ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!!!! ΣΤΙΣ… ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Β’ ΓΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ – ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ Η 28η ΜΑΙΟΥ [ΧΑΡΤΕΣ]

    Κοινοποίηση:
    Untitled-2

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προηγείται με ποσοστό 49,67% με καταμετρημένο το 92,98% των ψήφων, στον σημερινό Α΄γύρο των εκλογών για την εκλογή προέδρου στην Τουρκία. Με τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Τουρκία έξι ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, ο Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι είναι ο νικητής της σημερινής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη προέδρου της Τουρκίας. Το ποσοστό του Ταγίπ Ερντογάν που ξεκίνησε από περίπου 65% στις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής, με την ενσωμάτωση του 90% των ψήφων στις 23:00 το βράδυ έπεσε κάτω από το 50%.

    Η εκλογική βραδιά στην Τουρκία προβλέπεται μακρά, μέχρι να αποσαφηνιστεί αν ο Ταγίπ Ερντογάν θα επανεκλεγεί από σήμερα ή θα περιμένει τον Β’ γύρο στις 28 Μαϊου για να αναδειχθεί πρόεδρος της Τουρκίας απέναντι στον αντίπαλό του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που συγκεντρώνει το 44,3% των ψήφων αν και οι δημοσκοπήσεις τον έφερναν «σίγουρο» στην πρώτη θέση έναντι του Ερντογάν. Ο Κιλιτσντάρογλου, υποψήφιος έξι κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης λαμβάνει ποσοστό 44,3%, πεντέμιση μονάδες πίσω από τον επί 20 χρόνια ηγέτη της 7ης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

    Το γεγονός ότι η δυναμική δείχνει ότι το ποσοστό του Ταγίπ Ερντογάν φθίνει και μειώνεται σταδιακά με αργό ρυθμό κάτω από το 50%, μετατρέπει σε πραγματικό μυστήριο αν ο πρόεδρος της Τουρκίας θα καταφέρει να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, παρά το γεγονός ότι τα γκάλοπ έδειχναν καθαρό προβάδισμα του υποψηφίου της ενωμένης αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου.

    Το εκλογικό θρίλερ αποτυπώνεται πρωτ’ απ’ όλα στην Κωνσταντινούπολη, που όπως έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη ο Ταγίπ Ερντογάν είναι η πόλη όπου ο υποψήφιος που επικρατεί εκλέγεται και πρόεδρος. Στις 22:53, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου πέρασε μπροστά στην Κωνσταντινούπολη με 48,16%, έναντι 46,95% του Ερντογάν. Αν πάντως επιβεβαιωθεί η «προφητεία» Ερντογάν για την Κωνσταντινούπολη, με τα ποσοστά των δύο μονομάχων στην μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας δεν φαίνεται να εκλέγεται πρόεδρος από την πρώτη Κυριακή και θα χρειαστεί επαναληπτική ψηφοφορία στις 28 Μαϊου μεταξύ Κιλιτσντάρογλου και Ερντογάν. Σε όλη την τουρκική επικράτεια, ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,30% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,47%.

    Στο καταμετρημένο 89,24% των ψήφων δεν έχει ολοκληρωθεί η ενσωμάτωση των ψήφων από την Κωνσταντινούπολη και τα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα της Τουρκίας. Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από το κρατικά ελεγχόμενο πρακτορείο «Ανατολή» (anadolu agency) που προφανώς δημοσιεύει ροή αποτελεσμάτων σύμφωνα με τις επιθυμίες του υπουργείου Εσωτερικών που ελέγχεται από τον Ταγίπ Ερντογάν.

