ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ! ΈΚΑΝΕ “ΦΤΕΡΑ” ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΠΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ! ΈΝΑΣ ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΑΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ. (ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    pa_8

    Χωρίς το νησί της Κρήτης, το έμβλημα του 2ου ΑΚΕ, της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο φέρουν μέχρι σήμερα στις στολές τους τα στελέχη
    Μετά την μετονομασία του 2ου ΚΕΠ σε 2ο ΑΚΕ (2018), στο νέο σήμα προστέθηκε η ονομασία της μονάδας και αφαιρέθηκε, άγνωστο γιατί, από το χάρτη η νήσος Κρήτη.

    emvlima pa

    Έχοντας το ρητό, “Tα αφανή τοις φανεροίς τεκμαίρου” (Τα αφανή αποδεικνύονται από τα φανερά), το 2ο ΑΚΕ με έδρα την Πάρνηθα και υπαγωγή στο ΑΤΑ, έχει ως αποστολή την άρτια οργάνωση και η αποτελεσματική αξιοποίηση του προσωπικού και των μέσων που του έχουν διατεθεί προκείμενου να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη διαβίβαση Διευκρινισμένης Αεροπορικής Εικόνας στον Υπεύθυνο Αεράμυνας της χώρας, η επιτυχής εκτέλεση των λειτουργιών Αεράμυνας και η ως εκ τούτων επιτυχής έκβαση Εθνικών και Συμμαχικών Διακλαδικών Επιχειρήσεων σύμφωνα με τα υφιστάμενα Σχέδια και το Αεροπορικό Δόγμα,όπως αναφέρει το kranos.gr

    Η Μονάδα ιδρύθηκε το 1955 με έδρα το Καβούρι και λειτούργησε ως εκπαιδευτική Μονάδα μέχρι τον Αύγουστο του 1956 με τα περιορισμένης δυνατότητας RADAR έρευνας και ύψους, τύπου TPS–1E και TPS–10D αντίστοιχα.

    Τον Αύγουστο του 1957, τα ανωτέρω RADAR αντικαταστάθηκαν με τα μεγαλυτέρων δυνατοτήτων FPS – 8 έρευνας και FPS – 6 ύψους.

    Τον Μάιο του 1958, η Μονάδα μεταφέρθηκε στη θέση “Καραβόλα” του όρους Πάρνηθα, όπου λειτουργεί έως σήμερα.

    Τον Οκτώβριο του 1976, εντάχθηκε στο σύστημα NATO Air Defense Ground Environment (NADGE). Τον ίδιο χρόνο έγινε και η εγκατάσταση του RADAR ύψους S–269.

    Τον Μάρτιο του 1984, εντάχθηκε στο ολοκληρωμένο σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ μέσω του εξελιγμένου συστήματος NAEGIS. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους εκχωρήθηκε στη Μονάδα η Manual διαδικασία ελέγχου των Κατευθυνομένων Βλημάτων “ΝΙΚΗ” & “ΧΩΚ”.

    Το 1990 ξεκίνησαν τα έργα εκσυγχρονισμού της Μονάδας, τα οποία ολοκληρώθηκαν το 1994 και μεταξύ άλλων περιλάμβαναν την τοποθέτηση εξελιγμένου και υψηλών δυνατοτήτων RADAR, τύπου S–743D, το οποίο λειτούργησε επιχειρησιακά από τον Μάιο του 1996 και την εγκατάσταση νέου ολοκληρωμένου συστήματος επικοινωνιών.

    Το Σεπτέμβριο του 1997, τοποθετήθηκε στη Μονάδα το σύστημα Radar Integration System (RIS), το οποίο δίνει τη δυνατότητα λήψης ιχνών αεροσκαφών από άλλες Μονάδες.

    Τον Ιανουάριο του 2001, εγκαταστάθηκε το σύστημα ATLAS/PALLAS, στo πλαίσιο της διαλειτουργικότητας με τις Υπηρεσίες Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς και την υποβοήθηση του έργου της διευκρίνησης, λαμβάνοντας πληροφορίες από τα Radar της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Τον ίδιο χρόνο εγκαταστάθηκε το σύστημα CRC System Interface (CSI) για τη διασύνδεση με τις Μονάδες GBAD.

