ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΣ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ – ΔΩΡΙΖΕΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΞΕΡΟΚΟΜΜΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

    Κοινοποίηση:
    lk

    Θέμα ωρών θα πρέπει να θεωρούνται οι ανακοινώσεις για το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας, το οποίο θα αφορά τη μείωση των λογαριασμών στο ηλεκτρικό ρεύμα.

    Μπροστά στην καταβαράθρωση της Κυβέρνησης, τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε ένα μπαράζ συσκέψεων στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να «κλειδώσουν» οι παρεμβάσεις, ώστε τα τιμολόγια που λαμβάνουν οι καταναλωτές να επιστρέψουν στα επίπεδα του περασμένου καλοκαιριού, πριν ξεσπάσει η ενεργειακή κρίση.

    Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, τα «αποκαλυπτήρια» του νέου σχεδίου για τη μείωση των λογαριασμών στο ρεύμα αναμένεται να πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας, με διάγγελμα του ίδιου του πρωθυπουργού. Μάλιστα, πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν πως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες (16-18 Μαΐου) ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει να πραγματοποιηθεί συζήτηση στη Βουλή για όλα τα ζητήματα της ενέργειας.

    Το σενάριο που προκρίνεται είναι η επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική τιμή του ρεύματος, με το σχέδιο να ενεργοποιείται από τον ερχόμενο Ιούνιο, και θα είναι διάρκειας έξι μηνών, δηλαδή έως και τον Δεκέμβριο του 2022.

    Όπως έχει σημειώσει ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να απορροφηθεί από τον νέο μηχανισμό τουλάχιστον το 80% της επιβάρυνσης που έχουν επωμιστεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τη λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής.

    Το μέτρο θα είναι οριζόντιο, δηλαδή θα αφορά όλους τους καταναλωτές και όχι μόνο τους ευάλωτους, ενώ, όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, στόχος θα είναι να στηριχτούν και όσοι καταναλώνουν πάνω από 300 κιλοβατώρες. Με το ισχύον καθεστώς της μηνιαίας επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος, τα συγκεκριμένα νοικοκυριά επιδοτούνται μερικώς, ενώ έως και σήμερα εξαιρούνται της επιδότησης όσα ακίνητα δεν αποτελούν πρώτη κατοικία. Στο τραπέζι βρίσκεται η διεύρυνση του ορίου, ώστε να επιδοτούνται μεγαλύτερες καταναλώσεις, για παράδειγμα έως 500 kWh, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτό το ύψος η ελάφρυνση των λογαριασμών είναι αμελητέα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «λογαριασμός» για την κρατική στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων θα αγγίξει τα 5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,6 δισ. ευρώ προβλέπεται να διασφαλιστούν από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης και τα υπόλοιπα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

    Στο μεταξύ, αναμένεται να ανακοινωθούν και οι επιδοτήσεις του Μαΐου που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κυμαίνονται γύρω στα 60-65 ευρώ η μεγαβατώρα, σε χαμηλότερα επίπεδα από την αντίστοιχη επιδότηση των λογαριασμών για τον μήνα Απρίλιο, που είχε διαμορφωθεί στα 72 ευρώ.

    Στο ίδιο ύψος θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις (130 €/ MWh), καθώς εκτιμάται πως δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πλέον τεράστια προβλήματα λόγω του ενεργειακού κόστους.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. αυριο βενζινη 2.10+..
      κι ο γελωτοποιος μοιραζει μερικα επιδοματακια κυριως σε φοροφυγαδες..,
      αντι να μειωσει τον τρισαθλια υψηλο φπα.

      αθλιο κατασκευασμα των ΜΜΕ.

    2. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΛΑΜΟΓΙΟ ΜΙΖΟΤΑΚΗ!!! ΔΕΝ ΣΕ ΣΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!! ΒΑΛΤΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΛΟΚΩ ΣΟΥ!!! ΜΑΎΡΟ ΔΑΓΚΩΤΟ ΣΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

    3. Μητσοτάκης, θα φας πίσσα στις κάλπες που θα γράψει ιστορία. Θα σου τη φέρουμε άσχημα. Στα γράφει πρώην γραμματέας μεγάλης τοπικης στη Θεσσαλονίκη. Άθλιε ψεύτη.

    4. Πριν μερικές μέρες το ελληνικό κράτος δανείστηκε με επιτόκιο 2,4%. Αυτά τα χρήματα θα δοθούν ως βοήθημα στους ραγιάδες. Δηλαδή η Ελλάδα πήρε δανεικά για να δώσει βοήθεια σε αυτούς που η ίδια η κυβέρνηση πτωχεύει. Η προδοσία έχει δύο πλευρές. Το δάνειο αυτό εφόσον δε θα δοθεί για ανάπτυξη ώστε ο πλούτος που θα παραχθεί να αποπληρώσει κεφάλαιο τόκους και να μείνει κέρδος, θα προστεθεί στο δημόσιο χρέος. Η δεύτερη πλευρά της προδοσίας έχει να κάνει με τη συμμετοχή της κυβέρνησης στο καρτέλ της ενέργειας ώστε παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο και πλοιοκτήτες με τα καράβια μεταφοράς lng να βγούνε με υπερκέρδη. Win win για τους ίδιους και τα πιόνια τους στην πολιτική ζωή. Και όσο οι περισσότεροι ραγιάδες κάθονται και περιμένουν από τα κλεμμένα να τους δώσουν καμία πέτσα να γλύψουν, η κατάσταση δε θα αλλάξει ποτέ. Ευτυχώς ο χάρτης της κοινωνίας θα αλλάξει με τα μπόλια και όποιος κατάλαβε.

    5. Αυτός τα ανακοινώνει; Δεν θα βγάλει το μιξιαρικο την μάνα του την αδερφή του στο κανάλι τους να φωνάξει και να βρίσει τους Έλληνες κ τα νοικοκυριά τους και να τους λέει κ ψεκες από πάνω.
      Ποιοι οι Μητσοτακιδες….είδαμε την νοικοκυροσύνη τους τόσα χρόνια που κυβερνάνε τον τόπο.

    6. ΨΕΥΤΕΣ…ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ…ΜΙΖΑΔΟΡΟΙ…ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ….ΑΔΗΦΑΓΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ….ΡΕΤΑΛΙΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ….ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ….ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΝΑ #ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ# ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝΕ ….ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΕΙΠΕ Η ΜΠΑΦΟΓΙΑΝΝΗ….ΕΜΕΣΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΖΟΥΝΕ Σ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ…ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ# ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ….ΝΤΟΡΟ ΓΙΟ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ…
      Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΑΜΗΚΟΣ !!!!!!

    7. το εκτρωμα του εκτρωματος ωεκτρωμα
      το ερπετό, του ερπετού ω ερπετο
      ο σατανιστής του σατανιστη ω σατανιστη
      το βδελυγμα εχιδνας, του βδελυγματος εχιδνας, ω βδελυγμα εχιδνας
      ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΟΥΝ;;;οι εξωγήινοι;

    Comments are closed.