    84-32-tourkia_

    Ο χάρτης της Τουρκίας δείχνει την προέλευση των ψηφόφορων κάθε υποψηφίου. Ο Κιλιτσντάρογλου αντλεί τις μεγαλύτερες δυνάμεις του από τα μικρασιατικά παράλια και τις σεισμοπαθείς περιοχές ενώ ο Ερντογάν έχει μεγάλη ισχύ στην ενδοχώρα της Τουρκίας και την Ανατολία.
    Με κόκκινο χρώμα είναι οι περιοχές όπου προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου ενώ με πορτοκαλί απεικονίζονται οι περιοχές της τουρκικής επικράτειας όπου έχει προβάδισμα ο Ερντογάν.

    Η ενσωμάτωση του 89,24% των ψήφων έχει ολοκληρωθεί έξι ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία (ώρα 17:00).

    ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ:

    Στο makeleio.gr, η συνεχής ενημέρωση συνεχίζεται:

    23:24

    Το Anadolu κινείται νομικά για τα περί «ανακριβών» αποτελεσμάτων

    Το πρακτορείο Anadolu εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι δημοσιεύει στοιχεία αποτελεσμάτων με βάση υπογεγραμμένα και σφραγισμένα ψηφοδέλτια.

    Το πρακτορείο λέει ότι οι 2.500 υπάλληλοί του, μαζί με μια εταιρεία δημοσκοπήσεων, εργάστηκαν σκληρά για να πάρουν τα στοιχεία.

    Αναφέρει, δε, ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των κομμάτων που κατηγορούν “ανακριβώς” τον οργανισμό για τα αποτελέσματα των εκλογών.

    23:20

    Ο Ερντογάν αποχωρεί από την οικία του και, πιθανότατα, μεταβαίνει στο γραφεία του κόμματός του στην Αγκυρα

    23:08

    Έπεσε από το 50% ο Ερντογάν

    Με καταμετρημένο το 89,24%, ο Ερντογάν πέφτει κάτω από το 50% και συγκεντρώνει το 49,94%, όπως μεταδίδει το Anadolu.

    Το αντιπολιτευόμενο πρακτορείο ANKA, με καταμετρημένο το 91,76%, δίνει στον Ερντογάν 48,88% και στον Κιλιτσντάρογλου 45,38%

    22:55

    Στο 87,6% η ενσωμάτωση

    Ερντογάν 50%

    Κιλιτσντάρογλου 44,2%

    Ογάν 5,3%

    Ιντζέ 0,5%

    22:44

    Επίθεση Ερντογάν στον Κιλιτσντάρογλου

    Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν σε μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή με ειρήνη και ηρεμία αποτελεί έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας.
    Ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, οποιαδήποτε προσπάθεια βιαστικής ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα αποτελούσε σφετερισμό της εθνικής βούλησης.

    Χαιρόμαστε που η εμπιστοσύνη του έθνους μας αντανακλάται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων.

    Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν τις κάλπες σε καμία περίπτωση μέχρι την επίσημη οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων.

    Συγχαίρω όλους τους συμπολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και συμμετείχαν στο εκλογικό έργο και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς.

    22:23

    Βασικά συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των εκλογών

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κιλιτσντάρογλου δεν αποδίδει όσο αναμενόταν (ντροπαλοί συντηρητικοί δεν θα ψηφίσουν έναν αλεβίτη υποψήφιο, αλλά δεν θα το πουν στους δημοσκόπους)
    Ο υποψήφιος του τρίτου πόλου Ογάν ανεβαίνει (εθνικιστές ψηφοφόροι που εγκαταλείπουν τον Ερντογάν)
    Δεύτερος γύρος στις 28 Μαΐου

    22:11

    Anadolu: Πτωτική η τάση του Ερντογάν

    Με καταμετρημένο το 83,75% των ψήφων, ο Ερντογάν συγκεντρώνει το 50,41% με την τάση να είναι ελαφρώς πτωτική, και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 43,77%.

    21:55

    Τα πάντα δείχνουν δεύτερο γύρο

    Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Ragip Soylu:

    Όλο και περισσότερο φαίνεται ότι θα υπάρξει β’ γύρος
    Ο Ερντογάν εξακολουθεί να προηγείται σύμφωνα με τα δύο αντιτιθέμενα πρακτορεία ειδήσεων
    Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για υποβολή ενστάσεων στα εκλογικά κέντρα όπου προηγείται ο Κιλιτσντάρογλου

    21:47

    Ο κερδισμένος των εκλογών

    Σύμφωνα με τον Soner Cagaptay, η μεγαλύτερη έκπληξη των τουρκικών εκλογών είναι ο εθνικιστής υποψήφιος Ογάν. Η Τουρκία έχει πλέον τρεις εθνικιστικές παρατάξεις: MHP, που συμμαχεί με τον Ερντογάν, το IYI, που συμμαχεί με τον Κιλιτσντάρογλου, και τον Ογάν στη μέση.

    21:47

    Βγήκε ο τούρκικος Στρατός

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στο OPEN, επικαλούμενος πάντα την ενημέρωση προς τους Κούρδους, έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται στρατιωτικές δυνάμεις στις πόλεις και τα χωριά στην ανατολική Τουρκία.

    21:44

    «Ασυνήθιστη ησυχία» σε πολυσύχναστο δρόμος της Κωνσταντινούπολης

    Μεταφέροντας ρεπορτάζ από τη συνήθως πολυσύχναστη οδό Istiklal της Κωνσταντινούπολης, ο Sinem Koseoglu του Al Jazeera λέει ότι ο κόσμος έχει μείνει μακριά από τη δημοφιλή λεωφόρο.

    «Βλέπουμε τουρίστες κυρίως από τη Μέση Ανατολή, αλλά όχι ντόπιους» πρόσθεσε. «Είναι ασυνήθιστα ήσυχα».

    Προβάδισμα του Ρ.Τ. Ερντογάν -το οποίο όμως μειώνεται- καθώς προηγείται με ποσοστό 53,62% με καταμετρημένο το 30,16% των ψήφων.

    Ο υποψήφιος έξι κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει ποσοστό 40.42%.

    Ο τρίτος υποψήφιος Σινάν Ογάν συγκεντρώνει ποσοστό 5,40% και ο Μουχαρέμ Ιντζέ 0,56%

    20:49

    Πηγές του CHP λένε ότι ο Κιλιτσντάρογλου είναι «προηγείται στο σύνολο»

    Σύμφωνα με το Al Jazeera, πηγές του CHP λένε ότι ο Κιλιτσντάρογλου «προηγείται στο σύνολο».

    «Αναμένουμε μια συνέντευξη Τύπου εδώ στα κεντρικά γραφεία του CHP στην Κωνσταντινούπολη να ξεκινήσει σύντομα. Τα αποτελέσματα για τον Ερντογάν και τον Κιλιτσντάρογλου είναι πολύ κοντά στην Κωνσταντινούπολη» είπε ο ανταποκριτής του Al Jazeera.

    20:48

    Εκλογικό θρίλερ στην Τουρκία

    Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Anadolu, και με καταμετρημένο το 57,88 των ψήφων:

    – Ερντογάν: 51,71%
    – Κιλιτσντάρογλου: 42,45%
    – Ογάν: 5,32%

    Στην αντίπερα όχθη, σύμφωνα με τα στοιχεία της αντιπολίτευσης, και με καταμετρημένο το 51,4% των ψήφων:

    – Κιλιτσντάρογλου: 57,9%
    – Ερντογάν: 36,72%
    – Ογάν: 4,93%

    20:34

    Το Anadolu σταμάτησε προσωρινά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων

    Σε διακοπή της δημοσίευσης των εκλογικών δεδομένων προχώρησε, λίγο μετά τις 20:00, το κρατικό πρακτορείο Anadolu, το οποίο από το 2018 με ειδικό προεδρικό διάταγμα βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ενρτογάν.

