ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΟΚ, ΓΙΑ ΕΩΣ ΚΑΙ 192.000 ΧΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΤΟ “ΦΑΝΤΑΣΜΑ” ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ – ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΤΣΙΟΔΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΛΙΑ, ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ..

    Κοινοποίηση:
    ftoxeia-696x392

    Μαύρες μέρες εκτιμά ότι έρχονται στην αγορά εργασίας και συνολικά στην πραγματική οικονομία, το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο έκτο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, ο αριθμός των απασχολουμένων το 2020 αναμένεται να μειωθεί κατά 153.000 άτομα, εφόσον το ΑΕΠ συρρικνωθεί κατά 8%. Η μείωση θα περιοριστεί στα 115.000 άτομα στην περίπτωση που η ύφεση κυμανθεί στο 6%, ενώ θα αυξηθεί στα 192.000 άτομα, εφόσον το ΑΕΠ μειωθεί κατά 10%.

    αυτά όταν την ίδια ώρα έγκυροι και έγκριτοι οικονομολόγοι, κάνουν λόγο για ύφεση που θα ξεπεράσει κατά πολύ το 10%.

    Η κρίση έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργαζομένων. Η Ελλάδα είναι πρώτη μεταξύ των κρατών-μελών της ευρωζώνης σε ποσοστό ευάλωτης απασχόλησης (26,7%), με σημαντική διαφορά από τον μέσο όρο της ευρωζώνης (10,8%).

    Το ποσοστό απασχόλησης στους κλάδους πολύ υψηλού κινδύνου ανέρχεται στην Ελλάδα στο 30,2%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό, μετά την Κύπρο (33,5%), όταν ο μέσος όρος της ΕΕ είναι 22,1%. Επίσης, οι κλάδοι πολύ υψηλού κινδύνου στην Ελλάδα συνεισφέρουν το 20,1% των συνολικών αμοιβών των εργαζομένων και το 25,9% της προστιθέμενης αξίας, όταν τα ίδια ποσοστά στην ΕΕ είναι 16,3% και 17,4%, αντίστοιχα.
    Ώρα είναι λοιπόν να βγάλουν εκ νέου τον Τσιόδρα και τον Χαρδαλιά, με καθημερινό δελτίο ενημέρωσης, όχι για τον κορονοϊό αλλά για το πόσοι θα χάνουν τη δουλειά τους κάθε μέρα που περνά…
    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Παιδιά συγγνώμη καιπρσβο σας όμως εγώ δεν επιζητώ ή απαιτώ την ισότητα και την ικανοποίηση των πάντων αλοίμονο δεν είναι ούτε δίκαιο ούτε σωστό αυτό από πλευρά λογικής και κρίσης(ΚΚΕ λόξα) αλλά και πολύ επιζήμιο σε μια ήδη χρεωκοπημένη χώρα σαν την Ελλάδα. Ούτε η κοινωνία φταίει. Όμως ένας που ναι στην οικοδομή, ή στα χωράφια, ή σκουπιδιάρης, ή μούτσος, ή σερβιτόρος, ή στα εργοστάσια , στις νταλίκες κλπ να μπορούσε το κράτος, όχι ο εργοδότης, αλλά το ίδιο το κράτος να του παρέχει το χρόνο, όχι κάθε μήνα, μια μικρή διευκόλυνση για τα απαραίτητα και ένα το πολύ 300κι για ένα 3μερο κάπου εδώ κοντά λέμε τώρα να ξεσκάσει κ αυτός και η οικογένεια του.

    2. ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΕΞΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΩΝ 2 ΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ , ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΣ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΟΙ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΑΛΛΙΩΣ…

    3. Οι περισοτεροι ψηφοφοροι αυτους ψηφισανε. Τωρα μουγκα

      1. οχι 50% αποχη …Η ΝΔ βγηκε αυτοδυναμη με 20% του εκλογικου σωματος δηλαδη ξεφτυλα.
        Και αυτο γιατι δεν υπηρχε καμια εναλλακτικη…Ειδαμε και τον Συριζα …τιμωρησανε 3 μικρα κομματα και βαλανε μεσα αλλους το ιδιο αχρηστους ..
        Το κακο με την ΝΔ απο οτι φαινεται οι Ευρωπαιοι εχουνε παρατησει καθε ελεγχο που κανανε με τον Συριζα και τους εχουν αφησει ανεξελεκτους οποτε μαθηματικα παμε για χρεωκοπια παλι…τους ειδατε πως σκορπανε χρηματα σε καναλια, δηθεν δημοσιογραφους και απο Ευρωπη μερια κανενας ελεγχος αν και μεγαλες εφημεριδες του εξωτερικου γραψανε οτι κατι αρχισε να βρωμαει παλι στην Ελλαδα

