“ΠΟΛΕΜΟ” ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΜΕΛΟΝΙ – ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ, ΤΗ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ- ΒΑΖΕΙ “ΓΥΨΟ” ΣΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΟΡΑΚΙΩΝ

    Κοινοποίηση:
    ΜΕΛΟΝΙ

    Τον περιορισμό της χρήσης των ψηφιακών πληρωμών επιχειρεί να προωθήσει η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι.

    Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2023, υπάρχει πρόβλεψη να δοθεί στους Ιταλούς καταστηματάρχες το δικαίωμα να αρνούνται πληρωμές με κάρτα για ποσά κάτω των 60 ευρώ.

    Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η κυβέρνηση σκοπεύει επίσης να αυξήσει το ανώτατο όριο για τις νόμιμες συναλλαγές σε μετρητά από 1.000 ευρώ σε 5.000 ευρώ.

    Η Μελόνι, η οποία ηγείται του ακροδεξιού κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας, έχει επικρίνει στο παρελθόν την προσπάθεια της Ιταλίας να προωθήσει τις ψηφιακές πληρωμές ως «παράνομο δώρο προς τις τράπεζες» και «κρυφό φόρο» για τις μικρές επιχειρήσεις και τις οικογένειες.

    «Δεν είναι πλέον ανεκτό να επιβαρύνουμε την οικονομία με έναν κρυφό φόρο. . . με σκοπό την ενίσχυση των τραπεζών, την κατασκοπεία και το προφίλ κάθε συνήθειας των πολιτών», έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook τον Ιούλιο.

    Ωστόσο, ενώ πολλές μικρές ιταλικές επιχειρήσεις έχουν καλωσορίσει το προτεινόμενο μέτρο, μπορεί να συναντήσει την αντίσταση των Βρυξελλών, οι οποίες έχουν καλέσει τη Ρώμη να προωθήσει τις ψηφιακές πληρωμές στο πλαίσιο του σχεδίου 200 δισ. ευρώ που έχει καταθέσει για το Ταμείο Ανάκαμψης.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Μια χαρά τρωνε οι τράπεζες από κάθε συναλλαγή. Φυσικά κάνοντας δωράκια τα δάνεια σε πολιτικούς και κόμματα, λέτε να μην τους κρατάνε στο χέρι? Ποιοί? Οι τραπεζίτες που ανακαιφαλαιοποιήθηκαν 4 φορές από τους φόρους μας, δεν πληρώνουν φόρους και κάνουν ότι γουστάρουν. Ποια άλλη ιδιωτική επιχείρηση έχει τέτοια κρατική φροντίδα? Οι τράπεζες κυβερνούν και όχι οι πολιτικές μαριονέτες.

    2. Ε βεβαια πως θα φοροδιαφευγει αυτη και η κομπανια της.

    3. Σωστη αποφαση και μπραβο της! Εχει τσαγανο και τις πλατες του Σιλβιο!

    4. Μπράβο της!!!!!!!!!!!!!Αι σιχτίρ με τα λαμόγια των τραπεζών, τους βάλαμε συνέταιρους στα μαγαζιά μας

    5. Ρε μπακάλικα εχετε ; για αυτό εισαστε κατά της πιστωτικής κάρτας ε μαυραγοριτες; δεν θα μπορείτε να κλέβετε το κράτος, ενώ με τα μετρητά γερολαδαδες κάνατε παρτι φοροδιαφυγής τόσα χρονια.

      1. Το να μην θέλουμε να πληρώνουμε κερατιάτικες προμήθειες στις τράπεζες σου πέρασε ποτέ σαν σκέψη;Γιατί οι τράπεζες βγάζουν με την χρήση κάρτας ένα ποσό (ανάλογα με την επιχείρηση και τον τζίρο της άλλοτε μεγάλο και άλλοτε μικρότερο)χωρίς να ξοδεύουν φράγκο.Τι τις έχουμε τις τράπεζες;Συνέταιρο;

    6. ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    7. Καλά κάνει η Μελόνι, δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός στις συναλλαγές με μετρητά. Εδώ στις ΗΠΑ πληρώνεις όπως θέλεις. Μιά φορά έκλεισα ένα λογαριασμό σε μία αμερικανική τράπεζα και ήθελαν να με χρεώσουν για την επιταγή, όποτε τους είπα να μου τα δώσουν όλα σε χιλιάδες μετρητά που αυτή τη μέρα δεν είχαν διαθέσιμα, οπότε μου έκοψαν μια επιταγή χωρις να με χρεώσουν.

    8. Η MELONI ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.48% ΟΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΓΝΩΜΕΣ ΕΝΑΝΤΙ 37% ΤΩΝ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΝΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ”ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ” ΕΧΕΙ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕΙ ΣΤΟ 29% ΑΠΟ 26% ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ. ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΘΕΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

    9. τα μετρητά δε μπορούν να καταργηθούν για δύο πολύ βασικούς λόγους

      α. δεθα μπορούν να δωροδοκούνται οι πολιτικοί, βλ. μαύρες σακούλες
      β. δε θα μπορούν να αγοράζουν ναρκωτικά

    10. Το λεγόμενο πλαστικό χρήμα είναι μια απάτη αφού δεν υπάρχει επί της ουσίας το ρευστό που παρουσιάζεται στην κάρτα, εάν το 18% του κόσμου πάει να κάνει ανάληψη ταυτόχρονα των χρημάτων του τότε καταρρέει το τραπεζικό σύστημα.

    11. Και μόνο που έχει μπει στη διαδικασία να καταπολεμήσει το τσουνάμι που λέγεται “κατάργηση ρευστού”, δείχνει ότι έχει την πρόθεση να υψώσει το μεσαίο δάχτυλο στην (αποτυχημένη πια από το 1991) παγκοσμοιοποίηση.

        1. ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΚΟΠΡΙΤΑΚΟ ΜΗΝ ΣΚΙΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΛΣΟΝ.

    12. Μπραβο της.Να πληρωνουν οπως θελουν οι πολιτες χωρις να τους υποχρεωνουν. Με το πλαστικο χρημα κερδιζουν οι τραπεζες και τα λαμογια.

    Comments are closed.