    Το ίδιο ισχύει και για την επίσημη ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού ATV, που τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετικά φιλοκυβερνητικός.

    20:20

    Απειλή για βόμβα στα γραφεία του Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης (AKP)

    Τα κεντρικά γραφεία του AKP εκκενώνονται λόγω έρευνας για βόμβα.

    Μιλώντας στο BBC, ένας αξιωματούχος ασφαλείας είπε ότι μετά την έρευνα σε ολόκληρο το κτίριο για πιθανή ύπαρξη βόμβας, θα επιτραπεί η είσοδος ξανά.

    20:14

    Προβάδισμα Κιλιτσντάρογλου δίνει αντιπολιτευόμενο ΜΜΕ

    Το HalkTV παρουσιάζει τα δεδομένα που επικαλείται η αντιπολίτευση. Σύμφωνα με αυτά, με καταμετρημένο το 36,8 των ψήφων:

    – Κιλιτσντάρογλου: 47.6%
    – Ερντογάν: 46,5%

    Η διαφορά ψήφων μεταξύ των δύο διεκδικητών υπολογίζεται, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στις 198.000 ψήφους.

    20:08

    Το προβάδισμα του Ερντογάν μειώνεται με καταμετρημένο το 43%

    Με περισσότερο από το ένα τρίτο (43,38%) των ψήφων καταμετρημένο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (AA) κι ενώ η αντιπολίτευση αμφισβητεί ευθέως τα στοιχεία, η διαφορά μεταξύ των δύο κορυφαίων υποψηφίων μειώνεται.

    Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει τώρα το 52,43%, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 41,69% και ο Ογάν με 5,35%.

    19:56

    Ισχνό προβάδισμα Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

    ΩΣΔΩΣ

    19:52

    Συνεργάτης του Κιλιτσντάρογλου παραθέτει στοιχεία για την Κωνσταντινούπολη

    Στενός συνεργάτης του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και κορυφαίο στέλεχος του CHP αμφισβήτησε την καταμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη και παρέθεσε τις δικές του εκτιμήσεις.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε, ο Κιλιτσντάρογλου συγκεντρώνει 51,33% και ο Ερντογάν 43,94%.

    19:49

    Ιμάμογλου, Γιαβάς και CHP αμφισβητούν τα αποτελέσματα

    Σε δηλώσεις που πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή οι δήμαρχοι της Αγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, Μανσούρ Γιαβάς και Εκρέμ Ιμάμογλου αντίστοιχα, αμφισβητούν τα αποτελέσματα που δίνει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του CHP είπε ότι το κόμμα του βλέπει μια «θετική εικόνα» στα αποτελέσματα και κατηγόρησε το κρατικό πρακτορείο Anadolu ότι χειραγωγεί τα δεδομένα που λαμβάνει.

    «Το πρακτορείο Anadolu πραγματοποιεί την παραδοσιακή του χειραγώγηση για τελευταία φορά» είπε. «Αποδεικνύεται ότι η συμμετοχή θα είναι σε επίπεδο ρεκόρ».

    19:49

    Παράλληλη καταμέτρηση από το CHP

    Υπογραμμίζοντας πόσο σημαντικές είναι οι μεγάλες πόλεις στην καταμέτρηση των ψήφων, ο επικεφαλής του κόμματός του CHP στην Κωνσταντινούπολη και ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης Canan Kaftancıoğlu μόλις δημοσίευσε μια μερική παράλληλη καταμέτρηση της αντιπολίτευσης στην Κωνσταντινούπολη.

    Με καταμετρημένο το 15% των ψήφων, δίνει προβάδισμα στον Κιλιτσντάρογλου με 51,33%, με τον Ερντογάν να ακολουθεί με 43,94%.

    19:43

    «Κλειδί» της αναμέτρησης οι μεγάλες πόλεις

    Όπως επισημαίνουν αναλυτές που παρακολουθούν τις εκλογές, η μάχη θα είναι ιδιαίτερα αμφίρροπη στις μεγάλες πόλεις, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα, η Σμύρνη και η Αττάλεια, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού.

    Ο Ερντογάν είναι πολύ λιγότερο δημοφιλής στις μεγάλες πόλεις απ’ ό,τι στις εκλογές του 2019. Γι’ αυτό, οι ισορροπίες μπορεί να αλλάξουν τις επόμενες ώρες και να αυξηθεί το ποσοστό του Κιλιτσντάρογλου.

    Στις περιοχές με έντονο του κουρδικό στοιχείο, για παράδειγμα, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο Κιλιτσντάρογλου έχει πολύ μεγάλη διαφορά.

    19:42

    Ο Κιλιτσντάρογλου δίνει εντολή για ένταση;

    Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου αμφισβητεί την αξιοπιστία των στοιχείων που μεταδίδονται από το πρακτορείο Anadolu, σε δηλώσεις που έκανε πριν λίγο.

    19:36

    Σαρώνει σε Σμύρνη ο Κιλιτσντάρογλου – Μάχη με Ερντογάν σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση ψήφων για τις εκλογές στην Τουρκία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον εντοπίζεται στη μάχη Ερντογάν – Κιλιτσντάρογλου σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα.

    Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα η εικόνα διαμορφώνεται ως εξής:

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΛΗ:

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 49%
    Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,03%
    ΑΓΚΥΡΑ:

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 53,81%
    Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 38,80%
    ΣΜΥΡΝΗ:

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 33,4%
    Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 61,3%

    19:27

    Το μεγάλο προβάδισμα Ερντογάν αρχίζει να μειώνεται

    Με καταμετρημένο σχεδόν το 28% των ψήφων, ο Ερντογάν παρουσιάζεται να διατηρεί προβάδισμα περίπου 13 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Κιλιτσντάρογλου.

    Ωστόσο όσο περνά η ώρα, η ψαλίδα μεταξύ των δύο θα αρχίσει να κλείνει, όπως εκτιμούν Τούρκοι αναλυτές.

    Με καταμετρημένο το 27,9% των ψήφων:

    – Ερντογάν: 53,92%
    – Κιλιτσντάρογλου: 40,12%
    – Ογάν: 5,51%

    19:19

    Η πρώτη αντίδραση του κόμματος Κιλιτσντάρογλου

    Ο εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε μία πρώτη του αντίδραση είπε: «Υπάρχει μία θετική εικόνα στα πρώτα αποτελέσματα».

    19:17

    «Πολύ δύσκολο να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή»

    Μιλώντας στο Al Jazeera στην Κωνσταντινούπολη, ο πολιτικός αναλυτής Ali Carkoglu δήλωσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να γίνουν προβλέψεις αυτή τη στιγμή».

    «Το μόνο πράγμα που μπορώ [να πω] σε αυτό το σημείο είναι ότι οι ψήφοι του [του Ερντογάν] πιθανότατα θα μειωθούν, ποσοστιαία. Και πιθανότατα, οι ψήφοι του Κιλιτσντάρογλου θα αυξηθούν από αυτό το σημείο, ποσοστιαία, αλλά δεν ξέρουμε ακόμα πόσο».

    Είπε, δε, ότι συνήθως τα αποτελέσματα «δεν αλλάζουν δραστικά» όταν έχει καταμετρηθεί περίπου το 50% των ψήφων.

    19:16

    Παραμένει πρώτος ο Σουλτάνος στο 23% των ψήφων

    Με καταμετρημένο το 23,6% των ψήφων, ο Ερντογάν προηγείται με 54,6% και ακολουθούν ο Κιλιτσντάρογλου με 39,4% και ο Σινάν Ογάν με 5,4%.