    4. Οι λαθροεισβολεις δεν εχον κανενα προβλημα με την ανεργια.580 ευρω επιδομα , στεγη , φως νερο τηλεφνο, διαμερισμα και βαλε. μαζι με το αλλ μαζευουν πανω απο χιιλιαρικο το μηνα!!!Οι Ελληνες ομως πηγαινουν φανταροι, πληρωνουν φορους, ενφια χειραγωγουνται απο καθε λογης πολιτηκαντηδες και γενικα εμεις οι γηγενεις πληρωνουμε το μαρμαρο.Εμεις μενουμε ανεργοι.Ευρωπη θελαμε και μερκελ

      1. Αμα εισαι ξενοδοχοϋπάλληλος και εχεις μαθει να δουλευεις 3 μηνες τον χρονο και τους υπολοιπους να καθεσε στο ταμειο ανεργιας σου φταιει η ευρωπη και η μερκελ; να ψάχνεις και για άλλη δουλεια τι να σε κανω τωρα; ανεργια είναι η παραμυθα του ντεμπελη, αμα ψάχνεις για δουλεια βρίσκεις μα χωραφι είναι μα οικοδομη μα οδοκαθαριστης ,υπαρχει δουλεια ,απλα δεν σ αρεσει να ιδρωνες και να λερωνεσε.

        1. Ντάξει άμα είσαι πατέρας και έχεις παιδιά ζήσε με 300 το μήνα εσύ άντε και κάνα 270 γιατί έχεις οικογένεια
          Η ανεργία έχει φτάσει σε τρομακτικά νούμερα ειδικά απ’ το 13 και μετά.
          Επίσης εσύ πήγαινε στα χωράφια να πάρεις 50 τη μέρα για ένα 10ωρακι και μείνε μισός απ’ τη κούραση ούτε για σένα δεν θα σ’ έφτανε οχι για οικογένεια. Οπότε μητσάκο πάμε για νύχτα και ανά ζήσουμε έχει καλώς
          Αλλιώς Γερμανίες να δουλεύουμε σαν σκλάβοι σαν έναν που ξερα και γύρισε μέσα σε 3 μέρες.
          Είναι μισθοί αυτοί ρε !!
          Και στην άλλη άλλοι που είχαν με όλο το θράσσος και τις απαιτήσεις να κάνουν πάρτυ και να μην τους αγγίζει τίποτα μέσα στη κοινωνία. Βέβαια μπορείς να κάνεις και 2 δουλειές και να μην έχεις χρόνο ούτε για ύπνο …αν μπορείς σου βγάζω το καπέλο.. Αλλά θα μπορείς για πάντα λες ???

          1. Αμα εχεις αναγκη θα τα υποστείς αυτά,τι να κανουμε; ολος ο κοσμος ετσι παλευει για το μεροκαματο , δεν καθετε στα σαιτ και κανει σχολια ολη μερα και κλαψες, και 10ωρα και δωδεκαωρα δουλευω και παραπανω , τι νομιζεις μπορω δεν μπορω τα παιδια μου δεν αφηνω να πεινασουν.

            1. Καταλαβαινω τι λες και συμφωνω. Θα κανεις οτι μπορεις.
              Συνυπολογιζω ομως το εξης γεγονος, ο κομουνισμος ξεδιπλωνεται απο τα ακρα της φτωχειας, της καταπιεσης, του Τιμιου φτωχου που οραματιζεται ενα κοσμο που δεν υπαρχουν ανισοτητες. Εχει ζυμωθει αρκετα χρονια η συνειδηση με τη προπαγανδα των κκεδων, που κραταει νευρωσικα αιχμαλωτο τον ανθρωπο στη βιοπαλη ως αξιον, τους τυρανους κυβερνητες ως σωτηρες της ανισοτητας, στους οποιους επαναστατει και οι οποιοι Εχουν Ολα τα λεφτα και την ευημερεια τελικα !!! Ειναι τρελοο !
              Με αυτο τελος παντων θελω να πω ,οτι η φτωχεια που ταυτιζεται με την ανεργια ,ειναι …και λιγο πατεντα

          2. Ρε ανθρωπε τι να σου κανω,και εγω μια ζωη διαβαζα και είμαι στα καραβια από δω και από εκει ταξίδια,εσυ εισαι στα χωράφια ,άλλος είναι στην οικοδομη ,άλλος στην Γερμανια,ποτε δεν ηταν ευκολο το μεροκαματο,αλλα μην τα ριχνουμε όλα στην κοινωνια . Τι ηθελες δηλαδή ; να εισαι σε ένα γραφειο με κλιματισμο και να στα σκανε χοντρα; αν ηθελες όταν ησουν σχολειο δεν εστρωσες τον κωλο σου κατω να διαβασεις . Ο καθενας όπως στρωνει κοιμαται!

