ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΩΝ; ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ – ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ

    Κοινοποίηση:
    panigiri

    Κάθε καλοκαίρι τα πανηγύρια στα χωριά είναι η must διασκέδαση, αφού εκτός από το να τιμούν τους Αγίους της περιοχής, έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και οι άνθρωποι που δεν έχουν την πολυτέλεια της εξόδου.

    Από πέρυσι όμως με τον κορωνοϊό άλλαξαν και όπως όλα δείχνουν, φέτος δεν θα έχει πανηγύρια! Τουλάχιστον στις περιοχές που δεν ακούν τις “εντολές” του πρωθυπουργού και έχουν μείνει πίσω στους εμβολιασμούς, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.

    Αυτό σύμφωνα με την τελευταία ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως για τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού» και ισχύει τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιουλίου (ανανεώνεται κάθε Δευτέρα η σχετική Απόφαση), σημαίνει ότι δεν έχει πανηγύρι φέτος για τη Φθιώτιδα!

    Ειδικότερα η λειτουργία πανηγύρεων επιτρέπεται στις Περιφερειακές Ενότητες που το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού τους, 14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση, υπερβαίνει το 50%.

    Στον επιδημιολογικό χάρτη την Πέμπτη 8 Ιουλίου η Φθιώτιδα παρουσιάζεται με μόλις 38,88% αναφορικά με τους ανθρώπους που έχουν κάνει έστω τη μία δόση εμβολίου. Σε απόλυτους αριθμούς βέβαια – σύμφωνα πάντα με την επίσημη ιστοσελίδα emvolio.gov.gr -στη Φθιώτιδα έχουν γίνει 64.901 εμβόλια για την 1η δόση (και 52.918 πλήρως εμβολιασμένοι – 2η δόση και μονοδοσικά). Αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 41,02% (ο συνολικός πληθυσμός του νομού σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή του 2011 ανέρχεται σε 158.231) αλλά υπάρχει και το «κενό» των 14 ημερών που σημαίνει ότι αυτό το ποσοστό ισχύει από 21 Ιουλίου και μετά.

    Ήδη το γνωστό πανηγύρι της Αγίας Κυριακής στις Λιβανάτες ματαιώθηκε και το ίδιο θα γίνει και για τα πανηγύρια των υπόλοιπων χωριών, αν δεν αλλάξει η νομοθεσία ή δεν επιταχυνθεί η διαδικασία εμβολιασμού. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, αν δε θελήσει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός της ΠΕ Φθιώτιδας σε ικανοποιητικό ποσοστό, καθώς ραντεβού υπάρχουν.

    Πρέπει να τονίσουμε πάντως ότι σε σχέση με το αρνητικό ρεκόρ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που είναι τελευταία σε εμβολιασμούς με 39% σε πρώτη δόση και 31% σε πλήρους εμβολιασμούς, η Φθιώτιδα είναι 2η πίσω μόνο από τη Βοιωτία. Ειδικότερα στη Βοιωτία έχουν εμβολιαστεί έστω και με μία δόση 46,69% και πίσω από τη Φθιώτιδα ακολουθούν: Εύβοια 37,28%, Φωκίδα 34,34% και Ευρυτανία 31,77%.

    Σημειώνουμε τέλος ότι σε αντίθεση με τα πανηγύρια, οι εμποροπανηγύρεις μπορούν να διεξαχθούν κανονικά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    16 Σχόλια

    1. καθομαστε τους ανεχωμαστε δεν θελουν να γιορταζουμε αναμενωμενο ερχεται δεκαπενταυγουστος

    2. Δεν θέλουν την χαρά του κόσμου….τι δεν καταλαβαίνετε ρε παιδιά;;;;;

    3. Τι έκανε λέει;;;; Θα απαγορευθούν τα πανηγύρια;;;;;;;;; Χααα χαα χααα! Σας βλέπω μπάτσοι να τρέχετε με παλούκια στον πισινό , για ναγλυτωσετε το τομάρι σας από το μένος των προστατευόμενων ευπαθών σας , των γιουφτων . Θα πέσει πολύ γελιο

    4. Ιτι και να σκαρφιστειτε για να μπολιασετε κόσμο …ξεχαστε το. Όσοι ήθελαν μπολιαστηκαν και τέλος.Μην το κουραζετε το θεματακι γιατί σε λίγο θα τρώτε φαπες στους δρόμους.