    19:15

    Πάει από τώρα για τα… επινίκια ο Ερντογάν

    Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε ξαφνικά να πάει στην Άγκυρα. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ετοιμάζεται το μπαλκόνι από το οποίο πρόκειται να βγάλει λόγο… για τη νίκη του.

    19:09

    Το φιάσκο του 2019

    Το 2019, το πρακτορείο Anadolu απέτυχε να επικαιροποιήσει τα εκλογικά δεδομένα πέραν του 98,7% για περισσότερες από 12 ώρες, όταν φάνηκε ότι ο υποψήφιος του CHP βρισκόταν σε τροχιά νίκης στις εκλογές για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης.

    Ο κόσμος κατηγόρησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι ευνοεί το ΑΚΡ.

    “Δεν θέλουμε να γίνουμε ξανά αντικείμενο προεκλογικής συζήτησης, ειδικά την ημέρα της ψηφοφορίας” δήλωσε ο Γιουσούφ Οζάν, αρχισυντάκτης του Anadolu.

    19:04

    Ισχυρό προβάδισμα Ερντογάν

    Με καταμετρημένο το 17% των ψήφων:

    – Ερντογάν: 55,98%
    – Κιλιτσντάρογλου: 38,08%.
    – Ογάν: 5,37%

    18:55

    Πώς να διαβάσετε τα πρώτα αποτελέσματα

    Ο Ερντογάν ξεκινάει πάντα με υψηλά ποσοστά (με τις ψήφους των αγροτικών περιοχών και των μικρών πόλεων να καταμετρώνται ταχύτερα), αλλά στη συνέχεια πέφτει, με την ενσωμάτων των μεγάλων αστικών κέντρων.

    18:43

    Περίπου στο 90% η συμμετοχή

    Σύμφωνα με τον Soner Cagaptay, η συμμετοχή φέρεται να ανέρχεται σε περίπου 90% και θα μπορούσε να σημειώσει ιστορικό ρεκόρ.

    18:38

    Αίρεται η απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων – Ανακοινώνονται τα πρώτα ανεπίσημα

    Λίγο μετά τις 18:30, το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο ήρε την απαγόρευση μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων

    Όλα τα μέσα ενημέρωσης μπορούν να δημοσιεύουν αποτελέσματα καθώς τα λαμβάνουν, επομένως θα αρχίσουμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα.

    18:35

    Συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων

    Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, μιάμιση ώρα μετά το κλείσιμο της κάλπης σε όλη την Τουρκία. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης απαγορεύεται να αναφέρουν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα έως ότου το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) δώσει το πράσινο φως

    18:29

    Ποιον βγάζουν νικητή τα… άστρα

    Με την αγωνία για τα αποτελέσματα της κάλπης να κορυφώνεται, οι New York Times απευθύνθηκαν σε… αστρολόγους για να μάθουν τον τελικό νικητή των εκλογών.

    Πριν από μερικές εβδομάδες, ο Dincer Guner, ένας διάσημος αστρολόγος, εξέτασε προσεκτικά τον γενέθλιο χάρτη της τουρκικής δημοκρατίας (που ιδρύθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1923) και των υποψηφίων προέδρων. Το αποτέλεσμα, όπως ανακοίνωσε σε ένα βίντεο στο YouTube, ήταν σαφές: ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα κέρδιζε τις προεδρικές εκλογές, τερματίζοντας την 20ετή παραμονή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην εξουσία.

    Οι υποστηρικτές του Κιλιτσντάρογλου χάρηκαν. Ωστόσο, ο Guner είναι μόνο ένας από τους πολλούς αστρολόγους που δίνουν προβλέψεις στην Τουρκία.

    Μια άλλη αστρολόγος, η Meral Guven, γνωστή για τις ακριβείς προβλέψεις του εθνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, προέβλεψε εκλογική νίκη του Ερντογάν, λέγοντας ότι θα κυβερνήσει την Τουρκία «μέχρι την ημέρα που θα πεθάνει».