            1. Παιδιά απαντάω και στους 2 να σας έχει πάντα καλά ο Θεός και να μην σταματήσετε ποτέ να αγωνίζεστε για τη φαμίλια και την υγειά σας όμως υπήρχε μια εποχή που η ανεργεία ήταν καλαμπούρι για την ελληνική κοινωνία και ο κόσμος εκτός ότι δούλευε έπαιρνε αξιοπρεπείς μισθούς ακόμα και σερβιτόρος αν ήταν, ή αν δούλευε σε κάποια βιοτεχνία. Όχι υπάλληλος, ή δημόσιος υπάλληλος. Έχετε δίκιο , η κοινωνία δεν φταίει τι να πρωτοκάνει. Το κράτος και η πολιτεία φταίνε που αλλοιώσανε το βιοτικό επίπεδο , κλείσανε επιχειρήσεις και βιοτεχνίες άκμασε η γεννιά των 700 εδώ και 12 χρόνια τώρα και οι τάξεις οι μεσαίες έχουν πάθει μεγάλο αποκλεισμό στο σύνολό σε διάφορους χώρους εργασίας.
              Ήρθανε τα μνημόνια επί ΠΑΣΟΚ και καλά κρατούν ακόμα. Οι μισθοί ελεϊνοί και όλο και κατεβαίνουν αλλά ανεβαίνει η στάθμη του ποταμού των φόρων τραπεζών ΦΠΑ, Ένφια, Εφορίες, τέλη Κ. υγεία δεν υπάρχει για τον Έλληνα, (μόνο για τον αλλοδαπό γύφτο , ισλαμιστή όλα δωρεάν) ανέβηκε το πετρέλαιο και ούτε με μηχανάκι δεν συμφέρει να πηγαινοέρχεσαι εντός πόλης. Ε λοιπόν αν κατέβουν κ άλλο οι μισθοί και αν θα εργαζόμαστε 20 ώρες την ημέρα για να ζούμε με 400 το μήνα πράγμα που δεν θα χει καλή εξέλιξη για το μέλλον μιας χώρας δεν θα χουμε όλοι μέλλον πια. Επίσης άλλες χώρες δεν ξέρουν καν οι γηγενείς τι σημαίνει κάτω από 2000 ευρώ μισθός …νταξει δεν λέω καλά να μαστε αλλά αν περιμένουμε Όλοι το σημείο να μην έχει η τσέπη μας για τα απαραίτητα μετά από κάποιο σημειο τότε δεν υπάρχει καμία σωτηρία για μας. Δεν είμαστε όλοι των ρουσφετιών ούτε πλάτες με πολιτικούς και έτσι. Επίσης συμφωνώ σε αυτό με το διάβασμα του φίλου που ναι στα καράβια. Επιδόματα του κράτους ούτε καν και σε άνεργους ακόμα μόνο υπό όρους. Εννοείται πως δεν τίθεται κανένα θέμα κατηγορίας για οικοδομή η σκουπιδιάρικο κλπ.. έτσι απλά ακόμα και εκεί το κράτος έπρεπε να ναι πιο προσιτό στην επιθυμία του κάθε εργαζόμενου και να μην τον αντιμετωπίζει ως δούλο. Δεν λέω να χει τα ίδια λεφτά ο σκουπιδιάρης με έναν γιατρό, αλοίμονο και αν είναι δυνατόν (όραμα ουτοπικό ΚΚΕΔΩΝ _ η πλήρης ευχαρίστηση των πάντων και στα πάντα.. και οι ίδιοι έχουν τα καλύτερα μαγαζιά και κάτι βιβλιωπολεία σαν εμπορικά κέντρα) αλλά μια διευκόλυνση θα ταν μια ανάσα ελπίδας όσον αφορά την αμοιβή είτε σαν λατζέρης είτε σε οικοδομή είτε στα χωράφια είτε στην κτηνοτροφία είτε στα εργοστάσια αν υπάρχουν ακόμα είτε στην αλιεία είτε αλλού. Γιατί και οι σκουπιδιάρηδες χρέος κάνουν κάθε χαράματα μέσα στη κοινωνία. Τελωσπάντων το θέμα είναι ότι όταν τα χει φάει το κράτος απ’ την 7τια και εκτοτε δεν έχει την δυνατότητα όχι διευκόλυνση, ούτε 1 ευρώ να δώσει σε εργαζόμενους Έλληνες πολίτες που δεν είναι όλοι Δ.Υ. Παιδιά συγγνώμη για το παράπονο αλλά το πράγμα αρχίζει και γίνεται τρομερό και αν θέλετε να το πάμε στο ρομαντικό τελείως αντι εθνικό.