    Το 2002 εγκαταστάθηκε το σύστημα SSSB για την ανταλλαγή εικόνας με πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

    Από 31 Μαΐου 2002, η Μονάδα τροποποίησε την αποστολή και το ρόλο της και μετονομάστηκε σε 2ο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ), στο πλαίσιο της Νέας Δομής του Συστήματος Αεροπορικού Ελέγχου (ΣΑΕ).

    Το 2003 εγκαταστάθηκε το νέο σύστημα απεικόνισης πληροφοριών «MASE», αυξάνοντας τις δυνατότητες στον τομέα της επιτήρησης και του ελέγχου των αεροσκαφών.

    Το 2004 εγκαταστάθηκε το σύστημα Universal Link System (ULS), το οποίο δύναται να διασυνδεθεί με πλατφόρμες που διαθέτουν LINK-1, LINK-11, LINK-16 και IJMS.

    Από την 10η Ιανουαρίου 2018, το 2ο ΚΕΠ μετονομάστηκε σε 2ο ΑΚΕ.

    Δείτε τις φωτό:

    98486686_2639602119649920_9073758032214622208_n-2-315x420

    99297672_235765844538171_1390809692908814336_n-315x420

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    11 Σχόλια

    1. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΚΡΗΤΗ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΒΛΕΠΑ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ…..ΖΗΤΩ Η ΚΡΗΤΗ,ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ…..

    2. Από παλιά έτσι ήταν οι Έλληνες κοτσαμπάσηδες,με την βοήθεια Άγγλων,Γάλλων,αγόρασαν τα φιλέτα της Ελλάδας και σκότωσαν τους πραγματικούς πατριώτες Καραϊσκάκη Κολοκοτρώνη,και ακόμα αυτοί κυβερνούν βεβαίως με τους απόγονους τους και με την περιουσία του λαού στα χέρια τους και διαστρεβλώνοντας την ιστορία αχ καημένη πατρίδα ………..ο εμφύλιος μια ζωή ….

    3. Μη βρίζουμε και μην αναρωτιόμαστε τι, πως και γιατί… Πρέπει να το καταλάβουμε. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν και τώρα και πριν, είναι μέρος του συστήματος που ετοιμάζει την παγκόσμια κυβέρνηση, όχι εθνικά κράτη, ανοιχτά σύνορα… Ο Μητσοτάκης το είπε καθαρά “θα πατάξω το νατιβισμο”. Τι δεν καταλαβαίνουμε? Μας πουλάνε και μας ξεπουλάνε, ανάλογα με τις οδηγίες που παίρνουν από τα ισχυρά αφεντικά τους… Πρέπει να ξυπνήσουμε. Όχι άλλο σανό γιατί φοβάμαι ότι θα τα δούμε όλα προσεχώς και δεν είμαστε μαθημενοι…

    4. @@οτι να ναι
      Γ@μω τη πτανα που σε ξερασε ρε π@υσταρα!
      Βρηκες ευκαιρεια να διαμελισεις τη χωρα κ@ριολη ;;;
      Καρκινο ρε π0υστη σε σενα και σε οτι φτιαχνεται απο σενα ! Καταρα σου δινω ολη η φτωχεια και η αδικια στη χωρα να πεσει πανω σου και να λιωσει μαζι σου στο ταφο.

    5. Ο/Η ελληνας ιθαγενης ασιατικης καταγωγης απο αφρικανικη χωρα λέει:

      τι ψηφιζουν εκει κατω?

    6. ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΥΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΑΥΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΝΤΕ.
      ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥΣ ΔΕΙΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΘΑ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΔΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.
      ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΘΑ ΧΑΘΕΙ ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΟΥΝ ΚΕΡΔΟΣ.
      ΞΥΠΝΑ ΣΑΝΟΦΑΓΕ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ

    7. Νταξει ρε παιδιά. Λάθος έκαναν. Ο υπεύθυνος έργου να τιμωρηθει

    8. H ελλάδα είναι γεμάτοι προδότες δεν ξέρεις από που να φυλακτης

    9. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΓΕΝΙΚΩΣ…ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ…Η ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΒΕΝΤΕΤΕΣ Η ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΙ ΟΣΟ ΔΕΝ ΠΑΕΙ…ΕΠΙΣΗΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ…ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΜΥΑΛΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ…ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ

    Comments are closed.