Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ:  Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΟΛΑΣΗ – ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΤΩΡΑ ΦΩΤΙΕΣ, ΠΟΙΑ ΧΩΡΙΑ ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ – ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΜΕΣΑ – ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΣΒΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ

    Κοινοποίηση:
    Πυρκαγιά στο Χελιδόνι Ηλείας, Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)

    Δεν λέει να τελειώσει ο πύρινος εφιάλτης που ζει η χώρα μας. Πάνω που οι πυροσβεστικές δυνάμεις παίρνουν μια ανάσα, έρχονται αναζωπυρώσεις και πάλι από την αρχή.

    Αναζωπύρωση και στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης λίγο νωρίτερα. Και μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο.

    Δύσκολες οι ώρες στην Αρχαία Ολυμπία όπου υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτα σημεία, με την κυριότερη πίσω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

    Στην Βόρεια Εύβοια, αναζωπυρώθηκε η φωτιά στο χωριό Σκεπαστή δημιουργώντας εκ νέου δύσκολες συνθήκες.

    Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί δόθηκε εντολή για να εκκενωθεί το χωριό Κεχριές, αλλά και οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί.

    Η Λίμνη Ευβοίας τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πολιτεία.

    Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής:

    Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Ευβοίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

    Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

    Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

    Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις νέες ανακοινώσεις, ο στρατός θα βγει στους δρόμους προκειμένου να συνδράμει το έργο της πυροσβεστικής, ενώ ανακλήθηκαν όλες οι άδειες στο πυροσβεστικό σώμα μετά από εντολή του αρχηγού.

    Ωστόσο, στα περισσότερα μέτωπα συνδράμουν επίγεια μέσα προκειμένου να σβηστούν, αφού τα εναέρια αναζητούνται. Για την ακρίβεια, δεν είναι αρκετά για να επιχειρήσουν σε όλες τις φωτιές που καίνε την Ελλάδα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    6 Σχόλια

    1. Φωτιά τώρα και στο Φωκίδα, αγ Σπυρίδωνα κοντά. Ας ελπίσουμε το καλύτερο χωρίς μεγάλη καταστροφή.

    2. Ακριβώς πατήστε εκεί που λέει συνεχίστε την ανάγνωση για να δείτε τον πραγματικό χάρτη της πράσινης ενέργειας που μετατράπηκε σε κόκκινη

    3. Τα καινε για ανεμογεννητριες και χοτ σποτ.Θελουν να τους μαζεψουν εδω.Ορθιοι ολοι να τα ανατρεψουμε ολα αυτα.

    4. KOULI BASTARDO…
      ΧΤΙΖΕ HOT SPOT… ΛΑΘΡΟΠΗΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΓΕ ΣΠΙΤΙΑ… ΕΛΛΗΝΩΝ

    5. Η ΜΠΑΦΟΓΙΑΝΝΗ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ… ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΥΓΧΑΡΙΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΕΚΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΙΩΝ… ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ… ΕΝΑ ΜΠΙΤΟΝΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ… ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?… ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΟΧΟΥΣ…. Ο ΒΟΡΕΙΑΣ Η ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ… ΦΥΣΙΚΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ… ΜΟΝΟ ΚΑΜΕΡΕΣ

    6. πρέπει να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις και να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ το γρηγορότερο για να μπορέσει το κράτος να χτίσει τα σπίτια των μεταναστών….!!!!!!! αφήστε τις φωτιές και πηγαίντε στο κοντινότερο ίντερνετ καφέ να πληρώσετε……

    Comments are closed.