    5. Δειτε το σφαιρικα και ψυχραιμα το θεμα από αυτους που δουλευαν της θερινες σαιζον σε ξενοδοχεια εστιατόρια κτλ τα 2/3 και παρα πανω ηταν αλλοδαποι και μαλιστα αδηλωτοι,ελαχιστοι οι Ελληνες. Στα νησια όπως Μυκονος Σαντορινη Παρος κτλ υπαρχει εντονο στοιχειο παρουσίας αλλοδαπών όταν πατε τον χειμωνα εκει αυτοι είναι η πλειοψηφια των τοπικων πληθησμων.γιατι μαθανε να δουλευουν σαιζον και μαυρα. Ευκαιρια είναι να ξεκουμπιστουν να φυγουν να καθαρισουν τα νησια και να βαλουν λιγο μυαλο οι Ελληναρες να παψουν να την βλεπουν αφεντικα και να επιλεγουν δουλειες και να στρωθουν κατω και στα χωραφια τους και στης οικοδομες τους και στα ψαροκα’ι΄κα τους αμα θελουν να μην πεινασουν και να κοψουν της κλαψες.

      1. 100% σωστα αυτα που εγραψες…Εχει καταντησει ωστε η μεγαλη πλεοψηφια των Ελληνων να μην βλεπουν τσακιστο ευρω απο τον τουρισμο.. Παλια βρισκανε μια προσωρινη δουλεια και ενα καλο μεροκαματο..τωρα σχεδον ολοι εχουνε Πακιστανους και Αφγανους βοηθους των “Σεφ” …φατε σαλατες κομμενες απο Πακιστανο
        Αμα η μεγαλη πλειοψηφια δεν βλεπει κανενα οφελος (μειωση φορων, καλυτερη παιδεια, υγεια, καλοπληρωμενες θεσεις εργασιας) τοτε γιατι να τους ενδιαφερει αμα κονομησει μια μικρη μεριδα του πληθυσμου;;;

        1. Μα ετσι είναι, για να βελτιωθεί η κατασταση και να εχει σταθερη απασχοληση ο Ελληνας πρεπει να γυρισει στην γεωργια την κτηνοτροφια και οποια μορφη βιοτεχνειας και βιομηχανιας υπαρχει στον τοπο μας,να ξανα βγουν μαστοροι ,μαραγκοι,υδραυλικοι,εργατες στα ναυπηγεια ,και να ξανα στραφουν οι νεοι στην εμπορικη ναυτιλια,ο τουρισμος είναι για λιγους,δεν είναι ολοι μυκονιατες με μαγαζια και ακινητα.

      2. Το χειρότερο φίλε είναι να σαι ένστολος και να μην μπορείς να πεις την αλήθεια και όταν πρέπει να μην μπορείς να πράξεις εθνικά ούτε να εκφράσεις την άποψη σου στους ρουφιάνους εκεί γυρω γιατί το σύστημα θα σε μαρκάρει και αμέσως έξω! Αυτή είναι η Ελλάδα της μεταπολίτευσης! Ο Λαθρομετανάστης (γ αυτούς Μετανάστης) να χει παραπάνω θράσσος και νόημα και αξία μέσα σε ξένη χώρα από κάποιον νόμιμο Έλληνα πολίτη.
        Να χέσω ρε τους επίορκους! Όρκους που δώσαμε όλοι! Δοσίλογοι και Προδότες !!!!!!!!! Αλλά ρε ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ελλαδιστανοί βολεμένοι ρόδα είναι και θα γυρίσει στα κεφάλια τους και χίλιες φορές άνεργος / μπλεγμένος και με ψηλά το κεφάλι και να τρώω ψωμί κ ελιές ακόμα και σε τσαντίρι αν είναι γραφτό ρε παρά μούλος και ραγιάς υποταγμένος στο καθεστώς της ανθελληνικής διοίκησης και των πουλημένων της!!!

    6. φορατε μασκες κρατατε αποστασεις και οπως παντα…τρωτε σανο..οργανωμενο το εγκλημα !

    7. 800 ευρώ ένφια φόρους και πάλι φόρους για να χω τον ισλαμιστή και τον Κούλη να διακοπάρουν εις βάρος μας και απ’ την άλλη να μου παίρνετε τα λεφτά για να κάνετε τα κομμάτια σας στο κέντρο της πόλης που την κάνατε χαβούζα
      Άνθρωπος δεν πατάει κάτω μόνο ισλαμοκρατία
      Ντροπή και Αίσχος. Κάνατε τη πατρίδα χαβούζα !

    Comments are closed.