    5. Όλη η ιστορία για αυτό γίνεται. Έχουν θέμα σοβαρό οι άνθρωποι αυτοί γενικά με τον κόσμο. Εσείς λοιπόν όλοι που κάποτε τους ψηφίσατε γράψτε τους στα παπάρια σας να τειωνουμε.

    6. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ?
      ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
      ΤΖΑΜΠΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ?
      ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΩ ΕΓΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.
      ΑΛΛΑ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΤΙ ΣΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΣ?

    7. Ξεσηκωμός χρειάζεται. Γραφτε τους στα @@ σας και κάντε κανονικά τα πανηγύρια σε όλη την Ελλάδα.

      Τιμήστε τους Άγιους, την Ορθοδοξία και τις παραδόσεις.

      Κάτω η χούντα της παγκόσμιο ποίησης. Κάτω οι νενεκοι ντενεκεδες.

    8. Ζήτω ο Κυριάκος Μητσοπούστης! Ζήτω ο Σιών! Ζήτω η ευγονική! Ζήτω το τσιπάρισμα και το χάραγμα! Φάτε σκατά καθίκια της ΝΔ που τον ψηφήσατε. Και δεν είδατε τίποτα ακόμη!

    9. Από της 15 με 20 Ιουλίου κλείνει και η Αγγλία και έρχεται και εδώ πάλι λονταουν!!Είναι εντολή να εμβολιαστούν όλοι,θέλουν δεν θέλουν!!Η Κατέβα ήταν υπάλληλος στην φαιζερ!!!

    10. Ε, δεν είναι καινούργιο αυτό. Και πέρυσι το ίδιο έκαναν.

    11. Επειδή θέλουν να καταργήσουν τα πανηγύρια και τους αγίους, ρωτάω τους 301(και τη διεθνίστρια πρόεδρο). Το τζαμί λειτουργεί; και γιατί δεν βάζετε τον ιμάμη να πει για υποχρεωτικό εμβολιασμό; Που να χτυπιέστε η πλειοψηφία δεν θα κάνουμε το εμβόλιο.

    12. Ἤταν ἀναμενόμενο νὰ δαιμονιστοῦν τὸν Δεκαπενταύγουστο. Νὰ μὴ ξαναπατήσῃ κανεὶς τὸ πόδι του σὲ καταστήματα ὅπου ἐπιβάλλεται ἡ αὐτοκτονία τῶν εργαζομένων.
      “Στὴν ἀρχὴ σὲ περιφρονοῦν, μετὰ σὲ διαβάλλουν, κατόπιν σὲ πολεμοῦν, καὶ στὸ τέλος χάνουν” (Γκάντι).

    13. Θέλουν να καταργήσουν οτιδήποτε έχει σχέση με την την παράδοση, το έθνος και τη θρησκεία. Ζήτω η παγκοσμιοποίηση!!!!

    14. δεν βλέπω καμμία διάθεση για αντίσταση, όλοι φοβούνται μην νομοθετηθεί κάτι από την κυβέρνηση, δηλαδή αν μαζευτεί ο κόσμος στο χωριό με τις καραμπίνες τί θα έρθει να κάνει ο μπάτσος τους χωριού;;;;; ή μήπως θα φέρουν τα ΜΑΤ;;;;; ας τα φέρουν….

    15. Δε ξέρω για τα πανηγύρια, πάντως στα factory outlet μας πιέζουν για μπόλι. Προσοχή όχι το κατάστημα που δουλεύω.. Η διεύθυνση του πολυκαταστηματος factory outlet. Κανείς στα factory, αν μας σέβεσται μη ξαναπατήσετε.
      Η ισχύς εν τη ενώση.

    16. Εφόσον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν αντιδράει θα σας μαμάνε μέχρι τέλους .

    Comments are closed.