ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!!! ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ NORD STREAM – ΤΟ ΞΕΡΑΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΑΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ…”

    Κοινοποίηση:
    43545

    Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει μετά τις εκρήξεις στους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream. Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας με μια ανόητη κίνηση -ακόμη και αν ισχύει, ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τις εκρήξεις στους ρωσικούς αγωγούς.

    Είναι δεδομένο ότι η Μόσχα, είτε το έκαναν οι ΗΠΑ είτε όχι, έχει μια μοναδική ευκαιρία: Μπορεί να κατηγορήσει πλέον το ΝΑΤΟ για επίθεση εναντίον ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, κάτι που φέρνει ακόμη πιο κοντά την χρήση πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία ως “παραδειγματισμό προς όλο την Ατλαντική Συμμαχία και την Ευρώπη”.

    Σύμφωνα με το warnews247.gr, η δολιοφθορά του Nord Stream, αν το έκανε η Ρωσία, συνεπάγεται κλιμάκωση προς την ΕΕ. Εντός του φάσματος υβριδικών απειλών, η Ρωσία μετακινήθηκε από την υβριδική παρέμβαση στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας στις υβριδικές επιχειρήσεις (HOPS) προοίμιο κανονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων.

    Και η αφορμή είχε δοθεί μήνες πριν με τις αμερικανικές δηλώσεις. Δείτε εδώ τις απειλές της Β.Νούλαντ για τους ρωσικούς αγωγούς.

     

    Οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream ήταν τόσο ισχυρές που σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες  καταγράφηκαν μέχρι το Hamar της Νορβηγίας. Αυτό το σημείο βρίσκεται 700 χιλιόμετρα μακριά από τις περιοχές των εκρήξεων!

    Η ανησυχία είναι μεγάλη σε όλο το ΝΑΤΟ και ειδικότερα στις  σκανδιναβικές χώρες και τις χώρες της Βαλτικής. Για το λόγο αυτό, ο υπουργός ο Υπουργός Άμυνας της Δανίας θα συναντήσει εκτάκτως αύριο τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γ.Στόλντεμπεργκ. Ο υπουργός Ενέργειας της Νορβηγίας αποκάλυψε πως “το επίπεδο ασφάλειας σε όλες τις ενεργειακές εγκαταστάσεις έχει αυξηθεί”.

    Ο εκπρόσωπος των ΕΔ της Σουηδίας τόνισε ότι “το περιστατικό με τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου είναι φυσικά σοβαρό. Οι ένοπλες δυνάμεις παρακολουθούν τις εξελίξεις και αναλύουν τι έχει συμβεί. Πραγματοποιείται συνεργασία με τις σουηδικές αρχές και άλλες χώρες. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποκλείουν τίποτα”.

    Η Πρωθυπουργός της Δανίας τόνισε “Επιτρέψτε μου απλώς να προσθέσω εδώ ότι αυτό που συνέβη τις τελευταίες 24 ώρες στη Βαλτική Θάλασσα στο Nord Stream 1 και Nord Stream 2 είναι βαθιά ανησυχητικό.”

    H Μόσχα θα κτυπήσει Βαλτική ή Νορβηγία;

    Υπάρχουν φόβοι πως τα κτυπήματα στους αγωγούς Nord Stream ήταν μόνο η αρχή.

    Λίγες ημέρες πριν από τα κτυπήματα στους αγωγούς Nord Stream, οι νορβηγικές αρχές προειδοποίησαν για μυστηριώδεις δραστηριότητες στην πλατφόρμα πετρελαίου και φυσικού αερίου τους

    Ο νορβηγικός Τύπος είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα ότι άγνωστα drones παρατηρήθηκαν τουλάχιστον σε έξι εγκαταστάσεις της Equinor, συμπεριλαμβανομένου του γιγαντιαίου κοιτάσματος πετρελαίου της Johan Sverdrup.

    Την προηγούμενη Τρίτη, ένα drone βρέθηκε 50 μέτρα μακριά από την πλατφόρμα Heidrun της Equinor στη Βόρεια Θάλασσα, παραβιάζοντας την περίμετρο ασφαλείας των 500 μέτρων.

    “Παρατηρήθηκαν drones σε κάποιες από τις εγκαταστάσεις μας στη νορβηγική υφαλοκρηπίδα”, ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας η οποία έχει αναφέρει το περιστατικό στις νορβηγικές αρχές, μεταξύ των οποίων η PSA και η αστυνομία.

    Drones έχουν παρατηρηθεί εξάλλου κοντά και σε άλλες εγκαταστάσεις.

    Οι συμπτώσεις – Θα υπάρξουν ρωσικά αντίποινα

    Υπάρχουν 3 συμπτώσεις που προβληματίζουν:

    -Οι ρωσικοί αγωγοί κτυπήθηκαν την ημέρα που Πολωνία, Δανία, Νορβηγία εγκαινίαζαν ένα νέο αγωγό, τον “Baltic Pipe” που ανταγωνίζεται τον Nord Stream. Ο αγωγός αυτός έχει στόχο να αποσυνδέσει την Ευρώπη από το ρωσικό φυσικό αέριο.

    -Επίσης οι ρωσικοί αγωγοί κτυπήθηκαν ενώ ξεκινούσε η μεγάλη άσκηση του ΝΑΤΟ στην Βαλτική με την ονομασία Ramstein Alloy

    -H CIA είχε ενημερώσει μέρες πριν την Γερμανία για επικείμενο κτύπημα στους αγωγούς Nord Stream!