    18:24

    Καταγγελία για ξυλοδαρμό

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Haber, στελέχη του AKP επιτέθηκαν σε μέλος του Εργατικού Κόμματος της Τουρκίας (TIP), σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

    Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τα στελέχη του AKP “παρενοχλούσαν” τους ψηφοφόρους, με τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής να αντιδρούν. Το μέλος του Εργατικού Κόμματος τούς κατήγγειλε με αποτέλεσμα να πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

    18:08

    Καταγγελίες κατά των Starbucks

    Η Starbucks αναγκάστηκε να διαψεύσει ότι οι εργαζόμενοί της δεν μπορούσαν να ψηφίσουν στις τουρκικές εκλογές λόγω του ωραρίου τους.

    “Το ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων μας επιτρέπει στους υπαλλήλους μας να ψηφίσουν. Το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων μας είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο” ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

    Ο Ozgun Emre Koc, ένας χρήστης του Twitter με περισσότερους από 240.000 ακόλουθους, ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι της Starbucks τού έστειλαν μήνυμα λέγοντας ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να φύγουν από τη δουλειά τους πριν από τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) και με μόνο μία ώρα να απομένει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

    18:05

    Το μήνυμα του Κιλιτσντάρογλου μετά το κλείσιμο της κάλπης

    Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους ήρωες της δημοκρατίας μας. Μην αποχωρήσετε από τα εκλογικά κέντρα σε καμία περίπτωση μέχρι να παραδοθεί η τελευταία κάλπη. Η ορθή εκδήλωση της βούλησης του έθνους εξαρτάται από τη δική σας αποφασιστικότητα. Θα δείτε, αξίζει τον κόπο η κούρασή σας.

    17:49

    Φωτιά σε εκλογικό κέντρο στην Κωνσταντινούπολη

    Νωρίτερα, ξέσπασε φωτιά σε σχολείο στην περιοχή Üsküdar, στην Κωνσταντινούπολη, ύστερα από έκρηξη μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα ο χώρος να εκκενωθεί.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Αν οι Έλληνες δεν καταλάβουν ότι κουμάντο στην Ελλάδα κάνει η Αμερική και το βαθύ κράτος του Κίσιγκερ δεν υπάρχει σωτηρία. Οι πολιτικοί της Ελλάδας είναι υπάλληλοι τους. Έχουμε και την αξιόπιστη Singular που βγάζει τα εκλογικά αποτελέσματα.

    2. ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑ Ο ΠΟΝΤΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ !!!
      ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ-ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΡΕΤΖΕΠΗ ΤΑΓΙΠΗ ΕΡΔΟΓΑΝΗ ΤΟΝ Α’ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ !!!
      ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ…. ??? ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ??? χαχαχαχα ΟΙ ΚΡΟΥΣΑΝΑΚΗΔΕΣ ???
      ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ….. …

    3. ολες οι ”δημοκρατιες” του ειδους, ειναι τοσο Δημοκρατικες που βασιζονται στην δημιουργια ΒΑΘΕΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ. δηλαδη μια τραβεστι δημοκρατια η ΑΛΛΟΙΩΣ τραβεστι δικτατορια ενος στρατοκρατουμενου ”ΚΡΑΤΟΥΣ” .ΑΠΟΔΕΙΞΗ οι πολλαπλες εισβολες και κατοχες εδαφων γειτονικων κρατων.ΚΑΙ για να φρεσκαρουμε την μνημη μας ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.

    4. Δεν μπορώ να καταλάβω τί μας νοιάζει για τα μογγόλια. Όλοι έχετε αρχίσει τους τεμενάδες.

    5. Αν βγει ο άλλος, βλέπω τους γείτονες να εμβολιάζονται μέχρι τον τελευταίο. Ο κουμπάρος δεν τους πίεσε.

