του ζαβού.

    9. Πάρτε παράδειγμα ρε προδότες πως λειτουργεί η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία. Εσείς μόνο διαβήματα ξέρετε να στέλνετε σ αυτούς που σας πούλησαν τόσες φορές όπως το 22, Κύπρο74, και τόσες άλλες. Με σας μέχρι τα Αλβανα ξύπνησαν και διεκδικούν άσε τα Σκόπια πια; τα Σκόπια σου πήραν ότι ήθελαν με συνοπτικές διαδικασίες.

      1. …όπως το 1922, Κωνσταντινούπολη 1955 κ 1964, Κύπρο1964 κ 1974, Ίμια 1996 και τόσες άλλες.

    10. Ουκρανοί είστε μεγάλα Μ…να τελικά
      Σας αξίζει τρελή π..τσα από την Ρωσία
      Τώρα κρέμονται απ’ τα καραμαλήκια της Τουρκίας προχτές απ’ της Αμερικής αύριο από κάποιες άλλης.. Ντροπή της Ευρώπης μετά την Γερμανία βεβαίως είστε οι Ουκρανοί.

      1. Χαχαχα μιλησε ο ραγιας τουρκόσπορος !

        1. Τουρκόσπορος ψηλέ μπορεί τουρκόφιλος ποτέ ρε τραχανά ισλαμολάγνε

          1. Αρα εισαι Τουρκόσπορος ραγιας και κομμουνιστης ρωσόφιλος αντε γεια ρε μπαγλαμα Χασαν

    11. Οχι τις βλακειες που λέγατε οτι τελος ο Τούρκος και τέλος ο Τούρκος, ο μεμετης ειναι μαγκας και ξύπνιος οι δικοί μας ειναι μ@λακες με ολη τη σημασία της λέξης

      1. Καθόλου μαλακες δεν ειναι. Προδοτες ειναι και μισέλληνες. Οταν προκειται για την …μάσα…τους μια χαρα έξυπνοι ειναι. Οταν προκειται για το συμφέρον τους, μια χαρα ξερουν τι κανουν. Μηπως οι μαλακες ειμαστε εμεις;;;; Και που τους ψηφίζουμε κυριως ομως που τους ανεχόμαστε;;;;

        1. Έτσι είναι. Μετά τον Μεταξά δεν έχει βγει πατριώτης Έλληνας πολιτικός. Ούτε της Χούντας ήταν τέτοιοι αφού ήταν ΝΑΤΟϊκοί της Stay Behind και απλά έκαναν την δουλειά τους που εκτός των άλλων ήταν να διαμοιράσουν την Κύπρο σε ελληνικό και τουρκικό τμήμα ώστε να μην πέσει σε κομμουνιστικά χέρια και να αμαυρώσουν άλλη μια φορά τον πατριωτισμό και να φέρουν τους αλβανόφρωνες του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς…