    Συνεπώς, είτε το έκανε η ίδια η Ρωσία είτε όχι μπορεί πλέον να ανταποδώσει και να πλήξει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Νορβηγίας ή τον ίδιο τον “Αγωγό της Βαλτικής” προκαλώντας ενεργειακό χάος στην ΕΕ.

    Λίγο πριν τις εκρήξεις στον Nord Stream, ο Πρόεδρος της Πολωνίας και οι Πρωθυπουργοί της Πολωνίας και της Δανίας εγκαινίασαν το αγωγό Baltic Pipe ο οποίος θα μεταφέρει κάθε χρόνο 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νορβηγικού φυσικού αερίου στην Πολωνία και θα επιτρέψει στην Βαρσοβία να γίνει 100% ανεξάρτητη από το ρωσικό αέριο.

    O Πολωνός πρωθυπουργός Morawiecki τόνισε:

    «Η εποχή της κυριαρχίας της Ρωσίας στον τομέα του φυσικού αερίου έχει τελειώσει»

    «Το άνοιγμα του αγωγού φυσικού αερίου της Βαλτικής, από τον οποίο θα ξεκινήσει η παροχή φυσικού αερίου το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στην πόλη Goleniów στη βορειοδυτική Πολωνία.

    Δηλώνω με απόλυτη σιγουριά ότι η περίοδος της ρωσικής κυριαρχίας στο κοίτασμα φυσικού αερίου, που χαρακτηρίζεται από εκβιασμούς και απειλές, φτάνει στο τέλος της.

    Ο αγωγός της Βαλτικής σημαίνει από σήμερα ελευθερία. Θα γίνει αγωγός ανεξαρτησίας, ασφάλειας και ειρήνης”.

    Αυξημένη επιφυλακή στην Βαλτική – Μεταφέρει δυνάμεις στα σύνορα η Εσθονία

    Σύμφωνα πάντα με το WarNews247, ταυτόχρονα με τις εκρήξεις στους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream, ξεκινούσε στην Βαλτική η μεγάλη πολυεθνική άσκηση του ΝΑΤΟ “Ramstein Alloy”.

    Χτες και σήμερα αεροπορικές δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, αλλά και τη Φινλανδία λαμβάνουν μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις τόσο στη Θάλασσα όσο και στον αέρα, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της άμυνας της Συμμαχίας στα ανατολικά.

    «Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνουμε στις ασκήσεις μας τόσο αεροπορικές όσο και δραστηριότητες εδάφους ολοκληρωμένης αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας», ανέφερε ο οργανωτής της άσκησης Μοίραρχος Κρεγκ Ντόκερ από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων Ουέντεμ.

    «Αυτό υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι σύμμαχοι θωρακίζουν την ανατολική πτέρυγα και – ταυτόχρονα – προετοιμάζονται για την ουσιαστική εκτέλεση της αποτρεπτικής και αμυντικής αντίληψης του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής», πρόσθεσε.

    Ταυτόχρονα, οι Ένοπλες Δυνάμεις των κρατών της Βαλτικής είναι σε αυξημένη επιφυλακή. Μάλιστα η Εσθονία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα μεταφέροντας άρματα μάχης και τεθωρακισμένα στα σύνορα με την Ρωσία ενώ οι ΗΠΑ παρέδωσαν στην Λετονία MLRS HIMARS.

    Κατά τη διάρκεια της άσκησης, οι συμμετέχουσες αεροπορικές δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις συναγερμού γρήγορης αντίδρασης, όπως αερομαχίες, Απώλεια Επικοινωνίας, Αναχαίτιση, Σενάρια Έρευνας και Διάσωσης, Κλειστή Αεροπορική Υποστήριξη και ανεφοδιασμός αέρος.

    Τα ισπανικά συστήματα αεράμυνας NASAMS θα προσομοιώσουν την άμυνα της αεροπορικής βάσης Lielvarde στη Λετονία έναντι αεροπορικών επιθέσεων.

    Πάνω από δύο δωδεκάδες μαχητικά και αεροσκάφη υποστήριξης, καθώς και αερομεταφερόμενα αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης του ΝΑΤΟ, συμμετέχουν στην εκπαίδευση που φιλοξενεί η Λετονία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. fuck the usa λεγαν καποιοι αν τους θυμαστε. ξεραν πολλα

    2. έρχεται γεια βρυσούλες πυρηνικά και ανατινάξουλες την βλέπω τη Γη στο τέλος να ανοίγει μία μεγάλη τρύπα να μας καταπιεί το σύμπαν με μαλακίες κάποιον

    3. Αυτο που συμβαινει τωρα με τη Ρωσια θα συνεβαινε πριν 5 χρονια (με τη Χιλαρυ) αλλα τους χαλασε τη σουπα ο Τραμπ.

    4. Η ιστορία μου θυμίζει 10 τύπους που την πέφτουν ταυτόχρονα σε έναν τύπο γιατί κανένας τους δεν έχει τα @@@ να τον αντιμετωπίσει μόνος του. Εύχομαι η Ρωσία να νικήσει με όποιο κόστος όλα αυτά τα σιχάματα. Μαζί και τα δικά μας εγχώρια που τα παίρνουν από το μπουρδέλο στη Β. Σοφίας.

    5. ΘΑ ΣΑΣ ΓΑΜΗΣΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ….ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΠΑΡΤΟΥΖΑ ΑΣ ΠΟΥΜΕ…. ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΟΙ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Comments are closed.