    6. Ποιος χεστηκe ποιος θα΄βγει. Η τουρκομογγολικη πολιτική είναι μια και κοινή για ολους τους τουρκομογγολους προεδρους… ΑΡΠΑΚΤΙΚΗ… MAVI VATAN…

    7. Ενα δεν καταλαβαίνω..γιατι τοση κολοπιλαλα σας εχει πιασει ολους και tv και sites δεν ασχολεισται με τπτ αλλο παρα με τις τουρκικες εκλογες.
      Αφου ειναι φως φαναρι οι μπουνταλαδες παλι τον σουλτανο τους θα ψηφισουν κι ας μην εχουν να φανε τοσο ξυπνιοι ειναι κι αυτοι σαν εμας..αμαν με τους κωλογυφτους μογγολους

    8. Αυτος ο κιλιτσλαρογλου τον ερντογαν δεν τον κερδιζει με τιποτα!
      Με τοσα προβληματα στην οικονομια ουτε παλι τα καταφερε για γελια ειναι…..χαχαχαχα. ουτε θυμαμαι ποσες αναμετρησης εχει χασει.

    9. Πια είναι η διαφορά της ,νοσηλεύτρια πανεπιστημίου ότι ορκίζεται στον ίδιο όρκο που ορκιζετε και ο γιατρός ,,περνούν τον ίδιο όρκο

    10. Συζήτησα με την αδελφή μου για το εμβόλιο που έκανε κλπ μου είπε εγώ ακολούθησα ότι είπε το υπουργείο είμαι επιστήμονας επάνω στην εργασία μου είμαι του πανεπιστημίου δεν είμαι τεχνικού λυκείου η Ιεκ η πρακτική νοσοκόμα είμαι νοσηλεύτρια έχει διαφορά από την νοσοκόμα κλπ , άσχετα από αυτά που λένε έκανα διπλή δόση κόλλησα 2 φορές κοροναιος ότι αλλάζει και επέμβετε στο dna Από αυτά που λένε είναι σίγουρο αλλά και κανένας δεν ξέρει λέμε αυτά που ακούμε,, το ποιο σίγουρο είναι ένα ότι ενεργοποιη ασθένειες ξεχασμένες που υπάρχουν μέσα στο κορμί μας κλπ πχ αν έχεις αθρητικα και για κάποιο λόγο το έχεις ξεπεράσει το εμβόλιο θα το ενεργοποιήσει και πάλι κλπ μου είπε ότι το πέρασε ελαφριά κσι της δύο φορές στην αρχή δεν έχεις γεύση ερχετε αμέσως μετά μια ημέρα κλπ ,και είχε πολλή όρεξη για φαγητό έτρωγε πολλή πυρετό έκανε αλλά μέχρι 38,5 με ντρέπονται την έβγαλε της είπα και εγώ μια ημέρα και έτρωγα κσι κάπνιζα και καφέ μόνο την πρώτη ημέρα είχα πυρετό την δεύτερη έτρωγα τα πάντα κλπ μόνο που μου μιριζαν άρωμα όλα λες κσι ήταν ψεκασμένα

    11. Η τηλεόραση δίνει το δεύτερο αποτέλεσμα για Ερντογαν χάνει της εκλογές

    12. Νταξ! Τωρα! Αλλου, αυτα! Η νοθευση, πηγε συννεφο! Ξερετε! Συμβαινει και στις … καλυτερες οικογενειες! Εδω οι δημοΣκοτισεις, δινουν 35% τουλαχιστον στον Κουλη! Και περνουν λανθασμενα μηνυματα, στους Πολιτες! Οτι και καλα, σε Γενοκτονουμε, σε Δολοφονουμε, σε αντικαθιστουμε με λαθρο, σου ξεπουλαμε την Πατριδα σου και εχουμε σκοπο να σε εξαφανισουμε, αλλα δεν τρεχει και τιποτα μωρε! Παραλογοοοο??? Και ζησαν αυτοι καλα κι’ εμεις χειροτερα!

    Comments are closed.