ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΤΗΣ SIEMENS; ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΟΥΝ!

    Κοινοποίηση:
    SIEMENS

    Σε επανάληψη του 2016 φαίνεται ότι οδεύει η υπόθεση του σκανδάλου της Siemens, καθώς μια αμφιλεγόμενη, όσο και πρωτοφανή κίνηση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, μπορεί να «διαλύσει» τη δίκη σε δεύτερο βαθμό που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Σεπτεμβρίου 2021.

    Τι ακριβώς έχει συμβεί (και έχουν τεθεί όλα υπόψη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου);

    Ένα επείγον έγγραφο εστάλη στις 28 Μαΐου από την Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών Αναστασία Μασούρα στο Τμήμα Ποινικών Εδρών του Εφετείου, σημειώνοντας: «Απαιτείται γραπτή μετάφραση στη γερμανική και γαλλική γλώσσα της υπ’ αριθμόν 5236/2019 απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τη Siemens, προκειμένου η υπόθεση να εισαχθεί στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων».
    Να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη απόφαση (είναι σχεδόν 4.000 σελίδες) είχε εκδοθεί το Δεκέμβριο του 2019 και καθαρογράφηκε στις 7 Μαΐου 2021.

    Γιατί η κ. Μασούρα έστειλε τρεις εβδομάδες μετά την απαίτησή της για μετάφραση;
    Γιατί εφόσον, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών έχει αρμοδιότητα για τη μετάφραση, δεν την έκανε και αναρμοδίως ζητά από άλλα τμήματα να την κάνουν;

    Γιατί η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ουσιαστικά αποποιείται των ευθυνών της προχωρώντας σε μια κίνηση που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ (αφού όπως λένε νομικές πηγές, δεν έχει ξανασταλεί άλλη φορά πίσω ποινική δικογραφία που εκκρεμεί σε 2ο βαθμό ώστε να προβεί το Εφετείο σε μετάφραση της πρωτόδικης απόφασης) ενώ υπάρχει κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων;

    Σύμφωνα με πόρταλ στη δίκη που θα γίνει τον Σεπτέμβριο πιθανότατα να κληρωθούν ως πρόεδροι Εφετών και κάποιοι που έχουν ήδη προαχθεί σε Αρεοπαγίτες.

    Αν αυτό συμβεί, ίσως η υπόθεση πάρει αναβολή και τότε θα έχουμε Déjà vu των όσων είχαν συμβεί το 2016: Με την τότε Εισαγγελία Εφετών να μην φροντίζει να μεταφραστεί και να παραδοθεί εγκαίρως το παραπεμπτικό βούλευμα στους αλλοδαπούς κατηγορούμενους, με αποτέλεσμα να υποβληθεί ένσταση ακυρότητας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. ΜΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΠΑΛΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ ! ΠΟΤΕ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ? ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΛΟΣ !

    2. Παίρνουν τα σπίτια του κοσμακη επειδή κάτι λαμόγια πολιτικοί τα έφαγαν π.χ siemens

    3. 300 ΠΡΟΔΌΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΈΛΛΗΝΕΣ ΕΊΝΑΙ
      .
      ΣΤΟ ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΙΟ..
      .
      ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΩΝ ΑΝΘΕΛΛΉΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

    4. ΟΣΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
      Δεν μπορεί να θεωρούμε ότι η Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκό Κράτος, ούτε οι Έλληνες να παριστάνουμε τους “Ευρωπαίους”.
      Είμαστε πολύ μακρυά από την Ευρώπη…
      Η Ευρώπη βασίζεται στο άριστο και αξιοκρατικό Ρωμαϊκό Δίκαιο, ενώ η Ελλάδα όχι.
      Στη Δυτική Ευρώπη (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία του Καποδίστρια, Μ. Βρετανία, Ιρλανδία, Ισλανδία) δεν περνάει ούτε το 1 χιλιοστό από όλα αυτά που ανεχόμαστε.
      Αλήθεια, γιατί ανεχόμαστε την αλητεία στη “Δημοκρατία”, στην ολο-δική μας Δημοκρατία;;;
      Έχουμε τα “Πνευματικά δικαιώματα” της Δημοκρατίας, αλλά στην πράξη είμαστε παντελώς αποτυχημένοι.
      Εισαγγελείς: μάλλον έχει εξαλειφθεί το επάγγελμα, δεν φαίνεται κανείς στον ορίζοντα.
      Εξαλείφθηκαν οι Εισαγγελείς και μαζί τους και το Σύνταγμα.

      1. Α Ρ Ι Σ Τ Η !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ευγε σου…. και παλι ευγε…… αλλἀ ποιος θα το καταλαβει και εφαρμοσει?? ουτε σε 100χρονια δεν προκειται.!!!!!!!!!!! Α Ρ Ι Σ Τ Η!!!!!!!!!!!! ευγε σου και παλι……

      2. Η Δημοκρατία απο τη φύση της είναι αναξιοκρατική. Δεν εκλέγεται ο καλύτερος αλλά όποιος ψηφιστεί. Δεν κερδίζει η λογική άποψη αλλά όποια θέλουν οι πολλοί. Ο Καποδίστριας που αναφέρεις το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να καταργήσει τα κόμματα. Μετα το θάνατο του απόκτησες κοινοβουλευτισμό.
        Και στην άμεση δημοκρατία της Αθήνας ήπιε κόνιο ο Σωκράτης, διώχθηκε ο Θεμιστοκλής, όλοι οι φιλόσοφοι κλπ.
        Ποιος επίσης σου είπε πως στην Ευρώπη είναι τα πράγματα καλά και αξιοκρατικά;
        Δεν έχεις “Δημοκρατία”. Δημοκρατία κανονικότατη έχεις. Επίσης, η Δημοκρατία δεν είναι δική σου. Ο κοινοβουλευτισμός που έχεις σήμερα βασίζεται σε άλλες ιδέες και μόνο το όνομα έχει πάρει απο την αρχαία Ελλάδα. Τέλος, ο ελληνισμός μεγαλούργησε επι χιλιάδες χρόνια χωρίς δημοκρατία. Το πολίτευμα της άμεσης δημοκρατίας εφαρμόστηκε στην Αθήνα για λίγα μόλις έτη ανάμεσα στα χιλιάδες χρόνια ελληνισμού και έγιναν διώξεις των σπουδαιότερων αντρών που όλοι ήταν αντιδημοκράτες και οδήγησε σε εμφύλιο. Εκτός αν ο Πλάτων και ο Σωκράτης ήταν δημοκράτες και δεν το ξέραμε. Η δημοκρατία είναι το όπιο του ελληνάκου για να τον δουλεύουν οι ξένοι ηγέτες όταν έρχονται στην Ελλάδα.

    5. Σιγα μην βγει αποφαση απο τους διορισμενους δικαστες οσο ειναι πρωθυπουργος ο Μητσοτακης.

    6. Η διαπλοκή ηταν ειναι και θα είναι στην ημερησια διαταξη.Για το σκάνδαλο (βλ.novartis παρόμοιο) από τα επίσημα αρχεία είναι καταγεγραμμένοι τουλάχιστον 4000 γιατροί οτι τα πήραν!!!!.Ειδατε εσείς να κινηθεί κάποια διαδικασία εναντίον τους? ΟΧΙ… ΓΙΑΤΙ? Οι πολιτηκάντηδες ειδικά απο νδ συριζα πασοκ αναμένουν ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ των 4000 και άνω.Ετσι γίνεται και με τη SIEMENS.

    7. Είστε καλά που θα τα βάλουν με την Siemens ποιος θα τολμήσει να τους ακουμπήσει Εγώ πήγα Λονδίνο για εξετάσεις σε νοσοκομείο και η αξονική είναι Siemens και όλα τα αλλά μηχανήματα υπέρηχοι και ακτινογραφίες Είναι πολυεθνική με δις σε όλο το κόσμο Ειδικά στην Ελλάδα λόγω Χριστοφοράκου που ο πατέρας του δικάστηκε για συνεργασία με Γκεστάπο ήταν μαζί με Μητσοτακη ανήκουν όλοι αυτοί στην γερμανική ελίτ εδώ και 100 χρόνια και συνεχίζουν οι οικογένειες τους Το χρήμα πέφτει άφθονα με μίζες ξεχάστε την υπόθεση

    8. Μην ξεχνάμε, ο Γεραπετρίτης δεν είναι στην μπουζού για το σκάνδαλο της SIEMENS λόγο βουλεύματος. Κανονικά θα έπρεπε δικαστεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ για τα κακουργήματα.

      Και συνεχίζει τα να τρώει μέσω του πεθερού του και της γυναίκας του που παίρνουν αναθέσεις δισσεκατομυρίων από το κράτος. Σημείωση ο πεθερός του τσίμπησε τα εκατομμύρια όταν κλείσανε οι δρόμοι από το κράτος επειδή δεν έβαζε λεφτά από τα διόδια που εισπράτει να καθαρίσει τους δρόμους.

      Αυτή η σαπίλα κυβερνά.

    Comments are closed.