ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ! Ο ΠΟΥΤΙΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΟΛΙΣ 5 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ – ΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ “ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ” ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

    Κοινοποίηση:
    PUTIN MAKELEIO

    Μόλις πέντε λεπτά χρειάζεται ο Πούτιν για να καταστήσει αυτούς τους στόχους παρελθόν. 

    Το Πεντάγωνο, η προεδρική κατοικία στο Camp David του Μέριλαντ, το οχυρό Ritchie (στρατιωτικό κέντρο εκπαίδευσης στο Μέριλαντ που έκλεισε το 1998), μια αεροπορική βάση στην Καλιφόρνια που έκλεισε το 2001 και το Jim Creek, μια ναυτική βάση στην Ουάσινγκτον μπορεί να αποτελέσουν στόχους πυρηνικής επίθεσης από την πλευρά της Ρωσίας.

    πυρηνικ-1

    Αυτό διατείνεται η ρωσική κρατική τηλεόραση που παρουσίασε τη λίστα των πιθανών στόχων της Μόσχας σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης. Μάλιστα, μετέδωσε ότι ένας υπερηχητικός πύραυλος που φτιάχνει η Ρωσία μπορεί να πλήξει τους παραπάνω στόχους σε λιγότερο από 5 λεπτά αν εκτοξευθούν από ρωσικά υποβρύχια.

    submariness.jpg

    Το θέμα που παρουσίασε ο Dmitry Kiselyov, κεντρικός παρουσιαστής της εβδομαδιαίας εκπομπής ‘Vesti Nedeli’ ο οποίος έχει στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, είναι, όπως μεταδίδει το reuters, ασυνήθιστο ακόμα και για τα… πολεμοχαρή στάνταρντ της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, ενώ αποκτά ειδικό βάρος καθώς μεταδίδεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Μόσχα είναι στρατιωτικά έτοιμη να αντιπαρατεθεί με τις ΗΠΑ, ακόμα και αν αυτό εξελιχθεί σε κάτι που θα μοιάζει με την κρίση των πυραύλων του 1962. (Τότε η Σοβιετική Ένωση είχε αντιδράσει στην ανάπτυξη αμερικανικών πυρηνικών συστημάτων στην Τουρκία, στέλνοντας με τη σειρά της πυρηνικούς πυραύλους στην Κούβα)

    Οι ΗΠΑ έχουν διαμηνύσει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά τους να στείλουν πυραύλους στην Ευρώπη και κατηγόρησαν τον Πούτιν για άσεμνη προπαγάνδα. Ωστόσο, οι απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη Συμφωνία για τα Πυρηνικά του 1987, με την αιτιολογία ότι έγιναν παραβιάσεις από τη Ρωσία, κάτι που η ίδια αρνείται.

    erbissssss.jpg

    Ο Πούτιν έχει πει ότι η Ρωσία δεν επιθυμεί μια νέα κούρσα εξοπλισμών, ωστόσο την ίδια στιγμή κλιμακώνει την πολεμική ρητορική του.

    Κάποιοι αναλυτές βλέπουν την τακτική του ως μια προσπάθεια να δεσμεύσει εκ νέου τις ΗΠΑ να μπουν σε συνομιλίες για την επίτευξη μιας στρατηγικής ισορροπίας μεταξύ των δύο πόλων (ΗΠΑ – Ρωσίας).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: