Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25 ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΣΥΡΦΕΤΟΣ, ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ. “ΜΟΚΟ” ΣΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ…

    Κοινοποίηση:
    1

    Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση του φετινού εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, καθώς κοινό κείμενο υπογραφών κατέθεσαν πριν από λίγο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, «ενάντια στην αυταρχική κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συναθροίσεων» και ενώ όλη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς lockdown, μετρώντας τις τελευταίες ώρες 71 νεκρούς.

    Σύμφωνα, όμως, με τον Περισσό, ο οποίος δημοσιοποίησε πρώτος το πλήρες κείμενο, αυτό τάσσεται «ενάντια στην αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, σε μια προσπάθεια να απαγορεύσει τον αγωνιστικό εορτασμό της 17ης Νοέμβρη διακινείται και υπογράφεται από εκπροσώπους συνδικάτων, μαζικών φορέων, νομικούς, δημοσιογράφους, βουλευτές, αιρετούς κ.ά».

    Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση:

    «Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη την χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. Πρόκειται για μιαν απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους. Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη γι’ αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα, πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση».

    ΜέΡΑ25: Υπογράφουμε όλοι για να αποσύρει η κυβέρνηση την απαράδεκτη απόφαση της
    «Το ΜέΡΑ25 ενστερνίζεται και προσυπογράφει το παρακάτω κείμενο φορέων και προσωπικοτήτων που καταδικάζει την αντιδημοκρατική απόφασης της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων. Καλούμε τα μέλη μας να κάνουν το ίδιο και να μας στείλουν τις υπογραφές τους για να προστεθούν στη βροντερή καταδίκη» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Μέρα25 επισυνάπτοντας το κείμενο, ενώ σφοδρή υπήρξε η αντίδραση και του Γραμματέα του, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος επικοινώνησε νωρίτερα τηλεφωνικά με τους κ. Τσίπρα και Κουτσούμπα.

    ΣΥΡΙΖΑ:
    Βαρύτερη, ωστόσο, αντικειμενικά είναι η υπογραφή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία για πρώτη φορά μετά την αποχώρηση του κ. Βαρουφάκη από την Κουμουνδούρου, αλλά και την ιστορική διάσπαση από την «μήτρα» του Περισσού συμπαρατάσσεται ανοιχτά με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς. Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει αύριο επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ενώ σχεδόν σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη για το θέμα σε όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

    Οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνυπογράφουν το παρακάτω κείμενο, το οποίο υπογράφουν συνδικαλιστές από διάφορους πολιτικούς χώρους, πολιτικά κόμματα, δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, άνθρωποι του πολιτισμού οι οποίοι απαιτούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αυτή την απαράδεκτη απόφαση που αναστέλλει άρθρο του Συντάγματος με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ:

    «Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές.
    Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό.

    Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
    Άλλωστε, οι φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Δεν καλύπτεται ούτε καν από τον αντιδραστικό νόμο για τις διαδηλώσεις, ο οποίος ρητά εξαιρεί τις συγκεντρώσεις για τις επετείους της Πρωτομαγιάς και της 17ης Νοέμβρη από τη γνωστοποίηση, την απαγόρευση ή τον περιορισμό τους.
    Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες αποτελούν κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την εξέλιξη. Ακόμα και τώρα πρέπει να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    45 Σχόλια

    1. ΝΈΑ ΠΑΓΚΌΣΜΙΑ ΤΆΞΗ ΑΡΙΣΤΕΡΆ ΚΥΒΕΡΝΟΎΝ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΘΑ ΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΙΆΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΊΑ ΜΑΣ Η ΠΟΡΕΊΑ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΑΝΑΊΜΑΚΤΑ ΜΕ ΠΆΝΩ ΑΠΌ 50000 ΚΟΣΜΟ

    2. ….ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ, ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΚΟΠΡΙΕΣ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ!!!….ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ….ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟ 44-47…ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…..Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ!!!

    3. ουλοι θα ειναι εκει ο αριστεροs πατριωτηs και η κ.σοφια τσιμπουκοκλανοδειση απο το xeseklaseart.tv

    4. Το εχω ξαναπεί!!! Η φωνή της Δαμανάκη στο Πολυτεχνείο θα πρέπει να ντουμπλαριστει , δεν της αξίζει να ακούγεται!!!

    5. η κόρη της ΠΤΑΝΑΣ ..(.αυτό το βούρλο που δεν ξέρει να μιλήσει…)
      αννας παναγιωταρέα που διορισε ο κούλης -κούλα… στην παγκόσμια τράπεζα με μηνιάτικο …μόνο 35.000 ευρώ τον μήνα θα πάει κ αυτή να καταθέσει στεφάνι η να κάνει πορεία …για να τιμήσει τούς δήθεν νεκρούς για να κονομάει η μάνα κ η κόρη παναγιωταρέα λόγω δημοκρατίας ….

    6. Τι ακριβώς θα προσφέρει στην κοινωνία ο εορτασμός της συγκεκριμένης επετείου;; Μπορεί κάποιο αριστερό ζωντόβολο να μου απαντήσει;;

    7. Ο/Η Να δείτε πως και πορεία θα γίνει και επεισόδια θα έχουμε λέει:

      Το πρόβλημα δεν περιορίζεται στο γεγονός πως οι αριστεροί στήνουν ήρωες και ηρωικές καταστάσεις, ενώ διακατέχονται από επιζήμιες ιδεοληψίες. Δυστυχώς, η δεξιά και όσο αυτή εκφράζεται από τη ΝΔ, ακολουθεί την ίδια τακτική. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω την τακτική του Μητσοτάκη ως προς τις εθνικές αξίες, από την αντίστοιχη των κ.κ. Τσίπρα και Κουτσούμπα. Μόνο πριν τις εκλογές διαφοποιειται ο κ. Μητσοτάκης, την επόμενη βέβαια το ξεχνά. Οτιδήποτε το πατριωτικό, έχει πλέον την εικόνα του φασιστικού και του αντιδραστικού, εξ ου και ο μη εορτασμός των εθνικών επετείων. Ενώ, υιοθέτησαν τις ψευδεπίγραφες αριστερές ιδεοληψίες και τις μετέτρεψαν δια μέσου της προπαγάνδας σε αξίες. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, εργάζεται νυχθημερόν το αριστερό, αλλά και το μπαρδαλό τιμ που μάζεψε ο Μητσοτάκης στο κόμμα που ίδρυσε ο Κ. Καραμανλής. Την πάτησες αρχηγέ κ. Μητσοτάκη γιατί αν άλλαζε τόσο εύκολα το αξιακό σύστημα ενός λαού, θα το είχαν καταφέρει νωρίτερα και οι αριστεροί δικτάτορες που κυβέρνησαν το μισό κόσμο για πολλά χρόνια. Αν πάτε τώρα σε εκείνες τις χώρες, θα δείτε πως οι λαοί επανέκαμψαν στις πατροπαράδοτες αξίες τους, ενώ έθεσαν εκτός νόμου την αριστερά και γκρέμισαν τα ιδεολογήματα της. Σε βλέπω κ. Μητσοτάκη ή Ζίγδη, με εξαχνωμένη την ΝΔ ή εκδιωγμένο από τον χώρο της δεξιάς που δεν ανήκεις.

    8. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΣΕΒΑ, ΕΠΙ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΑΜΠΑΝΗ ΕΠΙ Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    9. Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
      “ΘΑ ΣΥΜΜΑΧΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΜΑΣ” ΛΕΝΙΝ
      “ΟΤΑΝ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” ΣΤΑΛΙΝ
      ΑΝΤΕ ΒΛΗΤΟ, ΠΟΥ ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ ΚΙ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ

    10. Συγχαρητήρια Ελενίτσα πολυ σωστά ολα .οσα εγραψες .Ημουν εκεί.

    11. 17η Νοεμβρίου η σιωνιστική γιορτή Καταστροφής της Ελλάδας απο μια ΑΔΙΑΙΡΕΤΗ εγκληματική συμμορία ελληνόφωνων Κατσαπλιάδων Προδοτών , χωρισμένη σε κομουνιστομπολσεβικικιες φράξιες με τα ονόματα ΚΚΕ Νέα Δημοκρατία ΣΥΡΙΖΑ κλεφτοΠασοκ βελοπουλος βαρουφ-ακης που ανακυκλώνεται κάθε 4 χρόνια με τιςν απόλυτα ελεγχόμενες βοϊδοεκλογές των διεθνών τοκογλύφων που πάντοτε βγάζουν ΣΚ @Τ@ που εξυπηρετούν αποκλειστικά τους τοκογλυφους.
      Άσχετα ποιόν άθλιο τσομπαναραίο και τη συμμορία του θα ψηφίσεις ΠΑΝΤΟΤΕ χάνεις εσύ και η Πατρίδα σου..

      Τώρα για τη δήλωση των εισαγγελέων ΜΟΝΟΝ εμετός.. Ενώ για όσα Αντισυνταγματικά Αίσχη διαπράττει η Σταλινική Χουντάρα των 300+1… μόκο..

      Ουυυυστ ρεεεε..

      ##–>>Τώρα να μειωθούν οι μισθοί τους κατά 95% και αυτών αλλά και όλων των κρατικοδίαιτων δημοσίων υπαλλήλων..

      –>> Απο οπού και έως που οι 300 +1 Καταστρέφουν εμάς με την ψευτο πανδημία αλλά συνεχίζουν να μισθοδοτουν ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΑΧΑ τους εαυτούς τους και το Δημόσιο κηφηναριό..
      Έεε ;;;

    12. Η 25η Μαρτίου… Η 28η Οκτωβρίου…. Η 4η Αυγούστου… Και η 21η Απριλίου.. Είναι οι μόνες αληθινές γιορτές των Ελλήνων.

    13. Οι αριστεροί είναι τα δουλικά αμέσου δράσεως των εβραίων. Ο κομμουνισμός είναι εβραίικη επινόηση, ο Μαρξ ήταν εβραίος, ο Λένιν ήταν εβραίος ο Τρότσκι ήταν εβραίος. Παίρνουν εντολές από τους εβραίους και δουλεύουν για να γίνουν πραγματικότητα τα σχέδια των εβραίων. Παγκοσμιοποίηση, εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην Ευρώπη και αλλοίωση των λαών, χλαπάτσα και τσιπάκι για να ελέγχουν τους δούλους. Μόνο που αν το παίζανε Δέσποινα Στυλιανοπούλου “Θέλω τα μιστά μου” θα τους παίρνανε με τα γιαούρτια, γι΄αυτό στολίζουν τα σκατά με φούμαρα “Ελευθερία, το δίκιο του εργάτη, το δίκιο του αγρότη, αγωνιζόμενη νεολαία”. Πίσω πρακτοράκια των εβραίων.

      1. Ξεχασες να γραψεις οτι η Μερκελ ειναι Ιουδαια

    14. Πόσα χρόνια προπαγάνδιζαν στα σχολεία τη 17 Νοέμβρη;Εεε λοιπόν αυτά είναι τα αποτελέσματα.
      Κάνανε κιμά τα μυαλά των παιδιών στα πανεπιστήμια.Παιδια εθνικοφρόνων πατριωτων από θρησκοληπτες οικογένειες γινηκαν “δημοκρατικα-προοδευτικα”πήγαν κόντρα στα ήθη και στις αξιες των γονιών τους.
      Οι οβριοι του υπουργείου όριζαν τα πάντα,από τη διδακτέα ύλη μέχρι ποιος,ποιοι και έως πότε.Ολα προσχεδιασμένα με στόχο τη κιμαδοποιηση.
      Το τωρινό τους πρόγραμμα περιέχει ρομποτοποιηση επ ευκαιρία του κορονογιου.
      Ξεχάστε δια παντός το τρίπτυχο πατρίδα θρησκεία οικογένεια.

    15. 25η, Πάσχα,28η δεν μίλησε κανείς!Για το Πολυτεχνείο βγήκαν οι ξεφτυλες οι δικαστές να πούνε ότι είναι αντισυνταγματική η απαγόρευση!Να δείτε που θα κάνουν και πορεία και πάλι τα γνωστά επεισόδια και δεν θα πάθουν τίποτα!Η αστυνομία ας πάει στις λαϊκές να κόβει πρόστιμο σε κάνα παππού που δεν φοράει μάσκα και να τραβολογανε καμία κοπέλα που προσπαθεί να μπει στην εκκλησία! Ντροπή!

    16. Τα τσουτσέκια τώρα ζητάνε άδειες , στο Εφετείο χωρίς καμία άδεια μαζεύτηκαν 20.000.
      Ας πάνε μπροστά όλοι αυτοί με τους βουλευτές και τις οικογένειές τους.
      Θα ανοίξει μύτη;;;;
      Όχι φυσικά γιατί κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;;;;
      Υποταγή στο παγκόσμιο σύστημα διακυβέρνησης δείχνουν και δουλεύουν τους ψηφοφόρους τους ότι να ξέρετε εμείς ζητήσαμε άδεια αλλά δεν μας έδωσαν.
      όλα μιλημένα συμφωνημένα πίσω από κλειστές πόρτες είναι.

