ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ! ΠΕΘΑΝΕ Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΕΛΛΗΝΑΣ ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    ΣΟΝ ΚΟΝΕΡΙ

    Έφυγε ο πολυαγαπημένος Σκωτσέζος ηθοποιός Σον Κόνερι σε ηλικία 90 ετών, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.Ο πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου ήταν ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ. 

    Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ, ενώ στην πολυετή καριέτα του κατέκτησε πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

    Ο Σερ Τόμας Σον Κόνερι γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1930 στη Σκωτία. Απεβιωσε στις 31 Οκτωβρίου 2020. Ηταν πολυβραβευμένος ηθοποιός και παραγωγός ταινιών κινηματογράφου. Ηταν ευρύτερα γνωστός ως ο πρώτος επίσημος ηθοποιός που υποδύθηκε τον Τζέιμς Μποντ. Πρωταγωνίστησε σε επτά συνολικά ταινίες Μποντ. Κατέχει πληθώρα βραβείων και διακρίσεων, ανάμεσά τους Όσκαρ από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA.

    Το 1987 κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού ρόλου στην ταινία Οι Αδιάφθοροι (The Untouchables), ενώ τον Ιούλιο του 2000 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

    Ο Κόνερι γεννήθηκε στο Φάουντενμπριτζ στο Εδιμβούργο και μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια με μητέρα καθαρίστρια και πατέρα εργάτη σε εργοστάσιο και οδηγό φορτηγού. Ο πατέρας του ήταν Καθολικός με ιρλανδο-σκωτική καταγωγή, ενώ η μητέρα του ήταν Σκωτσέζα Προτεστάντισσα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τον αποκαλούσαν Σον, το μεσαίο του όνομα, πολύ πριν γίνει ηθοποιός.

    Το πρώτο του επάγγελμα ήταν γαλατάς στο Εδιμβούργο. Ακολούθως κατατάχθηκε στο Βασιλικό Ναυτικό, αλλά απολύθηκε λόγω προβλημάτων υγείας και επέστρεψε στην παλιά του δουλειά κάνοντας διάφορες εργασίες όπως οδηγός λεωφορείου, εργάτης, μοντέλο για το κολλέγιο Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου, στιλβωτής φερέτρων και μπόντι μπίλντερ.

    Ο ρόλος του Τζέιμς Μποντ που του άλλαξε τη ζωή

    Η εντυπωσιακή άνοδος του Κόνερι έγινε με τον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Συνολικά πήρε μέρος σε επτά ταινίες Μποντ. Οι έξι ήταν παραγωγής της EON και μία ήταν ανεπίσημη αναπαραγωγή του Thunderball από την Warner Bros.

    Οι ταινίες αυτές είναι:

    Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007, εναντίον Δόκτορος Νο (Dr No., 1962)
    Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007: Από τη Ρωσία με αγάπη (From Russia with love, 1963)
    Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007 εναντίον Χρυσοδάκτυλου (Goldfinger, 1964)
    Επιχείρηση Κεραυνός (Thunderball, 1965)
    Ζεις μονάχα δυο φορές (You only live twice, 1967)
    Τα Διαμάντια είναι παντοτινά (Diamonds are forever, 1971)
    Ποτέ μην ξαναπείς ποτέ (Never say never again, 1983) (ανεπίσημη)

    Ο εντυπωσιακός αλλά και αεικίνητος, «αεράτος», ηθοποιός πρωτοανακαλύφθηκε από τους Χάρι Σάλτζμαν και Άλμπερτ Μπρόκολι, μετά την άρνηση άλλων υποψήφιων ηθοποιών για το ρόλο του Μποντ, μεταξύ των οποίων ο Ντέιβιντ Νίβεν (ο οποίος αργότερα έπαιξε τον Μποντ στην παρωδία του 1967 Casino Royale), ο Κάρι Γκραντ και ο Τζέιμς Μέισον. Ο χαμηλός προϋπολογισμός ανάγκασε τους παραγωγούς να προσλάβουν έναν άγνωστο ηθοποιό.

    Ο Σον Κόνερι είχε συγκλονιστικές ερμηνείες και στις ταινίες όπως «Το Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη», «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία» αλλά και «Ο Βράχος».