          1. Όπα , Άραξε !! Εδώ είσαι λάθος!
            Μην συγκρίνεις ούτε για πλάκα το έργο του Γεωργίου Παπαδόπουλου με του εθνικού προδότη, Ιωαννίδη !
            Αυτού του φελλού που έγινε μαριονέτα του ΝΑΤΟ . Μπορεί όντως να δημιουργήθηκε από το ΝΑΤΟ η χούντα όμως ο Γεώργιος Παπαδόπουλος επειδή κατάλαβε από νωρίς και άλλοστε το χε αποδείξει η παγκόσμια ιστορία με ποιανού το μέρος ήταν οι Αμερικάνοι, ήταν αυτός που είπε Όχι , στον Αμερικανό σε θέματα υψίστης εθνικής ακεραιότητας και ισορροπίας στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Β.Αφρικής με τον 6μερή πόλεμο. Εν ολίγης, ήταν αυτός που έδωσε χιλόπιτα στα αμερικανάκια στο να ελέγχουν από τότε την περιοχή της Μεσογείου και κυρίως της περιοχής γύρω απ’ την Ελλάδα. Αυτή του η απάντηση εξόργισε τους πανίσχυρους Αμερικανούς και το πήραν και πατριωτικά το θέμα σε φάση κάτσε ρε εγώ σε φτιαξα και εσύ τώρα πήρες αέρα και μου χαλάς τον απότερο σκοπό μου που δεν ήταν άλλος ανέκαθεν απ’ το να ελέγχουν την Μεσόγειο γιατί η περιοχή της Ελλάδας είναι άκρως σημαντική. Γιατί από δω μπορεί κάποιος να ελέγχει 3 Ηπείρους ταυτόχρονα και ιδιαίτερα να βάλει στοπ το ΝΑΤΟ στα σχέδια της Ρωσίας. Ε, τώρα μετά την μεταπολίτευση και το άδοξο τέλος της χούντας με τον μέγα ΠΡΟΔΟΤΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ
            οι Αμερικάνοι έχουν το πάνω χέρι και ότι δεν κατάφεραν τότε το κατάφεραν μετά την Ηγεσία του Εθνάρχη Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ο οποίος θα πρέπει οπωσδήποτε να σημειωθεί ότι ήταν πολύ καλός γιατί γ’αυτόν εξορία ήταν διακοπές των κομμουνιστών , αυτών των δολοφόνων και εχθρών του Έθνους μπολσεβίκων σε νησάκια του Αιγαίου ( αντί κάπου στο εξωτερικό όπως γινόντουσαν παλιότερα ) με κάθε τρις και λίγο να πετάνε από πάνω ελικόπτερα προμήθειες, φαγητό .. δλδ ούτε στα χοτ σποτ τέτοια περιποίηση και έρχονται οι μούλοι σήμερα να συνεχίσουν το ανθελληνικό σχέδιο πολεμώντας πάλι την ίδια την Ελλάδα και σε βαθμό τελείως αδιανόητο και εχθρικό.!!

          2. Θα συμφωνήσω μαζι σου για τον Μεταξα. Θα διαφωνήσω ομως για την …..χούντα…. Η Κύπρος προδόθηκε οχι απο τον Παπαδοπουλο, ο οποιος εκείνες τις μερες βρισκόταν σε κατ´οικον περιορισμό, αλλα απο τον Ιωαννιδη. Καποιοι λενε πως και στην επιστράτευση βρήκαν άδεια τις κουτες που επρεπε να περιέχουν οπλα και κατηγορούν τον Παπαδοπουλο. Ξεχνάνε ολοι, εςκεμμενα βεβαια, ειδικα οι αριςτεροι που φλομωσσν τον κοσμο στην προπαγάνδα, πως ο Ιωαννιδης ηταν στα πραγματα και οχι ο Παπαδόπουλος. Δεν ξεχνάμε την ανάπτυξη που είχε η Ελλαδα την περίοδο της εξαετίας, γιατι εφταετία δεν ηταν σιγουρα. Τοτε ειχαμε πάρει βραβείο απο τον Ο.Ο.Σ.Α και σημερα βρισκόμαστε υπο την επιτηρηση του. Τοτε υπέγραφαν ακομα και αλλα, ξενα κράτη συμβάσεις με ρήτρα σε δραχμές. Φαντασου ποσο ισχυρό ηταν το νομισμα μας. Μου λείπουν πολυ εκείνες οι ξένοιαστες, ανέμελες, ησυχες μερες. Τοτε που η Ελλαδα ηταν Ελλαδα. Τοτε που δεν ειχαμε κάγκελα στα παράθυρα.

          3. Καποδίστριας. Μεταξάς, Παπαδόπουλος.
            Ο Παπαδόπουλος δεν ήταν Νατοϊκός και το πλήρωσε με τη ζωή του.
            Ιωαννίδης, Καραμανλής, Παπανδρέου μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά κατέστρεψαν την Ελλάδα.

    Comments are closed.