    17. Οι περισσότεροι σχολιαστές θέλετε ομαδική ψυχοθεραπεία! Φασίστες και ρατσιστές αγκαλιά με τη μήτρα σας, τη Νέα Δημοκρατία…

      1. ΒΛΑΚΑ, ΔΙΑΒΑΣΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΜΠΡΟΣΟΥΡΕΣ

      2. Ότι δεν σας αρέσει κουφάλα Ελληνόφωνες γ@μημενε και όποιος δεν σας αρέσει φασίστας έτσι ;

    18. Τι, λοιπόν, εορτάζουμε στην επέτειο του Πολυτεχνείου; Αν εξετάσει κάποιος τα συνθήματα και τα πανό, τα οποία αναρτώνται σε κάθε επέτειο στα χώρο του Πολυτεχνείου, θα αντιληφθεί ότι μόνο ιδανικά για την νεολαία δεν εκφράζουν. Κυριαρχούν πάντα αναρχικά και κομμουνιστικά συνθήματα και λάβαρα. Αυτά είναι τα ιδανικά του Πολυτεχνείου; Τα «κάτω» και τα «έξω» αποτελούν τις επιδιώξεις της νέας γενεάς; Ο αναρχισμός και οι απαιτήσεις είναι ο αντικειμενικός σκοπός της νεολαίας; Δεν αρμόζει μια τέτοια συμπεριφορά σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Αν θέλαμε να καθιερώσουμε μα μέρα εορτασμού της Αναρχίας, δεν είναι η καταλληλότερα ή επέτειος του Πολυτεχνείου, θα μπορούσε να βρεθεί κάποια άλλη, ώστε να μη σπιλώνονται οι όποιοι αγνοί αγωνιστές.

      Δυστυχώς, ο μύθος του Πολυτεχνείου, ενισχύεται εντέχνως και μέσα από την σχολική προπαγάνδα. Ο ακόλουθος σχολιασμός της φωτογραφίας, προέρχεται από το βιβλίο Ιστορίας της Γ’ Λυκείου (έκδοση 1990), όπου παρ’ ότι υπάρχουν επίσημα πορίσματα και έχει γίνει γνωστή η συμφωνία φοιτητών και στρατού για το γκρέμισμα της πύλης του Πολυτεχνείου, οι συγγραφείς επιμένουν, αρκετά χρόνια μετά, να μιλούν για «πολλούς νεκρούς φοιτητές», φωλιάζοντας έτσι αυτή την προπαγάνδα ως κάτι αυτονόητο και δεδομένο στο μυαλό των παιδιών και διαιωνίζοντας κατά συνέπεια την ιστορική απάτη…

      Ομοίως, εμμένει στην συντήρηση του μύθου και η δημοσιογραφική προπαγάνδα (συνοδευόμενη ενίοτε κι από σκανδαλώδη άγνοια), παπαγαλίζοντας το γνωστό παραμύθι «οι φοιτητές που πλάκωσε το τανκ»…

    19. Οι συνιστώσες της ΝΔ οφείλουν να επιδείξουν σωφροσύνη
      και ενωμένοι να στηρίξουν την πολύχρωμη κυβέρνηση Μητσοτάκη
      και το συνταγματικό τόξο γενικότερα.
      Όλα τα ανάδελφα κόμματα νδ-πασοκ-συριζα-κκε-μερα
      όπως είναι ενωμένα στη μάσα και τη μοιρασιά του δημόσιου χρήματος
      έτσι πρέπει να είναι ενωμένα στα δύσκολα όπως τώρα με τον covid.
      .

    20. Κουλη αν εισαι μαγκας θα βγαλεις το στρατο με τα μυδραλια να τους θερισει Κανε το σωστο μια φορα στη ζωη σου

    21. Οι φασιστεροι θα κανουν το δικο τους, θα συλληφθουν 2 ατομα και μετα θα αφεθουν ελευθεροι! Ποιος θα παει κοντρα; Ο χρυσοχοιδης;;;;;; Οπως στο εφετειο με τους 20000;;; Αφου σε αυτους ανηκει! 50 χρονια η ιδια παρασταση, ξερουν οτι απευθυνονται σε βοδια!