    Ο Σον Κόνερι απαγγέλει την Ιθάκη του Καβάφη με την εμβληματική του φωνή!

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. Μεγάλη μορφή ηθοποιού και ανθρώπου, ήταν κιμπαρης μάγκας αξιοπρεπής καλός άνθρωπος και φιλέλληνας… Σαν Τζέιμς μποντ δίπλα του είχε τις πιο όμορφες γυναίκες και στην ταινία στο μεγάλο κόλπο με την ληστεία τράπεζης με την Κάθριν ζετα Τζόουνς ήταν φανταστικός… Με την ηλικία του έφυγε Καλόν παράδεισο να έχει.., μακάρι να ζήσουμε όλοι τόσο…

    2. ΠΟΛΥ ΛΥΠΗΘΗΚΑ!!!! ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΖΑ ΤΙ ΗΘΟΠΟΙΟΣ !!!!!! ΤΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ !!!!ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΗΤΑΝ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟΣ ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΕ Κ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΑΤΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ !!!ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ !!!!ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΟΥ !!!!ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΣ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΥΓΚΙΝΗΘΕΙ ΠΟΛΥ !!!!!!!!!

    3. Κυριος με Κ κεφαλαιο σε ολα του.Και ανδρας,κι οχι πισωγλεντης σαν τους σημερινους,και πατριωτης για την πατριδα τη Σκωτια (παρεξηγιοταν αν καποιος τον ελεγε Αγγλο),και φιλελληνας,και φυσικα τεραστιος ηθοποιος,και ο καλυτερος 007!

    4. Τεράστιος, τζέντλεμαν, άντρας με τα όλα του. Τον θυμάμαι πάντα στην κερκίδα, στο Ολίμπικο της Ρώμης, να παρακολουθεί τους αγαπημένους του Rangers. Τι παράστημα, τι λεβεντιά…!
      Ακουσα πριν την απαγγελία της Ιθάκης και με χτύπησε ρεύμα. Έκλαψα. Αντίο Μεγαλε Σκώτε!

    5. στην ιδια ηλικια με τον Ροτζερ Μουρ

    6. Η σπουδαιότερη ταινία τού Σόουν Κόνερι (Sean Connery) είναι “Στό όνομα τού τριανταφύλλου”πού γυρίστηκε τό 1986.Βασίζεται στό ιστορικό μυθιστόρημα τού ιταλού φιλοσόφου καί ιστορικού Umberto Eco “Li nome della rosa¨”
      Ουμπέρτο Εκο:¨Στό όνομα τού τριανταφύλλου”.Ο Σόουν Κόνερι παίζει τόν ρόλο τού φραντσισκανού μοναχού
      Γουίλιαμ φόν Μπασκεβιλ.(William von Basκeville).Ο καλύτερος ρόλος τού Σόουν Κόνερι.
      Γιάννις Λάκων

    7. Ο Σον Κονερι κατά βάθος μέσα του, ήταν ενας πραγματικός ΕΛΛΗΝΑΣ. Αιώνια του η μνήμη.

    8. τεραστιος Ανθρωπος μεγαλος ηθοποιος..καλο παραδεισο να χει

    9. πιάσε το ντεφτέρι σκορδαλιά και πρόσθεσέ τον, ευκαιρία είναι..

    10. Όντως ογκολιθος του κινηματογράφου .
      Ας ζήσουμε κι εμείς μέχρι τα 90 αλλά χλωμό το βλέπω.
      Ίσα που θα προλάβουμε αν βγούμε στη σύνταξη και μετά τέλος….

    11. Απ τα αγαπημένα μου λογοτεχνικά ποιήματα του Καβάφη στο Λύκειο.” Η Ιθάκη “. Καλό Παραδεισο Σον! Άλλος ένας μεγάλος ηθοποιός του Παγκόσμιου Κινηματογράφου έφυγε… RIP 💐🙏

    12. Ο Σον Κόνερι για τις μπετονιέρες στην Ακρόπολη τι θα έλεγε??

    13. Κρίμα ήταν Υπέροχος και σαν Άνθρωπος και σαν ηθοποιός…. Ότι και να πούμε είναι λίγο για αυτή την μεγάλη μορφή…

    Comments are closed.