    22. Τι ακριβώς γιορτάζετε στις 17Ν?
      Την ‘επανάσταση’ των φοιτητών που ‘εριξαν τη χούντα’ και την ‘αποκατάσταση της Δημοκρατίας’ ?
      Μα δε σοβαρευόμαστε; Τα φοιτητρόνια του τότε Πολυτεχνείου έγιναν ζάπλουτοι, και αυτό ακριβώς γιορτάζετε.
      Αστεία πράγματα και καλά επανάσταση. Αρχιλαμόγια.
      Αν ήθελε η ‘χούντα’ που λέτε να τα μαζέψει τα αλητάκια θα τα είχε μαζέψει σε 20 λεπτά. Απλά ο Παπαδόπουλος είχε ήδη αποσυρθεί και είχε αναγγείλει ελεύθερες εκλογές.
      Αμφιβάλει κάποιος;
      1.000.000 άτομα ήταν στο σύνταγμα ενάντια της Προδοσίας των Πρεσπών του Τσίπρα (που ‘σεβάστηκε’ ο Μητσοτάκης) και – μας ρίξανε χημικά και μάλιστα ληγμένα και διαλυθήκαμε όλοι.
      Αμα ήθελε ο Παπαδόπουλος , αυτά τα σκατόπαιδα δε θα τα έβρισκε κανένας.
      Και ο Παπαδόπουλος ήταν ο ΜΟΝΟΣ αξιωματικός που αντιτάχθηκε για την εκτέλεση του Μπελογιάννη τότε γιατι ήταν και στην επιτροπή.
      Στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός. Και το αποδεικνύει η έκθεση Τσεβά.
      Αλλά γιατί τόσες πορείες και τόσο ενδιαφέρον; Είναι πολλά τα λεφτά Αλέκα. Για αυτό.
      Ολοι αυτοί, Λαλιώτης, Δαμανάκη, αλλα όλα τα καθήκια της μεταπολίτευσης έγιναν ζάπλουτοι ξεπουλώντας το δημόσιο πλούτο.
      Λεει η παροιμία: Δε θα δεις ποτέ, Γύφτο με γιαλιά, Χοντρή χωρίς γκόμενο και Αριστερό φτωχό.
      Οι βίλες της Κανέλη, του Φώτη και όλων των αριστερών γιατι η αριστερά κυβερνάει απο το 74 επιβεβαιώνουν αυτό.
      Ελενίτσα

      1. Πολυ σωστη. Τα ειπες ολα. Και το χειροτερο ειναι οτι ξεπουλησαν τα παντα αυτοι που το παιζανε ιδεολογοι και φωναζανε “εοκ και νατο-το ιδιο συνδικατο”.

    23. καλα ρε χιο για το τζαμι στο βοτανικο που λειτουργησε δεν λετε τπτ ;;

    24. Το λέω και το γράφω εδώ και χρόνια
      Η Ελλάδα θέλει άμεσα εθνοκάθαρση. Πρέπει να γίνει restart με 2 έως 3 εκ κατοίκους.
      Αναρχοάπλυτα απολειφάδια συνιστώσες λαθροόρκ κλπ. πρέπει να εξαφανιστούν από τον χάρτη.
      Ο Ερντογάν θα μας δώσει σύντομα την ευκαιρία.
      Οι πατριώτες να μην ξεχνούν και κοιτάνε προς Τουρκία. Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ.-

      1. Εσείς κι οι όμοιοί σας, έχετε σοβαρό πρόβλημα με την αλήθεια και την αριστερά! Θα σας περάσει…

    25. Ο Κουτσούμπας ανήκει σε εγκληματική αριστερή οργάνωση και δεν συλλαμβάνεται ? ΠΩΣ ΧΑΙΡΕΤΑΕΙ ΕΤΣΙ ? Καλεί σε ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ στους Έλληνες ? ΕΆΝ όχι, έχει υπογράψει ότι δεν θα ανατρέψει την Δημοκρατία όταν αναλάβει πρώτο κόμμα ? Πως δεν αφήνει το ΣΔΟΕ να κάνει έλεγχο στα οικονομικά του ΚΚΕ στον Περισσό ? Εάν επικαλεστούν το ίδιο όλοι οι Έλληνες πολίτες τι θα τους συμβεί ? Μήπως τάχουν κάνει πλακάκια με το σύστημα ? Αλλά ξέχασα ότι είναι ..επαναστάτες και κοινωνικοί αγωνιστές..

    26. Είναι λυπηρό όταν κομματικοποιείται η Υγεία των πολιτών. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι είναι κομμουνιστές διαφόρων αποχρώσεων.

    27. Φτου σας προδοτες …δεξιοι και αριστεροι, να τσακωνεστε για το πολυτεχνειο οταν ο ερντογαν σας εχει ξεφτιλισει και κανετε οτι δεν καταλαβαινετε! Φτου σας προδοτες που θελετε να διαδηλωσετε για την …δαμανακη(που ειναι στις βρυξελλες) οταν σημερα συλλαβανε κυπριους που θελανε να διαμαρτυρηθουν κατα του ερντογαν και για αυτους δεν λετε κουβεντα ολο το …ανθελληνικο τοξο.

    28. Και νομίζουν τώρα αυτοί πως, επειδή θα καταθέσουν στεφάνια και θα κάνουν ενδεχομένως και πορεία, θα ξαναπάρουν ψήφο… Μα πόσο μπροστά είναι αυτοί οι τύποι;

    29. Εγω που ειμαι πατριωτης , το διασκεδαζω βλεποντας επι τελους , οι κομμουνιστες διαφορων αποχρωσεων δηλαδη ΝΔ ΚΚΕ Συριζα να σκοτωνονται μεταξυ τους. Λευτερια στον Κασιδιαρη, λευτερια στους Ελληνες.

    30. Αν έκανε τέτοιες δηλώσεις η Χρυσή Αυγή και τους παππούδες μας θα ξέθαβαν για να τους κλείσουν φυλακή ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΈΡΧΕΤΑΙ Η ΝΈΜΕΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΆ ΕΡΠΕΤΆ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΌ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΆΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΟ ΠΙΈΖΕΤΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΈΣ ΕΛΑ ΩΜΟΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΞΈΡΟΥΜΕ….

      1. Που την ΘΥΜΗΘΗΚΕΣ την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ; Στον κάδο είναι μουλε.

        1. Είναι λογικό να τσακώνονται για τον μύθο του Πολυτεχνείου και τους ανύπαρκτους νεκρούς ΜΕΣΑ σε αυτό. Απο αυτό το αφήγημα βγάζουν μεροκάματο. Όποιος το παίξει περισσότερο φανατικός στον αριστερό χώρο, θα βγάλει και το καλύτερο μεροκάματο σε ψήφους ήτοι δημοκρατικές μπίζνες σαν αυριανός διαπλεκόμενος

        2. Και εσυ εισαι μουλος και σωστα εγραψες εισαι η Μαρεβα Πουτανοβσκι.
          Η Χρυση Αυγη ειναι ΙΔΕΑ, η ΙΔΕΑ της Πατρίδας δε φυλακίζεται και δε σταματαει και θα βγει κυβέρνηση μέσα από τα σίδερα της φυλακής που το αντιδημοκρατικό τόξο την έριξαν για να συνεχίσουν να κλέβουν να ξεπουλάνε.
          Εσύ πουτανόφσκι αντε να κάνεις τσιμπούκια στα πάκια.

    31. εδω ο κοσμος καιγεται και το μ….ι χτενιζεται

    32. Είμαστε σε κατάσταση πολιορκίας από ηλίθιους, ψεκασμένους, κοροϊδοχτυπημένους
      κερατάδες πάσης Ελλάδος και Εξωτερικού
      πολιτικούς με αρχηγό τον αρχιγκαντέμη και την παρέα του!!

    33. ΤΙ ΝΤΡΟΠΗ!
      ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!
      ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΑΣΧΑ!
      ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΙΧΑΜΕΝΟΙ

    34. Χίο κανόνισε συγκέντρωση πατριωτική να βγούμε έξω να τους φάμε το κουλούρι.
      Αφήστε το μπλα μπλα και τα σάλια να ξεκινήσουμε πράξεις και να θυμηθούμε τα παλιά με πάρτι στα στενά/

    35. Ετσι το κανετε χειροτερο…
      ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΙΣΜΟ σας
      Αλητες πουλημενα τομαρια!

    Comments are closed.